- Gizli Üye(30-35)27 gü
Çeyiz biriktirmek, geleneksel olarak bazı kültürlerde önemli bir gelenek olsa da, herkesin hayatındaki öncelikleri farklıdır. Eğer sen çeyiz biriktirmediysen, bu kesinlikle anormal bir durum değil. Her bireyin yaşam tarzı, maddi durumu ve geleceğe dair planları farklı olabilir. Ayrıca, çeyiz biriktirme zorunlu bir şey değildir; bazen insanların başka hedefleri veya ihtiyaçları olabilir.
Önemli olan, senin rahat olduğun ve geleceğinle ilgili kararlar alırken kendini güvenli hissettiğin bir yol seçmendir. Çeyiz biriktirmediysen bile, başka birikimler yapabilir veya başka bir alanda tasarruf sağlayabilirsin. Kendini başkalarıyla kıyaslamak yerine, kendi planlarını ve hedeflerini oluşturman en sağlıklısıdır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)27 gü
Modası geçmeyecek sade şeyler alınabilir ama erken diye düşünüyorum. Öncelikler farklı olmalı ben elime para geçtikçe mesela İngilizce kursuna gittim, sertifikalar aldım, lazerimi hallettim.. E şimdi nişanlıyım 25 yaşında sıfır çeyizsiz de kaldım ama pişman değilim onun da çoğunu iki aylık maaşımla aldım zaten.
00 Yorumla
Ben şu an nişanlıyım herşeyim tam ve nişanlıma hazırladığım erkek kardeşine de hediyeler veriyoruz biz onun bile pijama takımını terlik çorap fanila boxer gömlek bornoz sabunluk kese topuk taşı ayak törpüsü tırnak makası traş takımına kadar full hazır 😅 müstakbel kaynanamla iç çamaşırı bile aldım 🤣🤣
21 Yorumla- 28 gü
Oha
- Gizli Üye(25-29)28 gü
16 yaşında başlamak saçma tabiki de her şeyin modası geçiyor yeni yeni şeyler çıkıyor neden eski moda şeyleri erkenden depolayım ben şahsen ufak tefek şeyleri alıyorum tencere fincan takımı vs başladım bir anda alınamıyor yaşın kaç bilmiyorum ama evlilik hayalin varsa ufaktan başla
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
s
28 güYani ortada evlilik yoksa çeyiz dizmek bence pek mantıklı değil ya. Daha küçük yaşlarda başlamak bana doğru gelmiyor.
10 Yorumla- 27 gü
İstersen sen de biriktirebilirsin
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)28 gü
Eski kafalıların dayatmasıyla heves edilen sey iste onlar okul bisey yok dogmamis bebeklerine patik yelek oruyolardi bende baslamistim calisirken sonra sacma geldi bi deprem yangin olsa butun masrafın çöp olucak ki ablamlar o kadar nefresim diktiler bi sel geldi afad butun nevresimleri çamur oldu bu mantıkta dusununce altın yapmaya basladim altın daha mantıklı
41 Yorumla- Soran28 gü
Aynen en mantıklısı
- 28 gü
Çeyiz mantıgı hala bitmedi ya dunyanın en sacma seyi onları alıp biriktirecegine altın falan alırsın kenarda durur. Su an begenip aldıgın seyin yenisi seneler sonra cıkar onu begenirsin, elindekiler eskir modası geçer, deprem olur gider, evlenmekten vazgecersin falan filan hepsi çöp olur. Evlenirken almak bana daha mantıklı geliyor, eger evlenirsem oyle yapacagım her seyi alabilecek butcem mevcut cunku biriktiriyorum, esyaları alıp kenara atmak tamamen saçmalık
20 Yorumla - 28 gü
Çeyiz yapacağın parayla düzenli olarak altın alıp kenara koy evlenmek istersin veya istemezsin bilinmez ya da senin evlilik için düşündüğün kişi evlilik istemez. Yani elinde hazır para, altın olunca evlilik kararı verilince zaten çeyiz işi kolay 👍 alıp bekletip eski teknoloji kullanmak yerine birikim yapmak daha mantıklı.
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)28 gü
Çeyiz biriktirmek veya biriktirmemek tamamen kişisel bir tercihtir. Önemli olan, çiftlerin birbirleriyle anlaşarak ortak bir karara varmalarıdır. Günümüzde çeyiz biriktirmemek daha yaygın hale gelmiş olsa da, bu durumun doğru veya yanlış olduğu konusunda kesin bir yargıya varmak mümkün değildir.
10 Yorumla - 28 gü
Bende biriktirmedim, gerekte görmüyorum şu anlık. Birikim yapıyorum zamanı gelince yaparım zaten zevkler illa değişiyor yemi şeyler çıkıyor
10 Yorumla - 28 gü
Eğer hepsini bir anda alabilecek durumun varsa biriktirmene gerek yok. Hepsini bir anda alacak maddi durumun yoksa da çeyiz eşyası alıp biriktirmek yerine kenara para atıp çeyiz alacak para biriktirmeye başlayabilirsin
10 Yorumla En iyisi kocayı bulduktan sonra almak bana 5 yaşındayken fincan takımı almışlar tarihi eser kaçakçılığından polis evi basacak diye korkuyorum atmayada kıyamıyorum
10 Yorumla- 29 gü
Bence de saçma. Para biriktir. Zamanı geldiğinde tümden hepsini alır çıkarsın.
10 Yorumla Sana katılıyorum. Benim de çeyizlik bir eşyam veya evlilik düşüncem olmadı hiç. Zaman bana ne gösterir bilinmez tabi ama kendi adıma konuşursam çeyiz toplama olayını garip bulmuşumdur hep.
00 Yorumla- 27 gü
Ben hiç ilgilenemedim annem hazırlamış hep ama isime geldi şu an karar versem esyalarim hazır ne masraf yapacam ne başım ağrımaya yani durum varken yapılırsa zarar gelmez bence
00 Yorumla - 27 gü
Bence çeyiz için erken ( kaç yaşındasın bilemem) ama annem de bana şu an çeyiz hazırlıyor ama sırf onun gönlü kalmasın diye birsey demiyorum. Hatta annem o kadar çok biriktirmişti ki bi ara paraya ihtiyacım vardı diye birkaç parça çeyizimi satmak istemiştim ahahaha
00 Yorumla Yaşın daha 16!
Sonuçta uzaydan gelmedi isen ya da Ateist hertürlü degerden uzak bir Türk ailesinde yetişmedi isen zamanı geldiğinde senin Ailende az çok bir çeyiz yapacakdır00 Yorumla33 yaşındayım sevdiğim parçaları yeni yeni almaya başladım o kadar saçma ki her sezon yeni bir kreasyon çıkıyor yeni yeni parçalar klasik parçalar hariç almak bana mantıksız geliyor.
00 YorumlaKac yasındasın cocuk 15 yasına gelınce annesi zaten bırıktırmeye başlıyo ılla yaş belirtilmemeli kadın ne begenırse alıyo ılerıye yatırım ama şöyle tam anlamıyla calısıp ceyız almak 25 27 yaşında başlanabılır 28 29 da evleneceksen 25 temi evlendin 23 te başlasan iyi olur
00 Yorumla- 29 gü
kuzeninin saçma olmuş gerçekten ancak iş güç olduktan sonra eğer evlenmek gibi bir plan varsa biriktirilebilir.
03 Yorumla- Soran29 gü
Gerçekten bu yaşta ne bu merak
- 29 gü
var öyleleri maalesef...
- 28 gü
Fiyatlar yüksek iş güç olana kadar alınmalı iş güç olana kadar beklerse pahalıya patlar
- Gizli Üye(18-24)27 gü
bende 16 yaşımda başlamıştım ozamanki saflıkla aldığım eşyaları görünce çok seviniyorum (peluş, çilekli kupa takımı, küçük kahve makinası) ama dürüst olalım bu ekonomide zaten çeyiz biriktimek çok mümkün değil o yüzden normal
00 Yorumla Annenim sakladığı Benim çeyiz geçen sene güvelenmiş. Çöpe attık... En doğrusunu yapıyorsun. Kendini evliliğe şartlayan hemen herkes mutsuz, pişman
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)28 gü
Allah aşkına bir çocuk montu olmuş 600 tl milletin g... tü bu kadar züğürtken ne evliliği ya evlilik diye bir şey kalmayacak ki artık çeyizi düşünsün millet 😂 iş adamından mimardan doktordan aşağısına evlilik haram oldu evlenen de kafa yoktur
00 Yorumla - 28 gü
Benim kuzenim de erken başladı, 1 senede evlenme kararı aldı her şeyi hazırdı evlendi bir kaç ay önce.
00 Yorumla Evlenmeye kalınca paran ya da çeyizin yoksa görürsün saçmayı🤣🤣
04 Yorumla- Soran28 gü
Evleneceğim kişi buna ihtiyaç duymaz. Çeyiz nedir ki?
- Soran28 gü
En iyisi anlayışlı biriyle evlenmek. Öyle her şeyi hemen istemeyecek. Beraber kazanıp alacağız.
- 28 gü
Valla ben kendime almıyorum evlenmek inan hiç kolay değil anlayış işi hiç değil ha durumun olmaz ilin gücün olmaz anlarlar. Ama. Yaşın varsa okul yok iş yok sadece evde yatla da olmuyor.. inşallah dogru insanı bulursun sende ama şu an bir çeyizin maliyeti emin ol 100/150 bini rahat rahat buluyor ben kısmetse eylüle evlenecegim
- 28 gü
Benim hiç birşeyim yok nasipse olunca mesela bir tanıdık o şekilde çeyizi hazırladı o şekilde evlendi
00 Yorumla - 28 gü
boş ver çeyiz biriktircem diye alıyorlar sonra modası geçiyor eski eşya gşib oluyor
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)28 gü
Meslegin olsun tatlim, evli arkadasin olarak soyluyorum evlilik kolay degil, ceyiz bir basari degil, meslegin olsun hayatin binbir turlu hali var
10 Yorumla - 28 gü
Oku okumuyorsan çalış kendi ekmeğini eline al kocanın eline bakama en büyük çeyiz emin ol bu
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)27 gü
Normal bende şu an 28 yaşındayım iki senedir yapıyorum. Elektronik hariç herseyi aldım. Zaman geçtikçe fiyatlar artıyor çünkü. 16 yaş erken ama hele ki okuyorsan. Mesela ben ilk olarak şal patik yaptırdım ama giyebilecegim tarzda ve modelde az olsun öz olsun
00 Yorumla Artık çeyiz falan kalmadı. Para biriktir zamanı gelince herşeyini alırsın.
00 Yorumla- 28 gü
Ceyız gereksiz paran vars a evleneceğin ama herseyını alırsın
00 Yorumla Ne gerek var? Ne zaman evleneceğini bile bilmiyorsun.
00 Yorumla- 28 gü
Evet bence de saçma 22 yaşına girdim bu arada hahahajaja ne gereksız şeyler ya bunlar
00 Yorumla Bende hiçbir şey almadım saçma geliyor ortada ciddi bir ilişki yokken
00 Yorumlabukadar özenle çeyiz biriktirilmesine karşıyım artik
00 Yorumla- 29 gü
Bence de 😂 bu konuda şanslıyım ailem bana yapacak ama bilin bakalım ne eksik 🤣evlenme hevesim 😂🤣
00 Yorumla - 28 gü
Benimde yok zaten modası geçme ihtimali yüksek kaldı ki böyle büyük bir ekonomik yükün altına tek giremem.
10 Yorumla - 28 gü
eskidendi o işler boş ver yenilerini alırsın evlenince
10 Yorumla saçma değil sen evlenmezsin kardeşin evlenir ona çeyiz gider kardeşin yoksa bile evlenen birine ev hediyesi ya da çeyiz hediyesi olarakta götürülebilir şu zamanlarda fiyatlar bu durumdayken biriktirmek en mantıklısı ilerde daha rahat olur hem
Ben şimdi normal diyince normal anormal diyince anormal mi olcak milletin düşüncesini onemsemekten vazgeç
00 Yorumla Banada cok sacma geliyor ama iş ciddiye binince ceyiz yapanlara mantıklı bakıyorsun fnsmndj
Garantisi yok hiçbir şeyin o yüzden benim çok az bi iki bi şeyim var.
Saçma buluyorum çeyiz işini
Adam yok ortada daha eşya var saçma00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)28 gü
Elebte saçma. Onlara verilcek parayı altın alarak kenara ky. Sonra evlenmek gibi bir fikrin olmazsa kendi evini kurmak için kullanırsın
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)28 gü
En iyisini yapmışsın insanın başına ne geleceği belli değil son gün mağazaya gidip halledersin. Ben de öyle yapacağım.
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)29 gü
teknoloji degisiyor.. erkenden elektronigi almak gereksiz ama catal kasik, yemek takimi, danteller, el isleri hazirlanabilir
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)29 gü
Saçmalık. Altın biriktir sen kuzum boşş ver onları.
10 Yorumla - 27 gü
Ben 27 yaşında kenara kaşık bile koymadım. Okuyun kızlar ne çeyizi kendinizi yetiştirin hayaliniz mobilya, tabak çanak takımı olmasın. Kariyer olsun, güçlü bir birey olmak olsun, hayatın içinde olun.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)28 gü
İyi bir şey gibi duruyor evlenmeye iter siz kızları
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)28 gü
24 yaşındayım ne işim ne bir hayalim ne sevgilim ne de çeyizim var var mı arttıran :D
00 Yorumla Bende ceyiz almayı düşündüm sonra evleneceğin kişi beğenecek mi eşyaları deyip vazgeçtim evleneceğim eşimle almak zorundayım
02 Yorumla- Soran28 gü
En mantıklısı
- Gizli Üye(18-24)29 gü
Bencede ama gittikçe her şey pahalılasiyor erkenden almak mantıklı
01 Yorumla- 29 gü
tamam da çatal aldın 5 yıl bekledi bu ömrünü yine tamamlamadı mı sonuçta illa durması onun zarar veya eskimedi anlamına mı geliyor
- 27 gü
Çeyiz alırsan eğer modası geçebilir. En iyisi altın almak. Düğüne yakın her şeyi alırsın elinde paran olunca.
11 Yorumla- 27 gü
Şu kafada olanlara nasıl imreniyorum bir bilseniz 😂ama sorun bakalım bir tarafta beş kuruşun var mı yeyip içip gezdim 'el elde baş başta "😂😂
- 27 gü
Hiç uğraşma, para biriktir. Çünkü çeyiz dediğin şeyin modası var. 2 yıl sonra beğenmeyebilirsin.
00 Yorumla - 27 gü
Ne çeyizmiş be. Ben de başlamadım. Başlama niyetim de yok. Okuldan sonra evime çıktığımda güzel güzel alırım eşyamı. Koca mı bekleyeceğim? 😄
00 Yorumla Bı bizde mi çeyiz kültürü yok?
Her şeyi damat tarafı alıyor çoğu zaten hediye geliyor.
Ama çok zor olmalı.00 Yorumla- 28 gü
Kolu komşuya hava atmaktan başka ne işe yarar ki gereksiz, bazanın altında hurcun içinde duracak yıllarca
00 Yorumla - 28 gü
Çeyiz gereksiz bana evlenme teklifi eden bir avukat vardı ceyizim yok dedim ben alırım sana çeyiz demişti 😄
00 Yorumla Bence de gereksiz ben bile çeyiz hazırlamadım sadece gram alıp koyuyorum evleneceğim zaman toplu alıp çıkarım
03 YorumlaBende eskiden napcam ceyizi para biriktirmek daha mantıklı derdim de bu devirde bi bok alınmıyor asgari ile azar azar almakta fayda var
00 YorumlaOnlar evlenmeye dünden razı olanlar altın biriktir paran varsa
10 Yorumla- 28 gü
Eski kafa emin ol çoğu eski moda kalacak gereksiz
10 Yorumla Evlenmeyin evlenmeyin..
Bizim burada erkek tarafı çeyizi yapar kız yapmaz110 Yorumla- 28 gü
@Limonista aşk yoksa ne yapacaksın sadece çeyizi dizecekse olmaz
- 28 gü
@Limonista
Ricaa😻
- Devamını Gör (86)
Detaylı bilgi