Düğünde eşya almak için bilezik bozdurmak mantıklı mı?

Nişanlımın ailesi ve bizim ailemizin adetleri çok farklı bizim yöremize göre kız sadece ceyizini düzer mutfak eşyalarını alır erkek tarafı ise evin bütün eşyalarını alır halısı perdesini alır bir çok kez dügüne katıldım ve hep böyledir ama nişanlımın ailesine göre yatak odası bulaşık makinasi çamaşır makinasi kiz tarafına aittir deniliyor ailemle çok anlaşmazlık olundu kayınbabam eşyaları ben yapamam diyor nişanlımın üstüne kalıyor her şey ve çok zorlanıyoruz nişanlımın ailesi 2 ay sonra dügün yapalım diyor ama hiç bir şekilde eşyaya katkısı olmucak ve 2 ay içinde hiç bir şekilde o borcun altından kalkamayız zaten nişanlanalı 1 ay oldu 5 bilezik takıcak düğünde gel gelelim benim ailemin görüşüne nisanda yapılsın dügün oğlumuz ev eşyasînı alsin taksitini bitirsin o zamana kadar diyor ama şöyle bir durum var nişandan önce borcu vardı ve nişan borcuda üstüne katlandı nişanlımın. eğer 2 ay sonra düğün olursa 5 bilezik takılcak 4 bilezigi bozdurup ev eşyası alıcaz ve ev eşya taksitimiz olmucak az bir borcumuz olucak düzenli bir şekilde ödencek ama bileziklerimden olucam nişanlimin sözü sana o bilezikleri geri yaptırcam diyor eğer nisanda yaparsakda borcumuz bitmicek büyük bir meblada borç ödemeye kalkıcaz belki benim bile çalışmam gerekicek sizin düşünceleriniz nedir paylaşabilirmisiniz?
Düğünde eşya almak için bilezik bozdurmak mantıklı mı?