Sizce erkek ev almıyorsa kız da çeyiz almak zorunda değil midir?

Sizce erkek ev almıyorsa kız da çeyiz almak zorunda değil midir?

Bence japonyadaki gibi evlilik ehliyeti getirilmeli ve 20 30 konuda teste eğitim olmalı geçemeyene evlilik izni asla verilmemeli.
Ben evlilik masraflarını anlatayım
Kızla buluşursun hesabı ödersin.
Kızla buluşursun sinemaya gidersin sinemada mısırı kolası cipsi cartı curtu masrafı erkek öder. Çıkarsın erkek öder. Ulaşım masrafları olur erkek öder.
Bu evlenmeden önceki buluşmalar ciddi bir servettir topladığında.
Neyse evlilik faslı başlıyor.
Kız ailesine bahseder tanışmaya gidersin baklavan saksıda en pahalısından orkiden vs olur al sana ciddi masraf
Sonra ailen gider ailesiyle tanışmaya yine el dolu gidilir masraf
Kız istenecek çiçek çikolata resmen bir servet. Şua çiçekciler 4 bin istiyor kız isteme çiçeğine ve çikolatada benzer rakamlarda.
Peşine nişan merasimi ki eskiden kızın yüzüğünü erkek erkeğini kız alırdı şimdi hepsi erkekten ve nişan kıza aitti şimdi her mastaf erkeğe ait.
Kına gecesi var bindallısı felan yine erkeğe kitlendi masraf
Nikah masrafları erkeğe düğün olacak gelinlik damatlık erkeğe kitlendi.
Gelin bi saç yaptırır tüm sülalesi gider hepsine para öder damat.
Damat berbere gider saç 100 liradır o güne özgü 1000 tl olur ve herkes bahşiş diye önünü keser.
Nişanda altın set düğünde ortalama 8 10 bilezik istenir ve daha diğer altınlarda cabası. Örneğin kınada elini açsın diye tam altın takılır felan.
Ev eşyasında ise çok detay var. Yatak odası takımı salon takımı yemek odası takımı çocuk odası kitaplık ayakkabılık halılar perdeler tuzluk baharatlık şişe açacağı soyacak bıçaklar cezve takımları kahve fincanları felan filan tonla detay eklenince
Günümüz itibariyle totalde ki en kalitesizlerden evini dizdiğin halde bile 3 4 milyon tl gidiyor.
Şimdi kız eskisi gibi yatak odasını mutfağı alsa erkekte beyaz eşyaları halıları mobilyaları alsa olmaz mı? Ille evi olacak arabası olacak mı demek lazım.
Kısaca paraya tapan kızlar evlenmemeli. Onlar çünkü ne iyi bir eş ne iyi bir anne olabilir.
Nasılsın bir sosyal çevren var bilmiyorum ama yaşadığın çevre gerçekten zorlayıcıymış. Benim sosyal çevremde çoğu masraf adil şekilde bölüşülüyor.
👏👏👏👏👏on numara anlatmışsın tebrikler. Bende Fransız bir kızla tanıştım beraber yaşayalım her şeyi ortak ödeyelim diyor aradaki fark işte
Çok güzel anlatmışsın 👍👏
@İzmitlimm biraz önce bir soru sorulmuş. Damadı bulduk soyalım mantığıyla mis gibi soymuşlar. Sonra adam köpek gibi 3 işte çalışıp eve gelip yemek dahi yiyemeden uyuya kalıyormuş. Kızda evde çalışmıyor boşluktan her şeye saran birisi seks dahil bacı kardeş gibiyiz boşansam mı aldatsam mı diye soruyor. Şimdi boşanacaklar adam birde nafaka ödeyecek ve oda malları aldı altınları aldı mis gibi yeni sevgilisiyle gelen nafakayla yaşayacak ve çocuk hem nafaka hemde geçmiş borçlar için çalışacak duracak. Kısaca türk kızı ile evlenmek büyük cesaret ister. Evlenilecekse de doğru insan bulunmalı tabiki oda samanlıkta iğne aramak kadar zor.
çok güzel anlattın
@Sema_Foster teşekkür ederim
şimdi sorunun ucu çok açık bu yüzden rahat rahat cevap vereceğim.
Şimdi bu erkek kendimden örnek vereceğim babası bir ev almış 5 sene önce kredi ödüyor. Çoçukta 18 üniversiteye 22 sinde okulunu bitirmiş mesleğini eline almış çalışıyor olsun en zoru bura mezun olduktan sonra düzgün bir iş bulmak sebebi ise maaş sıkıntısı asgari ücretin yarsını zor veriyorlar muhasebe işinde var sayalım bu çoçuk 3 sene çalıştı 100-200 bin tl koydu (şimdi asgari ücretle hesaplamayalım çünkü 3 sene önce asgari ücret 2825 tl )25 yaşında bir birey ailesininde kenarda bir kredili evi ve bir kredili arabası var bunları babası çeviriyor. Ailesinin birde ekstra bunlara ek 300 bin tl ayırdığı parası var. Hadi en babası 500 bin tlleri var bu çoçuk nasıl ev alsın. Bakın arkadaşlar beraber bir şey yapmadığınız sürece hiç bir şey olmaz tabiki dışarda evi arabası olan insanlarda var ama içini altında yatanı kimse bilemez.
Zaten bir erkek sevgilisi olduğu zaman maaşının yarısı gezmeye kahvaltıya vsvs gidiyor.
Birlikten kuvvet doğar sözünü bilen birisi size nasip olursa aldığınız herşeyin sizin içinizde değeri paha biçilemez eskidendi o hanımım eve otursun ben bakarım Heleki İstanbul'da bu daha da zor 25 bin alan adam 10 bin kira 5 bin faturalara verince 10 binle 2 kişi zor geçinir geçinir tabiki ama birikim yapamaz yarın çoçukları doğacak masrafına yetişemez.
O yüzden beraber yapın iki tarafta mutlu olsun.
Bir defa çeyizlik kız kendisi getiriyor kız kendi çeyizini getiriyor erkek kızın getirdiği çeyizin herhangi bir faydası olmuyor ki erkeğe ya zaten her insanda ev alamaz yani bir insanın da evi yok diye illaki evlenemez anlamına gelmiyor zaten artık günümüzde insanlarla evlenemiyor
Cevap
49Cevap
Hayır hakkı yok bence
Ne alaka. Çeyizin karşılığı ev mi? O zaman kadın alsın evi erkekte ceyiz getirsin.
Bence bir beklenti içinde bulunmak yanlış. Kendinde yoksa başkasından beklemek daha da yanlış
Erkeklere bak desteğe gelmişler
Çeyiz eşyalarıda çok yüksek ama benim kuzenim sadece 2 tencere seti 1 çaydanlığa 50 bin ödedi toplam tüm çeyiz 500 bini geçmişti. şu an fiyatlar daha da yükseldi geçen seneydi bu şimdi kim bilir ne kadara gelir kızın çeyiz dizmesi. İyisini alıyoruz herşeyin
Kaliteli olanlar öyle
Evin değeriyle çeyizin değeribir değil karşılaştırmak çok saçma
Normal bir ev aşağı yukarı 3-4 milyon var bir çeğizse en baba 150 bin kız çeyizin yanında evi bile dizse o masrafa erişemiyor yani eşit olmalı günümüzde ekonomik sıkıntılar zamanında iki tarafta birbirine yüklenmemeli
Çeyiz ile evin kıyaslanması..
Çeyizini hazırlayacaksa hazırlasın. Belki bir gün ülkenin ekonomisi düzelir de adam ev alırsa çeyizleri oraya aktarırlar. Hani maddi açıdan da yük olmaz.
Kadın erkek eşit sözde peh.. Sırf şu saçma gelenekler yüzünden bu ülkede insanlar evlenemiyor.
Bir hayat birleştirmek üzere olan insanları taraf diye ayırmak ne kadar doğru
Bölüşme olmadan olmaz ki
Ev de bölüşülsün o zaman iki taraf sırtlansın
Teşekkür ederim
Evler 300-500 bin değil artık birimi milyon. Yani kaö kişi ev alabilir ki bu beklenti çok acımasızca olur
Maaşlar da öyle ama 100 bin 150 bin maaşlar
O zaman kız ev alsın, erkek çeyiz alsın. Aynı oransa harcanan para.
Bide şunu cidden anlamıyorum. Evlilik kurulmadan daha ayrılık mı planlanıyor ki ben bunu götüreyim o bunu alsın aman benim paramı harcamasın falan. Bir hayat birleşiyor ve bir ömür gidecekse ikili arasında nasıl para muhabbeti olabilir ki
Para muhabbeti yoksa neden sorun ediyorsun ki
Ben etmiyorum, sen ediyor musun 😄 ben sadece soruya cevap veriyorum. Bu soru senin gerçek fikrinse o zaman başka tabi
Hayır düz bir soruya aşırı tepkiler veriyorsun. Son derece eril bir dille. Ortak payda anlayışında değil. Ve para önemli değil diyorsun. Para önemli değilse parası olan öder der geçersin.
Tepki mi 😄 yok kız. Ne sorulara ne tepkilerim vardır. Tepki de sana değil bu zihniyete. İki kişi evlensin çalışsınlar mutlu mesut yaşasınlar
Bu konuda çok doluyum ağlarım sorsan 🤣🤣
Evler ne kadar biliyor musun yapacağın uyduruk çeyize mi adam kanacak
Herkes uyduruk çeyiz yapmıyor
Ev almakla çeyiz ayni paraya mi tekabül ediyor ki? Çok saçma. Evler olmuş 4-5 milyon. Erkek evi alacak durumu yoksa kiralar ve beyaz eşya vb. Ev ihtiyaclarini alir. Onlar da zaten bir ceyiz parasi eder rahatlikla. Sadece beyaz eşya bile
İşte bunu diyorum. Ev ihtiyacını sağlayamıyırsa çeyize yardımcı olsun
Zaten öyledir ama. Yani çeyizin içine beyaz eşya dahil değil ki. Erkek alir. Veya mobilyalar dahil değildir. Bölüşülür yani.
kız hiçbir şartta çeyiz alma şartı olmamalı…
ben böyle stresler yaşasın istemezdim evleneceğim kişinin. Bu tarz şeyler Gelinin mutluluğu için olan geleneklerdir bence. Erkekler böyle şeylere bakmaz beklentiye de girmemeli.
Gelin hayal eder Erkek gerçekleştirir bu şeyleri…
Ev almak Araba almak bence Erkek için avantaj olur …
evin nerde lduguna baglı ıstanbuldakı bır ev 3m en dusuk ama baska sehır daha dusuk ceyız dersen yaklasık 700 tutuyor yatak odasıyla beraber yani neredeyse bırebır anlayıs ısteyıp evı olmayan bır erkek ceyıze ortak olmalı
Evet birinden birini yapsın bari. Evlenince kadın çalışacak zaten, çocuk baksın, yemek yapsın, bari ev saplayamıyorsa çeyize ortak olsun
vardır bencede ama ev derken nasıl ev yani çeyizle beraber mi alacak yoksa evlenince ayrı evde yaşamak için mi o önemli
Hayır birlikte yaşamak için
En doğrusu
Maddi durumu el verirse neden almasın ki çeyizde kız tarafının bileceği iştir
Evet
Evle , çeyiz karşılaştırılamaz. Bu zamanda yetişkin insanlar bile ev almazken, evlenecek genç bir erkek nasıl alsın? Bunu beklemek akıl ve vicdan zafiyeti olur.
İki kişi evlilik yapacak ya beraber yaşamak istiyor ya bence çeyizede eve de gerek yok ama Arap kafası ile evlilik isteniyor , Avrupalı gibi yaşamak istiyoruz böyle bir durum yok. Eve eşyala alınacaksa beraber ev alınacaksa da beraber
Başlık parası gibi kavramlar ne kadar saçmaysa da, aynı şekilde çeyiz, ev almak gibi toplumsal cinsiyete göre ayırmak da cinsiyetçiliktir. Yarı yarıya olsun bu iş kafi, herkesin durumu farklı.
Çeyizin toplam tutarını bilmiyorum fakat, eşittir desem bir SONY 210 EKRAN TV parası belki.
O sebeple Çeyiz = Ev asla diyemeyiz.
Çok saçma bence evi alamıyorsa napcak hayat birleştiriyorsun iyi gün kötü manasıyla birbirinizin banka hesaplarını degil
Doğru
Hayır tabiki ev ile ne ilgisi var çeyizin herkes ev alıp mı evleniyor sanki insanlar kiracı da olabiliyor saçma bir düşünce
Ev almayan erkem çeyiz neden bekler ki
Eğer durumu yoksa ev alamadıysa (ki bu devirde çok zor artık İstanbul'da imkansız falan) o yüzden zorlamamak lazım.
Bu da doğru
Abla sen nerede yaşıyon allasen ev alacak babayiğit kaldımk bu devirde 😂sana alsa alsa kedi evi alır.
Var herkes ev alacak diye bir şey yok erkek ev alacaksa kadında araba alsın o zaman her şey adil olsun
Benim evim de var, çeyizim de. Tabi karşı tarafın da evinin olmasını diliyorum.
En doğal istek bu
Ben istemesem bile sonra erkek tarafı kompleks yapıyor. Benden daha varlıklı diye.
Ortamlarda da kadın erkek eşitsizliğinden yakınırsınız. Erkek ev alıyorsa, siz de ev muadili bir karşılık vermelisiniz
İki tarafında maddi beklentiyle başlamaları hata bence. Mutlu ve huzurlu olma odaklı olup herseyi birlikte yapmak daha keyifli gelir bana.
En kötü ev 3-4 milyondan başlıyor. Senin çeyizin.4 milyonda ev bekle. Ama 150 bin TL lik çeyize de 4 milyonluk ev bekleme
İki tarafın da birlikte kullanacağı eşyaları alma sorumluluğu vardır. Ev almak bugünkü ücretler sayesinde hayal oldu.
Ev almaya parası yoktur belki. Çeyiz yapmak ise kadının kendi kararı. Erkek karışamaz.
Seninle evlenilmez asla evlenenlerin vay haline
Ev dediğin öyle marketten alınmıyor. Bu ülkede hangi kazanç ile ev alacaksın
ev olmuş 10 milyon çeyiz 100 bin
nasıl bir dengeniz var anlayamadım
Kızların kendini böyle yüksekte görmeye hakkı var mıdır?
EŞİT degilmiyiz neden ağır yükler erkeğe gir. iyor her şey eşit olsun artık
Doğum yaparken promosyon olarak evin tapusu mu vardı yanında
Erkek neden ev almak zorunda ona anlam veremedim
Evin maliyeti ile senin çeyizinin maliyeti aynı mı?
Çeyizin ederi ile ev ücreti bir mi? İkisini aynı kefeye koymak ne güzel memleket :D
Ev almak zorunlu mu evlenirken kira da da oturulabilir
Bu şekilde evlenemicek kimse assddffgg
Bekar dursunlar 🤣🤣
Böyle bir adettemi varmış başlık parası geri gelsin aq daha ucuza mal oluyordu 😅😅😅😅
Erkekten ev almasını bekleyerek evlilik planı yapmayın. Tavsiye ederim.
Bu düşünce yüzünden müteahhit tayfasının sahip olduğu ev kadar karış var.
Ev almak erkeğin standart donanımın da var sanki
🤣🤣
Yoktur, ev yoksa çeyiz de yoktur.
Kesinlikle
Bu devirde ev almak kolay mı
Kolay değil :)
Sence bu kıyaslama doğru bir kıyasla mı peki?
Herkes birbirinden bekliyor...
Çeyiz İngiliz adeti ve hâla bizde olmasi utanç verici.
Ya bunlar çok saçma adetler. Ne kimse ev almak zorunda değil ne de çeyiz ihtiyaç.
Peki ev alan erkek kiz tarafindan herseyi istedigi gibi istegip yapabilirmi?
Bu devirde kirada Bike oturabilirsen otur şükret
O kadar kolaysa evi siz alın çeyizi biz alalım
Ev başka çeyiz başka benim bildiğim
Çok adilsiniz yine yurdum kızları...
yok artık ya... eşmi arıyorsunuz sponsor mu
Yöreden yöreye değişir
Ne alaka bu ne sacma bı soru
Kleopatrayla evleniyosa hakki degildir
Hak konuları görecelidir
Erkek maket ev alırsa sorun çözülür
ucuz hesaplar bunlar
Evet