Yeni beyaz eşya almaya gerek var mı öğrenci evindeki pek kullanılmadıysa?

Yeni beyaz eşya almaya gerek var mı öğrenci evindeki pek kullanılmadıysa?

Öğrenci evinde sıfır alınmış çok kullanılmamışsa bence kullanılır. İlk evi düzerken olabildiğince masraftan kaçmakta fayda var. Her sıfır olsa ne olacak hiçbir şeyi değiştirmiyor ki. Bu sadece insan psikolojinde olan saçma bir takıntı. Bozulur, gidilir sıfırı alınır ama hazır çalışıyor ve temizken yerine yenisini almak çok mantıksız.
Imkan varsa yeni alin derim. Bu esyalar en az 10 yil kullanılıyor. Ogrenci evindeki de sifir degildir zaten ikinci eldir diye tahmin ediyorum. Simdi masraf olmasin diye ucuza kacarsin 2-3 yil sonra bozulur ulke sartlarinda sonra daha da pahaliya alman gerekebilir. En bastan sifir al kafan rahat etsin simdi alsan kârdasin zaten. Sonra belki hic alamazsin hem daha pahali olur hemde baska masraflar borc harc olur hic yeni esya derdine dusemezsin.
Bizde de evdeki esyalar artik omurlerini dolduruyor. Alamiyoruz, yerine koyamiyoruz. Simdi bir de taksit olayini falan kaldiracagiz diyorlar hic alamayacagiz galiba. O bozulan esyalarin yerine sira sira her ay ya da birinin borcu bitince diğerini alalim dedik ama olmuyor. Annem babam 25 yillik evli yerine sifir esya koyamiyoruz düşün yani. Ama 20 yildir da idare eden esyalarimiz vardi yeni tık dedi. Zar zor bir camasir makinesi aldik. Borcu bitsin de kucuk ev aletlerimiz yok bozuk onlari alacağız ama taksit olayı sıkıntıya girerse alamayacağız anlasilan.
Sizde de boyle olur gibi. Beyaz esyalari sifir alin derim imkan varsa. Sonradan tekrar ugrasip masrafa girmeyin.
Kullanılır neden kullanılmasın. Nişanlım daha yeni almış buzdolabını ve çamaşır makinesni, yenisini almayacağız. Ekonomik koşullar bu kadar zorken ne gerek var
Sahip olmakla çok ilgileniyoruz ve sonunda sahip olduklarımız bize sahip olmaya başlıyor aslında. İhtiyaç dahilinde bir şeyler almak ya da yenilemek lazım. Çalışan temiz eşyalarsa eğer bence kullanmaya devam etmek gayet mantıklı.
Cevap
19Cevap
OLabilir bence
Bence de ablişkom
☺️🌸
Neden olmasın? Dolabı ikinci el almışlar, öğrenci evinden getirmişler diye laf yapan olursa görüşmeyin onlardan bir fayda gelmez
Ön yargı olmaz mı bu da
Bence gerek yok çalıştıktan sonra sorun olmaz
Evet de maaş çok vermiyor iş yerleri
Dörde bölüp mü kullanacaksınız işin şakası tabi de zor ya bilmiyorum eşyaları bölüşürken kavga çıkabilüğ dneındjd
Temiz kullanıldıysa neden olmasın bir süre sonra eliniz bollaşınca yenilersiniz
Ogrenci erkek ise çöp, kız ise olabilir. mesela bir ufo isitici düsünki neler yapilabiliyor, su isitiyor, tost yapiliyor, üzerinde sahanda yumurta, makarna, airfry getir götürünü yapar:)
Ben biberonlarımı bile ikinci el alıyorum :)
Kadının içine sinerse olabilir. Erkek için eşya o kadar önemli şeyler değil bence. Dört duvar arasına koltuk kanepe koysak yaşar gideriz.
Bu gidisle olur maalesef
Maalesef
İmkan varsa olabilir. Benim ikinci yılımdan itibaren hepsi olmuştu.
bir hasari yoksa az kullanilmissa olabilir bence malum bu ekonomide
😂😂😂aferin işte böyle böyle yeni gelin evi saçmalığını yok edecez😂Olur tabi neden olmasın
Güldürdün😄
Neden olmasın. Çokta iyi olur
Ya eşya eşyadır neden olmasın temizse yeniyse
Beyaz eşya almadan olmazki oda bi ev nihayetinde
Kullanışlıysa olur neden olmasın.
Temiz ve hijyenik olursa sorun olmaz
Bence olmaz. Genelde kalitesiz olur
kullanılabilir durumdaysa neden olmasın
Olur neden olmasın güzelce temizle kullan 😁
Neden olmasın düzgün kullanılmış sa
Eşya eşyadır. Masrafa gerek yok
Olmamalı