Öneri bekliyorum


Ben bu tarz bir şey yapmayı düşünüyorum. Sizce uygun mu başka bir fikriniz varsa söyleyin
türk değilim adetleri bilmiyorum normalde ne ikram edilir
Öneri bekliyorum


Ben bu tarz bir şey yapmayı düşünüyorum. Sizce uygun mu başka bir fikriniz varsa söyleyin
türk değilim adetleri bilmiyorum normalde ne ikram edilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
nikah belediye salonunda olur, nikah sekeri disinda bir sey ikram edilmez benim bildigim. Dugun ve nikah bir aradaysa yine ikramliklari sen hazirlamiyorsun, dugun salonuyla anlasiyorsunuz istege gore yemekli ya da yemeksiz oluyor.
ya şöyle istemem olacak ve isteme söz nişan ve dini nikah bir arada olacak onu kasdettim
yani kısaca istememde ne ikram edebilirim diye sormak istedim yabancıyım ve adetleri bilmiyorum çok internette kahve dışında bir şey ikram edilmez yazmışlar ama bence ayıp yani bir şey ikram etmek istiyorum ama bilemiyorum genelde ne ikram edilir
isteme ve Nisan bir arada normal de dini nikah icin cok acele etmisler. Dugune yakin tarihte yapilir, dugun yakin mi?
Hepsi bir arada olunca evet ikramlik hazirlanir. Pogaca, borek, kurabiye falan olur. Yani ufak tefek tatli ve tuzlu seyler. Yaninda da icecek olarak cay ya da meyve suyu, limonata falan verilebilir. Kahve sadece kiz isteme sohbetini baslatacakken verilir.
Ya biz uzun süredir birlikteyiz ve o yüzden tanışmak gibi bir derdimiz yok. Isteme söz nişan nikah bir arada olacak. Düğün ne zaman daha tam belirlemedik ama maksimum 3 ay sonra o da çok uzatırsak eğer
Yanı gün tabağı ideal diyorsun. Peki damada tuzlu kahve yaptım verdim ailelerimize de yapıp verdik. Kendime de yapmam lazım mi yani bunu bilmiyorum yani
İmam nikahini dugunu belirledikten sonra yaparlar ki arada ayrilik falan olursa ve olur da imam nikahina guvenip karikoca hayati yasanirsa, kadin mağdur olmasin diye.
Kahve aile buyuklerine yapilir, kiz dagittiktan sonra oturur bekler, yani kahve icmez benim bildigim. Bu arada kahveleri dagitirken, en buyukten en kucuge dogru sirayla ikram edeceksin. Sevgiline onlarda adetin nasil oldugunu sorabilirsin Bazi ailelerde once kiz tarafina (gene buyukten kucuge dogru sirayla) ikram edilir, sonra erkek tarafina. Bu arada bir sey eksik ya da yanlis yapsan da seni ayiplamazlar, heyecan yapma unutursan.
Bizde de tam tersi oluyor dini nikah erken yapılır ama bizimkisi çok da erken sayılmıyor yani tahminimce 2 ay sonra evlenmiş oluruz. Her şey hazır çünkü. O zaman ben kahve içmeyeyim. Sevgilim de çok bilmiyor aslında ailesine de sormak istemiyorum. Kahveyi dağıtmada arkadaşlarım yardımcı olur diye düşünüyorum ben damadın kahvesini goturum arkamdan iki arkadaş her iki aileye verir diye düşünüyorum. Yanı her iki aileye aynı anda verilir.
bence asil olan kisilere sen vermelisin yani damadin anne babasi, varsa dede veya amcası, damat ve senin anne baban.
2 ay olursa iyi yakin zamanmis.
Mustakbel esin kendi sorsun kendi ailesine bence. Senin yabanci oldugunu biliyor, fikir vermek icin bu kadarini yapabilir.
Gerçekten doğru dedin ben versem daha iyi olur gibi. Peki bir şey daha soracağım mehir altın konuları falan istemede herkesin önünde mi konuşulur yoksa sadece ailenin olduğu ortamda mi anneler mi konuşur yoksa babalar mi onun dışında mehrin konuşulduğu ortamda ben olmalı miyim
Bizim adetlerimize göre önce kadınlar kendi aralarında anlaşır mehir konusunda. Sonra kadınlar anlaşınca aile büyükleri bir araya gelir ve kadınların anlaştıkları şekilde mehri öderler. Kadınlar dediğim gelinin annesiyle damadın annesi. Ve tabiki kendi kafalarına göre anlaşmıyorlar yani işin içinde babalar var ama bu süreçte babalar konuşmuyor
hic dini nikaha katilmadim, net bilgim yok ama duydugum kadariyla mehri imam nikahı kiyarken geline soruyor. Oncesinde ailelerin anlasmasi bence de mantikli, ona gore makul bir sey soylersin.
Bu arada Allah uzun bir omur boyu mutlu etsin, bu evlilik hem sizi hem de ailelerini hic pisman etmesin 😊
Amin teşekkür ederim 💞
Aperatif şeyler hazırlamalısın
byüklerine danis
Ailece yabancıyız bilmiyoruz