Ben evleniyorum. Damat tarafı benden 45 bin liralık damatlık istedi. Bu normal mi bana diyor ki en ucuz ve normalı bu. Ek bilgi nişan bohçası olarak ( 3 tür tatlı pasta isteme ve nişan şekeri alıyor damat tarafı yüzükler) (kız tarafı salonu tutuyor damat yüzüğü alıyor, damatlık alıyor) bizim adetlerde evlenince beyaz eşya yatak odası mutfak takımını da ben alıyorum kız düğünü benlik büyük düğün erkek düğünü küçük olcak. Neyse damat bohçası gelin bohçası da olduğu gibi.
45 bin bir damatlığa
37 bin bir yüzüğe verilir mi?
Güncellemeler
1 yıl
Ben Azerbaycanlıyım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
verilmez bence
Ondan bundan giymem diyor ne bu erkek olacak evine bir de
Bir devrim yapın ve gelinlik, damatlık giymeden, evlenin.
Helal dayı
@kedilihava Dayı demeyeydin iyiydi..
Valla bacım biz sadece gelinlik kiralamaya 50 60 bin verenleriz sen neyden bahsediyorsun
Sorun şu Ben Azerbaycanlıyım burada çoooook pahalıya kaçıyor ve ben zaten napıyım 50 binlik gelinliyi birde kiralama bedeli sanırsam bu
Evet öyle aileleri ikna edin dugun yapmayin sade bir nikah o paralarla evinizi dizin hayatiniza yatirim yapin gosteristen baska bisey degil
Sade nikah artık Türkiyede normal karşılanıyor ama Azerbaycanda çok ayıb kaçıyor. Zaten evi de ben diziyorum erkek tarafı sadece oturça odası alıyor evde kira zaten
O ne güzel işmiş ya var mı tanıdıgın bende ordan evleneyim memurum ben 😅
Damat kendi niye almıyor damatlığını?
Bizde kız tarafı alıyor dediler
Nefret ediyorum bu yöresel adetlerden. Bir çift evlenecekse ikisi birlikte kurar yuvayı. Yok kız tarafı şunu, yok erkek tarafı şunu alır. Pöfffff 😒
Ayrılık derecesine geldik
Ne kadar kötü bir süreç olduğunu tahmin edebiliyorum. Çevremde gördüm bu gibi örnekler. Sana sabırlar diliyorum.
Ne yapıcağımı bilmiyorum 45 bin tl 2 bin manat yapıyor ailemde bizim o kadar paramız burada en lüks marka 700 manata bula biliyorsun aynısını oda burdam giyinmem diyor
Üstüne yüzük de 1750 manat 37 mi 38 mi bin tl hiç taşı yok düz çizgili yüzük onuda burdan en fazla 1000 manata alırım Azerbaycandan alıcam diyoruz hayır burdan olucak diyor
Ne gıcık bir aileye çatmışsın böyle. Dertleri para mı bunların? Ayrıca neyi nerden aldığının ne önemi var.
Bir de sen Azeri Türküsün diye seni kandırmaya da çalışıyor olabilirler. Birçok şeyi kız tarafına yıkmaya çalışabilirler. Dikkatli ol
Bence verilir gelinlige 70 nin veriyorlar
Sadece kiraya mı çok fazla değilmi
Çok fazla yaa