1 yılÇeyizi kız tarafı hazırlıyor. Sözde , Nişanda Erkek tarafının ve kız tarafının neler yapması gerektiği konuşuluyor. Atıyorum kız tarafı Çarşaf , Yastık kılıfı , Yorgan kılıfı alıcak. Erkek tarafı ise Yorgan , Battaniye alıcak. Bu şekilde Erkek tarafı ve Kız tarafının neler yapması , Nelerin alması gerektiği konuşuluyor.
23 Yorumla- 1 yıl
Ne kadar güzel anlayış varmış sizin oralarda, paylaşımcı...
- 1 yıl
Sizde öyle değil mi?
- 1 yıl
Normalde çeyizi kız tarafı hazırlar. Sözde , Nişanda kız tarafı bohça istemiyor mesela ona göre konuşuluyor erkek tarafıyla
En İyi Cevaplar
1 yılçeyiz meyiz boş adetler bunlar bence ya. evi düzecek kadar eşya olsun yeter. bunları da aileler maddi imkanları doğrultusunda paylaşsınlar. bir taraf maddi olarak daha ağır basıyorsa o taraf birazcık inisiyatif alsın canım. gerisi (lazımsa) gelir zaten.
21 Yorumla- 1 yıl
Aslında gerekli adetler bunlar
1 yılEn sevmediğim adetler ama benim bildiğim kadarıyla kız tarafı sandık, mutfak ve yatak odası çeyizini diziyor. Geri kalanını erkek tarafı yapıyor. Aslında eşit miktarda yük olmalı maddi olarak.
17 Yorumla- 1 yıl
Eşitlik en güzeli
- 1 yıl
Kesinlikle ☺️
- 1 yıl
Bazı kadınlar bir şey yapmasa da daha değerli oluyır
- 1 yıl
Orası da ayrı mevzu😏sorma
- 1 yıl
Maalesef her yerden bir sorun
- 1 yıl
Onlar daha kıymetli oluyor
- 1 yıl
Kesinlikle
1 yılEşit üstlenilmeli. Eşitlikten kasıt satın alma gücüne göre eşitlik. Örneğin 10 milyon nakiti olan erkek tarafı kişisi 5 milyon. 100 bini olan kız tarafı kişisi 50 bin kadar verilerek eşitlenilirse daha eşitçe olmuş olur düşüncesi daha vicdani geliyor bana.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u 1 yılBence erkek almalıdır
11 Yorumla- 1 yıl
Çoğu yerde öyle
Bence engüzeli eşit almak sonra laf okur yok koltuhu bile ben aldım yok senin makinan bile yoktu eşit bence olmalı ya da sonra başa kakılmamalı
22 Yorumla- 1 yıl
Eşitlik gibisi mi var her aile kabul etmiyor
Bizde Azerbaycanda ayrı evi olmayan erkeğe kız verilmez. Evi erkek tarafı alır kalan evin bütün bulaşık makinesinden yatağına kadar kız evi alır. Bizde çeyiz kavramı sizin ki gibi nakış dikiş değil. Tabağına kadar kız tarafı alır amma bazen erkek tarafı da yardım etdiğide oluyor
21 Yorumla- 1 yıl
Neredeyse aynıymış çok benziyor burasıyla. Ki olması gereken de o bence
1 yılEn çok erkek tarafı üstleniyor ancak en iyisi kura çekilmeli
32 Yorumla- 1 yıl
Kura haksızlık
- 1 yıl
Değil bence en adaletlisi
1 yılKadınlar daha çok. Ufak detaylar özellikle mutfak araç gereç küçük ev eşyaları gibi detaylarda kaybolup gidiyoruz hemcinslerim olarak.
11 Yorumla- 1 yıl
Maalesef öyle oluyor
Ceyizden ibaret saçma sapan adet çıkarıp yok tek seferlik yok en özel günü diye hikaye uyduruyor
11 Yorumla- 1 yıl
Ezelden beri böyle
1 yılBence şimdi bu devirde kimse çeyizde falan uğraşmıyor ihtiyaç olduğu kadar alıyor hala eski kafayı idare eden insanlar uğraşıyor
11 Yorumla- 1 yıl
Elbette olduğu kadar
1 yılDinen bakılacak olursa kız tarafının hiçbir şey yapma zorunluluğu yok ama toplumda gördüğümüz şekilde iki taraf da paylaşıyor.
12 Yorumla- 1 yıl
Evet hatta erkekler kadınlardan ister oldu artık :)
- 1 yıl
Evət.😸
1 yılÇeyiz kız tarafı diğerleri erkek tarafında oluyor genelde
11 Yorumla- 1 yıl
Evet ama erkek onu da yapmıyor artık
Gizli Üye(30-35)1 yılsevgili olmanın evliliğin nişanın çeyizin canı cehenme külfetten baş ağrısından başka birsey değil giderim keyfime rahatıma harcarım daha iyi milletin karnını doyuracağıma ne bileyim fakiri sevindiririm daha iyi evlenecek inan sadelik ister kişiden kişiye değişir ama ben şahsen istemem yükten başka bir şey değil gelenekmiş vs büyükler öyle söylüyor... yemişim geleneğini
14 Yorumla
Cevap sahibi1 yıltamam kız erkek iyi olsun ama anne babasınıda aileye alıyorsun valkahi hiç evlenmedim ben istemedim özgürlüğüme düşkün bir insanım kısıtlanmayı hiç sevmem valla bekarlık cidden sultanlık
- 1 yıl
Milletin doyurmuyorsun ki, ev ve gerekli eşyalar çeyiz
Cevap sahibi1 yılBende diyorum bekarlık sultanlık, o dediğin çeyiz eşya gereksiz bir şey
Cevap sahibi1 yılbana göre gereksiz kendi adıma konuşuyorum kişiden kişiye değişir
1 yılErkekler çeyiz mi yapio genelde bunu kızlar taa mezun olmadan başlıyor yapmaya
12 Yorumla- 1 yıl
Evet maalesef öyle bir durum var
- 1 yıl
benim kuznm Ekim'de evlenecek kız çeyiz yapmaya 7. Siniftan başladı 😄😄 düşün
1 yılSonradan satılacak şeyler için kimse yükün altına girmese.
12 Yorumla- 1 yıl
Keşke
- 1 yıl
Nerde
1 yılBence bu konuda kız tarafı daha hevesli, hazırlıklı oluyor
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
1 yılYüzde seksen erkek tarafı. Kız tarafının aldığı çer çöp kardeşim.
12 Yorumla- 1 yıl
Bazı yerlerde tam tersi
- 1 yıl
Bazı yerler buralar değil
O çiftlerin anlaşması ile oluyor ben ve eşim ortaklaşa yaptık her şeyi ailelerimizi karıştırmadan , küçük ev aletlerini ve mutfak gereçlerini ben , büyük beyaz eşyaları o aldı , mobilyalarımızı da beraber alıp ödedik.
22 Yorumla- 1 yıl
O anlaşma işi çok zor oluyor
Gizli Üye(25-29)1 yılBence en çok erkek tarafı üstleniyor. Bu durum esitlenmeli. Ben şahsen evlendiğimde öyle yapma taraftarıyım
21 Yorumla- 1 yıl
Evet eşit olmalı
Ben bir diyarbakirli olarak
Eşimde elazig
Ben tüm çeyizini aldim
Ortalama 18bin€ tuttu..
Dyson dan tut full kahve makinasina kadar hepsini aldik..
Erkek tarafi bize yatak odasinida alin dedi
Bizim adetler öyle dedi…
Bizde kiz tarafi mobilya almaz sadece çeyiz..
Neyse yatak odasinida aldik..
Erkek tarafi sadece oturma grup, hali perde..
Çamaşır makinası..
Mutfaktaki Buzdolabı fırın bulaşık makinası hepsi de oturduğumuz evde vardı.
Yani Yani baktığında çoğu yük hep bendeydi00 Yorumla
1 yılikisi de eşit bence, kız tarafı daha çok mutfak, banyo, yatak odası masrafını üstleniyor. Erkek tarafı ise beyaz eşya, salon gibi masrafları üstleniyor
10 Yorumla
1 yılVallahi hangisinin durumu daha müsaitse bence her şeyi halledebilecek yapıda olmalı bir kızın durumu müsaitse zaten erkeğe bir şey bırakmak istemez.:)
21 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum 😊👍
Gerçekten boş yani çeyiz ne zamanla yavaş yavaş ihtiyaca göre öyle ama bilmiyorum bazı erkekler onları maddiyat olarak zorlayan kadınları seviyor yani istersen baya şey al.
25 Yorumla- 1 yıl
Sen beyaz eşyaları yavaş yavaş alana kadar TV'nin fiyatı bugün 20.000 ise 30.000 olur 😂
- 1 yıl
Aynen öyle hanımefendi
- 1 yıl
Doğru dedin. Maddi olarak kim zorlarsa o kıymetli oluyor
1 yılbaba evlenmeyin ne evlenmesi hele de kendinize ait eviniz yoksa varya aman sakın evlenmeyin. Hem sosyal hayat hem kiralar vs giderler. Altından kalkmak çok zor. Çeyiz meyiz boş iş önce ev !
22 Yorumla- 1 yıl
Tamam uyarını dikkate alacağız :)
- 1 yıl
Ama önce ev ev ev ev ev ev !
Zaruri olan ihtiyaçlar birlikte alınmalı , aslında karşıyım da. Mecbur olanlar ortaklaşa alınmalı.
10 YorumlaBizde Erkek Tarafı yüklenir !!! A dan Z ye !!! Kız tarafı kendisi extra bişeyler yapmak isterse kendi evi için ona müdahale edilmez !!!
18 Yorumla- 1 yıl
Siz kimsiniz
- 1 yıl
Bizde demişsin bnde siz kimsiniz dıe soruyorum
- 1 yıl
Ne bilm bnde başka ülke falan sandm
- 1 yıl
Tamam da nerden bilm Azeri bile var burayı da kesfetmis mülteciler var
1 yılSu sacmalayanlar ne ceyizmis be dolap makine alt tarafi abartmayin aq ortak olur bunlar
20 Yorumla
1 yılHerşeyi ama herseyi erkek tarafı karşılamalı. Yoluncak domuzuz ya ondan
14 Yorumla- 1 yıl
Asalak olmanın binlerce yıllık kisvesine GELENEK ya da bizde adet böööyle... denir. Valla ben onu beşi bilmem. Evlenen erkek bana göre canım. İmkanı olsa da olmasa da. Ben evlendim boşandım ordan bilmiyorum. Bana yapamadılar ama denediler.
- 1 yıl
Asalak olmanın binlerce yıllık kisvesine GELENEK ya da bizde adet böööyle... denir. Valla ben onu beşi bilmem. Evlenen erkek bana göre slk... İmkanı olsa da olmasa da. Ben evlendim boşandım ordan bilmiyorum. Bana yapamadılar ama denediler.
Gizli Üye(25-29)1 yılKim üstlenir bilmem ama böyle saçma sapan adetler yüzünden gençler evlenmeye cesaret edemiyor... Geçen bir TV programında tartışıyorlardı evlenmenin en ucuz maliyeti 600 bin TL oldu diye
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbaşlıycam çeyizine ya midem bulandııç yok evlilik yok çeyiz yok bilmem ne muhabbetlerinden
30 YorumlaO is anlaşmaya bağlı bir şey.
Bizim otarafta kadınlar yapar
12 Yorumla- 1 yıl
Çeyiz genelde kadında olur derler
Tabiki kız tarafı. Çeyizi yapmak her zaman kıza düşer...
11 Yorumla- 1 yıl
Maalesef öyle
1 yılHer iki tarafta eşit üstlenmesi gerek. Ama erkek tarafı üstleniyor aslında yükü geçmiş ve günümüzde
11 Yorumla- 1 yıl
Maalesef öyle
Ortak olması gerekiyo ama çoğunlukla kız üsteleniyo yeri gelincede erkek tabi
11 Yorumla- 1 yıl
Evet ortaklık gerekiyor
Kura çeksinler kimin ne alıcağını en iyisi bu 😂😂😂
11 Yorumla- 1 yıl
Yapılacak başka bir şey yok :)
u 1 yılBüyük eşyaları erkek tarafi alirken ıvır zıvır mutfak teksil derken ufak olduğu için görünmüyor ama kız tarafina daha çok yükleniliyor
10 Yorumla
1 yılJaponlarda böyle gelenek yok.
22 Yorumla- 1 yıl
Nasıl yani
- 1 yıl
kullandığın görsel
1 yılÇeyizi kız düğüne erkek çekiyor diğer şeyler genelde ortaklaşa hallediliyor ama bazı koz aileler eşyaların büyük bir kısmına yardım etmiyor
00 YorumlaÇeyiz gibi küçük eşyalar kıza beyaz eşya gibi şeyler erkeğe ait oluyor bildiğim kadarıyla
10 Yorumla
1 yılDenklik olmalı
12 Yorumla- 1 yıl
Olmuyor ama biliyorsun
- 1 yıl
Evet. Erkek ev temin ediyor genelde ama ben de zamanında bir sürü eşya almıştım 😊 kayınpederim hala söyler 😊
Her iki tarafta bazen
12 Yorumla- 1 yıl
Eşit mi diyorsun yani
1 yılEşit bölünmesi daha uygun olur
11 Yorumla- 1 yıl
Muhtemelen
2024 yılındayız ve halen çeyiz konuşuluyor
12 Yorumla- 1 yıl
Her zaman da konuşulur
1 yılEvlendikten sonra beraber ödüyorlar
12 Yorumla- 1 yıl
Yani erkek daha çok
- 1 yıl
Genellemelere göre doğru olabilir
Bu konuşmaya bağlı ama kız tarafı normalde
13 Yorumla- 1 yıl
Normalde öyle
1 yılEşler birlikte yapmalı
12 Yorumla- 1 yıl
Elbette
- 1 yıl
Kimsenin anası babası bu yükü yüklenmesin
Bence ikiside üstelenmeli ortak bir şey olmalı artık bu çünkü çeyizi sadece kız kullanmıyor ve para değilde ortak olursa daha bi anlamı olur
10 Yorumla
1 yılerkeklere acıyorum ben resmen düğünlerde
12 Yorumla- 1 yıl
Evlenmesinler o zaman
- 1 yıl
Mecburen evleniyoruz
Bence kız tarafı olmalı
12 Yorumla- 1 yıl
Neden
Kadın seçmeli, erkek almalı.
11 Yorumla- 1 yıl
Keşke öyle olsa
1 yılEvlenmeyeceğim için problem yok😅😅
11 Yorumla- 1 yıl
Peki :)
1 yılEşit miktarda alsak yeter
13 Yorumla- 1 yıl
Alınmıyor bir taraf uymuyor
- 1 yıl
Erkek tarafı alsın o zaman zaten nişanı kız yapıyor
- 1 yıl
Evet öyle
Alışveriş & Hediyeler konusunda 520 cevap paylaştı. erkek tarafı. ama herkes için zor oluyor
11 Yorumla- 1 yıl
Evet maalesef
1 yılerkek üstlenmeli diye düşünüyorum
11 Yorumla- 1 yıl
Evet öyle çoğu yerde
birlikte bir yaşama başlarken ne kadar saçma şeyller peşinde koşuyoruz?
00 YorumlaParayı erkek tarafı veriyor kız tarafı iş yaptım zannediyor 😅😅
00 YorumlaAranızda Forex ile ilgilenen yatırım yapan, takip eden var mı arkadaşlar…
00 YorumlaOrta yol bulunmalı veya hangi tarafın maddi imkanı uygun ise öyle olmalı
00 Yorumla
1 yılHer iki tarafta çeyiz masrafı oluyor ama genellikle kız tarafı daha çok üstleniyor
10 Yorumla
1 yılBence beraber olsa daha guzel ve kimseye yuk dusmemis olur
10 YorumlaKızzz ve erkek
20 Yorumla
1 yılBölgeye göre değişmektedir bu doğu bölgesinde daha çok erkek tarafı çeyizi üstlenirken batıda bu durum kız tarafı ve erkek tarafı tarafından ortak faydalara bölünmekte:)
00 YorumlaTam bilmiyorum hangileri olarak ayrildiğini ama örn erkeğin çeyizini kiz alip kizin çeyizini erkek alabilir ya da mobilyayi biri alir mutfaği biri alir gibi
00 Yorumla- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat