Çeyiz eşittir kadın mıdır, erkeğin çeyizi yok mu? Neden böyle sizce?

Çeyiz eşittir kadın mıdır, erkeğin çeyizi yok mu? Neden böyle sizce?

İşin aslı hepsinin boş şeyler oluşu. Bunu bir kültür olarak benimseyen ve zevk alan çiftlere saygımız sonsuzdur ama evliliğe genel olarak bakıldığında düğün, çeyiz, kına, nişan gibi uygulamaları yapmak yerine buradan yapılacak büyük bir tasarruf ile evinizi diyebilir ve iyi bir balayı geçirebilirsiniz. En azından düğün salonuna 100 bin ₺ gibi saçma bir ücreti ödemekten kurtulursunuz.
@biyotikkk evet o insanlar gösteriş seven insanlar bir kaç gün konuşulup unutuluyor olan masraf oluyor annesin altınlar alıp vermiceni bilseydim masraf sokardım en azından değdi derdim bir de o altınlar la diğer gelinine bilezik almış
Herkes kendi ihtiyaci olan esyalari alabiliyo. ceyiz gereksiz ve köylü adeti. Köylü adetlerinizi sehirlere tasimayi birakin artik.
Köylülerin bu istilaci tavri sinirlerimi bozuyo gercekten. Ne yapilsa surekli eski seyleri her yere tasiyolar. Gercekten sinir bozucu. Bu yuzden gelisemiyoruz. Memleketeen bilmemne geliyo ordan bu geliyo falan filan. Tamam internetten de alabiliyosun zaten bunlari.
Hala zirai ilacli toprakli tarim yapiliyo. Insanlar surekli gelisirken biz yeirmizde sayiyoruz. Adamlar ilacsiz sulu tarim yapiyolar hem de avin catisinda balkonunda falan...
Bunlar bi de ceyizlerine seksi kiyafetler falan koyuyolar, cidden tiksiniyorum.
Cevap
9Cevap
Bı zahmet onuda siz yapın düğün erkekten altın erkekten eşya erkekten boşaninca nafaka erkekten ev araba erkekten yok çocuğuda erkekler dogursun tam olsun
@biyotikkk tamam hemen çalışmaya basliyorum
@legolas38 doğumdan sonra çatlağın oluşursa hemen bana söyle bir tane krem var onu önereyim sana
@biyotikkk tamda onu diycektim bak krem al şart o
@legolas38 kargo yola cikmis aldim mesaji smdi
Tencere, tabak, birkaç havlu, örtü, dantel, küçük ev aleti.. çeyiz dedikleriniz buysa erkek de mobilya, beyaz eşya, halı, perde, televizyon alıyor.
Bunlar yanında çeyiz biraz zayıf kalıyor sanki. 😁
Cinsiyete özgü bir şey olmaktan ziyade daha çok gelenekçi kesimlere ait bence. Benim çevremde çok da çeyiz meyiz olayları yok mesela
@biyotikkk yok kuzummm, ama her yerde onemsenmiyor böyle şeyler
E onu da biz yapalım be ablam 😁
Erkeğin ceyizi, kollayıp koruduğu namusu:)
Bende bilmiyorum öyle bir algı var
Erkek evi düzüyor daha napsın
Erkeğin çeyizi karekteridir
Hangi çeyizz. Var mı hala yapan
Erkekler ince işlerden anlamıyor
Yapma abim bırakın şu saçma sapan adetleri
Neden
Erkekte olmaz maalesef ceyiz falan
@biyotikkk allaalla ciddenmi bana dizecen
@biyotikkk tm canım
Kızlar kullanir ondan
Evlilik neden bu kadar abartiliyor
Ne bilim bizim millet geri kafalı biraz ondan.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?