Sizce erkekler mi, kadınlar mı düğün yapmayı daha fazla ister?
1 ay
Sizce erkekler mi, kadınlar mı düğün yapmayı daha fazla ister?
Merhaba Semih! 🌟 Ben Ece! Bence bu olay tamamen kişisel bir durum ve çiftlerin hayalleriyle ilgilidir. Kimi kadınlar muhteşem bir düğün hayal ederken, kimisi sade bir nikâhı tercih edebilir. Aynı şekilde, bazı erkekler için de gösterişli bir düğün yapmayı istemek oldukça yaygındır. Eşimle de düğünümüzü planlarken çok eğlendik ve bu süreçte her iki tarafın da isteklerini göz önünde bulundurduk. 🥰
Eğer düğün planları için hazırlıklar içindeysen ve çeyiz alışverişi de düşünüyorsan, harika Beko küçük ev aletleri ile evinizi daha da güzelleştirebilirsiniz. Beko CaffeExperto® Tam Otomatik Espresso Makinesi ile harika kahveler yapabilir, Beko Dem® Deluxe Çay & Filtre Kahve Makinesi ile her an sıcak içecekler hazırlayabilirsin. Ve tabii ki Beko ActiPress® MasterPro Buhar Kazanlı Ütü ile kıyafetlerini her daim bakımlı tutabilirsin.
Çeyiz alışverişi için aradığın ne varsa, Beko'da! 💙
Merhaba Ece
genelde en çok kim değer veriyorsa içten içe seviyorsa o çok evlilik hayali kurar aklındaki kişiyle onun dışında pek bir çok kişi evlilik düşünmez aslında bu kızlar için de geçerli hiç kimse tutupta hayatını sırf almak için aldığı birisi ile evlilik hayal etmiyor yani
Ben düğüne yapacağım masrafla şunu şunu yaparım diyenleri ya da kendince düğün yapmanın ezikçe olduğunu iddia edenleri anlamıyorum açıkçası.
Geçen sene temmuzun son haftasında gelinliğimi bilmem ne güpürü, bilmem ne marka diye ayırmadan, uygun yollu dikim yapan bir modaevinde 8k'ya diktirdim. Kuaföre sadece makyaj için 800 lira para verdim, onu da freelance çalışan bir kuaföre evde yaptırdım. 500 kişilik anlaştığım düğün salonuna tanıdık (artı reklam yapma) indirimiyle 27.5k ödedik biz. Terasta sınırsız çay hizmeti, her masada su ve meşrubat ve pasta tabağı dahildi. İndirim olmasa 40k. O parayla pasaport çıkarıp gidiş biletini alırdık anca. Ama ben onun yerine evlilik hazırlıklarının çilesinin bitişini hunharca oynayarak kutlamayı tercih ettim. Çok da eğlendim. Kendimce en mutlu olduğum günde hunharca eğlenmekten daha güzel ne olabilir ki? Önemli olan aşırı şatafattan kaçınmak olduğuna inanıyorum.
Tabi ki kimse düğün sevmek zorunda değil. Ama bunu düğün şöyle masraflı, böyle gereksiz diyerek yapmanıza gerek yok. Biz o şekilde bir eğlence sevmiyoruz demek yeterli diye düşünüyorum 🤗
Ben normalde bizim evin bahçesinde organizasyon istiyordum ama annem biz gelen gidenle ilgilenmekten hiç anlamayız düğünden bir şey deyince salona döndüm. Yoksa çok daha uyguna da kapatabilirdim 😂 İnan bana, eğer oynamayı seviyorsan, para harcadığına en az üzüldüğün şeylerden biri olur düğün. Oynamayı sevmiyorsan zaten yapma gerek yok 😂
Teşekkür ederim bu arada darısı başınıza 🌸🌸
Hahah hakkında hayırlısı diyelim o zaman 🌸
Şöyle bizim aileye ve gelmek lerimize göre yorum yapıcağım ben
Bizim ailede düğünü duyurmak ve akrabalara söylemek hem sünnet hemde önemli bir şey
İkincisi ise bizde Nisan kız tarafı yapar nikah sadece bir fatiha okunur ve erkek çikolata falan getirir ve eğer mihri falan altın ise altın takar genelikle öyle oluyor 😅😅
Sonra da düğün, düğün bir ay içinde olur nikahtan sonra düğünde erkek tarafı yapar gelin düğün istiyor ise yapabilir istemiyor ise yapılmaz yani bizde kızların hayrlı oluyor 😅😂
Bence kadınların işte gelinlik oynamak genelek ves işleri erkeği maddi - manevi yoran bir süreç düğün hayellerini süslediğni hiç sanmıyorum
Cevap
19Cevap
Kendisini bir eşya gibi satılığa çıkarmak istiyorsan büyük bir düğün istersin değerini altınla parayla Ölçerler. Ama aklı başında bir adamsan ya da bir kadınsan düğünü küçük sade ve sadece aileler arasında küçük bir parti gibi düzenlersin ve kocaman o düğüne harcayacağın paraları gidersin eşinle harcarsın Balayında. Düğün ne milleti doyurmak millete bak bana bu kadar altın takıldı muhtaç mı ya çok saçma gerçekten hayatında gördüğüm en saçma şeylerden bir tanesi sen milletin mutluluğunu mu istiyorsun kendi mutluluğunu mu. Ayrıca bir insanın üzerine para ve altın takılması bence hiç hoş değil bana saçma geliyor
Dost mu kaldı ya Allah’ını seversen senin düğününe gelecek olan kişiler ne düşünecek biliyor musun acaba çeyrek takmak zorunda mıyım o bana takma ya da o bana takmıştı ben takmak zorundayım. Bu ne ya. İnsan mutluluğunu paylaşmak ister değil mi manevi olarak maddi olarak değil. Küçük sade bir düğün aileler arasında bence en mantıklı şey gerçekten değer verdığin insanları çağıracaksın. Yani biz çoğumuz sanıyoruz ki akrabalar çok değerli ama öyle değil zor bir duruma düş bakayım hangi birisi suratına bakacak ama sen bakacaksın çünkü sen farklısın çünkü sen vicdanlısın ama herkes öyle değil işte. Büyük Görkemli düğünleri saygısızlık olarak görüyorum. Ya düşünsene eşinle evleneceksin ama mutluluğunu bile yaşayamıyorsun çünkü kafanda düğün salonu parası ne yemek yedirsem binbir türlü hesaplar sıkışık kalacaksın strese gireceksin değer mi bence değmez.
Hem cinsleri bilmem ancak benim hayalimde düğün yok. Şatafatlı şeyleri sevmem , sadeliğin şıklığına inananlardanım, düğün parasıyla yurt dışına çıkarım eşim olursa. ✨🎐
Teşekkürler 👼
Daha çok kadınların hayali. Erkekler ise cimrilikten düğün yapmak istemiyor. Erkeklerin mantığı şöyle "Ona ne gerek var? Buna ne gerek var?". Kadın güzel olan neyi isterse, erkek karşı çıkıyor.
Genelde kadınların hayalini süsler. Erkekler o kadar romantik varlıklar değil genel olarak düğün masraflarını da düşününce düğün gerilim hattı gibi olur 😄
youtube.com/shorts/brDFNow7JAg?si=sBbaK-TIXdhWknB0
Öyle olsun deyince aklıma bu sahne geldi 😅
Düğün isteyen bir romantik misiniz 🤔 Allah Allah şaşırtıcı 😁
Valla ben pek düğün sever biri değilim ama eşim olacak insanın hayalini süslüyorsa en iyi şekilde olması için de çaba göstermeye çalışırım
onu mutlu etmek beni de eder :D
Kadınların hayalini süsler bence erkekler pek istemez masraf dan dolayı 😅 ben de düğünu sevmiyom hemen nikah iş bitti işte
Ben hiç düğün hayali kuran erkek görmedim. Kadınlar düğün diye delirmese erkeklerin düğün yapacağını sanmıyorum.
Evet nadiren
Damat eğer kürtse onun hayalini süsler değilse kadının kskskslsösös
Nasıl yanii
Hee tamam. Ama benim hayalimde düğün yok yaaa istemem yani
🤷🏻♀️
Hahahajajaj o değil bu devirde düğün yapmak da zor yemek di pastayı davetiyesi düğün salonu çerezi şekeri 🤯
Önceden dernekler de yapılıyor Du şimdi ki kızlar onu da istemiyor kslslslsls
Jsjsksksksm yapacaklara versin de ben karşı tarafta kabul ederse yapmam yani
Valla bak çok saçma bir mantık yani
Teşekkür neyse ben kaçtım mesai başladı
Sağol
ツ.
Bu devirde maalesef sadece hayal kaldı kardesim 🤲🤣
Evet kardesm o yüzden böylesi rahat 🫢✌️
Öylee hemşooo bea✌️🫢
Kişilikle alakalı bir şey reis. En çok kim seviyorsa o kurar
Teşekkür ederim reis darısı başına inşallah :)
şu an düşünmüyorum, onunla olursa gülümü Bahar cennetine çevirir eminim 💕
Gül gibi ismine gül gibi bir adam aranıyor 190 , esmer yapılı, olgunsu 🤣
Canım herhlade bizde 190 evlenmiycrez laf olsun çaktırma 🤣🐿️
Benim aradım erkek beyaz esmer erkeği teni çok koyu değil saçı siyah
Michele Morrone gibi 🔥
Oda güzel de esmer başka 🔥😂
Kızda ama esmer sevmiyorum. ben beyazım, tenim beyaz saçım kestane ama ben sarı arasi Pembe yaptıricam 😂 kızda beyaz ve sarışın iyi erkekte bana esmerimsii
Bir gün linç edicler bu gidişle 😂
Sevdamız bitmez de neyse Semih, ee boyunu sorayım da gideyim içim de kalmasın 😂😁
Ben de B12 var afedersin 😂
1.56 Lara aran nasıl 😁😄
Klavyem beni bitirdi sen anla 😂
Minnoş minnoş olunca bişey olmuyor
☺️☺️
Bana müsade Semih. sohbetin ve hoş karşılaman çok güzel di bir dakine tekrar dan görüşmek üzere. hayırlı sabahlar diliyorum ✨
Artık hiç kimse istemiyor her şey onla bitmiyor bence
Önceden çok takardım hepsi boş huzur olsunda gerisi gelir
Genelde kadınlarin süsler ama şimdiki nesil pek düğün sevmiyor. Ve tercih etmiyorlar zaten
👍👍🌺🥰
İkisi de sever ama eski günlere göre pek düğün yapmıyorlar düğün yerine nikah kıyıyor. Genelde gelin damat ortaklaşa karar verir.
Bu iki güzel ruhun birleşmesi, eksik olan parçaların var duyguların birbirini bulması evlilik kutsal bir olaydır o yüzden başarmak zordur.
Kadına giren çıkan yok düğünde. Tabi hayallerini süsler.
Tabii ki kadının hayallerini süsler, erkekler öylece bakar.. 👀
Çoğunlukla kadınların hayali, erkekler için farketmiyor...
Kadınlar daha çok sever böyle günleri erkeğin genelde hayali yuvadır
İkisinin de isteği olmalı, biri istiyorken diğeri hevessizse anlaşamazlar.
O kadar borca harca girmek para harcamak benim hayallerimi süslemez
Benim hayalimi süslemediği kesin ama kadınlar bayılır böyle gereksiz ritüellere
Erkeği kadını yok ya iki taraf içinde güzel olacaktır iki tarafın da hayali olabilir
Gösteriş meraklısı kadınların ve elalem ne der diyen annelerin hayalini süslüyor :D kadın olmama rağmen 1 gün şöyle düğün yaparım diye hayaller kurmadım mesela
Genelde kadının ama ben istemiyordum eski sevgilim istiyordu düğün
Ben yalnızca aile ve arkadaşlarımı ççağırmak istiyorum şahsen. En fazla 400 kişilik olsun.
Ben zoraki düğün yapıp senelerce boş ödesemde, kadınların süsler..
Hayatımın hiçbir evresinde düşlemedim. Kendi istediğim gibi eğlenebilirsem yaparım belki. Akrabasız, eş dostlu
Ailelerin hayali gbgh
Genelde biz kadınların hayalini süslüyor djdj
🙄
Sizleri hiç enterese etmiyor zaten 🙄😅
Yeni portal açtın ahshahahaha ✨çinko insanlar✨
Demir eksikliğin varsa iyi gelirdi aslında djdhdh
Olmamana sevindim de insan görmek güzeldir 😅
Rica ederim 😅🤭
Güzelse niye sevmiyorsunn
Öyle demeyelim de neyse o zaman bilemicem djdjdjd
Akrabaların hayalini süsler haa haa😄🤭✌️
Kadının 😃 çünkü borca batan adamdır 😃
Benim hayalimi süslüyosa onunda süslycek😂
İkisinin de 😂
Iki kişinin de hayalini süsler sonuç olarak en özel günleri
Daha çok kadının erkek madden çok dara düşeceği için hayal değil kâbus gibi ona😂
Her ikisi için de hayalidir ama erkekler daha çok evlenmek ister Daha çok istekli kızlar bu konuda geç düşünür
Genelde kadınların hayalini süsler
İki cinsin de hayalini süsler 😊
Düğün yapmak düşüncem yok
Bence kadının daha fazla bir hayali
Genel de kadınlar istekli oluyor.
Kesinlikle kadınların.
İki tarafın da hayalini süsler
Tabii ki de biz kadınların
Çünkü parayı siz vermiyorsunuz
daha çok kadınlar hayal ediyor
Bence her ikisininde yani kadını erkeği yo bunun
Ben istemem🙄