+1 yıl30 sene önce annemle babam gitmişler almışlar gelmişler aynısını bana da söylüyor yani evlenecek kişiler gidip almalı diye he tabi fikir sorarsın nasıl alalım neye dikkat edelim diye ama 2 kişi çok daha iyi 👍🏻
12 Yorumla- +1 yıl
2 kişi yeterli bence de
- +1 yıl
Kesinlikle 🍭
En İyi Cevaplar
Tekelden yapilmali.. ceyizi iyi arastirip hepsini toptan almali ve birlikte odenmeli...
Kimseye soz ettirilmemeli.. dugun yerine uygun olan ve birlikte olabilecegi yakin arkadaslar secilmeli... Geline damata hesap cikarilmamali...
Taki taku falan filan geciniz, eger gelin cok isterse abartilmaksizin sade olarak 2-3 dal bilezik ve zinciri alinabilir...
Borc sizin borcunuz, aileler bir yere kadar girtlaga kadar borctansa.. azicik aşım agrisiz başım denmelidir... Minimalist olun eve her otu b. ku sokmayin... 2 1ev bakin... Hepe genislicek degilsiniz g... zekalilik yapmayin..
Hayatinizi yasayin iki kisi calisin... Paranizi yaza ayarlayin, ayarlayinkii ellerin adamlari y. disina tatile giderken siz bakakalmayin...
Birlik olun.. caniniz hamburger mi cekti, koftesini esin pisirmesini kocan yapsin evi dagitin birlikte toplayin.. daha eglenceli..
Birbirnnizi sık bogaz etmeyin.. abarmayin ama kiskanmayida bilin... Salin birbirnizi, esler bir tarafa kocalar bi tarafa bagimsiz eglensin...
İki tek atin... Derrtlesin, okuyun kitap kurdu olun.. ruhunuz sevsin bedenlerinizi.. bendenleriniz sizi degil...
Saglikli olmaknfiziken degil ruhende onemlidir , birbirinizi ruhsal acidan doyurun... Yani demek o ki ceyizi s. ktir edin birbirinizi sevin...23 Yorumla- +1 yıl
Çeyizden kasıt evdeki buzdolabı, mobilya, çamaşır makinesi gibi eşyalar yani gerekli parçalar
- +1 yıl
Evet maalesef
Gelin ve damadın istekleri ön planda tutularak aileler destek vermelidir. Yeni yuva kurmak zordur. İki ailede üzerine düşen görevi gelin ve damada danışarak, gelin ve damadın görüşlerine önem göstererek yapmalıdır.
11 Yorumla- +1 yıl
İşte bazıları nedense evlenecek çiftlere hiç değer vermiyor.
Aileden biri olcak sa yeni bi evli çift ya da yengeler olsa daha iyi olur bence sonuçta kullanacak kişi gelin ve damat öneri de bulanacak bi kaç senelik evli çift olabilir aileyle gidilmesine gerek yok yani
12 Yorumla- +1 yıl
Ama sadece öneri olarak kalmalı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence eşler yapmalı sadece
11 Yorumla- +1 yıl
Çok ses olunca kavga ediyor
+1 yılAlışverişte evlenecek olan ve ömrü beraber paylaşacak olan biz diye yola çıkan iki kişi söz sahibi olmalı. Sonuçta iki tarafta birbirini durumalri ne yapıp yapmayacağını biliyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru diyorsun
Bizim Türkiye’de tek başına yapman çok zor her yerden bir ses çıkması gerekiyor aslında aynı evde yaşamayacak olan insanların olmaması gerekiyor bana göre Buda imkansız
15 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle illa söz sahibi olmak derdindeler
- +1 yıl
Masraflar olduğu için adam alamıyor baştan alsın diye düşünüyorlar
- +1 yıl
Doğru diyorsun
Çeyiz alışverişini protesto ediyor ; kaldırılmasını ,, yasaklanmasını talep ediyorum. Arz ederim
21 Yorumla- +1 yıl
Tamam hemen işleme alındı 🤣🤣🤣
+1 yılTek başına ya da gelin kendi ailesiyle yapabilir ya da damatla beraber yoksa damadın ailesini ilgilendirmiyor sonuçta kendi evi?
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru
En iyisi evlenmemek, yakınımdan biliyorum o kadar çok tartışma çıkıyordu ki insanın o anda ilişkiyi bitiresi geliyor 😄
12 Yorumla- +1 yıl
Yalnız hayat geçer mi peki
Sadece ikisiyle yapılsa daha iyi anne farklı bir şey diyor kayınvalide farkli.
Sonuçta bu hayatı birlikte yaşayacaklar11 Yorumla- +1 yıl
Herkes karışmayı seviyor
+1 yılÇeyiz alışverişinde benim ailem bana karışmaz kararı bana bırakırlar. Karışmak isterlerse zaten ben müsade etmem.
12 Yorumla- +1 yıl
İlla karışır isa peki
- +1 yıl
Bundan 4 sene önce kardeşim evlendi aileden kimse karışmadı bende de karışmazlar.
Tek başıma arkadaşımı da alıp yapılmalı, aileler karışınca 4 5 kişinin zevkine göre seçmek zorunda kalırım.😂
11 Yorumla- +1 yıl
Evet her kafadan bir ses
Ailelerden de fikir alınmalı saygılı olmalı çünkü onlardan da destek alınıyor para veriyorlar diyelim vermiyorlar yıne sorulmalı
114 Yorumla- +1 yıl
Ben de aynı fikirdeyim
- +1 yıl
Aileler maddi anlamda arkada diye popo kenesi gibi yan yana gezmek olmaz evlenecek kızda anlayışlı olcak erkekte. Akıllı kisiler maddi durumuna göre davranır ona göre alışveriş yapar yok ben bunu beğendim illa bu olcak ya da bunu istiyom demicek küçük bebekten farkı kalmıyor ozaman kizlarin o kız zaten evlilikte yapamaz yuvada kuramaz kursada huzur olmaz her iki tarafın kiz erkek birbirlerini anlayışlı olması lazım diğerleride herseye müdahale etmemeleri lazım
- +1 yıl
@on9412 ma parasını verdiğin her şeyde söz sahibi oluyorsun. O zaman çalışıp çeyiz almak lazım
- +1 yıl
Buna katılıyorum maddi durumu olmayan evlenmesin parayı veren elbette ki söz sahibi oluyor
- +1 yıl
Para verip vermemelerine bağlı bence
+1 yılTek başına gitsin yapsın herkes ya. Ne öyle koloni şeklinde geziyorlar
23 Yorumla- +1 yıl
Çok kötü bir görüntü gerçekten
- +1 yıl
Hayır adam kadına don alacak ama gelin hariç herkesin totosundan ses çıkıyor 🤣🤣
- +1 yıl
Saçmalık düşününce gerçekten anlamsız geliyor
+1 yılKesinlikle Sadece eşinle gitmelisin Her kafadan bir ses çıkıyor Ne alacağını da unutuyorsun ne seçeceğine de tam karar veremiyorsun kafanı karıştırıyorlar Herkes Kendi zevkini söylüyor burada Önemli olan senin zevkin ve eşinin zevki
10 YorumlaAileyi katmak ilkel gelenek ve rahatsız edici.
12 Yorumla- +1 yıl
Öyle ama aileler söz sahibi olmak istiyor
+1 yılBen annemi götürdüm çünkü en güzeli en kalitelisini seçiyor.😊
11 Yorumla- +1 yıl
Evet anneler tecrübeli
+1 yılBence ailenle yapılmalı ve utanılmamalı ihtiyacın olan her şey alınmalı
12 Yorumla- +1 yıl
Aile işin içine girilince karışıklık olmaz mı
- +1 yıl
Şimdi bu karışıklılık işi ailene bağlı aileler anlayışlı ve önceliğin eşe dosta hava atmak değilde sizin mutluluğunuzu sağlamak olduğunun bilincindeyseler sorun olmaz hatta her gün evlensem dersin ama aksi bir durumsa kolay gelsin
Hiç benlik değil çeyiz adı altında alışveriş ihtiyacımız bişey olursa alınır
13 Yorumla- +1 yıl
Zaten her detay çeyiz sayılıyor
- +1 yıl
Evet o benlik de değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen evleneli 5 sene oldu küçük yaşta evlenince ister istemez aileler devreye giriyor yanından ayrılmıyor lar ozaman küçüktük şu an şu aklımla asla kimseyi yanımda istemezdim evliliğe karar veriyorsan evin erkeği sensen evin karısıda oysa evlenecek kişiler bakmalı sonuçta 2 kişi evleniyor ayni evi paylaşıyor 3 kişi ler dahil olmasın hiç bir mevzuya
11 Yorumla- +1 yıl
İşte bu kadar basit
+1 yılSadece anneyle veya varsa abla yalnız bir kişiyle yapılmalıdır oda evliyse harika benceee
11 Yorumla- +1 yıl
Evet güzel fikir alışverişi olur
Artık getire söylüyorsun getiriyor 😀 eskiden di çeyiz alışverişi.
13 Yorumla- +1 yıl
Doğru dedin de ona da para dayanmaz
- +1 yıl
Bana yeter de artar :)
Çiftler kendileri yapacak yaş olgunluğuna eriştiğine göre onlar yapmalıdır.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet budur işte
+1 yılBence liste yapıp çift olarak gitmek gerek çünkü kalabalık olunca boğucu oluyor
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle
+1 yılAile değilde kız kardeşim evlendi yapacağım zaman ondan yardım alırım tek zevki de bana uyuyor sade şeyleri seviyoruz ikimiz de çünküsü annemle zevkim hiç uyuşmuyor fikrini sorarım sadece.
20 Yorumla
+1 yılBence kişiler kendi zevklerine göre almalı sonuçta düğün nişan kargaşası geçtikten sonra o çatı altında sizden başkası olmayacak herkes kendi kabuğuna çekilecek benim görüşüm bu şekilde mutluluklar dilerim..
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim çok güzel ifade etmişsin
- +1 yıl
Rica ederim ☺️
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenince çoğu ev işi kadından bekleniyor. mümkünse erkek ve tarafi geline ve tarafına karışmasın.
11 Yorumla- +1 yıl
O da doğru bak
Gizli Üye(18-24)+1 yılailelerin olmasına karşı değilim fikir alışverişi yapılabilir bunda sakınca yok ama benim kuracağım düzene karışılırsa istemem
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de yok da farklı anlıyorlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek gidilse daha iyi sen mavi diyorsun kaynana olur mu öyle şey pembe alalım diyor sanırsın kendisi evleniyor bi sen bi o al sana kavga 😂
13 Yorumla- +1 yıl
Maalesef
Cevap sahibi+1 yılSenin için mi yoksa genel soru mu sordun
- +1 yıl
Fikir edinmek için sordum
Herşeyi altin eşya düğün hermasrafi nisanlim kendi karşılardı genede baş edemedi ailesiyle her halta karışırlardi iki ailenin arasında kalmakdan ayrıldik. Kaynanalari ozellikle geri planda tutmak gerekiyor
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(18-24)+1 yılBazen tek başına bazen ailelerle çünkü aileler bazen sıkabiliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef
+1 yılAilem kullanmayacak sonuçta onları. Eşim ile birlikte yapmak isterdim, eşim olacak insan da çok anlayıp sevmiyorsa öyle şeyleri kendi kafama göre takılırım.
11 Yorumla- +1 yıl
Genelde pek Takmaz erkekler
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır söz sahibi olamazlar bu senin kendi hayatın onlar karisamazlar
11 Yorumla- +1 yıl
Herkesin hayatı kendine
+1 yılİyi kalplilerle seni gerçekten mutlu görmek isteyenlerle
20 Yorumla
+1 yılKadın kiminle yapmak istiyorsa onun ile gidip gezmeli ve mümkünse beni karıştırmamalı ☺
10 YorumlaAilelere. gitmeyin kesinlikle bütceniz neyse alın ve sadece kari koca gidin aileleri karistirmayin pişman olursunuz
12 Yorumla- +1 yıl
Pişmanlık diyorlar kalabalık alışveriş
Aileler ile birlikte yapılması lazım. Yoksa Zor iş içinden çıkılmaz hale gelir... Maddi olarak Zor durum yardımda bulunmaları şart bence.💒
14 Yorumla- +1 yıl
Buna katılıyorum
- +1 yıl
Kocaman kalp 💗
Tabiki evleneceğin kişi ile gidip alınmalı ailelerin böyle şeylerde pek söz hakkı olmamalı sonuçta evlenen sizsiniz. Ben eski erkek arkadaşımla beraber almıştım. Birlikte seçmiştik ama hayat tabi yollarımız bir şekilde ayrıldı.
21 Yorumla- +1 yıl
Herşeyin hayırlısı olsun derler demekki hayırlısı buymuş
Bence tektük şeyler alınmalı oda iki olgun insan bunu yapabilir aileler evlenmiyor.
24 Yorumla- +1 yıl
Aileler laftan anlamıyor
- +1 yıl
Ben bunu genel olarak sordum
+1 yılTek başına en iyisi. Her ağızdan bir laf. Kafana göre al çık
21 Yorumla- +1 yıl
Daha ne olsun
Bence olmamalı, Bi'Bilen olarak gelebilirler ama sen karar vermelisin alacağına.
11 Yorumla- +1 yıl
Bibilen olarak mı gelsinler 🤣🤣
+1 yılAile ile yap baktın olmuyor tek başına veya arkadasindan yardim al
11 Yorumla- +1 yıl
Yani :)
+1 yılAileden her kinuda destek alip bu yasiniza geliyorsunuz. Ufak tefek seylere karisinca mi sıkıntı oluyor
16 Yorumla- +1 yıl
Kizin da fikri alinir kizin aile buyuklerinin de fikri alinir ve benim aile vuyuklerimin de fikri alinir.
- +1 yıl
Olay ufak tefek şeylere karisilmasi değil, bazı aileler çok abartıyor her şeyin en son modeli olsun en cafcaflisi olsun diye diretip karşı tarafı borca batırıyorlar bazı kız anneleri aşırı hırslı. O yüzden sokmamak lazım aileleri işin içine pek
- +1 yıl
Aileler fikir verir cok fazla karismamak sartiyla
- +1 yıl
Bu arada evli degilim ve kendime ait bir ev alip icini dosemeden de evlenmeyi dusunmuyorum nasipse. Boylece ceyizle falan da ugrasmamis olurum
- +1 yıl
Evet çeyiz derdinden kurtulursun
Bence gelin ve damat bırakılmalı aile dahil olmamalı
11 Yorumla- +1 yıl
İşte diyoruz anlayan var mı
+1 yılBence tek başına yapılmalı aile zor durumda kaldığında el atmalı
11 Yorumla- +1 yıl
Rica varsa
+1 yılAileler karismamali sonuçta evlenenler 18-19 yaşında değil koca insanlar
11 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
+1 yılBence tek yapılmalı ilerleyen günler de yüze göze vurmalar ağızda sakız gibi söylentiler gün yüzüne çıkabilir. evlenen kişilerin huzuru açısından tek yapmalarını öneririm
10 YorumlaTek başına yapılmalı daha doğrusu evleneceğin kişiyle ortak yapılmalı bunun bilgisi de en başından konuşulmalı kibar bi şekilde gençler çekinmesin utanmasın rahat olsunlar vs vs
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek çıkmak en iyisi her taraftan farklı söz çekişmeler gelin ve damada yapılsın alışveriş bitsin aileye bile çeyiz yapılmasın ne saçma adetler
17 Yorumla- +1 yıl
Maalesef öyle gerçekten
Cevap sahibi+1 yılBiz böyle düşünüyorken erkeğin fikride önemli ısrarla ailem gelsin diyorsa vay halimize 😀
- +1 yıl
Biliyor musun diye de çok var anneci olan erkekler var
Cevap sahibi+1 yılBu durumlarda aile ve yetiştirilme tarzı çok önemli gelini kendine rakip olarak gören kaynananlar fitne fucur yapıp arayı bozuyolar nişanlılık herkesin birbirini tanıma evresi herkes aslında gerçek yüzünü o evrede belli ediyor
- +1 yıl
Olmaz mı kendisinde yok diye başkasında olmasın diye düşünüyor. Vakti zamanında kendi çekmiş gelini de çeksin istiyor
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle tamamen geri kafalılık
- +1 yıl
Evet toplumun tıkayıcı detayları bunlar
+1 yılParasını kim veriyorsa söz hakkı onundur
21 Yorumla- +1 yıl
İşte bu
Tek başına aile olacaksa zevkine güvendiğin. fikir almak istediğin biri olursa olur. Yoksa gerek yok.
20 YorumlaÇeyiz artık gereksiz bence !
25 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
- +1 yıl
Boşuna mı bilemem
- +1 yıl
Ekonomik olarak muhakkak zorluyor
+1 yılçeyiz alışverişi zaten yıllar önceden genç kız ve ailesi tarafından parça parça yapılır ilerde biriyle tanışması beklenmez
00 Yorumla
+1 yılçeyiz alışverişi ailelerle yapılır
ama kararı yani ne alınması ne alınmamasına gelin karar verir
kimse de karışamaz00 Yorumla
+1 yılKendilerine eşya alacakları zaman söz hakları olabilir ben kullanacağım için karışmalarına lüzum yok.
00 Yorumla
+1 yılYani tek başına yapmak daha iyi her kafadan bir ses çıkınca zor olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇeyiz niye bana saçma geliyor heey biri aydınlatsın?
10 Yorumla
+1 yılZaten adetten yapılan ailelerin gönlü olsun diye yapılan bir şey bence ailelerle yapılması daha doğru
10 Yorumlaarkadaşlarımla yapmak isterim
11 Yorumla- +1 yıl
O da bir ihtimal
+1 yılher şeyin söz sahibi benim
11 Yorumla- +1 yıl
:)
Yapılmamalıdır gereksizdir boş masraftır
12 Yorumla- +1 yıl
Gelenek adı altında maalesef
Alışveriş & Hediyeler konusunda 321 cevap paylaştı. Ailelerle birlikte olur
11 Yorumla- +1 yıl
Evet
Alışveriş & Hediyeler konusunda 520 cevap paylaştı. iki şekilde de yapılır yani isteğe bağlı
11 Yorumla- +1 yıl
Evet isteğe bağlı.
- Devamını Gör (75)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler