Düğün istemiyordum erkek arkadaşımla aynı fikirdeydik. Ama son zamanlarda düğün fikri gözüme sevimli gelmeye başladı. Bazen olsun bazen olmasın istiyorum. Kına yapacağım zaten ama düğün olmaması beni pişman eder mi bilemedim. Kızlar bu konudaki deneyimlerinizi merak ediyorum yardımcı olabilir misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılGelecekteki kocam kusura bakmasin dugun olacak. Cunku ablamda sadece nikah oldu dugun olmadi, ablamda pdk istemedi. Dugun kadar katilim saglayan olmadı. Haliyle altinlarda cok gelmedi. Sonradan enistem ve ablam keske dugun yapsaydik dediler.
Düğün gerekli. Evet boraz masraf ama bizim ulkede dugunsuz olmaz. Dugun olunca millet gelin bakmaya geliyor, damat bakmaya geliyor. Birbirini cekistirmeye, dedikodu toplamaya gelen oluyor. Taki toreninde kim ne takmis onu gormeye geliyor. Falancanin oglu/kizi nasil dugun yapmislar diye merak edip geliyorlar.
Dugun belli bir kesim icin club gibi eglence alanı. Oynamaya geliyorlar, eglenmeye geliyorlar, bize ne sunacaklar tatli, yemek vs diye geliyorlar. Gelinle damada bakmaya geliyorlar. Gelin nasil gelinlik giymis, damat nasil bir dugun organize etmis buna geliyorlar. Taa uzaktan o dugune gelen akrabalar vs oluyor. E gelince de biliyorlar ki eli bos gitmekte bizim kulturde olmaz. O kadar hazirliga maruz kalacaksin bir sey takmadan olmaz. Pamuk eller cebe oluyor.
Bu sebeplerden daha cok katilan oldugu icin altin, para olayi da daha kârlı oluyor. Ablamlarin tahmininden cok az toplandi. Araba alacaklardi yetmedi alamadilar.
Uzakta olan akrabalar dugun yok diye gelmeye, yol masraf yapmaya gerek bile duymadilar. Dugun bizim ulkede kulturdur. Bazi insanlari katilmaya zorlar.
Bende utangac biriyim, ozguvensizlik falanda var. O kadar insanin icinde anksiyete gecirebilirim, herkesin odak noktasi ben olacagim vs bende bu sebeplerden dugun istemiyorum pek aslinda ama gelmeyeceklerse, altinda olmayacaksa olmaz.
Hem biz bugune kadar altin taktik, hemde hemde akrabalarin tonla terbiyesizliklerini cektim, okulu ne yaptin, bilmem neyi ne yaptin, akil vermeler, milletin icinde beni alttan alta rencide etmeler. Bunca sene zorluklarını gordum bari hayatimda bir kere işe yarasinlarda paradir, gramdir, ceyrektir bir seylerle gelsinler. Ondan sonra gorusmesemde olur zaten. Ablama gelen azdı o yuzden bende dugun yapariz.
011 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSizde de boyle bir durum olursa ona gore dugun yapin ya da yapmayin. Eger sizinkiler, akrabalar vs nikahta olsa gelirlerlerse sorun yok. Ama nikahmisnya ondmli degil diye gelmeyen olacaksa dugun olsun derim. Ufak kutlama, dugunumsu bir sey olsa bile olur yani. Millete nikah deyince. kafalarinda onemsiz bir lay gibi algi olusuyor
- 1 yıl
İlginçmiş... Nikah önemsiz olur mu
- 1 yıl
Düğün için yapacağın para da bi bakıma altının yerine geçmiyor mu? Birbirini karşılıyorlar bence. Hatta düğün salonuydu, yemeğiydi, tatlısıydı, kıyafetiydi derken toplanan altından daha fazla para harcamış oluyorsunuz. Bilemedim bana biraz saçma geldi.
Cevap sahibi1 yıl@Nazendee09 hazir para cok cabuk harcaniyor. Dugunde takilan altin kadar kimse bir anda da o parayi kenara altin yapip koyamaz. Dugune atiyorum 500 bin harcandı. Bir anda 500 bini cikaripta kimse altın alamiyor. Bircok seyi taksitle aliyoruz ve gunluk olarak herkesin harcamasi oluyor. Evet karsiliyor gibi gozuksede nakit para cabuk harcaniyor. Hemen bir bilezik yapamiyorsun. Ama dugunde o bilezik olarak geliyor mesela. Bazen harcama yaptigindan daha fazla taki gelme ihtimali de var. Eksik gelme ihtimali de elbette var ama kisilere bagli olarak cevre biraz genişse harcadigindan fazla da altin gelebiliyor. O altinlari biriktirmeye kalksan birkac yil surer. Evlilik icinde biriktiremezsin bile belki. Masraflar olur, belki cocuk olur onun masraflari olur derken dugunde takilanlari bir arada goremeyedebilirsin bir ihtimal. Bende boyle dusunuyorum
- 1 yıl
Anladım, benim çok bi bilgim yoktu bu konuda sağol. Böyle düşünmemiştim.
- 1 yıl
Gelecekteki kusura bakmaz, sen merak etme. Zira çoğu erkek böyle emrivaki konuşan bir kadınla evlenmek istemez.
Cevap sahibi1 yıl@xgökkuşağıx şu hayatta o kadar buyuk konusuyorsunuz ki. Sonra kinadiginizi, buyuk konustugunuzu yasiyorsunuz. Ne erkekler gordum bu kafaya sahip olupta paşa paşa dugun islerini yapan. Devam boyle.
Cevap sahibi1 yıl@xgökkuşağıx şu hayatta o kadar buyuk konusuyorsunuz ki. Sonra kinadiginizi, buyuk konustugunuzu yasiyorsunuz. Ne erkekler gordum bu kafaya sahip olupta paşa paşa dugun islerini yapan. Devam boyle. Biz de dugun yapan erkekle evleniriz kardes sorun yok. Kiz dugun istiyor diye evlenmeyecekse erkek yolu acik olsun. Evlilik cogu zaman kisi istemese de esinin isteklerini yapmayi da gerektirir. Cok evli cift var. Kadin istemese de esim istiyor diye bir seyler yapan. Erkek istemese de karım istiyor diye yapan. Evlilik boyle yürür.
- 1 yıl
Yapmıyorum diyip masadan kalktığım çok oldu..
Yok öyle paşa paşa yapmak felan
Cevap sahibi1 yıl@Frankenstein16 kalkabilirsin bu erkeklik degil. Kadinda dugun yoksa yokum der gider. Kadinda kendine baska bulur, sende. Sorun goremiyorum ben. Bu isler karsilikli riza ve anlasmayla olur, uzlasmayla olur, rest cekmeyle degil. Ben kucukte olsa akrabalarin katildigi bir organizasyon dusunuyorum. Seninle evlenmeyecegime gore, seni bu konu alakadar etmedigine gore yine bir problem goremiyorum.
- 1 yıl
Davranış ile erkeklik bağıntısını kuramadım...
Demek benimle evlenmeyeceksin... İyi düşündün mü?
En İyi Cevaplar
1 yılElalem bir yandan ne giydiğini ne oynadığını veya gelen başka kişilerin ne yaptığının dedikodusunu yapıp, küçükken saçına tarağı değmemiş gereksiz samimiyetsiz akrabaların o gün sanki sana çok emeği geçmiş gibi oynayıp, o esnada da akıllarında "Eve dönünce yatak kırılacak." Gibi terbiyesiz terbiyesiz şeyler olacak. Ve böyle bir ortamda tüm bu olan biteni sen hissedeceksin. Gerek yok.
00 Yorumla
1 yılBence çok abartıya kaçmadan bir düğün yapabilirsin. Milyonları bir günde harcamak bana da çok uzak geliyor. Ama aile arasında, sevilen insanlarla kısa tatlı bir kır düğünü yapılabilir. Hatta ben topuklu ayakkabı yasağı bile getirmeyi düşünüyorum. Bence sende bu tarz bir şey yapabilirsin
00 Yorumla
1 yılEğer göbek atmayı seviyorsan para harcadığına en az pişman olduğun aktivite düğün oluyor. Sadece, aşırıya kaçmak yerine yakın çevrenin davet edileceği mütevazı bir düğün bence stres atmak için birebir oluyor düğün sürecinde 🙃
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
86
Cevap
64Cevap
u 1 yılBence pişman olmazsınız ya 2,3 saat için o kadar para harcamak bana şahsen gereksiz olarak geliyor. Onun yerine aile arasında sade nikah daha iyi. Hem parayıda ev eşyasına harcamış olursunuz.
51 Yorumla- 1 yıl
O iki üç saat için hani millet zevkini gidereceğine yani evine eşya al abi ya
1 yılYapmalıyız bence pişmanlık olur ileride.
01 Yorumla- 1 yıl
Bence düğünlerin yapılmaması lazım. Tam manasıyla angarya iş ve pişman olunmaz.
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbence yapmayın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl22 yıl önce evlendim. pişmanım düğün yaptığıma. Keşke milleti eglendirecegimize kendi evimize harcaymisiz o parayı ama gel gör ki o dönemler nikahtan ciksaydim dul ya da hamile olduğumu arkamdan konuşacaklarini hepimiz biliyorduk. Bı ara babama baba düğün yapmasak resimde neden dulmusun sen demişti çok değişik bir anlayisti. Oysa ona neyse üstelik nikahimla bir sene durdurdu evde neymiş düğün yapılmamış. Gerçekten Türkiye kültüründen kurtuldugum için çok şanslıyım yurt dışındayım böyle saçma toplum klişeleri ile uğraşmıyorum. Çocuklarimda özgüler ister düğün ister nikah. Canları ne isterlerse.
35 Yorumla- 1 yıl
Abla şimdi ben bir şey diyeceğim ama yanlış Anlayacağın beni ya ilin çükünü kaldırmaktansa kendi çükümü kaldırmayı daha çok isterim desene özür dilerim Ben bu kelime için
Cevap sahibi1 yıl@yasayanInsaniste kelimenden anlamadım hiç bir şey iyimi dedin kötümü. . Ama bu senin anlayacağın tarzda bir kelime sende kusura bakma. ben bu tarz kelimeleri anlaşılmak için kullanmam zaten
- 1 yıl
El alem yemesin kendiniz yiyin parayı
Cevap sahibi1 yıl@yasayanInsaniste yani.
- 1 yıl
Boş ver abla. Kadına ulaşmak o kadar pahalı ki! Ben yıllardır ulaşamadım.
1 yılBiraz alakasız bi anektod paylaşacağım.
Eski devirlerde, Hindistan kuzeyinde köylüler kızlarını rvlendirip düğün yapabilmek için derebeylerinden borç alırlarmış. Ama öyşe yüklü bi borç ki, evlenecek kızlarını "teminat" olarak gösterirlermiş.
Düğünden sonra, tabii norcu ödeyemeyince zavallı gelin, derebeyinin evinde kalırmış. Derebeyi ondan cinsel olarak sıkıldıktan sonra, madenlere seks kölesi olarak yollar, böylece borcunu ödedikten sonra, kız damat evine gidermiş.
Düğün, masraf denince bu anektod aklıma geliyor artık. Konuyu dağıttım, soran kusuruma bakmasın
10 Yorumla
1 yılDüğün yapan bir çok tanıdığım hep şundan bahseder; "keşke o kadar parayı bir geceye harcamasaydık".
Yıllardır bu fikri benimsiyorum ve yıllardır da savunuyorum. Sana tatlı bir anı gibi görünen o şey tamamen bir zaman kaybı.
Samimi bir nikah yapın, ardından da düğüne harcanacak parayla uzun ve güzel bir balayı yapın. Emin ol daha iyi!29 Yorumla- 1 yıl
O kadar para dediğiniz şu devirde ne kadar mesela?
- 1 yıl
@muzlucileklisut Daha geçen iki ay önce yakın bir arkadaşımın sadece "düğün salonu kiralama" ücreti 100 Bin TL'ydi.
Ek masrafları saymıyorum bak. Sadece en uygun bulunan düğün salonu masrafı bu! - 1 yıl
100 bin tl ile uzun ve güzel bir balayı yapılabileceğini mi sanıyorsunuz? Antalyadaki güzel ve şık otellerin fiyatına bir bakın. 100 bine sadece 5-7 günlük balayı yaparsınız bu da hiiçç uzun olmaz. Kısacık olur :)
- 1 yıl
@muzlucileklisut okuduğunu idrak etme sorunu mu yaşıyorsun?
Tırnak içine alarak vurgulama yaptığım şey sadece düğün salonu kira ücreti. Ek masrafları saymıyorum dedim.
Ayrıca herkesin balayı anlayışı farklı. Senin için yüzlerce insanla bir otele girip, sabah yüzmek, akşam ise tıkınmak bir balayı olabilir. Ama bazıları gezmek görmek ister.
Keza Türkiye'de balayı yapılmasına da karşıyım. Gavur denilen Yunan adalarında bile o 100 Bin TL ile rüya gibi tatil yapmak mümkün.
ÖZETLE: SANA KÜÇÜK GELEN RAKAM AKLINI KULLANANLAR İÇİN BÜYÜK! - 1 yıl
100 bin tl yurt dışı için aşırı gereksiz bir para olduğu için mecbur yurt içini örnek verdim. Gidiş dönüş 2 kişilik uçak bileti masrafları, pasaport ve vize masrafları, çıkış harcı giriş harcı o bu şu masrafları, orada otele vereceğin para sadece konaklama olur. Her şey dahil otel konsepti türkiyede var daha çok. 1-2 hafta boyunca her öğün dışarıdan yiyip içeceksin restoranlarda. Bu sana 100 binden çok daha pahalıya patlar
- 1 yıl
Aşırı gereksiz değil yetersiz* olacaktı
- 1 yıl
@muzlucileklisut yahu halen yazdığım şeyin farkında olmadan yorum yapmaya devam ediyorsun.
Dikkatli oku 100 BİN SADECE SALON KİRASI. DAHA EK MASRAFLARI VAR DİYORUM!
Yani bir düğün ortalama taş çatlasın 150-200'e patlıyor. O da harcamaları iyice kısarsan.
VE EKLİYORUM BU KISMI İYİ OKU, ANLA; AKLINI KULLANANLAR VE PLANLI OLANLAR İÇİN İDEAL YURTDIŞI TATİLLERİ VAR! - 1 yıl
Yoo ek masraf dediğin ne var? Gelinlikse o sadece 20 bin falan
- 1 yıl
@muzlucileklisut boş ver cidden! Konu fazlasıyla uzadı ve gereksiz yere uzuyor. Sen ne biliyorsan devam et!
1 yılDüğün kına nişan çekim şunlar bunlar cidden insanların birbirlerine güç gösterisi halini aldı. Rezillik cidden. Eğleneceksem kendi kendime mis gibi ikramlıklarla güzel de müziğimle toplar arkadaşlarımı eğlenirim. Gayet doğal gayet samimi. Kime ne ben niye millete oynuyorum ya? Ben niye eşimle ilk dansımı bir daha ömrü hayatımda görmeyeceğim dayılarla paylaşıyorum?
00 Yorumla
1 yılEvlilik olmasada olur
Önemli olan
Çocuklarımıza önce güçlü olmayı
Gençliğini doya doya yaşamayı öğretmeliyiz
Zaten çabuk geçen çocukluğunu gençliöini doya doya yaşasın
Kariyeri için geleceği için çalışsın
Sonra belki 28den sonra evlilik
Oda belki00 Yorumla
1 yılDüğün yapanlarla konuş nasıldı eğlendin mi de yorgunluktan hiçbir şey hatırlamıyorum diyecekler koca bir emek gün sadece çöp değse tamamda değmiyor eğlence değil eziyet
21 Yorumla
Soran1 yılHmm çok güzel özetlediniz. Dediğiniz gibi ben konuşayım tanıdıklarla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence aşırı gereksiz bir sürü insanı memnun etmek için tonla para harcıyorsun günün sonunda sadece stres ve bir ton borçla kalıyorsun. Onun yerine sadece sevdiğin insanların katılacağı sade bir tören yapılabilir. Düğüne harcayacağın parayı balayında ülke ülke gezerek de harcayabilirsiniz.
10 Yorumlaİçinden ne geliyorsa onu yap, şahsen sevmiyorum istemiyorum. O görüntü gözüme geliyor zaten ayrı iğrenç ya insanlar ortaya çıkıp oynayacak diye para veremem ben 4 saat gıy gıy gıy, o parayla evimi daha güzel döşerim bir eksiğini alırım.
20 Yorumla
1 yılDüğün benim açımdan saçmalık ve boşa masraf o parayla daha iyi şeyler yapıla bilir
Evet belki millet yapıyor benim benim eksik diye bilirsin ama her kuyuya atlayanın peşinden gidene akkılı demekte zor02 Yorumla
Soran1 yılYok başkalarının yapması beni çok ilgilendirmiyor. Sadece giyeceğim gelinlik nikah dairesi için çok mu abartı olur diyorum abartı olmayan bir şey giysem qgelinlik gibi gelmeyecek
- 1 yıl
Gelinlik ten bişey olmaz giyebilirsin
1 yılMaddiyata göre değişir durumunuz yoksa o kadar da şart değil bence bir nikah kıyarsınız ne bileyim Bir de ailece bir yemek yersiniz olur gider ben bu düğünü meselesini mecburi görmüyorum tabii yapılsa iyi olur ama durum olmayınca yapacak bir şey yok
10 Yorumla
1 yılYani ben açıkçası bu konularda hep kendimi düşünürüm. Yapsak gerçekten günüm güzel geçer mi eğlenir miyim yoksa sırf çevrem mutlu olsun, eğlensin diye mi yapıyorum? O ağır gelinlikle yorgunluktan bayilan gelinler var😄 onun yerine dostlarla yenilen bi akşam yemeği, eğlence daha güzel olacaktır diye düşünüyorum. Kına zaten yapacakmışsın pek içinde kalmaz.
20 Yorumla
1 yılBenim sevdiğim adam yetim olduğu için ve çağırmak kimsesi olmadığı içim ve düğün gibi şeyleri sevmiyor nikah yaparız dedi annen baban gelir sadece bende kabul ettim çünkü onu o kadar çok seviyorum ki düğün yapmak umrumda bile değilll yeter ki o benim kocam olsun çok aşığım ona
10 Yorumlaburada o kadar saçma yazmışlar ki ben kendim fikrimi sunmak istiyorum sevgilim çok kalabalık aileler bide yemekli düğün adetleri var olmazsa ayıpmış ben istemediğimi dile getirdim ne gerek var bir gün için küçük düğün masrafsız ama düğün olsun bir kere evleniyorsun o gelenlipi giyin ama şarşarlı düğüne hiç gerek yok balayına gideriz daha iyi bir gün için akrabalarıma değmez 😁
10 Yorumla
1 yılya hic pisman olacaginizi dusunmuyorum. paranizi alip gidip tatil yapin balayinda yiyin ne guzel istee. colugumuzun cocugumuzun rizkini dugune mi yediricem ayol
00 YorumlaHiç düğün yapıp parçalanmaya değmez kardeş. kimseyiemninda edemessin kendi akraban dahi olsa. öyle olsaydı böyle olsaydı o bunu dedi bu bunu giymiş vs. gerek yok. nikahini kıy seven nikahına da gelir gerekeni yapar. balayina git gel. evinde gerekirse sadece halı olsun minder olsun ama huzurun olsun. dunya kadar para ödeyip borç çekeceğine kapını kapat demle çayını bak huzuruna keyfine... mutluluklar dilerim.
00 YorumlaBence yapmalısınız ileride çocuklarınızın akranları kendi anne babalarının düğünlerini konuşursa sizinki çekinebilir çok şaaşallı olması gerekmiyor ama
Mütevazi bir düğün yapabilirsiniz ya da ileride çocuğunuz olduğunda onun da olacağı bi düğün yaparsınız00 Yorumla
1 yılİleride evlilik gibi bir planım yok ama eğer olurda evlilik yaparsam düğün yapmak istemiyorum karşı tarafın da istemeyeceğini düşünüyorum hatta bundan eminim
00 Yorumla
1 yılŞu zamanda pişman olunmayacak şeylerin başında düğün yapmamak geliyor. Zaten her şey o kadar pahalı ki bir de oynamak işin binlerce lira vermek çok mantıksız. Aklı başında insan düğün yapmaz
00 YorumlaDüğüne gerek yok oraya yapacağın masrafı ev içine eşyaya, mobilya verebilirsiniz, araba için kullanabilirsiniz, farklı ülkeleri gezmek için kullanabilirsiniz.
00 Yorumla
1 yılBen bekarım ama şöyle söyleyeyim, üniversite ve lise mezuniyetime gitmedim. Kepler atıldı, eğlenceler düzenlendi. Herkes çok pişman olacağımı söyledi. Hayatta bir kez olan şeyler dedi , ben tercih etmiyorum dedim 30 umdayim su an, bir kez bile keşke gitseydim demedim.
Yani bazı şeyler seninle ilgili. Etrafın beklentilerine mi aldanıyorum diye kendine sorabilirsin. Ve evet düğün baya gereksiz masraf.
00 Yorumla
1 yılBence öyle çok büyük şeyler yapma küçük bir düğün salonu al (maddi durumunuzun yeteceği kadar) sadece komşular ve akrabalar gelsin öyle amcanizin çocuğunun dayısının kayınpederine kadar davet etmenize gerek yok halanız yengeniz kuzenleriniz ömürlük arkadaşlarınız ve kaliteli komşularınızdan başka birisi gelmesin. Ayrıca takı töreni için avantajlı olur. Takı takmayacak kişileri getirmeyin işte öspspksjdğskşlxkxkdüsısoxoö
00 Yorumla
1 yılSade bir nikahla ewlenmeli düğün salonuna vereceğiniz paraylada Akdeniz bölgesinde Antalya olabilir 5 yıldızlı güzel bir otelde bir hafta krallar gibi balayı yapabilirsiniz diye düşünüyorum 🌴🌊
00 YorumlaDüğüne harcayacaksınız ya kiraladığımız salona gelinlik, damatlığı harcayacağıniz paranıza evinizin herhangi bir eşyasını ve ömür boyu kullanabileceğiniz bir şey alsanız daha iyi olmaz mı tavsiye
00 YorumlaYaşa göre maddi duruma göre değişir bence ufak bir kutlama yapılabilir sonuçta her yıl olan doğum günü yılbaşı v. b. Şeyler kutlanırken bunun kutlanmaması garip kaçar yani
00 Yorumla
1 yıldügün yapsan para gitti diye yapmasan yapmadim herkes yapio ben neden yapmadım ki diye pişman olacaksin zaten
00 Yorumla
1 yılKız düğünü ya da sadece nikah fikrindeyim. Salona para verilmez sevmiyorum açıkçası olmasa da pişman olmam
00 Yorumla
u 1 yılO kadar insanı eglendir yedir icir yazk nikah yapın guzelce salonda toplansınlar takisini orada versinler
00 Yorumla
1 yılHazırda para varsa yapabilirsin ama borçlanarak düğün yapmayın.
Sonra evlenince borç öderken ev geçindirmek zor oluyor.00 Yorumla
s 1 yılBen kına yapmadım düğün yaptım, eşim çok istedi yoksa onu da istemiyordum. şu an dönüp bakınca iyi ki yapmışız diyorum çok eğlendik
01 Yorumla- 1 yıl
Evet bir tık yorucu bu arada ama o kadar komik şeyler oldu ki hala arkadaşlarla anlatıp anlatıp gülüyoruz
Gizli Üye(36-45)1 yılBence yapın.. tamam masraf diyenler olmuş evet masraflı ama o günü bir daha geçmişle eline.. gelinlik gidecekmisin bilmiyorum ama birgünlpk prenses olmak çok güzel bir duygu 🥰 hem belki içinde kalır ileride keşke yapsaydım dersin
01 Yorumla- 1 yıl
Sen yaptın mi
Gizli Üye(30-35)1 yılGereksiz bir organizasyon, iki kişi hayat birliği yapıyor diye. Salıyom goynuna gobrayı diyerekten oynayan saçma canım hareketler doku bir ortam.
Fuzuli masraf, onun yerine gidin iki ülke görün en azından farklı kültürleri tanımış olursunuz.00 Yorumlaİçinde kalmasın ya eğer maddi açıdan sıkıntınız yoksa yapın
02 Yorumla
Soran1 yılKına da aynı eğlenceyi vermez mi acaba
Sade bir nikah yapabilirsin ama içinden ne geçiyorsa onu yapmalısın.
10 Yorumla
1 yılgereksiz masraf dugun. Onun yerine o parayı balayında harca
10 Yorumla
1 yılSırf düğün istedi diye nişanı bozdum gereksiz bir şey olarak görüyorum bu zamanda.
116 Yorumla- 1 yıl
Kızı kendimden kurtardım de
- 1 yıl
@ecoocoeco olması gereken bu ağlamayın
- 1 yıl
@miyan_çakır aynen özenti çöp
- 1 yıl
@ecoocoeco olayı sadece. addiyattan sanacak kadr b¹udala olmamdan belli Max TC kızı..
- 1 yıl
Olay maddiyatla alakası yok bak işte max TC erkeği zekası kızın duygularini hissleirni hevesini ilk heycanini onemsemeyen bir adam o düğünü başkası da yapar ama o kız bu kereste ile hayalini kurdu okey
- 1 yıl
Aynen böyle kurşun hesabını yapan tipler allan uzak etsin
- 1 yıl
En iyisini yapmış sın kanka boş ver deymez bunlara masraf etmek😁
- 1 yıl
@emre190505 sorma ya benim derdim evlenip yuva kurmak bunların derdi şov yapmak elaleme hava atmak kendilerini bir şey sanmak komik geliyor bana 2025 e giricez hala özentilikleri bitmiyor maalesef
- 1 yıl
Aynen canım kankam takma bunlar ancak laf sokmasını bilir sıkma canını sen takma
- 1 yıl
Anasını at üzerinde kacirarak getirmisler herhalde ordan geliuor bu tutum peygamber efendimiz bile. duguni yasaklamouor diyor ki uzaktan biri o evde bir şenlik bir güzellik olduğunu anlasın o evin düğün evi oldigu belli olsun elinizdeki imkanlarla yapın abartmadan bunlar beş. Kuruş on kuruş saymakyan iflahhı kurumuş bazı bunun hibi müşterileri vat gelip 20 TL için on saat pazarlık yapıyor ya kas kafa
- 1 yıl
@miyan_çakır utanmadan birde peygamberi araya katıyor rezil oryspu çocuğu İslam harama izin vermiyor düğünü helal dairede yapılacaksa karşı değilim ama azıcık kendine saygın olsun ve dürüst cevap ver kadın erkek karışık düğün helal mi
Yapmayın o parayı alıp gidip yiyin için gezin akıllı olun ya
11 Yorumla- 1 yıl
Niye kızarak anlatıyon ya cimcime 😀
Gizli Üye(25-29)1 yılGelinlik cazip gelebilir. Gelinliği giyip makyajı yapıp kendiniz foto çekilebilirsiniz. Ben evlenirsem böyle yapmayı düşünüyorum. Gelinlik isterim 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKlasik düğünlerden yapmayın zaten para kaybı ama arkadaş çevrenizle küçük bir eğlence organize edebilirsiniz düğün gibi. Maksat anı kalsın, fotoğraf kalsın.
00 Yorumla
1 yılBence yapmalısın. İnsan bir kere evleniyor zaten.
00 Yorumla
1 yılDüğün yoksa güzel bir tatil olmalı o da yoksa yani saçma ötesi
00 Yorumla
1 yılDüğün kına ikisini bir yapabilirsin aklında kalmaz hem 🤷♀️
00 Yorumla
1 yılDüğüne masraf yapacağınız parayla balayına çıkın, küçük kutlama falan da yaparsınız mis gibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCanım ben yapmadım çok eksiklik hissetmedim sevmiyorum ama eşin ve esinin ailesi vicdanlı ve mantıklı insanlar değilse ki benimkiler değildi zerre kıymetin olmuyor sonuç boşandım
00 Yorumla
1 yılÇevreniz geniş değilse düğüne Hiç gerek yok Hanım kız
00 YorumlaO paraya gez toz dolaş eşinle. Önceden takılmış takılar varsa topla yeter.
00 YorumlaDüğün Kürtlerde olmazsa olmaz ama ben gereksiz buluyorum
00 YorumlaValla dunyanin masrafindan korumusun adamı senin gibi kizlar kaldimi örnek alincak kisisin
00 Yorumla
1 yılParaniz yoksa yapmayın bence. Genç yaşta o kadar borç ödenip durmaz senelerce
00 YorumlaBende düğünü mantıklı bulmuyorum sevmediğim akrabalarıma tanımadığım insanlara o kadar borca girmeye gerekk yok die düşünüyorum o parayla sevdiklerimle küçük bir akşam yemeği ve kalanla eşimle geziye çıkmak harikaa bir fikir bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHayatta bir kere bazı şeyler. Düğünde onlardan bir tanesi. Bizde düşünmüyorduk ama artık düşünüyoruz kız arkadaşımla.
10 YorumlaNasılsa erkek yapacak değil mi? Tabi sevimli gözükür
02 Yorumla
Soran1 yılNe saçmalıyorsun ya? Ben her halükarda kına yapacağım düğün kadar masraf oluyor. Düğün olması kesin bile değil boş boş konuşuyorsun
Gizli Üye(36-45)1 yılYapmazsanız olabilirsiniz. Yaparsanız da olabilirsiniz. En iyisi doğru olduğuna inandığınız şeyi yapın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılinan harcadığın paraya gider güzel bi tatil yaparsın.. o parayla değişik yerler gezersin.. düğün pişmanlıktır.
00 Yorumlabence pişman olmazsınız. anı olması için nikahınıza sevdiklerinizi çağırıp nikahtan sonra bir eğlence düzenleyebilirsiniz. ha eğer şimdiye kadar çok fazla altın takıp onların geri dönmesini bekliyorsan o biraz zor gelir :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen gelinlik gibiyip düğün dansı yapmak istiyorum jfjfjf
Onun için de nikah da olsa olur
00 Yorumla
1 yılDugun banada gereksiz geliyor bana Hayri olmayan akrabalarım oynayacak diye niye o kadar borca gireyim taktiği altınlar düğün salonuna yetmez zaten o paraya seyahate gidin lüks yerlere veya ev araba alın gezin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBiz yaptik ama sadece 20-25 kisi vardi ve yeterli oldu sadece en yakin akarabalar gercekten ic ice olduklarimiz ve köy de
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Devamını Gör(135)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem