Nişanlıyım yakında nikahım olacak öyle kargaşa şeylerden hoşlanmıyorum.
neyse işte nişanlımın ailesi zamanında çeyizlerimin davul zurnuyla gitmesini istediklerini söylemişti bende buna sıcak bakmıyorum. Nişanlım da ben de böyle şeyleri sevmiyoruz ama ailesine söz geçiremiyoruz.
hayır kelimesi onlarda yok gibi bir şey.. benim ailem siz ne isterseniz öyle yapın diyor ama onlar ise asla olmaz , şunu buna uydurmamız lazım , yok işte bu böyle yapılır , yok efenim nikah tarihi eylül ekim olmaz gelecek insanlarım var.. ee diyorum baba benim de bir ailem var herkes için durum aynı ama asla dinlemiyor dinlemediği gibi azarlıyor asla umursamıyor. Homurdana homurdana kendi ailesini anlatıyor sürekli.
her şeyi onlar biliyor , her şeyi parayla halledebiliyolar kafalarına göre.. misal beyaz eşyamı kendim aldım mağazada bıraktım.
neymiş işte o gün diyecekmişim ki getirin.. bir kurdele bağlayıp götürcekmişiz.
dedim baba eve getircekler onlar.
işte ne canım 3-5 kuruş veririrz getirir güzel kardeşim diyor.. kayınvalidem de aynı şeyin laciverti zaten.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bana görgüsüzce geliyor benim çeyizimi niye davul zurnayla götüreyim evime aşırı saçma ve gereksiz geliyor bana istemiyorsan kesinlikle kabul etmeyeceksin ve onlara karşı çık sen ve kocan evleniyorsunuz onlarla evlenmiyorsunuz söz geçirmeyi bil onlara karşı yoksa onlar senin evine de karışır. Yüz verme onlara
Nişanlımla aram bozuk şu an. Moralim de çok bozuk.
2 ay önce söz nişan birlikte yaptık biz , evde yaptık ama organizasyon falan tuttuk ettik neyse nişandan bir gün önce akşamı anne babasının bana takı takmayacağını öğrendim. Tesadüf eseri nişanlım eniştemi arayınca öğrendim bir de.
O gün takı takılacak mı diye aramıştı. O da oğlum evdekilere sorayım takı varmış dedi. O kadar saçma sapan bir konuşma ki neys sonrasında bir mesaj attı takı takılmayacak dendi ama küçük bir hediyemiz var gibi gibi bir mesaj.
Kaynanamlar bana nişan bohçası yaptıkları için bana kolye , bilezik vs. Takamamışlar.
Ama ne hikmetse bunu bana haftalarca söylemek de içlerinden gelmemiş.
Nişanlım da takı takılmayacağını öğrenirken eli armut toplamış onlar yapmadı ama ben yapayım edeyim dememiş.
Sesini bile çıkarmamış.
Nişan günümde de bir çift küpe taktı kaynanam.
Sorun takı değildi sorun benimle dalga geçmeleriydi.
Ailemi beni hiçe saymalarıydı.
Benim babam yok , bir annem var hiçbir şeye karışmaz.
Ablam ve eniştem koştururlar peşimde.
Ama karşı taraf onları hiçbir zaman ailemden görmediler.
En başında zaten annesinin davranışları söylemlerinden sürekli tartışmalarım oldu.
Haklısın dediler ama içten içe kim bilir ne düşündüler.
Sonrasına zaten nişan bohçası yüzünden bir şeyler oldu.
Yok şöyle yapamam yok o gün çıkamam edemem.
Sonra nişan günümü kız tarafına seçtirmediler asla.
Nişanım bitti ailesinden kimse bana ayıp ettik sana bir şey takamadık demedi.
Takamamayı geçtim söyleyemedik kusura bakma önceden demeliydik de demedi.
Çok rahat oldular hep.
Benim de susmamı iyi olmamı beklediler. Nişanlım da ağzını açıp tek kelime etmedi / edemedi.
En sonunda ben bir gün aradım annesini niyetim bunları söylemek değildi başta ama öyle oldu.
Güzel güzel konuşmaya girdim sonrasında nikah tarihi alacağımızı söyledim.
Dedim ki eylül ekim düşünüyoruz.
Baştan burada tepki gösterdi.
Ailemiz gelecek vs. Dedi büyüklerinizle konuşmadan kafanıza göre nasıl karar verirsiniz dedi.
Bende dedim ki benim ailem kararı bize bıraktı. Herkesi bize nasıl uyduracağız anne dedim.
Hem dedim uygun gün yoksa ne yapacağız.
İşte başka nikah dairesinden alın edin falan dedi.
İstemediğim bir şey zorlamaya kalktı yine.
Sonrasında konu değişti.
Ben dedim ki anne ben nişanımdaki gibi istemiyorum.
Sonrasında o kabul etmedi asla.
Sonra dedim ki yok olana lafım yok ama malımız mülkümüz var diyorsunuz ama yapmıyorsunuz dedim. Annesi bana sana halını perdeni alıcam daha dedi bende dedim ki anne ben senden bunları beklemiyorum onu alana kadar kenara bir bilezik koyabilirsiniz dedim.
Bu konuşmalardan sonra nişanlım güya bana hak vermişti.
Ama son durumda gelmiş diyor ki babamın içine oturan birkaç cümle var dedim neymiş onlar
“ malınız mülkünüz var demişim , halı perde yerine bilezik yapabilirsiniz demişim “ bunlar içine oturmuş.
Bende dedim ki sen haklı görüyordun şimdi niye ikili oynamış gibi davranıyorsun.
Düşündüm taşındım bende buna kanaat getirdim yazmış.
Bunlar dik konuşma oluyormuş. Ailesiyle dik konuşamazmışım.
Zamanında sen konuşmuş olsaydın bunların hiçbiri yaşanmazdı.
Senin annen de baban da zamanında hiç güzel olmayan cümleler kurdular niye o zaman ailene tepki göstermedin dedim
Nişanlım tevazuyu sadece benden bekliyor
Ben öyle konuşmayayım ben iyi olayım istiyor , haksızlığımda susayım sadece o ve ailesiyle var olayım istiyor.
Benim ailem pek yok.
Sırf bu yüzden bana gelip konuştuğun 2-3 insandan ibaret sanma hayatı demiş
Ailesinin gönlünü kırmamalıymışım
Yazıyorum ama okursunuz diye değil okumazsınız belki
Hepsini okudum ve az çok anladım. Nişanlının ailesi sana ve ailene asla değer vermiyor ya seni sevmediler ya da paraları var diye hava atıyorlar. Ama bence çok umursamazlar ve nişanda yaptıkları çok ama çok ayıp ve saygısızca sen onların gelini olacaksın sonuçta. Ama en büyük problem senin nişanlın seni hiç savunmaya çalısmamış ve bu çok büyük bir sorun. Onunla yola devam edersen farzet ki evlendiniz bunlar hep ama hep senin evliliğine ve evine karışacaklar ve senin huzurunu bozacaklar ve nisanlın ses çıkarmayacak onlara karşı. Senin kaynanana dediklerinde hiçbir problem yok bu arada onlar nisanda yaptıklarını senin dediğin yanında hiç kalır yani alınmış mış kadına bak. Sanki küfür ettin de alınmış. Az bile söyledin ona. O bence seni sakin buluyor ondan ezmeye çalışıyor ne dersem o olur kafası. Benim sana tavsiyem kendini asla ezdirme hele bir erkeğe hiç. Ama bundan önemlisi seni savunmayan biriyle hayatını devam ettirme bu sadece seni yorar ve psikolojini bozar. Bu evlilik sana iyi gelmez. Sakın yanlış anlama karar senin ama benim dediklerim gerçek. Sen ondan ayrılırsan bir süre acı çeker sonra unutursun sanma ki karşına adam gibi adam biri çıkmaz çıkar hemde öyle bir çıkar ki iyi ki diyeceksin. Sevmek maalesef yetmiyor. Sevgi her şeye bedel değil gerçekler bunlar. Evlilik bu çocuk oyuncağı değil bunlar daha şimdiden böyleyse evlenince düşünmek bile istemiyorum. 7 yıllık aşk ve nişandan dönen biri olarak bunları söylüyorum şu an iyi ki bitirdim diyorum. Yaşadığım için yazmak istedim. Her şeyi geç ayrılsan bile arkanda annen ablan ve enişten var♥️
Hayır değil
Adetler malum
Bizde böyle bir adet yok mesela. Yani bu konuda siz olsanız ne yapardınız?