ailem olmadan bütün herşeyi yapıyorum ve kız tarafı hiç bir şey yapmıyor nişan kına gecesi hiç bir şey. Yani çatal bıçak takımı vs bile yok desem doğrudur. kiz seviyor gibi gözüküyor bilmiyorum. Ama mesela bugün bileziklerini aldık 5 tane 20 gr 285.000 bin tl tuttu. Nişanı annesi evde yapalım diyor masrafa girmesin çocuk daha fazla diye. ama kız yok ev küçük arkadaşlarım görse ne der olmaz diyor yani daha uyguna yapacağımız nişanı 30 40 bin daha pahalıya yapacağız. nişanda taki seti olur onda da çok ısrar etti. ilk defa evleniyorum olmasın mı diye. ama annesi yine müdahale etti saçmalama kızım vs diye. kız bana ben en uyguna gideceğim diyor ama sizce gerçekten uyguna mi gidiyor? Annesi süt hakkı da 20 gr 1 adet daha bilezik istedi oda 57 bin tl biriktirdiğim 400 bin tl sadece altina gitti ve diğer eşyalar için daha hiç bir şey yapamıyorum şuanlık. Kız ben seni beklerim diyor ama insan sevdiğini niye zora koyar ki? Cumhuriyetleri kuyumcular bilezikler ile takas ettik nakit te lazım oldu üzerine koymak için kız hiç demedi okadar harcadın 3 4 bin ben vereyim gizliden. Bilmiyorum ama seven sevdiğini gerçekten bu duruma sokar mi annesi zorluk çıkarsa dahi bilmiyorum
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
bana göre yanlış (eğer, beraber bir hayatı yaşamak, paylaşmak günün sonunda bir gelecek düşünüyorsam yanlış) ilk defa evleniyorum başlığı adı altında bu kadar masrafa ne gerek var (masrafsız olmaz tabii ki ama sonuçta ailem olmadan diyorsun biraz da anlayışlı ve tutumlu hareket etmek lazım annesi belli ki kızın üzerine çok fazla gidemiyor artık her dediğini kabul etmek zorunda kalıyor - başka anneler de aynı oradan biliyorum) insan sevdiği kişiyi zora koymaz/koymamalı. seven sevdiğini bu durumlara sokmaz (sıkışmışsın belli gayet haklısın hele böyle bir devirde kendisinin mazereti ne bütün herseyi a-z'ye sana aldırmasında onu da anlamış değilim) böyle zamanlarda her anne/baba illa ki kızlarının iyi olmasını isterler ama kusura bakma sadece kızın değil burada anne-baba rolü çok önemli o kadar şey almışsın elinden geleni hatta fazlasını yapmışsın (ben beklerim ayrı babasının da kızını dizginleyebilmesi gerekiyor daha evlenmeden bu kadar bir defa evleniyorum diyorsa evlendikten sonra ilk defa anne oluyorum vs de olur gibi geliyor bitmez yani masraflar) bu arada kendi adıma ben gizliden para verirdim yanında olurdum sadece gerekli şeyleri alırdım başka harcama yapmazdım evin masrafı bitmez sonuçta. uyguna gitmiyor bu arada evde yapabilir nişanı bana mantıklı gelmiyor benim kuzenim 2 sene önce evlendi - olduğu kadar çeyiz ve evde nişanla şu anda hala mutlu hiç söylenmez keşke nişanı evde yapmasaydım diye - biraz uzun oldu kusura bakma ama hayatının, maddi durumunun, aile şartlarının farkında birisi olduğundan emin olmak önemlidir.
Teşekkürler yazı için ama zaten iyice soğudum. Zaten gündüz kız çalışıyor muhabbete zaman bulamıyoruz akşam onun yemek çay vs işi bittikten sonra dedim 5 dk konuşalım. Mesaj olarak yani. oda tamam dedi naber nasılsın diyip gülüşüyorduk. Birden dedi içim daraldı uyumak istiyorum iyi geceler. Sadece 5 dakika içinde oldu. Bende dedim 5 dk içinde insan bukadar ruh haline giremez ben senin her keyfin istediğinde git gel yapamam ben konuşmak istiyotum dedim oda ya anlamıyor musun ben istemiyorum dedi. Ben bilezikleri bu kıza cuma günü verecektim ama içim hiç rahat değil. Bence bu kız beni bile sevmiyor. çok sevdiğini söylüyor ama bu hareketleri aşırı soğutuyor. Bugün dedim ki nişan da baya pahalı oluyor bukadar zorlancagimi dusunmemistim diyor bunu bana niye anlatıyorsun sanki ben senden. Çok bir şey istiyormussum gibi.
soğumakta haklı olduğunuzu düşünüyorum öncelikle ayrıca siz bunu kendisine değil de kime anlatacaksınız bende onu anlamadım içinizin rahat olmaması normal konuşmaya çalışın diyeceğim belki tam olarak birbirinizi anlamakta zorluk çekiyorsunuz bu dönemde bence normal ama 5 dk bile konuşamaması bana ister istemez tuhaf geldi yorulmuş olabilir zamana bırakın bence söylediklerimin kafanızı karıştırmasını da istemem sonuçta ben sizin anlattığınız kadarına göre yorum yapıyorum kimse yorum yapmadığını görünce yorum yapmak istemiştim rica ederim
Gerçekten yani duygusal davranmak istemediğim için burada tanımadığım kişilere sormak mecburiyetinde kalıyorum uyucam dedi gitti. daha kaç kere hadi uyuyalım diyip beni uyutup kendi sosyal medyada takıldı. Bunudz kendi ağzı ile söylüyordu. Bilmiyorum ben ona hiç hayır demedim ama o hep diyor. uykum geldi uyuyorum. ama benim gelmedi biraz zaman ayır istiyorum. Ben evlenmek için para biriktirdim bu kız ile tanışalı 4 ay oldu önceden maaşımın %20 sini harcayıp geri kalanını biriktirirdim ama şimdi ise para bile kalmıyor ay sonuna. Onu sadece 30 dk görmek için istanbuldan pendige git gel 5 saatlik yola giderdim ve bunu neredeyse her gün yapardım akşam iş çıkışı bile yapardım sadece 30 dk görmek için. Ama bu bana gelmiş senin sevgin yok diyor. dün eğer kuyumcu 20 gr bilezik var deseydi alıp hepsini ona verecektim inansın diye gerçekten evlenmek istedigim için. Ama bu yaşadığım olaylar gözlerimi açmama sebep oluyor gibi hissediyorum belkide yanlış kişiyi seviyorum benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ? Sizde bayansınız sizce seven kadın gerçekten böyle mi yapar ama gerçekten bu mu yani
4 ay bana kalırsa erken (siz olsaydınız ne yapardınız diye sorduğunuz için söylüyorum) size kendi bağlanma stilimden ve ilişkilerimden yola çıkarak (ben olsam böyle bir durumun içinde başka bir erkekle konuşuyor olurdum çünkü bu söylediklerinizden sonra kızın sizi gerçekten sevip sevmediğini bilemem ama önemsediğini düşünmüyorum) yaşadığınız olaylar bence de sizin gözünüzü açmanıza sebep oluyor olabilir ayrıca kendi ağzı ile sizi uyutup aslında kendisinin uyumadığını itiraf eden birisinin sevgisi varsa bile şüphe ederim ben şahsen ilişkinizi detaylı gözden geçirmenizi ve daha baştan eğer ilişki henüz resmiyet içerisinde değilken üzereyken ya da söz vardır ben o kadarını bilmem böyleyken ayrılmak bana daha mantıklı gelir çünkü henüz böyleyse ooo (önce anlaşmaya, konuşmaya çalışıp hâlâ aynı şeyleri tekrar eden bir döngü içerisinde olduğunuzu düşünüyorsanız ayrılmakta gayet hakkınız)
Sadece onun davrandığını gibi davranacagim oda ne oldu dediğinde senin gibi davranıyorum diyicem o hep ayrılan tarafın ben olmasını istiyor o yüzden demek ayrılmak istiyorsun diyecek bana. iyide senin bu yaptıkların dan dolayı biz böyle oluyoruz öyle değil mi? Ya bana deseki biliyorum çok yoruldun ailesiz bukadar yükü yüklenmende zor. Ben nişanıma kız arkadaşlarimi çağırmak istiyordum ama vazgeçtim. soz nişan bir yapalım sade bir nikah da kiyalim demez mi sizce seven bir kadın?
söz nişan bir yapalım der sade bir nikah hadi belki bir de yemekli nikah yapalım der diyebilir anladığım kadarıyla yanlış anlamış olabilirim belki ama sizin kendisinden ayrılmanızı bekliyor olabilir mi? Ayrıca onun size davrandığı gibi davranacak kadar kendinizden vermeye devam etmek yerine ilişkiyi tam olarak bitirmek ya da devam ettirmek (şu açıdan söylüyorum seven sevdiğinin halinden anlar, ufak bir tartışma bile büyümesin diye uğraşır bu kişi bence sizin davranışlarınızı kendisi gibi devam ettirseniz bile sizin halinizden anlamayıp hâlâ aynı şekilde hareket edebilir) zaman kaybı geliyor şu ilişki 1/2 ay sonra belki daha aynı mizaçlı biri hayatınıza girecek iyi ki bitmiş dedirtecek belki de Allah bilir.