Kızlar benim 20 gün sonra nikahım var nişanlımın ailesi herşeyi yapmışlar gibi gösteriyorlar fakat işin Aslı öyle değil ev aldık diyorlar ev kayınvalidemin üzerine ve biz 5 sene sonra kira ödeyeceğiz araba aldık diyolar araba 5 sene sonra eşimin ailesinin olacak ve evlendikten sonra eşimin 200.000 tl borcu olacak bu durumda evlilik masraflarını da biz ödeyeceğiz fakat nişanlım bu olayları benim ailemin bilmesini istemiyor ne yapmalıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYüksek maliyetli ve her şeyi erkeğin karşıladığı düğüne, karşıyım. Ama sen, bildiğin kazıklanmışsın. Bence erkek çok yaşıklı bir alfa alfa erkek ve sen de evde kaldığından dolayı kaybetmemek için bunları yapıyorsun. Zira alfa erkekler, kadınlara harcatmasını bilir. Böyle erkekler de kolay aldatır ve üzülürsün. Ama iş işten geçmiş ve baya da masraf yapmışsınız. Ayrıca seviyorsundur, sevmesen bunca masrafa girmezdin. Ama seni, sevmiyor ve sevse kendisi harcardı. Bunu bil...
Alfa erkek kavramı : özgüvenli, toplumda saygısı olan , hem evde hem de dışarıda kadınını gururlandıran ve kadını koruyabilecek kadar güçlü erkeklere denir. Alfa erkekler, kadına gerekli saygı dışında hiç bir değer vermezler. Kadınlar da yönetmeyi değil, yönetilen olmayı sevdiklerinden alfa erkeklerle ;hem evlenmek hem de flört etmek isterler. Alfa erkeklerin temel çekici özellikleri: Yüksek özgüvenli olduğunu kadına hissettirtmek, kadını etkileyene kadar mesajlara bir saat geç cevap yazmak, bir çok sevgilinin olduğu süsü vererek kadına kıymetini bildirmesi, topluma karşı sert ama kadına karşı normal arkadaş olarak olarak davranması , özel günler haricinde hediye almaması , büyük hatalarını affetmemesi ve kendisine saygısızlığa izin vermemesi vs vs. İşte bu özellikler, alfa erkeği çekici kılıyor
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEğer bir gün evlenirsem şatafatlı düğüne gerek yok, aile büyüklerinin olduğu 20 kişilik bi yurt dışı ya da güzel bi restoran kapatıp kutlama yapmak daha iyi.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
24Cevap
Yorumlar şaka mı? Herkes almak zorunda değil bilmem ne demiş. Güçlü kadın vs ayaklarına erkekleri prensesleştirdiler bunuda size medya aracılığıyla normalleştirdiler. Bizim örf ve adetlerimize göre olması gereken şeyler bunlar. Ailesinin o evi arabayı falan alacak gücü varsa kendi üzerlerine yapmaları saçma. Nişanlın olacak insan da daha şimdiden ailesine değer verdiğini seni ailesi gibi görmeyeceğini belli etmiş.
Buradan tüm kızlara sesleniyorum. Evlilik diye damat tarafını soyun demiyorum ama medya tarafından size normalleştirilen anormal şeyleri benimsemeyin. Damat tarafı düğünde size bir şey vermeyince her şeyi kendiniz yapınca güçlü olmuyorsunuz. Gerçekten güçlü olmak istiyorsanız bunlara muhtaç olmamanız yeterli.23 YorumlaMerhabalar
Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor ( insanları aldatan bizden değildir)
Nişanlın ailesi ile birlikte sırf seninle evlenebilmek için aileni aldatıyor kandırıyor
(( Nişanlının ailesi
Biz oğlumuza ev aldık
biz oğlumuza araba aldık
evlenecek parasida var
( ev eşyası vb onlardan artık sizden Diyor
ortada ev yok araba yok evlenecek para yok
Geriye kalan masrafları karsilayan enayi durumuna düşmüş oluyor
Babanı veya aileni zerre kadar düşünüyorsan Acilen ailene söylemen gerekiyor
Yalan günahdir günahın üzerine helal evlilik yapılmaz en küçük sarsintida o ev yıkılır
Baban ailesinin yanına gidecek ev dediniz 5 yıllıkmiş araba dediniz 5 yıllıkmiş evlilik için paramız var dediniz evlendikten sonra 200 bin borcu olacakmış ya adam gibi sözünüzde durun ev araba ya da başkasını s*lak yerine koyun diyecek ve konuyu kapatacak22 Yorumla- +1 yıl
Şayet ailesi adam olsaydı
ilk başta gençler birbirlerini görmüş beğenmişler biz büyüklere yuvalarını kurmak düşer evlendikten sonra bı ev ve araba var 5 sene kullanır yaşarlar el birliği eder yuvalarinida kurarız eşyaları alırız 5 sene sonrada Allah kerim deseydi çok güzel olurdu
kimi insanlar kimi insanları ena"i yapmayı sevdi için ortaya böyle tatsızlıklar çıkıyor
zaten kimse size ev almak, araba almak ya da tüm borçlarınızı ödemek zorunda değil. siz eşinizle evleniyorsunuz, ailesiyle değil ve ailesinin böyle bir sorumluluğu yok. yine de kendi ailenize yapılmayan şeylerin yapılıyormuş gibi gösterilmesi saçma, gerçekleri söyleyin tabi ki. Şimdi söylemeseniz bile zamanı gelince nasılsa öğrenirler.
25 Yorumla
Soran+1 yılZaten biz ailesinden böyle bir talepte bulunmamıştık kendileri biz bunları bunları yapıcaz demişlerdi fakat sayılı zaman kalmışken bunları öğrenmem benim için bir şok oldu
Soran+1 yılNişanlım mecburen kabul etmek zorunda kaldı çünkü onlar herşeyi yapıcaz deyip son zamanlarda bunları açıkladılar
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılsana bu dediklerini almak zorunda değiller. zaten evlenen her insan borçsuz dertsiz evlenemiyor. ev onların araba onların. ama onların da size verdik ailene böyle söyle demeleri çok saçma. bence söylenmeli. diğer taraftan eşinizin ailesine güvenerek evlilik yapmayın kimseye muhtaç olmamayı öğrenin. tabi ki yardım etmeliler durumları varsa
33 Yorumla
Soran+1 yılDurumları gayet iyi fakat ilk başta bunlar sizin deyip sonradan caymaları ve ailemin bilmesini istememeleri problem
Cevap sahibi+1 yılkesin başka bi işi vardır altında. birileri fitlemiş olabilir mi. hani belki kız tarafı ne yapacak ne alacak ona bakalım falan diye mi düşündüler. belki de hiçbiri değildir. ailene söyleme demek ne demek. o zaman yaptıklarının yanlış olduğunu biliyorlar. söyle söyle saklanmaz
Soran+1 yılMuhtemelen çevrelerine herşeyi biz yaptık ev aldık araba aldık diye gösteriş yapmak için nişanlıma da çok üzülüyorum çünkü kendi oğullarını da kandırmışlar aileme söylersem olan bana ve nişanlıma olucak
Gizli Üye(25-29)+1 yılResmen senin iyi kalbini kullanmış nişanlın bence ailene anlat olayı ne olursa olsun diyerek çünkü bu şekilde evlenirsen ailen öğrenirse bize söylemedin şimdi derdini çek der sıkıntıya giren sen olursun ee yarın birgün nişanlınla bu konuda tartıştın sana gelip biliyordun evlendik evlenmeseydin ozaman der
10 YorumlaÇok zor bı durum en güzel gunlerinizi borç ödeyerek geçireceksiniz oda yetmiycek tekrar ev araba almak isterseniz baya bir zaman daha geçecek yani ömür boyu borçlu bı hayat sizi bekliyo ailene şöyle fikirlerini al sen yinede..
10 Yorumla
+1 yılAilen bunları bilmezse ileride sen pişman olursun beni dinlersen ailene olan biteni söyle gizli kapaklı iş çevirme o borcu ödeyemez geçimsizlik yüzünden huzurun kaçar
10 YorumlaOooo baya kötü cimri insan hiç çekilmez ya yandın yeminle. Şimdiden böyleyse ileriyi düşünemiyorum genelde böyle insanlar başta ayıya dayı der sonradan kendini gösterir. Valla kaç bence
10 YorumlaOrtaçağ geleneği evlilik ve ona dair aptal ritüeller. Kurtulun şu çağ dışı kafadan, eşyalı ev tutup birlikte yaşayın, düze çıkınca atarsınız imzayı çocuklar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılailen tabikide bilecek. saklama hic birseyi. boyle biriylede evlenilmez. saklarsan her zaman saklayirlar en basta neden kabil ettin o zaman derler.. bunlar simdiden boylrysr evlenince hayatini düt senin
10 YorumlaKesinlikle soyle bunlari. boyle sacmalikmi olur, hayatin her gun zehir olacagina bjr kere ic o zehri gitsin. yol yakinken geri don
10 Yorumla
+1 yılCimri bir aile ile hayat zehir zikkim olur Cekilmez bir hastalik. Kendin karar ver yol yakinken..
10 YorumlaHayırdır. Birlikte ödemek mi koyuyor? Evi arabası olmasaydı evlenmicekmiydin? Ah siz kadınlar her yaşta aynısınız
19 Yorumla
+1 yılAilenden hiçbir şey gizleme sakın ve evliliği iyi düşün bence ayrıl sonra bunun boyanması var aman aman...
10 Yorumla
+1 yılBence ailene anlat belki sana yardımcı olurlar çocuğun ailesi ile konuşurlar
10 YorumlaBöyle evlilik olmaz sonradan çocuk olup başını agrıyacagına en başında kavganı yap ailenden hiçbir şey gizleme onların tepkisine göre hareket et
11 Yorumla
+1 yılAilenden gizlemeni istemelerinin altında bir çapanoğlu yatmış olduğu belli. Benim merak ettiğim o 200.000 neyin borcu?
012 Yorumla
Soran+1 yılBende sorduğum zaman ev tadilatı gelinlik vb masraflar diyor
- +1 yıl
Ev tadilatının ederini bilemiyorum ama bir gelinlik o kadar para değil. Yani ben de "Eğer çalışacaksan ve eşine para vereceksen yani borç altına gireceksen mal mülk neden kayınvalide üzerine? Allah göstermesin ilerde boşanmak zorunda kalsan tüm paran oraya gitmiş olacak ve hem gençliğin kızlığın gidecek hem para vermiş olacaksın bu ne biçim bir şey? "diyen arkadaş gibi düşünüyorum.
Soran+1 yılBorçlarını takıdan ödemeyi düşünüyoruz
- +1 yıl
Olsun, sana ailen sormayacak mı o takılara ne olduğunu? Nereye kadar gizli kalabilir ki?
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ama iş işten geçtikten sonra ben borçları ödedikten sonra öğrenseler ne olur ki
- +1 yıl
Ayrıca gelinliği almak erkek tarafının görevi.
Soran+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
Aynen öyle demişsin bak. Daha bir aldığı gelinliğin parasını bile veremeyen bir aile kendi çocuğuna ne kadar arka çıkar ki? Yok şunu ben yaptım yok bunu ben yaptım diye gösterip aslında öyle olmuyorsa o işte bir yalan olduğu ortada. Dikkat et, zira yalancı bir aileye gelin gidiyorsun. Yani başka şeyler de olabilir ve ailene farklı gösterebilirler bu defa da. Nihayetinde öyle huyları var belli ki. Başkasına farklı gösteren ailene de gösterir diye düşünüyorum.
Soran+1 yılAllahtan bunun farkında erken vardım bundan sonra ona göre davranacağım
- +1 yıl
Yani Allah bazen hayırlı olmayanı göstermek için işaretler yolluyor. Bu da öyle olmuş. Ben olsan o yüzden aileme derim. Er ya da geç zaten öğrenecekler. Hem güvenleri kırılmamış olur.
Soran+1 yılBugün aileme söylemeyi düşünüyorum
- +1 yıl
İyi yaparsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu ekonomide bu normal çalışır edersiniz ikinizde biter gider Düğünse mütevazi olsun boş ver yarın kimse hatırlamaz zaten
10 Yorumla
+1 yılkendini ezdirme ne demek erkek tarafı yapmıyor? kocan zorlasa ailesi yapar demek ki tam ana kuzusu canım bençm bak daha gençsin bence biraz daha düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüğün erkek yapar ev eşyası erkek alır nedir bu her şey sizde
10 Yorumla
+1 yılBunlar sorumluluk sahibi olacak kadar olgun insanlar değil çok yıpranırsın çok
00 YorumlaEvde kaldın heralde seni üste verir gibi bişeymi yaptılar
00 Yorumla
+1 yılAilene söyle. Bir de neden 5 yıl sonra araba çocuğun ailesinin oluyo? Neden anneye kira ödüyoruz çok saçma.
10 Yorumla
+1 yılEvlenirken bunları konuşmalıydıniz
12 Yorumla
Soran+1 yılNişandan önce konuştuğumuzda evimizin arabamızın olacağını ve borçsuz evleneceğimizi konuşmuştuk
- +1 yıl
Cok saçma bence senin ailen de bilmeli
Herşeyi ailene anlat yoksa sonradan başka şeylerde çıkar. Öyle bedavadan kız alamazlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAileninde haberi olsun gizleme
12 Yorumla
Soran+1 yılAilem eğer öğrenirse düğün iptal olabilir
Cevap sahibi+1 yılBelkide olması gereken budur onlarda kızlarının iyi bir hayat yaşamasını isterler
+1 yılona karıcığım de bari
10 Yorumlaartık kadınlar yapıyo yeni kural çıktı unuttun mu?
10 Yorumla
+1 yılBildiğin dolandırıcı lan bunlar gözünü aç artık
10 Yorumlaİşin zor değişiklermiş
10 Yorumla
+1 yılMasraf yapmamaları doğru değil
10 Yorumla
+1 yılİç guveysi al bence onu sen
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana borçlu bir hayat vadediyor iyi düşün pişman olacağın şeyler yapma.
10 Yorumla
+1 yıldemek ki maddiyatları yok
10 Yorumla
+1 yılMevzu para ev iş olursa o evlilik yürümez
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen çalışıyor musun?
010 Yorumla
Soran+1 yılÇalışıyordum bir hafta önce işten ayrıldım fakat evlendikten hemen sonra işe başlayacağım
Cevap sahibi+1 yılEğer çalışacaksan ve eşine para vereceksen yani borç altına gireceksen mal mülk neden kayınvalide üzerine? Allah göstermesin ilerde boşanmak zorunda kalsan tüm paran oraya gitmiş olacak ve hem gençliğin kızlığın gidecek hem para vermiş olacaksın bu ne biçim bir şey 👍 hamile falan mısın?
Soran+1 yılHayır değilim
Cevap sahibi+1 yılDikkat et 👍
Başta taviz verirsen hep aynı gider. İlerde eşin seni aldatsa, şiddet uygularsa veya daha kötü bir şey olursa boşanman bile büyük sıkıntı olur.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim =))
Umarım sıkıntısız ve mutlu bir evliliğin olur.
Soran+1 yılİnşallah 🙏
Cevap sahibi+1 yılSonrada darısı başıma olur 😎😎
Bende bana aşık olan kendim gibi biriyle mutlu bir evlilik yaparım inşallah.
Soran+1 yılİnşallah Allah güzel insanlarla karşılaştırsın
Cevap sahibi+1 yılEcmain çarpsın 🙃🙃
Allah yardimcin olsun pintiler
10 Yorumla
+1 yılKonuş maktan başka çaren yok
10 Yorumlaailenin bilmesi gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılkredi çek
10 Yorumla
+1 yılSakın evlenme iğrenç
11 Yorumla- +1 yıl
Umarım vermemişsindir bundan koca mı olur sana hayat yaşatmaz bu
+1 yılBaşka erkek yok mu
00 Yorumla
+1 yılKocana durumu anlat
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > 20 gün sonra nikah var, erkek tarafı hiç masraf yapmıyor. Tüm evlilik masrafları bize kalıyor gibi ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım