Şal
Eşarp
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benim için nasıl kapandığı önemlidir ne örttüğü değil birde bunları örtüp altına açık giyinenler yarım yamalak kapananlar var ne olduğu belli değil ne için bunları kulladığınız önemli moda için baş örtü kullanılmaz sanada yakışıp yakışmaması önemli değil bunların öncelikle ben bunları ne için örtecem neden örtecem diye sor kendine çevrenin bunları sana yakıştırması önemli değil kendi niyetin önemli.
tutucu biri değilim ama madem kapanmış dikkat çekmeyen şeyleri yakıştırırım. Hem kapnıp hem dikkat çekmek için olmadık kıyafet giyenlerin ve makyaj yapanların kapalılığını samimi bulmuyorum.
Eğer pardesü giyiyorsa eşarp çok daha güzel duruyo. Ama giymiyorsa şal takanlar daha cok hosuma gidiyor. Yuz bicimiyleede alakali tabi. Ben sal kullaniyorum. Daha guzel duruyor bende acikcasi :) ama basi kapali alti acik piremseslerimizede buradan selamlar yolluyorum :D
ben genellikle şal kullanıyorum çünkü
süre kazandırıyor örtmesi daha kolay
eşarpta kaliteli ise bazı özel yerlerde tercih edebiliyorum fakat şal yapmaktan artık eşarpta zorlanıyorum :D
Cevap
29Cevap
Şal veya eşarp şık olsa nolcak ben bağnazım evet belki ama gerçekten dini için örtünen kadınların hakkına girmenize hakkınız yok! Bugün gördüm mesela kafada eşarp altta dar kot pantolon.. Ben günaha girdim beni günaha sokan o kadına da hakkımı helal etmiyorum.
eşarp belki ama şunuda belirtmek isterim baş kapalı kıç açık dörtlü yanık cayır cayır öten itfaiye arabası gibi fosur fosur ben buradayım diyerek dolanacak şekilde de de kapanmamalı kız nası çarşaf giyiyorsa donu dışardan deniz feneri gibi mübarek sisli havada yolunu kaybetmezsin şişko patates çuvalları oluyorlar zaten
kimisine şal kimisine eşarp yakışıyor. ben şal kullanıyorum alıştığım için eşarpla rahat edemiyorum şal daha rahat geliyor. ama önceden eşarpta kullandım mesela.
kafasına türban takıp dar etek giyip tamponu arkadan çıkarmasında veya kafada eşarp altta dar kot pantolon dize kadar çizme 2 kilo makyaj böyle olmasında ne yaparsa yapsın...bu bahsettiklerime hasta oluyorum beynimi sulandırıyolar...:DDD
Uzun boylu ve fiziği malları iyiyse şık bir şal olabilir.
Kısa boylular şal kullanmasın. İğrenç oluyorlar. Birde yeni kapanıp kısa boylu evde koca bekleyen kızlarımızda tabi. Eşarp kullanın siz.
yüze göre değişir mat renklerde tek renk şallar çok hoşuma gidiyor
Bence günlük kullanimda şal daha rahat ve güzel duruyor. Sadelik ön planda. Tabi ki bir yemek organizasyon ya da davette eşarp olmali . Saygilar
Çok şık olup erkekleri mest etmek mi amaç ? Şık olmaktan kasıt nedir? Ne için şık olma gayreti?Kapanmanın bile modasını yapmışsınız arkadaş , bumudur yani?
Bi kizda gormustum sanirim saldi hayran kaldim nasil guzel baglamisti. Bi de siyah esarplari begeniyorum.
ikisi de itici. şalı kafaya dolamalı yapıyolar spor ve güzel duruyo ama türk kızlarında görmedim.
Şal, Daha kolay yapması falan..Ki eğer kız yapmayı biliosa Çok hoş durar mesela
Surat yapısına göre şal ya da eşarp diyebiliriz. Ama ben genel olarak şalı daha çok yakıştırıyorum. Bazısına çok yakışıyor ya,insanın aşık olası geliyor.
Ahahahaha :D islama göre kadının örtünme amacı çirkin görünerek kendisini erkeklerden uzak tutmaktır gerek güzellik açısından gerek seksilik açısından soru çok çelişkili yani :D
şal daha çok yakışıyor sanki ama kişiden kişiye değişir gibime geliyo
bu kızlara hepsi yakışır çok güzeller çünkü halk arasından kız bul ona göre karar verelim :D
Ben her ikisini'de yakıştırıyorum kapalı bayanlara.
Yüz tipine ve şekline göre doğru tercihi yaptıklarında ikisi'de yakışıyor.
kimine şal kimine esarp en cok cok onları güzelleştiren bir güzelliğe sokan şal dır.
sadece başı kapatmıyorlarsa başımın üzerinde yerleri var.saygım sonsuz.
Bu koyduğun kızları bir şey giymezken görmek daha iyi olabilir ?
Açıkça ben kapanmayı gericilik olarak buluyorum. Bir kadın zorla kapanıyorsa bu gericiliktir. Ben de karışmıyorum, herkesin hayatı kendine. Bırakın kadın ve erkek eşit olsun
neyle kapandığı değil nasıl kapandığı önemli benim için
şal çok hoş duruyor ama resimdekinden daha değişik şal modelleri var onlar daha hoş
dinini yaşasın da şal eşarp farketmez ikiside bez parçası sonuçta
@dskekje Sen burda kumaşa mı takıldın? ben dinini yaşasın yaşasın ister şal ister eşarp farketmez diyorum ikisinin malzemesi ne bez kumaş Yüce Allah hangisini kullandığına göre mi yargılayacak kullarını? Şal kullandın daha çok sevap mı işledin veya eşarp kullandı daha çok mu sevap kazandın diyecek sen dinini yaşa hangi kumaşı kullanırsan kullan Allah sizin gibi kumaşın cinsine göre yargılayacak kadar küçük değil..
@dskekje Bana başa örtülenin malzemesini söyler misin?
Hem Allaha şirk koşuyorsun farkında değilsin terbiyesiz
@dskekje Söylesene başa örtülenin şal ya da örtünün malzemesi nedir?
kardeşim o kumaşin üstündeki mana ve değerlerdir burda türk bayrağina bez parçasi der misin dersen burda sana ne olabilecekleri ben anlatmiyim yani türk bayrağindaki değerler gibi anlatabiliyor muyum şehitlerimizin kanı var şimdi sen desen bu bir bez parçasi elime alsam yirtsam farketmez çünkü sadece bez parçasi desen ne olur? onun gibi anlatabiliyor muyum
Soruda geçenlerin yani şal ve eşarbın ikisinin malzemesi de kumaş bunda anlaşalım birisinin adı başka diğerinin başka diye Allah seni daha çok sever gibi bir yargı yok zaten sen dinini yaşıyorsan zaten ne kullandığının araçların bir önemi yok ilk mesajda belirttiğimde buydu bunu neden kendi aklın ile düşünüp tartamayıp bana çemkiriyorsun anlamıyorum..
@dskekje kumaş ve bez eş anlamlı kelimeler azıcık Türkçe öğren bacım
@dskekje İyi akşamlar bacım Allahın rahmeti üzerinizde olsun
Kizlarda taş gibiymiş yani
1 gençler
2 olgun kadinlara yakistiriyorum
şal daha güzel bencede.ama linkteki bir şeye benzemiyo
Esarp daha buyuk goteriyo insani bnce sal daha genc ve gunluk daha hos ipeksllar lan cok guzel duruyo
sevmiyor açıkca söyliyim ama insanların hayatı bişey diyemmm
Eşarp hem tesettürlü açısından iyi bir seçim ama şal sevenlere laf yok
Şal bence çok yakışıyor.
ikisinde seviyrm kullanıyrm bu ara şal revaçta
sana katılıyorum
şal daha çok yakışıyor
Prezervatifi çok yakıştırıyorum
şal daha cok yakıstırıyorum
Esarp daha ozenli gozukuyor.
Şal daha güzel duruyor..
şal biraz daha bir tık daha güzel oluyor bence.
Şal daha modern ve şık duruyor.
Sal daha cik yakisiyor
şal bir başka güzelleştiriyor :)
Şalı daha çok yakıştırıyorum.
Eşarp daha güzel duruyor.
acık cafelerde şal ıyı oluyor esarbı denemedım.
şal
Şal tabiiki eşarp yapmayı sevmiyorum misal :)
Esarp daha guzel
şalı yakıstırıyorum
İkiside yapmacık duruyor takmasın daha iyi.
@dskekje Manyak mısın evladm?
şal daha güzel bence
forever çarşaf..
şal daha iyi :)
Şal diyorum
Pahalı eşarp
Pahalıdan kasıt ucuz ,parlak durmayan ; kaliteli
Şal diyorum.
Şal.
Şal ...----
Tabiki de eşarppp
şal daha iyi