Güncellemeler
+1 yıl
Abi siz yoeumdakiker şaka mısınız erkekler bile hepsini erkek alır yazmış ben hangi dünyada yaşıyorum siz hangi dünyada yaşıyorsunuz
Beyaz eşya oturma odası yatak odası kız tarafı ve erkek tarafı hangilerini almakla sorumlu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
O eskidendi şimdi eşitlik var ortak alınmalı her şey
Bir şey dicem mobilya yatak odası erkek tarafı
Beyaz eşya ve mutfak gereçleri kız tarafı
Sence adil bir paylaşma mı?
Erkek altın yapiyor birde bu açıdan bakarsak adil değil
Nasıl yani kız daha mı fazlasını almalı
EŞİTİZ bireyiz kadınız cart curt yapıp işinize gelmeyince sen erkeksin diyorsunuz erkek neden hep fazlasını yapıyor eşit isek
Abi alınanları söyledim sence adil değil mi? Hatta benimki daha fazla nasıl eşit olmuyor?
Beyaz eşya artı mutfak artı elektrikli eşyalar onunki ise sadece oturma odası yatak odası
Şöyle bakarsan benimki daha fazla değil mi?
günümüzde hepsini erkeğin üstüne yıkarlar takıları da kadın alır sonra da buna evlilik derler
Bu yorumdakilwr ciddi mi
kimse kusura bakmasın ama kadınları çoğu para için evleniyor evlenme öncesinden başlayıp evlilik boyunca erkeğe sürekli şunu al bunu al diye baskı yapıyor tek dertleri evleri ev eşyaları ile hava atmak
Bizde ceyiz, yatak odasi, damatlik kiz tarafina ait. Geri kalani erkek alir ama yöreden yoreye degisir
Sizde perde ve halıları kim alıyır
Onu tam bilmiyorum, detaylara hakim degilim bildigim bu kadar evli de degilim.
Normal de herşeyi eşek pardon damat tarafı alıyor kız tarafı sadece çeyiz dizer onu da damada geçirmezlerse pardon aldırmazlarsa
Kızların bişey aldığını hiç görmedim sizin yöre nerenin yöresi gelip ordan kız alalım
Aslında bizim o tarafta da erkek tarafı yapıyormuş ama biz Antalya’da yaşadığımız için burasının yöresi böyleymiş ondan buraya uyduk
Bekar arkadaşın var mı senin? O
Hangisi daha zenginse o 😂
Yöreden yöreye değişir
Abi hepsini erkek mi alıyor şaka mı bu
Hayır yok öyle bir şey... Bazı yerlerde beyaz eşyayı kız alır bazı yerlerde yatak odasını kız alır.
mobilya yatak odası erkek tarafı
Yani adil olması için alınan herşeyin ortak alınması lazım bana göre. Ama beyaz eşya mutfak alınıyorsa da normal genelde böyle oluyor
Ya Biz bu şekilde yaptık çok yüklenmeyelim diye ama bakıyorum etrafa olsun yorumlara olsun kız tarafı beyaz eşya almıyormuş çeyiz ve sadece yatak odası alıyor diyorlar hatta yatak odası bile alınmıyor sadece çeyiz diyenler var burada beyaz eşya oturma odasını erkek yapıyormuş ben kendimi enayi gibi hissettim beyaz eşya artı mutfak elektrikli eşyalar olunca biri hatta uyanık ol yazdı ne alaka anlamadım hani biz adaletli olsun diue bu şekil paylaştık ama enayi durumuna mı düştüm millet böyle diyor sence?
Hayır ne alakası var enayilikle... Hepsi sallıyor emin ol. Beraber ev kuruyorsun sen birsey alınca enayi oluyorsan erkeklerin hepsi enayi mi sana göre?
Hayır değil ama yani çoğunluk adet bu şekilde her yerde böyle yapılıyor diyorlar biz bu şekilde yapınca biz daha mı fazla almış oluyoruz ondan o şekilde dedim bizim gibi yapanlar var mı yani biz beyaz eşya mutfak eşyası artı elektrikli eşyalar onlar ise oturma odası ve yatak odası bizim aldıklarımız daha masraflı gibi buradakiler de bana uyanık ol deyince millet bi çeyiz yapıyormuş bide yaparsa yatak odası gerisi erkekmiş beyaz eşyayı erkek alırmış her yerde ama bilmiyorum sence adil mi bizim aldıklarımız daha fazla mı millet böyle deyince kötü hissettim nroaml mi yoksa
Yatak odasını da alsan beyaz eşyayla aynı tutar zaten. Salon takımı oturma odası yatak odası halısı perdesi yemek odası hesapla bakalım ne kadar tutacak.
Yalnız iki oturma odası almadılar sadece bir tane oturma grubu ve yatak odası sadece bir oturma grubu bir yemek masası birde yatak odası aldılar hatta konsolu çıkarttık ve perde halıda da biz yatak odası perdesi ve halısı mutfak perde halısı onlar ise oturma odası perde halısı ve koridor halısı alacak bu şekilde paylaştık ve beyaz eşyalarla yatak odası aynı tutmaz ki beyaz eşya yatak odasından daha pahalı değil mi ayrıca iki oturma grubu almadılar bu şekilde
Yani perde ve halıları ful onlar almayacak bu şekilde paylaştık
Eşit olmuş ozaman ne güzel paylaşmış siniz
Bu iyi değil bunu annem belirledi ve pişman oldum şuradaki olayları duyunca kız tarafı genelde çok bi şeu yapmazmış ama maşallah biz üstlendik bayağı burada millet böyle diyor yemşnle enayi gibi hissettim belki biz onlardan daha çok harcama yapacağız perde halıları bile bölüştük üstüne beyaz eşya bide mutfak aletleri onların daha az buradakiler kız bi mutfak eşyası bi yatak odası alır diyor beyaz eşya perde halı mobilya erkeğin diyor ful biz kötğ mü yaptık sence slk yerine mi düştük
Yok ya öyle bakma... Başka yerden konuşsak olmaz mı
Hepsini erkek alcak
O Z tarafı napiyo mesela
@Predator12 çeyiz birde damadin damatligini alıyorlar diye biliyorum
Benim gördüğüm de böyle zaten
@Predator12 saçma saçma şeyler evlenmeyin kariyer yapin
Evlenen kim zaten.
@Predator12 öylesine dedim yani
Kariyer planın ne senin peki
@Predator12 hemşire
Her şeyi erkek almak zorunda
İkisi alir
mobilya yatak odası erkek tarafı
Adil olmali
Sence nasıl paylaştık bu şekilde iyi mi
Mantıklı
Ama millet bana uyanık ol diyor yani normalde yatak odasını bi kız alırmış bu kadar biz perde halıları bile bölüştük
Olur
Hata mı enayi miyim snev
Sence
Sizin hayatiniz
Erkek tarafı 💅🏻
Her şeyi ortak alın
Sol taraf alsın