Bazı erkekler var kaplı kız arıyorlar öyleleriyle bir ilişki istiyorlar. Bir kız kapalı olmasada namaz kılsa inançlı ve ahlaklı olsa böyle bir kızıda kabul ederler mi neden illa ki kapalı kızlar?
Cevabın nedir?
Kapanmak konusunda en çok erkeklerin kapanmazsan cehenneme girersin şöyle olursun boyle olursun demesi.. Kadınları erkeklerin kapattiginin açık bir dışa vurumu aslında. Simdi kapanmak kuranda kesin bir dille anlatilmiyor. Çünkü kapanmakta da tezatlık var. Düşünün ağustosun ortasında çalışan bir kadın.. Sabahtan aksama kadar sıcaktan pisecek sac diplerinde yaralar oluşacak. Koku yapacak vs.. Simdi kuranda bize ne diyor. İslam kolaylık dinidir diyor. Bazi şeyleri düşünüp de yorumlamak lazim. Kişisel düşüncem vakti zamanında erkek kadınını kapatmak istemiş bu kadınlara din ile baskı edilmiş ve geldiğimiz nokta bu. İnsanoğlu çiğ süt emmis derler Allah in sözlerini insanlar doğru dürüst anlasa bugüne kadar binlerce peygamber gelir miydi? burada kesin emirdir diyenler ayeti eminim bir kez bile okumamistir. Günümüzden ornek verelim işid diye bir örgüt var dünyaya kendilerini müslüman olarak yansitiyorlar bize gore onlar yanlış onlara gore biz yanlisiz kitap bir tane iki zıt düşünce.. İsidi biz bitirirsek gelecek nesillere bizim yasadigimiz sosyal hayat aktarılacak işid bizi bitirirse halifelik falan gerçekten devlet boyutuna ulaşırsa hele.. Gelecek nesil kendi gibi dusunmeyeni öldürecek tecavüz edecek ve bunu Allahın kelamı olarak söyleyecek. Bu yüzdende cennete gideceğini sancak. İslam dini ineli yaklasik 1400 yıl olmuş heleki hz peygamberin vefatından sonra 30 yıllık bir surede torunları katledilmiş.. Düşünün artik dünyanın son peygamberi geliyor ama 30 yıllık gibi kısa bir sürede torunları vahşice katlediliyor. Tekrar soyluyorum insan oğlu çiğ süt emmistir. Bazı insanlar vardır ki herşeyi kendilerine uydurabilirler. Son olarak çıplaklar kampına gitseniz ilk baslarda çok fazla yadirgarsiniz doğal olarak ama bir yıl sonra umrunuzda bile olmaz. Ahlak adamın beynindedir. Eğer beyinde ahlak yoksa çarşaflı kadını bile fantazi ürünü yapar. Ayrıca kadının saçından hallenen bir erkek varsa bu kadının değil erkeğin gunahidir. Kadınlara neden yıkılır bu günah hic anlamam.
13 Yorumla- +1 yıl
Kadınların az erkeklerin çok olduğu geçmişten erkeklerin az kadınların çok olacağı geleceğe doğru gidiyoruz. Bunu bilim söylüyor. Agir sanayileşme ve nükleer gelismelerden sonra erkeklerin testesteron hormonu gelecekte azalacak doğurganlık düşecek ve üç doğan bebekten ikisi kız olacak bunu açıklaması uzun genlerle alakalı.. Simdi iki cinsinde birbirine cinsel istek ve arzusu tabiat gereği illaki var. Erkeklerin az kadınların çok olacagi bir toplumda günümüz düzeni terse dönecek ve eminim ki o zamanda erkeklerin bedeni üzerinden ahlaki değerler oluşacak. Günümüzde bile 7 kişilik bir ailede teyzeler anne anane falan düşün tek çocuk var oğlan ve baba da yok düşün yani evdeki tek erkek. Bu 7 kadın erkeği bastirir. Kadınlar egemendir o evde ve erkek çocuk kadınların hayatına gore yetişir. Bu tamamen insan doğasıyla alakalı. O çocuk büyüyüp yetişkin olduğunda bile kadınlar ona baskın karakter olurlar.
En İyi Cevaplar
Benim o türden bir isteğim olmadı. Olamazda bana ters ben ailemden böyle bir şey görmedim. Ailemde namaz kilanda var yani dinine bütün ama başı kapalı değil yani çok afedersin kapalı olacağına açık olsun halk tabiri ile ama dinine bütün olsun. Bırakmak lazım bu kapalı açık mevzularini kim ne isterse onu yapsın. Ben cennete gitmisim cehenneme gitmisim kimin umrunda bağnazligin bir anlamı yok. Șu da var eğer kara peçeli olacaksa bir kadın hiç olmasın bana bu çok saçma geliyo çünkü hakkımda ne düşünürsünuz bilemem ama kadının da belli bir saygıyı hakettiğine ınaniyorum. Yani kadın marketten manavdan alınan mal değil kendi hür iradesi var. İnsanlar olayı abartiyorlar bence bu şekilde olmamalı fakat kim takar ki türban devlet meselesi olmușken
60 Yorumla
yorumlara bakiyorumda cahilce gercinsoru daha bir cahilce o ayri erkekler geneldeninsanlar kendi gibi insanlari secerler anlasmasi daha kolaydir cunku ama bunun kapali acik olmakla ilgiai yoktur beyinler anlasiyorsa erkeklerin illa kapali kiz isteyecegini sanmiorum sahsen ben şu an acik ( basi acik) bir bayanim ama evlendimde kapanabilirimde belki yarin kapanirim o bana kalmis onemli olan beyninizi kapatmamaniz bay ya da bayan farketmez erkek kapali die es seciosa yazik derim düşünceler onemli yani tabiki imanla birlikte ortunmuase eywallah. ama geneli bir tarz icin ya da aileden geldigi icin of daha cok yasazim varda uzadikca uzarrrrr
75 Yorumla
Bir kapalı olarak söylüyorum kii kapalı kızı namuslu iyi gibi goruyolar ama yanlis eğer kaderinde varsa onla bunla düsüp kalkan biriyle evlenicek zaten heerkes kendisi gibi biriyle evlenicektir yani kapalılar da iyi birsey degil arkadaslar mesela bir kızla tanistim kız parduseli makyaj yapmaz falan ertesi gun kizi parkta bir erkekle bulusurkengordum :O dedim bende kapaliyim ama hep sevgilim oldugunu saniyolar ogretmenler inanmayi hatta kesin senin var dedi biri :O tabi daha kimsenin elini tutmadim :d bu isler oyle dis gorunusle anlasilmiyo yani
34 Yorumla
Soran+1 yılaynen katılıyorum bende açığım ama benimde hiç erkek arkadaşım olmadı bazıları çok yargılayıcı oluyo malesef
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
126Cevap
+1 yılÇok yakından tanıdığım iki kapalı kız kardeşten bahsedicem.
Küçük kız kardeşi sadece kapalı namaz filan kılmıyor makyaj vs benimkilerden daha çok. Severek evlendi, evlendiği erkeği bekaretini ilk kendisine verdiği hususunda kandırmış. Şimdi araları bozuk bir sevgilisi var ve eski çalıştığı yerdeki patronuyla patronunun zengin olması sebebiyle muhabbetleri var.
Diğer büyük kız kardeş. 3. defa evliliğini gerçekleştirdi. Birincisinde şiddetli geçimsizlik vardı 2. sini seviyordu lâkin adam sorumsuzdu ve ayrılmak zorunda kaldı ama sevmeye devam ediyor, o adamla gizliden ilişkileri devam ederken zengin bir koca buldu onunla evlendi ama hala ikinci kocası ile birliktelikleri gizliden sürüyor.12 Yorumla- +1 yıl
KApalılık böyle namus gösterisi iken şeytan ruhlu kadınların gizlenme aracı oluyor. Bizim saflarda kanıyor işte naparsın :)
+1 yılBazıları fanteziden, bazıları ellenmemiştir düşüncesiyle kapalı isterler ama tabikide senin dediğin doğru çünkü ben ne kapalılar gördüm şeytana bile pabucunu ters giydirir, fesatlık, kıskançlık, kibir, nefret hepsini üstünde taşıyan çok kız var, o yüzden kapalı olmak iyi ile kötüyü belirlemek için asla bir ölçüt olamaz...
70 YorumlaCünkü onlarda Erkeklik kompleksi var. Basi kapali kadin aramalari nedeni aslinda Kadinlardan korkmalarina dayaniyor.
Onlar üzerinden hükümdar olabilecek bir kari ariyorlar. Karilarindan daha üstün olmak istiyorlar.
Güclü kadinlardan korkarlar , Egitimli kadinlardan korkarlar cünkü kendileri asaglik kompleksi yasiyorlar.
Erkeklerin kapali kadin aramasi konusu sadece bukadar iste.110 Yorumlasende öyle yobaz biriyle evlenme. ya nefret ediyorum böyle ayıranlardan kapalı olunca çok mu namuslu olacak? sanki evlendiklerinde kadın ona hiç yalan söylemeyecek hiç aldatmayacak böyle saçma sapan genellemeler yapıyorlar. git modern birini bul. yok saç telini görünce günaha giriliyormuş o zaman sen kendi gözlerini kapat ama görseler bir tane güzel bir kadın yiyecek gibi bakarlar-,-
32 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende kapalı bir kızım ama bunu öyle üzülerek söylüyorum ki kapalılar o tesettürün hakkını veremiyor. Benim sınıftan kapalı bir arkadaşım sevgilisine orasının burasının fotoğrafını atıyormuş. Rezil oldu sınıfta. Ama bir açık arkadaşım var onunla çocukluk arkadaşıyız. Kız dürüst, namuslu. Hadi namuslu olduğunu var sayalım bir kapalının ama bu seferde üstü mekke altı paris be kardeşim. Giyiyor daracık pantolon üstüne bir badi çıkıyor sokağa. Allah aşkına aramızda böyle olanlar varsa açsın o başını. Tessettürü 4/4 lük olanlara da söz getirtmesinler. Allah'a şükürler olsun benim de tesettürüm gayet güzel. O altı paris üstü mekke olanlar için söylüyorum benim hakkıma giriyorsunuz. Birşeyi yapıyorsanız düzgün yapın insanın asabını bozmayın.
30 Yorumla
+1 yılBu tarz sorular kutuplaşmayı tekrar koruklemekten başka hiçbir ise yaramıyor. Tabi ki de bir erkek kapalı bayan isteyebilir ama kapalı bayan istemesinin altında açıkların namussuz olduğu düşüncesi varsa o yanlıştır. Bu ülkede sanıyorum ki baş kapama ya da açma ile namus olmayacağını anlamış bulunuyoruz. Anlamayana acırım.
33 Yorumla- +1 yıl
Namus Bacak Arası Değil Beyin olgusudur beynen namussuz olana örtü ne yapsın örtüsüzlük ne yapsın bedenen değil fikren, kendi bededini koruyan, sahip çıkan ve ruhunu koruyup başkaları için değil kendini korumak ve sahip çıkmak olsa gerek gerek diye düşünüyorum. bende sadece dayatma ile örtünüp sanki kendisi dünyanın efendisi gibi görüp zulmeden kadınlarda var ben tesettürlü bayan istemem
- +1 yıl
Aynı fikirdeyiz zaten
- +1 yıl
@toprakbaba namus turbandir
çünkü onlar namusludur, dini bütündür, bakiredir, Allah korkusu vardır.
açıklarda bu kavramların hıcbırı bulunmaz!!!
böyle düşünen erkeklere Allah kapalı, bakire ama arkadan vermediği kalmamış hanım hanımcık kızlar nasip etsin!!!50 Yorumlakapalılar bana çekici bile gelmiyor aslında ama inançlı biriyim sonuç olarak. kapanmasını isterdim, eğer kabul etmezse de üstelemezdim. çok takılmazdım yani.. ama bu istemem, karımı kapatayım da kafam rahat olsun. rahat rahat elalemin karısını kızını süzeyim gibisinden bir isteyiş değil. erkek de gözüne örtü giyecek. bunun dışında başkasından örtünmesini istemek inanç dışı, münafıkça geliyor bana.
10 Yorumlabenim hiç ilgimi çekmez kapalı kızlar. Aksine bir o kadar itici gelirler. Dikkat çekmemek için saçını kapatıp dikkat çekebilmek için de bir ton makyaj yaparlar. Tepeden tırnaga çelişkiler yumagıdır bence onlar. Hiçbir zaman anlayamadım ve anlayamayacagım.
20 Yorumla
+1 yılmemlekette gösteriş ile müslümanlık yaşanıyor. herşey gösteriş. mesela telefondan başlıyor. en iyi model felan filan. giyisi moda gibi konularda var ve kapalilarda bu moda konusuna düşüyor. sadece göz için süslenen tatsız yemek gibi. herşeyde niyet önemli. eğer müslüman isteseler dediğini alırlar ve kapanması için dua ederler :)
00 Yorumla
+1 yılkapalı kız istiyorsa öyledir yani bunda ne var kapalı kızları kimse isteyemez mi? açık kadınlarda namaz kılabilir sen farklı bir noktaya kaymışsın biraz ama kapalı-açık ayrımı yapman hoş değil. açık isteyende neden açık istiyor neden kapalı istemiyor diye sorabiliriz. benim için kapalı-açık olması onun kendi tercihi olur ama mütevazi olacak. ağır başlı olacak. en başta kalbi kapalı, sevdiğinede açık olacak :)
10 YorumlaKapanmak bayanlarin vucut hatlari gozukup erkekleri tahrik etmesin diye vardir biz garip bir ulkede yasadigimiz icin " üstü minare altı kerhane" diye tabir ettigimiz tiplerde var. Kapali bir kadin bir erkege ancak ilk once kendisinin kadindaki guzellikleri gorecegi icin makul gelir benim dusuncem o yonde kapali insan Allaha ve kendisine saygili insandir ama illaki kapali olacak degil gonulden Allah inanci varsa zaten kapali acik farketmez
00 YorumlaDeğerli kardeşim açık olsa ne olur kapalı olsa ne olur. İnsan kendisini bilsin yeter. Önemli olanda bu değil mi zaten? Eğer insanın içinde yoksa giydir mini eteği gönder ordunun içine yine bir şey olmaz. Ama içinde varsa kara çarşaf giydirip, üzerine zincir dolayıp bir de kilit vursan nafile. Yine yapar yapacağını...
20 Yorumla
+1 yıldinimizce normalde bir bayanın zaten kapalı olması lazım neden diye sorarsan ALLAH yasaklamış
kısacası şimdi bir bayan mini etek giyip sokakta geziyor ona kaç tane erkek bakar sayı olarak bişi diyemem ama çok erkek bakar ve sapıklar dolu ALLAH göstermesin ama tecavüz etmeye kalksa bir bayan bir erkek karşısında çok güçsüz kalır00 Yorumla
+1 yılya bu olayın kaynagı bence din ve insanların kendi ahlakları vardır böle düşünen biri asla yanlış düşünüyor olamaz bence zaten kapalılıktan kasıt edep ama açık bir bayanda diyelimki namaz var oruç avr dinin gerektirdigi herşey var ama bazı erkekler için önemli olan kadının fiziksel yapısının görünmemesidir ben bu fikirde deilim ama yanlış bir düşünce değil
00 Yorumla
+1 yılMü’min kadınlara söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Yüz ve el gibi görünen kısımlar müstesna, zînet yerlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar! Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz. ★ Nur Sûresi 31. Âyet
Kuranda bu şekilde bahsedilir daha açıklama yapılmamıştır30 YorumlaAbla hem neden diye sormuşsun hemde nedenlerini soyleyenlerle kavga etmişsin :) madem kızacaksın cevaplara soru sorma. Artı kapalı bayan neden isterler. Ben bacaklarını göğüslerini dekolte denem elbise parçaları ile başkalarına gösteren ya da gorunmesini engellemeyen kızlardan istemiyorum. Kendine baktıran değilde kendine bakan kız istiyorum bunun içinde tesettür lazım o yüzden de tesetturlu istiyorum
20 Yorumla
+1 yılÖyle bir ayrım olduğunu düşünmüyorum. Karakter, duruş önemli herşeyden önce. Bas örtülü olmak çok iyi bir insan olunduğu anlamına gelmez. Açık olmak da dinsizlik anlamına gelmez.
İman hakikatlerini bilir fakat nefsin acziyetinden riayet edemeyebilir bu Allah ve kul arasindadir.
Kuranda saçı örtmek yok demis bazı arkadaşlar ayeti inkar ediyorsunuz , lütfen.00 Yorumla
+1 yılÇünkü kapalının namuslu açığın namussuz olarak algılandığı bir ülkede yaşıyoruz. Gülhane parkında ve yurdumun muhtelif tenhalarında sevişen türbanlı hanım ablalarımızı görmüyorlar.
41 Yorumla
+1 yılİman denen kavram her şeyin çok çok üstündedir.
Hani şu Sende olmayandan.
Eğer senin gibi bir dolu kültüre sahip olduğumu savunup imanım olmayacaksa,
Ben hayatım boyunca cahil kalmayı tercih ederim.
@ateistbirkız'a engellediği için veremediğim cevabımdır.
Varsa bir babayigit bu cevabı benim için iletsin kendisine.112 Yorumla- +1 yıl
Hangi iman bayan isidde de iman var adamlar intihar bombacısı oluyor sırf iman diye ! Sosyolojik olarak hic mi dusunmuyorsun ya erkek benim sacima bakınca ben niye günahkar oluyorum diye? Sen erkeğin saçına bakınca erkek günahkar oluyormu? Bu sizde ki kurandan hicbirsey öğrenemeyen cahil cuheylan kafasından başka birşey değil. İman sac kapamak kadar basit olsa cehennem olmazdı. Dünyadaki paranın yüzde 90 i nüfusun sadece yüzde beşinde muthis bir adaletsizlik faizle isleyen düzen savaşlar açlıktan ölenler yalanlar dolanlar türlü entrikalar.. Sende bu düzenin içinde güllük gulistanlik gibi yaşayanlardan birisin ancak da boyle kafana bir bez parçası kapatarak kendini avutursun. İmanmis dünyada nasıl bir düzen var hicbirinizin haberi yok kafayı kapatınca imanlı oluyor. Sanki dünyayı Allah yaratmadı. O kadar küçük düşünüyorsunuz ki deliriyorum bazen. Madem imanlisin müslüman ülkede bankanın ne isi var yarin bir toplumsal eylem duzenlede bizde destek olalalim. Hayata dair okadar bossunuz ki!
- +1 yıl
Şimdi sen bunları söyleyince hangimizin küçük düşündüğünü daha iyi anladım.
- +1 yıl
Ben kapalı insanlara saygiliyim beni delirten sadece kapalılık açıklık üzerinden iman olcenler dünyada yasayan 7 milyar insan var çoğu farklı şekilde de olsa iman sahibi.. Yaklaşık iki buçuk milyar müslüman var ama kurana gore yasayan üç beş milyon insan vardır. Çünkü yaşadığımız düzen buna engel. Aslında benim de kimseyi yargilamam doğru degil ama ben kapaliyim cennete gideceğim sen aciksin cehhenme gideceksin mantığı ortaçağ mantığı.. Hem bir kere birilerinin cehenneme gideceğinden mutlu olmak nasıl bir müslümanlık anlayışı onuda anlamış değilim. Madem imanlisin insanlara islamin güzelliğini anlatarak faydalı olabilirsin. Müslümanların birbirinin kafasını kestiği bir dünyada ateist görmek yadirganacak bir şey değil.. Müslümanlık kuranda anlatıldığı gibi yasansaydi insanlar yaratılışa inanmasa bile felsefi olarak bak bu adamlar ne kadar güzel yaşıyor demekki var inandiklarinda güzel bir şey derlerdi. İslamin bir felsefesi var o da ben kapaliyim doğal olarak imanliyim gibi basit değl
- +1 yıl
İmanın başını kapatmakla ilgisi olduğunu zaten savunmuyorum.
Evet eğer ben müslümansam insanları yanlış ve günah sandığım şeyleri yaptıklarıkları zaman kınamak yerine onlara hoşgörüyle güler yüzle yaklaşıp yaptığı şeyi örneklerle delillerle anlatmam gerekir.
Ben ateistliği kınamıyorum aksine onların davranışları ve çoğu zaman yaptıkları saygısız tavırlar beni çileden çıkarıyor.
Yani Müslüman olduğum için değil, örnek veriyorum, Muhammed şunu yaptı Muhammed bunu yaptı diye Hz. Muhammed'i sıradan bir insan sınıfına koyup basitçe anlatmaları benim sinirim bozuyor, madem o kadar akıllılar ve saygı duyduklarını savunuyorlar, milyonlarca insanın saygı duyduğu bir peygamberi bu kadar basitleştirmeye de hakları yok! Bunlar bu insana saygı duyuyor ise biz de ona göre laflarımıza dikkat edelim diye düşünmeleri gerek.
Kızın söylediği laf şu, güzelsen umrunda olmaz bence benim için imanını satanlar vardı.
Yani sıradan bir insan çekiciliğiyle imanı kıyaslamış. - +1 yıl
Din bu tür şeylerin çok çok üstünde. Benim senin inançsızlığına saygı duymam gerekiyorsa senin de benim imanıma saygı duyup laflarını ona göre kullanman gerekir. İmandan, dinden önce, insanız.
Önce insanlığımıza saygı duymamız gerekir. - +1 yıl
@tartaruss
- +1 yıl
Tabi ben aranizdaki muhabbeti bilmediğim için ve diğer yorumları okurken seninkinide okuduğum için on yargili bir serzenişte bulunmusum haklisin. Herkesin birbirine saygılı olması lazim tabi katılıyorum. Ben inançlı birisiyim bir sürüde ateist arkadaşım var zaman zaman olayları masaya yatırır ve tartisiriz. Günümüz Müslümanlığın daki kopukluklar olduğu için oldukça zorlandigim tartışmalar olur. Ama kuranı iyi analiz edebilmek bu sorunları söküp alıyor. Yani geleceğim ve kizdigim nokta şu; insanlar islamin muhteşem bir felsefeye sahip olduğunu bilmiyor. Tek düze bir yasam var o yaşamda cehenneme gitme korkusu üzerine kurulmuş ve çoğu insan bu korku yüzünden büyüdüğü toplumun izlediği yolları izliyor. Yaratılışın güzelliği ve galaksinin olusumu cennet cehennem takıntısı yüzünden anlaşılmıyor halbuki anlaşılsa daha temiz bir dünya olacağını düşünüyorum.
- +1 yıl
Ya hakikaten öyle. İslam sadece cennet cehennem üzerine kurulu bir din değil, o kadar muhteşem o kadar mükemmel bir şey ki İslam, yani insan aklı düşününce kendini kaptırıp baktığı sıradan bir kalemden bile milyonlarca mana çıkarabiliyor.
Ben bu kadar kusursuz bir dinin nasıl olur da bu kadar basite indirilip bir de saçma sapan safsatalarla çürütülmeye çalışıldığını aklım almak istemiyor, almıyor. İşte bu nokta da sinirlerime hakim olmakta çok zorlanıyorum. - +1 yıl
Durum bundan ibaret işte.
@Tartaruss bir anlık öfkeyle paldır küldür daldın meseleye - +1 yıl
@tartaruss düşüncelerinin pek çoğuna katılıyorum. Ben de kapalıyım. Renkli giyinen biri olmadım hiç ama bu insanların illaki ferace ya da çarşaf giymelisin mantığını anlamıyorum. 21. Yy da yaşıyoruz. Bazı şeylere ayak uydurmalıyız. Ki ayrıca müslüman kadınlar kendini boyle geri çektiği ve dünyadan soyutlanıp evinde erkeklerden korunmak için oturduğu sürece İslam diğer dini inançlara sahip insanlar için yobazliktan öteye geçemeyecek ve asla ilerleyemeyecegiz. İnsanlar önce ayrim yapmak yerine birbirine saygı duymayı ve gerçek bir insan gibi davranmayı ogrenmeli
erkegı cennete goturecek olan karısıdır ama karısı orasını burası actıktan sonra erkek de buna ızın verdıkten sonra nasıl gıdecekler cennete ayrıca kadının sacının tek telını bıle yabancı erkekler gordugunde o kadın 40 yıl cehennem azabı cekecekmıs boyle bır hadıs'i serif var duydun mu bılemem artı kadının actıgı her yer yanacakmıs hoca soyluyor bıraz dınden kıtaptan haberdar olun
31 Yorumla- +1 yıl
Arap mısın?
+1 yılFarz olan bir sey elbette istenmeli. Sonucta cocuklarda anneyi ornek alir.
Kapali olupta kizlari acik bir cok insan var ama acik olupta kizlari kapali pek az insan var. Yani burada sadece kisisel gunah soz konusu degil, gelecek nesillerede sirayet edip etmemesi de soz konusudur.02 Yorumla- +1 yıl
Bebelerin hepsi kapansa ulkecek refah seviyemiz mi artiyor kardes? Bos islerle ugrasmayin ya
- +1 yıl
Refah seviyesiyle ne alakasi var kardes. Sen bebeleri kapatmak olarak algiliyorsun ben dini egitim vermek olarak ben demedim ki bebeleri hemen kapatin ben ornek olmaktan bahsediyorum.
Dini hassasiyetin yoksa zaten anlamassin beni...
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkeklerin kapalı kız isteği falan yok. Onlar daha güven verici diye düşünüyorlar evet eskiden öyle olabilir ama şimdi hiçte öyle olduğunu sanmıyorum. Bu kulaklar neler duydu ne biliyor Allah bilir.
Allah kimseye gözü gönlü açıkta kadın vermesin neler biliyorumda neyse!10 Yorumlaİslamda sacı acık olan kadınlara ceza olarak neler yapılacağı var biliyormusun onları bir araştırsana
2214 Yorumla- +1 yıl
islamı ne kadar biliyosun hiç Kur'an okudunmu sırf kulaktan dolma bilgiler atanın söylediği her zaman doğrudur diye bş yok Kur'an da atandan öğrendiklerini sorgula diyo körü körüne inanma diyo
- +1 yıl
Romeo haklı.
- +1 yıl
@pembe_panter islamı bilmeyen sensin adam doğruları yazmış açık olan insanın dinimizde yeri olmadığı açık açık yazıyor çok sorgulamak istiyorsan aç ayetleri araştır oku
- +1 yıl
bu saatte hiç uğraşamıcam şimdi
- +1 yıl
Ku-an'da kesin bir dille kapanmak yoktur. Mahrem yerlerinizi örtün diyor. Saç mahrem midir değil midir bunu kim belirleyecek? Peygamber efendimiz zamanında yanına gelenler geri döndüklerinde örtünürlerdi. Bunun sebebi fakirlere, dullara yardım etmesi ve başkası tarafından görülmelerini istememesi. Bunu örnek gösterenler oluyor. Başı örtmek kesin değildir yoruma açıktır.
- +1 yıl
@marmakine dostum haddim olmayarak nacizane fikrimi soyliyim kuranda ortunme yoktur demissin ya bilmeden şirk kosuyorsun kuranda ap acik ayetler var ortunmeyle ilgili google kuran örtunme yaz hepsi onune cikicaktir ve amacim rencide etmek cok bilmislik taslamak degil sadece musluman bir kardesim uyarmakti
- +1 yıl
bu arada hani ulkemizde cars af diyolar dalga geciyorlar ya ben israile gittjm orada yahudi kadinlar bizim musluman kadinlar gibi carsaf giyiyorlar sen araplari gormussundur diyenlerede hayir bizzat yahudi kadinlardi demeyi bir borc biliyorum :)) bize ortunmeyi kotu gosterenler kendileri bunu yapiyor biraz uyanik olalim kuranda carsaf yok evet kuranda erkek ve kadin icin ortunme var mahrem yerlerinizi ortun var kadinlar icinde erkekler icinde verilen bir emir bu kadinlarin saclarini ortmesi gerektigi acikca kuranda belirtilmistir ve kadinlara bir ortu takmalari emri vardir soyle o mumin kadinlara ortuleri omuzlarindan asagi salsinlar yani ufacik bir bezle simdiki süslümanlar gibi degil
- +1 yıl
bilende konuşuyor bilmeyende işte bu zoruma gidiyor. KafkafKsK35 kuranda açık olan insanın dinimizde yeri olmadığımı yazıyor BRE CAHİL! kuranda çeşitli konularda çeşitli uyarılarda bulunulmuş insanlara.. bayanlara sallanan yerlerinizi örtün denmiş. örtünmezseniz dinden çıkarsınızmı yazıyor iyice o kapatmaya zorladığın gözlerini aç ve oku.. daha başka günahlardanda bahsediliyor kuranda, fakat bunlar günahtır deniliyor. sence cennet neden 1 tane değilde 8 kattır ya da cehennem neden 1 değilde 7 kattır hiç düşündünmü? kendini alim zannedipte fetva vermeye kalkan sen ve senin gibi cahillerden ALLAH bizleri esirgesin..
Soran+1 yılben biliyorum bunları ama ne kapalılar gördüm kapalı olup her haltı yiyenler namazı mı kıldığım sürece bir şeyden korkmama gerek yok sanırsam
çok saçma bir kaç kumaş parçası insanı namuslu yapmaz olmayan bir kaç paçavra da insanı iffetsiz yapmaz.
30 Yorumla
+1 yılŞu aşağıdaki romeo dümbüğüyle bilinmeyen arkadaşlara söyleyin islam hakkında ne biliyorlarsa gelsin bize anlatsınlar biz dinlemeye hazırız. Bilhassa islamda yer olan 3 adet tesettür ayetini. Ameller niyetlere göredir hükmü siz değil allah verir bunu unutmayın gevezelik yapmayın, o konuşma adabınızı da buna göre değiştirin
20 Yorumlaİlla kapalı olacak diye bir şey yok onlara da güvenmiyorum artık. Ben çok gördüm dört dörtlük kapalı bir kız metroda sevgilisi ile yiyisiyordu şok oldum benim üniversiteden hatta sınıftan biriydi
20 Yorumlakapalı, namaz kılan, inançlı bunlar umurumda değil şahsen. Sadece ahlaklı ve sadık olsun yeter. Herkesin dinine inancına saygın var gerçi bunları isteyeni de anlıyorum. Ama aşık olduğunu söyleyen biri "kapanmassan evlenmem" diyosa aşık falan değildir
10 Yorumlaİnançlı ve ahlaklı olduktan sonra evlilik aşamasında konuşulur zaten tesettür konusu. O kişide inançlı ise erkekte vesile olur bakarsın kapanmasına. Sonuç olarak ederler.
10 Yorumlahayır namaz kılıyorsa o türbanı namaz anında takmasının bir anlamı kalmaz
ya hep taksın ya da hiç takmasın20 Yorumla
+1 yılçoğu cazibesi için kapandığından dolayı yatağa atmak kolay oluyo ama gerçek dindarı kandıramazsın belli ederler kendilerini zaten yüzüne bile bakmaz giderken yere bakar
22 Yorumla- +1 yıl
Helal
- +1 yıl
eyvallah
Kendilerince temiz kız eline el değmemiş kız sanıyorlar genelleme yapmıyorum ama öyle değil bir cogu
80 Yorumla
+1 yılMerak!!!, zaten gercekten kapanmis olan kiz flort etmez inanci nedeniyle, hem ortunmus hem de erkeklerle flort o inancla zit zaten. erkek bunu bilir ve o ortunun icindekini goreceginden emin yola cikar
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazı erkekler sanıyor ki inanc sadece baş örtü ama öyle bir devir oldu ki kapalı kızlar daha çok pislik yapıyor (herkes için geçerli degil) bence böyle olmamalı ben kalbine bakarım inançlı olsun gerisi önemli değil.
60 YorumlaGünümüzde namusun, edebin hiç bir önemi kalmadığı için erkeklerde hayat kuracakları kadınları kapalı seçmeye çalışıyorlar. Eksileyenlere selam olsun...
20 Yorumla
+1 yılGünümüzde namuslu kız kalmadığı için genelde kapalıya yöneliyoruz evleneceğim insanın bende evlendikten sonra kapanmasını isterim
00 Yorumla
+1 yılDaha cekici geliyordur.. goremiyorlar ya merak ediyorlar.. ben de istiyorum ama o amacla degil.. daha yakin buluyorum yarin cocugumuzun annesini kimsenin acik gormesini istemem
00 YorumlaUlan bende sonra mı başladı bu akım benim Kapalılara ilgi duymadan önce hiç böyle bişi yoktu ne zaman kapalılardan hoşlanmaya başladım herkesin ilgisi arttı bu nedir arkadaş bize de bırakın l*n nankörler
00 Yorumla
+1 yılsoyledillerin çelişkili. inancli ve namazini kilan kiz zaten kapanmanin onemini degerini emrini biliyodur... ve kapalıdır. illa neden kapali dersen. esimin sadece bana acilmasini isterim inancli biri olarak. herkese degil bana.
00 Yorumla
+1 yılkapalı kızlar dürüst olur hesabı çok kapalı tanıyorum hepsi bibirinden kaşar kalbi düzgün olsun yeter
50 YorumlaDevire bakılırsa namuslu kızlar olarak kapalıların olduğu düşünüldüğünden olabilir mantıklı mı, pek değil
11 YorumlaHayır kesinlikle öyle bir durum yok önemli olan inancı. Zamanı geldiğinde kapanmasını Rabbim sağlayacaktır.
10 YorumlaBeyni olmadığı için. Tesettürle namus örtülmez, bunu bilmiyor bence. Muhtemelen ya ailesi dayatıyordur ya da o şekilde eğitim almıştır.
30 YorumlaSenin anlattığın kız zaten kapanmaya meyillidir bir süre sonra zaten kapanır
10 Yorumlanamaz kılan kaç tane açık kız tanıyorsunuz? yok valla merak ettim. çünkü kapalı olup namaz kılmayanına çok denk geldim.
olayın öbür yaınabakarsak namaz kılıyorsa ben onu kapatırım ağa zaten:)00 Yorumla
+1 yılMerak etme o tur adamlar aradiklarini bulamiyor bazi kapali kizlarda sahsen bende kapali olsun isterim ama inancindan dolayi kapanan kiz isterim bas ortusunu aksesuar olarak kullanani degil o yuzdende kapali kizlarda cok takintim yoktur
00 Yorumla
+1 yılKapalı kızları daha namuslu sanıyorlar fakat bilmiyorlar çoğu aile baskısından kapanıyor fırsatını bulup baskıdan ilk sıyrıldığı zamanda ateşini söndürmek için baş örtüsünü kelepçe eteğinide kamufulaj yapıyor yüzüne bilmem anlatabildim mi ;-)
00 Yorumla
+1 yılSacinin her telini goren erkek ile zina islemis kadar gunah sayiliyor sence bir yandan acikken gunah islerken namaz kilip sevap islemek abzurt bir durum oluyor. Yanlis anlasilmasin namaz kilma yok bilmem ne demiyorum
=^-^=00 Yorumla
+1 yılKabul etmez ya kapali istiyorsa illadaa kapali olacak o o kadar bu arada sen kapali misin? 😊
00 Yorumla
+1 yılKapalı kız namuslu olur mantığı ya da arkadaşın dediği gibi güzellik için kapandıysa yatağa atmak için
00 Yorumlaederiz neden etmeyelim tontişim ya... sen bakma onlara... muhaazakar bir çevrede oldukları için eş dost akraba onları ayıplar diye öyle istiyorlar yoksa onların da çok umrunda dğeil
00 Yorumla
+1 yılNe alaka şimdi kapalı kız :D ben hiçbir zaman kız isteğimi dini inanç veya başka bir şeye göre değerlendirmedim. Güzel olsun beni sevsin yeter. Dini, dili, ırkı falan beni ***** değil ;)
10 YorumlaIlla kapalı diye birşey yokta evlendikten sonra kappanmasını isterim çünkü allah bana soracak eşinin mahremini açmasına neden izin verdinn diye ben nediyecem ozmn
00 Yorumlakapalı kızların eline erkek eli değmemiş olarak kabul edildiği için. Şimdi diyecekler ki biz ne kapalılar gördük fln. Ama yook herkes o tesettürü taşıyamaz sözüm zaten gerçek kapalılara
00 YorumlaAllah istiyor Kuranı-Kerimdede Kapanmak Farzdır Zaten
10 YorumlaAçıkları o ro spu gözüyle gösterme konusunda saolsun yobazlarımız ve akitlr baya iyi çalıştılar. bilmiyorlarki aldıkları kapalıların ''kabugunu soymadan meyvenin tadını alamazsın'' diye msjlar attıklarını;)
11 Yorumla
+1 yılGüzelsen umrunda olmaz bence. 1. Sınıftayken benimle sevgili olmak icin imanını satanlar vardı
216 Yorumla- +1 yıl
Emin ol imanı gerçek olan biri hele de senin için bunu yapmaz.
- +1 yıl
Bildigin 5 vakit namaz adam bunlar @hıhohu
- +1 yıl
Helede benim icin? @bilinmeyenşahıs
Ben kültürümle etkilerim canım. Sende olmayandan - +1 yıl
Bildigin gercek muslumanlardi yani. Ve dinden cikacaklardi. @hahohu
Ben sadece ornek verdim bu atarlariniz beni deli ediyor deliii :D ne kadar acizsiniz siz öyle - +1 yıl
@hıhohu
- +1 yıl
Bunların vatan millet umrunda olmaz din elden gidiyor diye zırlarlar
- +1 yıl
@deist11234 yasadigim anilari paylasiyorum
Hemen bir atar. Yok onlar musluman degil yok su bu
O zaman bizim okul komple dinsiz :))) - +1 yıl
Haklısın önce derler İslam hoşgörü dini ama Muhammedin İslamiyetin kanla yaydığını bilmezler
- +1 yıl
Yok kız kanla yaymadi sperm ile yaydi malum se. vsmedigi avrat kalmadi mekkede medinede @deist11234
- +1 yıl
Bide 9 yasında bir kızla evlenmiş
- +1 yıl
Hz muhammede butun kadinlar helal kilindiktan sonra aldi butun kadinlari ama daha once ortaya cikmisti maria
- +1 yıl
Müslümanım diyenlerin çoğu bir kız gördüğünde imanını satar. bunlar daha İslamiyetin nasıl yayıldığını bilmiyorlar türklere
- +1 yıl
@deist11234 zorla yaptilar sanirim
- +1 yıl
Evet 40000 kişiyi kılıçtan geçirdiler kadınlara tecavüz etmişler ışid gibi
pek takılmam bu konuya ama genelde açık olanlardan sanki daha namuslu (baldır, bacak mevzusu) dini daha çok öngördükleri için sanırım
00 Yorumla
+1 yılOrtunmeyi bir şekil şartı olarak arayana lafim yok ama inancinin gereği kapalı bir eş isteyen erkek saygıyı hak eder...
20 Yorumla
+1 yılben hayatta evlenmem kapalı biriyle, kafalar uyuşmaz zaten hayat görüşleri de dar oluyor karakter meselesi tercih meselesi
23 Yorumla- +1 yıl
tabi kardeşim
- +1 yıl
Eşini saçı açık dolaşmasına izin veriyorsan sana da en az kadına yazıldığı kadar günah yazılıyor
- Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem