bırakın artık bu işleri kürt bir kızla evlenmenin neresi zor olsun... zorluk senin ailenin başaklarının kafasında olandır kürt değilim kürtle evli değilim kürt insan değilmi? senden benden akıllıları var yeterki fikirlerin uyuşsun ailesinin benimsediği fikir senin benimsediğin fikir olsun birde din konusunda sorun yaşamazsan sorun olmaz genelde alevi diye biliyorum nereli olduğunu bilmiyorum sen alevi isen sorun olmaz değilsen ailen ve çevren için sorun olurmu onu düşüneceksin yakınım kürt kızı ile evli pişman değil pişman değiliz yeterlimi kız alevi biz değiliz ve sorunumuz yok yeterlimi? pkk sempatizanı akrabası varsa silersin onun için sorun olursa evlenmeszin bukadar yani
42 Yorumla
Soran+1 yılben adaetklerinde bahsediyorum yaaa ırkından değil
En İyi Cevaplar
+1 yılBen de ailemin işi gereği 19 yıldır Batman da yaşadım, gerçekten de söylenenlerin yüzde 90 ına inanabilirsin. Kürtler genelde cahildirler, anlayışsızdırlar ve çoğu pkk propagandası yaparlar. Kürtçe bilmiyom diye kaç kez dışlandım, okulda istiklal marşı okumazlardı, saygısızlık yaparlardı eğer evleneceğin kız bdp liyse bilki işin çok zor, başına bela olurlar, sakın abarttığımı düşünme görmüş yaşamış biri olarak söylüyorum, tabiki de seçim senin...
51 Yorumla- +1 yıl
bu ne şimdi? milyon tane kürt var sen 200 300 bin nüfusu olan bi şehirin kürtlerine bakıp hepimize genelleme yapamazsın kendine gel.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kürdüm ama doğu da hiç yaşamadım batıda doğup büyüdüm. Aşağıdaki yorumlara baktıkça gülüyorum bizi nasıl yanlış tanıyorlar diye. Her ırkın iyisi kötüsü olduğu gibi Kürtlerin de iyisi kötüsü vardır. Öncelikle töre diye bir şey yok. O eski çok eski zamanlarda olan ve çok nadiren görülen birşey. Boşanmak sorun olur mu diye sorarsan şuana kadar akrabalarım da Kürt tanıdıklarımda hiç sorun olduğunu görmedim. Birisi de Kürtler kokuyor demiş ona çok güldüm nereden çıkardı böyle saçma birşeyi acaba. Geleneklere gelince çoğu geleneğimiz aynı. Sorun yaşayacağını hiç düşünmüyorum. Allah gönlüne göre bir insan verir inşallah..
1822 Yorumla
Soran+1 yılamin işte böyle yazınki yardımı olsun bana bende cvplarda düzgün bişey göreemedim yaşadıgım yerdede öyle artık buralı olmuşlar gibi bişey sadık saygılı olduklarını duydum cunku sadece adetlerine baglılıkları var mı bana sorun cıkarırmı onu merak ettim
Cevap sahibi+1 yılBatıdakilerle adetlerimiz aynı pek bir fark yok öyle bağlı da değillerdir hiçbir sıkıntı çekmezsin
Soran+1 yılne bilim hiç öyle samimi bir arkadasım olmadı yoksa ayırm yapmam bide şundan korkarım tv seyrederken mesela agzımdan kötü bişey cıkar ınlar hakkında kızı kırmak istemem ya da akrabası yanımda kürtçe konusur nefret ederim
Cevap sahibi+1 yılAkrabaları yanında Kürtçe konuşur evet bende konuşmayı bilmem mesela yanımda konuştuklarında sinirlenirim haklısın
Soran+1 yılistisnalar haric türkçe bilinmoysa hayhay tabi ama keyfe konusursa ben kuşlkuya düşerim acaba arkamdan mı diye ve terkederim orayı
Cevap sahibi+1 yılTürkçe biliyorlarsa sana saygıdan konuşmazlar zaten
Soran+1 yılnası yani bana saygıdan türkçe değilde kürtçemi konusurlar?
Cevap sahibi+1 yılHayır Türkçe biliyorlarsa sana olan saygılarından dolayı Kürtçe konuşmazlar
Soran+1 yılo zaman iyi tabiki zaten burada dogup büyüyen genelde pek bilmeyebilir sadece akrablar belki
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle
Soran+1 yılinş hayırlısı neyse o olsun hayırlısı olduktan kürtte olur tabiki
Soran+1 yılyaşadıgım şehir acık bir şehir mesela belki onlar öyle değildir
Cevap sahibi+1 yılZaten onlar değilse tanıştığın kızda tutucu olur anlarsın nasıl olduğunu ona göre verirsin kararını. Şahsen ben yerine göre giyinirim eğer gideceğim yere uygunsa şortta giyerim etekte. Benim akrabalarımda böyle tabi insandan insana değişiyor
Soran+1 yılbakalım yaa tam karar verirsem söylerim bulurlarsa tanısırız kopnusuruz
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı
Soran+1 yılAynen :)) hayırlısı olsun
- +1 yıl
Ben de ailemin işi gereği 19 yıldır Batman da yaşadım, gerçekten de söylenenlerin yüzde 90 ına inanabilirsin. Kürtler genelde cahildirler, anlayışsızdırlar ve çoğu pkk propagandası yaparlar. Kürtçe bilmiyom diye kaç kez dışlandım, okulda istiklal marşı okumazlardı, saygısızlık yaparlardı eğer evleneceğin kız bdp liyse bilki işin çok zor, başına bela olurlar, sakın abarttığımı düşünme görmüş yaşamış biri olarak söylüyorum, tabiki de seçim senin...
Soran+1 yılakıl hocası burası batman değil ağrılı arkadasım var on numara kankim olur oradakiler beni ilgilendirmez
ben burdan alıcam alırsam
+1 yılİnsanları dinlerin, ırklarına, dillerine göre yargılamak kadar beyinsizlik ve düzlükten badka nedir ki? Herkesin iyisi kptusu vardır. ne yani türklerin iyisi yok mu kotusu yok mu ne mal insanlar var. kokuyomus , sen kokmuyomusun sanki harbi varya böyle insanları görünce acıyorum. bende türküm türk olmak ni seyi degistirmez iyi veya kotu yapmaz bende kokarım cunku bende bir i. sanım. Harbi salaksınız ve gerizekalisniz konusacak bir sey bulamiyorum keske biraz beyninizi calistirabilseydiniz de bu kadar kör cahil olmasaydiniz...
61 Yorumla
Soran+1 yılbu bana değildir inş cunku ben sadece geleneklerden bahsettim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
+1 yılHiç kürt ortamında bulunmadıysan zorlanırsın. Benim arkadaşlarım var mesela ama evlilik farklı birşey. Bir kere sert olur kadını da erkeği de. Sevdikleri zaman çok severler ama genelde. Yemekleri batıdan çok farklı. Yiyemeyeceğin şeyleri mutlaka olacak. İllaki akrabalardan belinde silahı olan olacak. Bazı şeylere göz yumabilirsen olur yani.
410 Yorumla
Soran+1 yılama yaşadıgım şehirde böyle zor gibi yani buraya alışmışlar mahallede var samimilik yok okadar
- +1 yıl
Ne olursa olsun kürt-kürdü tutar bir kere. Zaten samimimilik olması zor ülkede belli bir ayrım var yani. Onu geçtim senin tarafından da karşı çıkacak insan çok olur. He bide evliliğe aile büyükleri burnunu sokabilir.
Soran+1 yılailemde dayımda mesela sıcak bakar cunku onlar insan olmasına bakar diğer akrablar karısamaz amcamın dünürüde kürt fabrikada var arkadasım burada dogmus büyümüş anlamazsın bile kürt oldugunu
- +1 yıl
Fark etmez arkadaşım. Ailen karışmasa konu-komşu laf söyler. Bu ülkede kürtleri sevmeyen bir kesim var. Bunu kabul et. Sen duymazsın ama konuşurlar. Başta dediğim gibi bazı şeyleri görmeyeceksin. Senin ailen kürtlere yakınmış zaten neden olmasın. Gerekirse danışacağın arkadaşlarında var.
Soran+1 yılyasadıgım mahallede öyle insan yok hatta kürtlerin yasadıgı bir mahlle gibi ben uygun insanı bulduktan sonra gerisine kulaklarım kapalı olur kimin ne dediği umrumda değil ya da eşim benim memleketimi söyler
- +1 yıl
E sen neyi sorguluyorsunki o zaman? Ben birşey diyeyim mi sana. Sen zaten kararını vermişsin. Eksilerini artılarını duyman hiçbir şeyi değiştirmeyecek.
Soran+1 yılmecbur kalırsan yapcak bişey yok
- +1 yıl
Mecburluk durum mu var? Evlilik bu yani. Bütün hayatını geçireceksin. Zaten görücü usulü olacak gibi bu devirde bu mantık pes. Ben sana iyisini de kötüsünü de söyledim. Her zaman aynı çevrede de kalmayabilirsin bunu da unutma. Kolay gelsin.
Soran+1 yıletrafımda kimse kalmadı yaş geciyo tanıdık cevre vs kimse yokki kız bulayım görücü olsada sonucta kızla tanısmadan evlenmicez durumum öyle kolay değil
- 1 yıl
cok haklısınız
+1 yılEvleneceğin kızın ilk önce kişiliğine karakterine bak. Türk, Kürt veya laz olmasi tabiki arada sıkıntı çıkarıyor kültür farkından dolayi ama beş parmağın besi bir değilken bütün Kürtlerle ya da bütün Türkleri bir tutma. İyisi de var kötüsü de var. Kuracağın yuva sevgi, sadakat, güven üzerine olacak ırklar üzerine olmayacak. Ben bir Kürdüm evet ama insanimda..
39 Yorumla
Soran+1 yılpeki sizin geleneklerinize alısabilirmiyim ben elbette ayrım yapmam hatta saygınızı biliyorum
- +1 yıl
Erkek kadına ayak uydurmaz kadın erkeğe ayak uydurur bizde böyledir. Kız tarafiyla ayda yilda goruseceksin oda zorlamaz seni. Önemli olan evleneceğin kişi onun yaşamına bak. bir ömür o seninle yaşayacak senin adetlerine o ayak uyduracak o. O konu da hiç sıkıntı yaşamazsin onu düşünme bile
Soran+1 yılöyle tabide mesela bosanmak olmaz diyolar Allah göstermesin tanbide ya da kızla konusupda niye kızı almadın vs olmasında
Soran+1 yılbatı sayılır
- +1 yıl
Boşanmak ya da evlenmek kaderdir Allah (c. c) dan başka hiç kimse bilemez. Sen bir evliliğe ilerde bosanilacak gözüyle bakarsan mutluluğu kaçırırsın. Kürtler denildi mi akla töre gelir ama o gerçekten yıllarca geri de kaldı. Bizim boşanan yüzlerce ciftimiz var baba ocağına dönen yüzlerce kadınımız var. Mutlu olmadıktan sonra hiç bir allahın kulu o evliliği sürdürmekte direnmez. Kızla tabi ki ahlak çerçevesinde görüşüp konusacaksin ama namusuna göz dikersen yarı yolda birakirsan her ırk için geçerli olur dediğin.
Soran+1 yılben o gözle zaten bakmam inş öyle bişey olmazda insanda biraz tereddüt oluyo tam bilmediğim için
- +1 yıl
Sen tanışacağın kişiye bak hiç kimseyle kıyaslama yapma. Sevgi saygı sadakat ve daha fazlasını verir sana yeri gelir yatakta beklemedigin gibi olur. Her Açıdan %95 imiz iyiyiz aileden gelen bişey. Aklında şüphe olmasın tanismadan bilemezsin bişeyi. Umarım bütün korkularını boşa çıkaracak seni mutlu edecek ikiniz içinde hayırlı olacak birisiyle tanışıp mutlu olursun :)
Soran+1 yılo konuda şüphem yok aile terbiyenizi biliyorum bana siyaset yapmasın hainlik yapmasın yeter gerisai vız gelir
Her kadın fettandır , hinlik düşünür ama bunlarda biraz daha fazla sanki.. ama kişiden kişiye göre değişir.. sonuçta insanın karakteri.. ama gelenekleri ağır ve her işi yaparlar , evi döndürürler.. erkek gibi kadınlar vesselam.. Yiğidi öldür hakkını ver..
21 Yorumla
Soran+1 yılsorunda gelenekleri zaten
ben kurtum eslerıne ıyı olurlar cunku zaten o sekılde yetısıyorlar ama nasıl bır aıle olduguda onemlı. yanı bız akrabalarımıza gore daha sosyalız. gercı bugun kurdu turkude yok. kımısı tek basına yarım saatlık yol gıdemıyor, kımısı serbest yetısıyor her ıs gelıyor elınden. bılemedım sımdı kısıye baglı
13 Yorumla
Soran+1 yıleslerine ii olmaları zaten ben ceken bir nokta ailesi önemli tabi ama sert birileri ise olamaz
Soran+1 yılne güzel işte
Yok ya kardesim bole seyler kafaya takilirmi oda insan sonucta aranizda sorun olcagini sanmiyorum... birde okadar dusunuyorsan bir konusmayi dene konusmasindan anlarsin.. bende kurdim yine emin olmak icin konus derim
213 Yorumla- +1 yıl
kuna tera biye :D
Soran+1 yılsorun ne oldugu değil gelenekleri sert olurmu
- +1 yıl
Bence olmaz okadar agir gelenkleride yok kurt diyerek cok abartiyorsunuz ama turk kurt hepsi ayni ortamda turkiyede yasamiyormu gelenekleride hemen hemen birbirilerine ayaak iydururlar benim abimde kurt ve turk kizla evlendi hic bisorun yok birbirilerin geleneklwrine ayak uyduruolar yeterki ask sevgi saygi olsun gerisi onemli degil
Soran+1 yılmesela kızla konustum ama anlasamadım ailesi sıkıntı yaparmıki
Soran+1 yılortada belli bir kız ytok sadece tanıdıklardan bulayımmı diyenler var
Soran+1 yıleğer istersem bakıcaklar cunku kurt bir tanıdıgımız
Soran+1 yılcevrem arkadasım vs kimse yok maalesef benim bulmam seneleri alır ne durumda oldugmu bilmediğin için böyle konusursun tabi
Soran+1 yılAllah razı olsun
Zordur. Benim kuzenim evlendi. Cok cirkef oluyolar. Saygi utanma hicbise yok. Yirtik tipler. Uzak dur derim.
75 Yorumla
Soran+1 yılyalnız gercekte o kültürde yetişen bir kızda saygı var aileye kocaya misafirlerin yanında izinsiz oturamazlar bile
Soran+1 yılpeki tşkler
Gizli Üye(36-45)+1 yılParan varsa kolay çok altın istiyorlar. Bizde güney doğu anadoludan kız aldık nişanı vs hep bize yaptırdılar bide yemekleri çok ağır ya benim tarzım değil tm bende et severim ama her zaman değil benide ordan istediler ben sonrasını düşündüğüm için kabul etmedim.
37 Yorumla
Soran+1 yılgüney dogudan almicam yasadıgım sehirden eger bulursam
Cevap sahibi+1 yılHmm ben güney soğudan mı alcqn siye aormadım ki sadece doğudaki adetler biraz farklı demek istedim yoksa herkesin kendi hayatı kim ne istiyosa onu alsın beni ilgilendirmez sonuç itibariyle ben evlenmicem.
Soran+1 yıldogudakiyle burdaki arasında fark var
Cevap sahibi+1 yılAyrıca bizim aldığımız gelinde kürttü bir sıkntımız yok sadece adetleri alrın istemeleri felan sorun oldu onun dışında misafirlikleri karşılamaları güzeldi bende yiğidi öldür hakkını ver derim tabi hepsi aynıdır diyemem illa içlerinde çekilmez olanları olduğu gibi iyi olanlarıda vardır bilemem
Soran+1 yıltabiki tanısınca anlarız ya da ailesyile tanısınca
Cevap sahibi+1 yılAbi cidden sen beni ya anlamamazlıktan geliyosun ya da anlamak istemiyosun ayrıca dediklerim doğuda yaşamıyor ankarada yaşıyor ailesi doğuda neyse daha fazla uzatmicam isteyen istediğiyle evlensin.
Soran+1 yılanladım seni yaa tamam ailesine göre değişir yok burada kğrt olmayan yerlisi olan insanda 15 milyar istiyo ama kimisaide istemiyo teşekkür ettim
sen daha kızı bulmamışsın kardeşim. Türk erkek bir Kürt kızla evlenirse. sıkıntı yaşayabilecek taraf kız olur. Çünkü. dışlayabiliyorlar Türkler malesef. ama Bir Türk erkek Kürt kızla evlendi mi sana yemin ediyorum sana verdikleri saygıyı hürmeti ananda babanda göremezsin. Çünkü acaba yanlış bir davranışımız oluyor mu diye hep çekinirler. Biz böyle gördük böyle davranıyoruz. Ha Ankaralısın Ankara Kürtlerini de bilirim. Çünkü bende Konyalıyım...
36 Yorumla
Soran+1 yılankaralıyım ama dogup büyüdügüm şehir komşu hemen benim ailem kendisi bliyolar saygıyı cunku koyuuzde evlenen var akrabalardada var o yönden sıkıntı olmaz eşime oyle davranan biriyle keserim ilişkşyi
Soran+1 yılgidişat onu gösteriyo artık hayırlısı olsunda
Soran+1 yılaynen
kürtlüğünden önce ahlakına karakterine bakk derimm sanaa
710 Yorumla
Soran+1 yıltamam ondan yana sıkıntı yok ama gelenekleri adteleri mesela cokmu sert
- +1 yıl
kürt değilim bilmiyorm ama ben kürtlerin arasında büyüdüm otrdğmz mahallede tek arap bizdik arkdaşlarm da öylee çoğnluğu kürttü. ama çok iyi insanlardı kesnlkle bize zararları kötülükleri dokunmadı ama konu siyaset olnca bazıları özünü savunabilirr o konuda birşey diyemem ama karşılıkklı anlayş ve saygı oldktan sonra problem kalacağıını snmıyorm
Soran+1 yılsorun orda işte ben cok iyi bir kızla evlenirim kalkıp bir akrabası abuk subuk konusursa ya da siyaset yaparsa olmaz
Soran+1 yılben ona senin ailende pkk sempaztizanıda var diyemem ki dolaylı söylenir ama
Soran+1 yılhaklısın ama bu saygı duyulabilcek bir konu değil
Soran+1 yılbende uzak dursunlar o zaman :)
+1 yılalevi kürt ise zor olabilir alevi değilsen
ama öteki türlü sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum pek
ama yine de örf adet farklı her kürtte belli olmaz13 Yorumla
Soran+1 yılalevi kürt olmaz zaten sıcak değilim
- +1 yıl
adıyamanlı çok arkadaşım var dişisi de dişi erkeği de erkek
hele dişiler fena yemekler yapıyorlar
şahsen beni kabul edeceklerini bilsem evlilik yapmayı düşünürüm
bende ne alevilik var ne kürtlük
Soran+1 yıluyşmaz sıkıntı olur bana
+1 yılKurt kiz bilmem de kizlarla gecinmek zordur. Once evlilik konusunda iyi karar ver :D
21 Yorumla
Soran+1 yılverdim derim yaş geciyo
hoşlandığın kızla evlen kürt türk herneyse artık :)
24 Yorumla
Soran+1 yılyok ama bakalımmı diyenler var hoşlandıgım biri olsa zaten soruyu sormazdım
Soran+1 yılailen ailesi ya da kız iyiyse olur diyo ama hoslandıgım bir kız yok ortada
Kürtleri gerçekten tanısanız fikirleriniz degisir çok babacan insanlardır ama vatan hayinleri hariç... seviyorum kürtleri sen seviyorsan evlen bence Sırtın yere gelmez...
31 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın tabiki
+1 yılTürk kürt laz değişmez doğru diyor karakteri önemli kafalarınızın uyuşması sevmen önemli konuş et bakalım nasıl oluyor sen nerelisin ki çok mu zıtsınız sizce
16 Yorumla
Soran+1 yılAnkara ama kız belli değil sadece istersem bakıcaklar ama gelenekleri bana sıkıntı olurmu biz rahatız sonucta
- +1 yıl
ankaralı bir tanıdığımla giresunlu biri evlenmişti ve yanlış hatırlamıyorsam ankaralı olan taraf kürt dü diye biliyorum ama bunu karşı taraf hiç dert etmemişti ve şu an çok mutlular çocukları bilem var :D
- +1 yıl
Bide kürt türk belli olmuyor artık kimin ne olduğu belli değil valla hepimiz insanız işte önemli olan insan olmak.
Soran+1 yılbizim köydede var hatta annem der kocalarına cok sadık ne olursa olsun bırakmadılar diyodu
- +1 yıl
Hmm bak işte köyünüzde bile varmış sen gör et kızı konuşun edin hayırlıysa olsun inşallah :)
Soran+1 yılinş saolasın
Sana bise deyimmi kürt kizlari kocasina cok sadık olur evine bagli olur.
76 Yorumla- +1 yıl
+1
:)
Soran+1 yılbiliyorum
Soran+1 yılhakılısın tabi işte öylesini bıulmak önemli
Soran+1 yılöyle tabi
+1 yılBende kurt um lennn simdi bu kufur edenleri sovecemde onlar gibi i olmiycam
soruna gelince zaten turk kurt ayirman hata28 Yorumla
Soran+1 yılbak anlamıyorsunuz soruyu iyi okudunmu? ben ırkdan degil adetlerden bahsediyorum
- +1 yıl
SALLA GİTSİN PKK YA DESTEK Verme yeterli :)
- +1 yıl
Ne pkk si her kurt pkk yimi savunuyor
- +1 yıl
Kurt kizlari erkek gibidir oglum sana bunu soylum yok ayyyy iyy yok saygiya cok onem verirler oyleee cokta rihat davranmazlar buyuklerin yaninda neyse evlen gor pisman olmiycaksin
Soran+1 yılsiyaset yapmayalım
- +1 yıl
Ugrasmam bile arkds yazmis cvbini verdim
Soran+1 yılbüyüklerin yanında ya da kocasına saygısını sadakatini biliyorum ama adetler
+1 yılKürt kızlar kocalarının köpeği olurlar. kürdüm kürtlerin içindeyim ordan biliyorum
41 Yorumla
Soran+1 yılondan yana sıkıntı yok
+1 yılbence lazla evlenmek dha zor kürtler daha uyum saglıyoor :D
23 Yorumla
Soran+1 yıllaz kürt farketmez iyisi olduktan sonra
- +1 yıl
yani ama kurtte lazda kızı mert olurr yanii
Soran+1 yılne güzel işte :D
+1 yılBende Kürdüm ve o kadar cok yanlış taniyorlarki vatan haini filan eş konusuna gelirswk evet sadakat sahibiler çünkü yetistirilme tarzimiz bu
24 Yorumla
Soran+1 yılvatan haini olmadıktan sonra sorun ve adetleri biraz canımı sıkıyo ya da ben büyütüyorum
- +1 yıl
Şu adetlerimiz var evin tüm eşyasini erkek tarafi karşılıyor. Ama kimi aile çok altin ister kimisi az ister yani bu aileden aileye fark eder. Şu var anlattiklari gibi kötü kokmuyoruz ya da kirli falan değiliz. Kurtlerde evin temizliği ve kişisel temizlik ön plandadır. Nişanı kiz tarafi ustlenir, düğünü erkek tarafi ayrıca onun dışında abes bir gelenegimiz yok. Bende vanliyim ki en doğusu bence siz abartiyorsunuz. Ha kürtçe konusurlarda canım sıkılır diyorsanız bunu dile getirseniz bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama ki onun yanında kufrederseniz çok kirilabilir.
Soran+1 yılcok altın veremem kötü kokuyo diyenlerde kendilerine baksınlar ama ailede batıda yetişmiş mesela istekleri konusunca anlicaz artık ama cok masraFI kaldıramam ben
şunu fark etmek çok mu zor aynı topraklarda yaşıyor herkes farklılık dedikleriniz onların zenginliği onların farklı dediği sizin zenginliğiniz ve bunlar çok küçük değişiklikler. insanlar karekter yapısıyla değerlendirilmeli ırklarıyla değil. aşağıda kürtten adam çıkmaz diyen bir arkadaş var merak ettim aynaya hiç bakmış mı kendi içini göre bilmiş mi?
10 Yorumlabenimkisi elazığlı konuşması hoşuma gidiyor konuştukca öpesim geliyor resmen
22 Yorumla
Soran+1 yılAllah mesut etsin :)
+1 yılÖnce sen nerelisin onu bir de bakalım. Kürt kızıda bir ana evladı.. sadece yetişip büyüdüğü yer önemli.. senin kültürünle denk olup olmayacağını ancak sen anlarsın. Önce bitanış konuş.. anlarsın o zaman..
01 Yorumla
Soran+1 yılben tanısır görüşürüm ama niye oyaladın der gibisinden ya da madem bosuna ugrastırdın gibi sorunlar yapmasın şehir oalrakda senelerdir burada yaşamış bir insanlar batı anadolu
+1 yılya ne önemi var takmayın böyle şeylere önemli olan kafalar uyuşuyor mu
13 Yorumla
Soran+1 yılkafalar uyusurda adetler uyusurmu=?
- +1 yıl
evlenene kadar çekersin biraz ondan sonra zaten erkeğin adetleri geçerli olur
Soran+1 yıltişkler
+1 yıl21. yüzyıldayız töre, gelenekler? olay sadece medya göstermesi
11 Yorumla
Soran+1 yılbilemem artık medyaya inanmam zaten
+1 yılKürt kızı ile yapamazsın
buna emin ol aile yaşantıları çok farklı hemde çok fazla
özelden mesaj atarsan sana bir kaç birşey söylemek istiyorum32 Yorumla
Soran+1 yılgerek yok
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürt kızları değişik mi türklerden farklılarmı ya ne bu böyle.
23 Yorumla
Soran+1 yılgelenekleri farklı değilmi ama biraz
Cevap sahibi+1 yılYöreden yöreye değişir o gelenekler
Soran+1 yılbilmem bekki burada yumusaktır
Kürtle evlenmek zordur. Şöyleki, çoğu kürt aileleri kızını kürt bir erkek ile evlendirmek ister. Kürtlerde kolay kolay dışarıya kız verilmez.
15 Yorumla
Soran+1 yıldoguda değiliz batıdayız ama
Soran+1 yılolabilir aracı var sonbucta
Soran+1 yılöyle tabi
Bol bol et yersin gizli :)
43 Yorumla
Soran+1 yıleti nerden bulcam polis abla
Soran+1 yılevet et yaparlar ama eti nerden bulcaz
sen otur evde
+1 yılherkes aynı değildir insan birbirini anladıktan sonra uyum olur. gelenekler zaten hep aynı
20 YorumlaKürt bir kızla evlenilirmi dostum sen kafayımı yedin. hadi kendıyle gecındın dıyelım sülalesinede senmı bakcan. öuyle bir üşüşüceklerkı basına hayattan bezicen. mesele tam olarak ırkçılık. Bir Türk Erkeği ile Bir kürt kızı asla olamaz benim kanaatimce. sen alcan dagdan inme kürdü kendıne karımı yapıcaksın. 1 kere daha düşün değil 50.000 kere daha düşün derim
44 Yorumla
Soran+1 yılyavaş ol yavaş dağdan inme değil senelerdir şehirde yetişmiş ulen aşık oldugun kızın kürt oldugunu öğrensen ne yaparsın bikendine bak hiçmi evlenen görmedik
- +1 yıl
aynı dakika bırakırım hiçde takmam. umrumda olmaz o saniye siler geçerim. çok meraklıysan git evlen ilerde yazarsın burlara siz söyledınızde ben dinlemedim dersin... bak bakım yorumlara hangi Türk Erkegı olumlu konuşmus. Yahu kürt kızından bahsedıyoruz aklını başına topla. hayatını yakma... benden sana tavsiye senin bileceğin bir iş gerisi
Soran+1 yılçevremde cok var türk kürt evlenen sıkıntı görmedim insan değilsen sen türklede yapamazsın
+1 yılkesinlikle zordur, düğünde 85 kilo altın takılması lazım ki takılmaz sen o altını ya kiralarsın ya satın alırsın dert abi dert kaç
00 Yorumlakürt kızları sanki yabani * öyle tarif etmişssin :D
11 Yorumla
Soran+1 yılhayır sadece gecmişten gelen bir adetleri var
Kardeşim ne zannediyorsunuz bizi anlamadım valla sizden farkımız yok :))
07 Yorumla
Soran+1 yılgelenekler kardeşim yöresine göre sert oluyor
Soran+1 yılgelenekten kastım mdernlik değil filmlere zaten inanmam abzen duyarım işte boşanmak olmaz onlarda falan diyen olutoy
Soran+1 yılaçık saçık olmasın biraz baglı olsun tabi geleneklerine
Soran+1 yılinş hgayırlısı olsunda
Kendini yakma kardeşim alışamazsın kültür çatışması diyelim belki evleneceğin kadın iyidir ama ailesi genelde iyi değil
10 Yorumla
+1 yılANLAŞIRSIN FAKAT İSTEDİĞİ AİLESİNE YAKIN YERLERDE OTURMAZSAN :)
03 Yorumla
Soran+1 yılnasıl yani uzaktamı oturmalıyım
- +1 yıl
Aynen Öyle Kardeşim :)
Soran+1 yıldaha iyi
Herseyi bosver evlen-bosan yapamazsin örf adetlerini buna karsi.
02 Yorumla
Soran+1 yılişte en büyük sorunum o bende istemem tabi bısanmak ama hayat bu
Gizli Üye(36-45)+1 yılaçıkçası ne kürtlere ne de başka bir ulusa karşı herhangi bir antipatim yoktu ancak son yaaşanan olaylar ve buna kürt arkadaşlarımın tepkisini gördükten sonra diyebilirim ki en iyi kürt ölü kürttür
10 Yorumla
+1 yılTürk, Kürk, Laz, Alman, Rus farketmez. Karakterlerinizin uyması önemli
00 Yorumlakütr var kürt var kardeşim bazıları hayvan bazıları melek oluyor ama genele bakarsak hayvan olanlar daha çok
20 Yorumlabazık kürtler vardr iyi ama bazıları vrdr kötdr. eşlerine karşı iyilerdr bnceee
16 Yorumla
Soran+1 yılben huyundan demiyorum tamam cok iyiler sadık saygılı ama adetlerine uyum sağlayabilirmiyim
Soran+1 yılaslen Ankara yaşadıgım şehir farklı
Soran+1 yılbilmemki
Gizli Üye(30-35)+1 yılçevremdeki kürt kızların hepsinin sevgili Türk, akraba ve tanıdıklarımın hepsi Türk ve %85inin eşi kürt yani bir sıkıntı olmaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılagirliginca altin istiyoruz :)
31 Yorumla
Soran+1 yılasıl siz bana dugunde takcanız agırlıgınca altınım olsaydı istediğim kızı alırdım :D
+1 yılsorun olacagını zannetmiyorum biraz zorlanırsınız ama mutluluk ileride merak etme
00 Yorumla
+1 yılAilem onlarin koktugunu söylemisti bizi tuzla yikiyorlar onlarda bu yokmuş
312 Yorumla- +1 yıl
İnsanları bu şekilde nasıl değerlendirebiliyorsunuz? Allah aşkına anlatsanıza biraz?
Soran+1 yılnike baksana takmaya değmez
- +1 yıl
Rabbim ona inanmayanı da ıslah eder elbet.
- +1 yıl
İşte senin gibi tiplerden bu ülke bölünüyor zaten kendi bilmez karektersiz.
Soran+1 yılbişey demiyorum ALlah akıl versin seninde ne kadar pis oldugun belli
- +1 yıl
ya bu nasıl bir atar söylenilen bir şeyi anlattım :D bütün kürtler toplandı
Soran+1 yılbence sen sus
- +1 yıl
Ben bir söylentiyi söyledim. bu ne bicim saygisizlik sen karaktersizsin falan?
Soran+1 yılsöylentiyse emin değilse konusma o zaman
- +1 yıl
Kürt kültüründe olmadigini söylüyor herkes ben ne duyduysam onu söyledim. Disarda kürt görse keko iyyy abaza der yuzune bakmaz gelmis burada savunuyor biraz olsun icten olun icten
+1 yılTöre var bir yanlışın olursa görürüm seni :)
14 Yorumla
Soran+1 yılama doğudan kopmuşlar senelerdir
- +1 yıl
kızı bilmiyorum dostum sen bildiğin için kararı sen verecen kürt kızı demekle yorum yapamayız ki hiçbir ayrıntı paylaşmamışsın. Kimisi var töreden kopuyor kimisi var doğudan ayrılsa bile töreye bağlı kimisinin hiç töresi yok..
Soran+1 yılayrıntı yok yani evlenmek vs sıkıntı olurmu
- +1 yıl
ben bilemeyecem kusura bakma :(
imza atılınca evleniliyo diye biliyorum ben
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılonların o iğrenç dillerini bile senin sinir olmana yeter...
24 Yorumla
Soran+1 yılsen cokmu temizsin
Cevap sahibi+1 yıl:D çokta sikmde sizin ne dediğiniz
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürt demek : ül-ke demek anlayan anladı,
40 YorumlaMardinliyim, sor anlatayım..
05 Yorumla
Soran+1 yılmesela bana bir kız onerdiler ben onlar konustum tanısmaya calıstım ama istediğim biri cıkmadı olmaz dedim ailesinin sert bir tavrı olurmu
Soran+1 yılboşanmanın sıkıntı oldugunu duydum o yüzden hani belki geleneklere baglıdır bizim kızımı almicaksan neden görüştün vs gibi olmasın
+1 yılmüslümansa kürt arap farketmez bence
10 YorumlaOğlum Kürtlerden adam olmaz bu bir gerçek
44 Yorumla
Soran+1 yılarkadasım var senden adam oldugu kesin
Soran+1 yılbak şu var senelerdir mesela 30 senedir burada yasıyolar
haytta anlasamazsın :D
00 YorumlaKurtler blowjob iyi yapiyorlarmis kanka
10 YorumlaDokunamam l*n ben bir kız Kürt ise...
29 Yorumla
Soran+1 yılonlarda sana meraklıydı
- +1 yıl
onlar sana meraklimi * tipsizi o kulaklarini çanak anten diye mi kullanıyon evde
Soran+1 yılateist sen uzasana
Soran+1 yılsoruyla alakn yoksa ne cevap verip kalabalık yapıyon bide erzurum muş erzurumlılar senin ateist oldugunu bilseler senin kğrt kızlarına yaptıklarının bin katını yaparlar
Kardeşim kız nereli?
13 Yorumla
Soran+1 yılbelli bikız yok öneri var ama meleketi bana önemli tabi koyusu var normali var
- +1 yıl
Bak kardeşim ben de kürdüm ben kurt türk ayrımı yapanlardan dglm. iyi ve kotu her yerde mevcut. bu tamamen senin sansina bağlı bir durum öyle birini bulursun ki bir dediğini 2 etmez ama yine öyle birini bulursun ki hayati sana zindan eder. sen herşeyden önce kızla görüş ve benim bu bu isteklerim var. Diye belirt. Sonrasında bir sıkıntı çıkmaz bence
Soran+1 yıltabiki konusulmadan olmaz ben söylerim böyle böyle şeyler istemem diye oda belirtir ben buyum diye
bende yapmam insan olsun sadece
+1 yılkolay
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaçır bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılkimi? olmayanımı?
Gizli Üye(36-45)+1 yılkendine uygun bul.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat