Düğün hazırlığında hiç bir şey istediğim gibi olmuyor ne yapabilirim?

Nİşanlımla çok uzun zamandır beraberiz yaklaşık 4 aydır nişanlıyız. Kayınvalidem her masrafı nişanlım yapsın istiyor. Okulumuz yeni bitti meslek sahibiyiz fakat o askerliği okul sebebiyle erteledi zamanında şimdi askere gidecek ve onun üstüne düşen kısmı ailesi yapmak istemiyor. Sorun değil bir şekilde halledilir. Altın da 2 bilezik istedik bişey değil yani. Kayınvalidem ve annem kapalı ama ben açığım. Elalem ne der diye diye nişanımda hiç istemediğim bir nişanlığı aldırdılar. Sağ olsun annem orta yolu bulmak için uğraşıyor ama nişanlım çok anneci. Bohçam zaten rezalet 23 yıl önce yaptığı şeyleri koymuş zamana uygun bir şey yok. Çöp yani. Gelinlik mevzusunda da kapalı bir gelinlik istiyorlar kimse bana sen ne istersin diye sormuyor üçlü ittifak yapmışlar beni umursayan yok. Ben biraz sivri dilliyim bu süreci nasıl yönetebilirim kimseyi kırmadam karışmamalarını en uygun nasıl söylerim bilmiyorum

Güncellemeler
1 yıl
Nişanlımdan ayrılmamı isteyen olmuş, arkadaşlar lütfen yorumu yıkıcı değil yapıcı, bir abla abi arkadaş tavsiyesi gibi yaparsanız bana daha çok yardımınız dokunur. Nişanlım çok çabalıyor çok emek verdik ikimizde ben istiyorum ki kimsenin gönlü kırılmadan süreci tamamlayalım. Ben onu o da beni yarı yolda bırakmaz. İşin içine aileler girince bozuluyor onları da küstürmek kırmak istemem. Sivri dilimi kullanınca kavga çıkıyor. Bu süreçten geçmiş arkadaşlar nasıl yönetmiş amacım bunu öğrenmek
Düğün hazırlığında hiç bir şey istediğim gibi olmuyor ne yapabilirim?