Bugün faizsiz 150 binlik kredi verileceğini duyduk. Bu evinizi kurmada size yeterli gelir mi?

Bugün faizsiz 150 binlik kredi verileceğini duyduk. Bu evinizi kurmada size yeterli gelir mi?

Bence yeterli. Bütün ev masrafları başkasından beklememek lazım. Ama bunu illa bir ev satın alıp donatmak için kullanmak zorunda da değiliz. Mesela ben karavan almak için kullanır, onu ev yapardım. Tabi ki evlendiğim insanla beraber. O da gezmeyi seviyorsa ilk evimiz karavan olurdu ki bence muazzam bir karar olurdu.
Sermaye sahiplerine akıtılan paradan bir damlacık ta olsa kısıp millete verilmesi hiç yoktan iyidir dedirtiyor. Para babalarının milyonlarca TL vergi borcu siliniyor fakat evlilik yapacak gençlere 150 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Bence ülkede yeterli nüfus olsa onuda vermezler, iş gücü olacak diye vermek zorundalar.
Ülkede adalet diye bir şey kalmadı.
Cevap
21Cevap
gayet guzel bir para.. ayrica hicbir sey bedelsiz olmamali.. devlet belediye nikah salonlarini cok uygun fiyatta tutarak yeterince yardimci oluyor..
tabiki dugun yapmaya esya almaya tamamen yetmez ama bi zahmet kendi bogaziniza ve baskasinin bogazina bakacak kadar bi isiniz olsun.. evet asgari ucret vs gecim sikintisi var ve sorumlusu belli.. ama konu onlar degil. konu 150 k faizsiz kredi ve bu para gayet guzel bir para.. yatak odanizi ve beyaz esyalarinizi orta ust duzey kalitede kesinlikle aldirir.. bosch ariston vs den arcelik bekodan vs vs..
https://www.youtube.com/embed/l4lVTtdoerwAynı fikirdeyim kesinlikle
150 bin alt standart ürünleri karşılar. faizsiz olması bi şeyi değiştirmez yinede ödeyeceksin o parayı. Üstelik evlenince zaten total borcun üstüne 150 bin ekliyorsun..
Aile yılında siz evlenin düşük standartta yaşayın demek bu..
Neden hibe veremiyorlar anlamıyorum... teşvik cazibeli olmalı. Fakirlik üstüne borç bindirerek değil.. Çocuk parası her ay ve yüksek ve yeterli meblağ ile olmalı.
İşsiz kalınca işsizlik maaşı standartı yüksek olmaliki ki ailede huzur olmalı.
Mantıklı olmuş bunu beğendim
ay canım şimdi 150 bin faizsiz kredi kulağa çok hoş geliyor ama ne kadar yeter ne kadar yetmez onu bi düşünmek lazım sonuçta eşya fiyatları uçmuş durumda ama yine de çok lüks şeyler almayacaksan daha uygun fiyatlı alternatiflerle işini görebilirsin
beyaz eşyalar koltuk takımı derken en çok bütçeyi onlar yiyor ama kampanyaları takip edip akıllı alışveriş yaparsan 150 bin ile güzel bir başlangıç yapabilirsin tabi dekorasyon küçük aksesuarlar falan derken masraflar yine artıyor biraz da senin zevkine ve nerede yaşadığına bağlı büyük şehirdeysen fiyatlar daha yüksek oluyor ama orta halli bi ev kurmak istersen bu para bence işini görür
Her şey pahalı işte sıkıntı o
Bence ülkedeki dogum oranlarını gözönüne alırsak bence devletin
1. cocuk için 100bin (3000 dolar)
2. çocuk için 100bin (3000dolar)
3. çocuk için 200bin (5000dolar)
Vermeyi yasallaştırması vede çoçuk dogumdan sonra kadının 2sene sigortalı sayılıp aylık 1000tl felan yetiştirme parası alması saglanmalı.
Çünkü gidişat çok vahim
Nufüs küçülmeye başlarsa vede Z-kuşağındaki Ateistlik artarsa ülkede kültürel degerler yıpranır,
Şuanda bu ülkeyi sadece degerler ayakta tutuyor.
O degerler olmadan bir Bulgar ya da Moldova hatta Suriyeli toplumlardan farkımız kalmaz
bence borçlarla olunabilecek bir şey değil bu. Teker teker alın eşyalarınızı yavaş olsun ama güzel olsun borçsuz olsun
Evet borçla iş olmaz
Knka güvenmek zordur ya evlenecek birisine güvenmek zor ya
Evet zordu
Baya zor
Şahsen ben kendüm için söylüyorum. Ben evlencegim insana ailemden çok fazla güvenmek istiyorum böyle biriside yok
O güven hiç olmayacak
Yeterli 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz olması o para bedavaya gelmiş olacak zaten
Evet öyle bir yanı var
Olur da kira sıkıntı ha kirada yaşamazsan iyi olur yeter bence
Evet maalesef
😂😂😂😂🤣 sen hayırdır mâlum kişi gibi yorum yapmışsın çocuk yardımlarını da yazsaydın sırf koltuk takımı orta halli bişi alsan en az 60-70 bin beyaz eşyayı saymıyorum bile
Bugün farkettimde abla hep aynı kategoriden soru paylaşıyorsun 🙄🙄
Evet bazı dönemler böyle oluyor. Önerin var mı
Bir tv 30k buzdolabı 40k desen +kredi çekmen gerekir
Evet ama faizi yok
düğün masraflarının 1milyon olduğunu da duydum. 10 aylık kira veriyorlar sanırım
Maalesef öyle diyorlar
Herşeyin sıfırı olmak zorunda değil temiz 2 . El eşyada da alırsınız her şey zamanla olur
O da olur
Birincisi, o bi gelir değil.
İkincisi, faizsiz ve ertelemeli diyo, avantaj tabi, ama hangi gençlik kolu alır, size kol mu kalır bilemem. 🟦🟪
Hayır ama azıcık olur #TeknolojininEvHali
Zaten o ücreti alan marka ürün aramaz
Hiç yoktan iyidir boş duyar kasmayın
Tabii
Bir beyaz eşyaları almaya yeter neye yetecek başka
Evet o da iyi ama
Çerezlik olur ama Allah bereket versin
Doğru ona da kabul
150 binin 3 katı verilmesi gerekiyor
Faizsiz deniliyor
Üstelik 2 yıl heri. Ödemesi yok
Olur niye olmuyor baya da işe yarıyor
Bugün çıktı
Önceden de vardı ya
Olur tabi. Ama alışveriş yaparken de doğru ürünleri uygun fiyatla almak gerekir.
yetmez ama baya işe yarar devlete güvenerek mi evleniyorsunuz?
Yani bu zamanda yetmez ama beyaz eşyalar alınır en azından
Asla olmaz bir koltuk takımı beyaz eşya o bile eksik kalır
Olurda onları yandaşa verirler sıradan insanlara vermez bunlar
150 bine evin eşyalarını yerleştiremezsin
Değişir ucuz ürünler de var
Yeterli gelmez ama bunada şükür denilerek yola çıkılabilir.
Yetmez ama hiç yoktan iyidir
aynen bir buzdolabını alır
Beyaz eşya alınır sanırım
Yaniiii
Tabii ki de
onu alman ıcın sartlarıda okunuzmu :)
Okudum
Durumu olmayan için
Keşke herkesin durumu olsaydı
Maalesef hayat işte...
Yeterli gelmez ama bir nebze iyi olur
Tabii
Hiç yoktan iyidir
Doğru iyidir yine
Olur evet
Değil mi
Geri ödemesiz mi?
Ödemeli
Hayır paranın değeri yok ki neye yetişecek.
Yeterli gelmez
Düğün yapılmazsa yeterli bence.
olmaz
Bı nebze
Yani sanma.
Sanmam mı diyecektin
iPhone 16 pro max alırız artık
Olmaz. 150 bin yetmez. En az 500
150 oturma odasını yetmez hiç yoktan iyidir tabi
Vermedilerkş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?