Ahşap kesme tahtası çeyizin olmazsa olmazı. Peki dayanıklılık açısından hangisi tercih edilmeli?

Ahşap kesme tahtası çeyizin olmazsa olmazı. Peki dayanıklılık açısından hangisi tercih edilmeli?

Kesme tahtası seçiminde kullanım amacınız, hijyen gereksinimleri ve kişisel tercihleriniz göz önünde bulundurmanız önemlidir. Hem ahşap hem de plastik kesme tahtaları avantajlara sahiptir,
Ahşap kesme tahtaları geleneksel bir seçenektir ve genellikle estetik açıdan hoş bir görünüme sahiptir. Ayrıca, ahşap doğal bir malzeme olduğu için bıçakları daha az köreltme eğilimindedir. Bununla birlikte, ahşap kesme tahtalarının yüzeyi bakteri ve mikropların girmesine daha fazla izin verebilir, bu nedenle hijyen konusunda dikkatli olunmalıdır. Ahşap tahtaların düzenli olarak temizlenmesi ve bakterilerin yayılmasını önlemek için uygun şekilde kurutulması gereklidir.
Plastik kesme tahtaları ise genellikle daha düşük maliyetlidir ve temizliği daha kolaydır. Ayrıca, plastik kesme tahtalarının yüzeyi genellikle daha az gözenekli olduğundan, bakteri ve mikropların ahşap tahtalara göre daha az nüfuz etme olasılığı vardır. Bununla birlikte, plastik kesme tahtaları zamanla daha fazla çizilme eğilimindedir ve bu çizikler bakterilerin içine girip çoğalmalarına neden olabilir.
1. Kullanım Amacı: Eğer estetik açıdan hoş bir tahta tercih ediyorsanız, ahşap kesme tahtaları sizin için uygun olabilir. Ancak daha düşük maliyetli ve kolay temizlenen bir seçenek arıyorsanız, plastik kesme tahtaları sizin için daha uygun olabilir.
2. Hijyen: Eğer hijyen sizin için öncelikli bir endişe ise, plastik kesme tahtaları bakteri ve mikropların yayılma riskinin daha düşük olduğu bir seçenek olabilir. Ancak ahşap tahtaları düzenli olarak temizleyerek ve kurutarak hijyen standartlarını korumak mümkündür.
3. Bakım: Ahşap kesme tahtalarının düzenli olarak yağlanması ve bakımlı olması gerekebilirken, plastik kesme tahtaları genellikle daha az bakım gerektirir, hem ahşap hem de plastik kesme tahtaları avantajlara sahiptir ve tercihlerinizi kullanım amacınıza, hijyen gereksinimlerinize ve kişisel tercihlerinize göre yapabilirsiniz. Eğer belirli bir tercihiniz yoksa, her iki malzeme türünün avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirerek karar verebilirsin.
Cevap
12Cevap
Plastik tercih ederdim
Ahsap ama sık sık degismesi gereken bisi en azindan eskidigi farkedilince. Cunku ciddi anlamda sacma sapan bisiye donusuyor bu ahsap tahtalar
Kesinlikle
ikisi de sağlıksız
plastik plastik olduğu için sağlıksız kanserojen yani
ahşap ise çiziliyor ve çizilen yerlere bakteri doluyor
Ne yapacağız
aslında aklımda bir fikir var ama bu kesme zemini mermer olsa iyi olmaz mı
Mermer de. Bakteri tutuyormuş
o zaman kesme aparatı kullanmamak daha iyi sanki
Bende bu konuda kararsızım biri çiziliyor, diğeri kabarıyor.
Evet ikisi de çiziliyor
Bende ikiside var farklı işlerde kullaniyorum
Ama en sagliklisi doğal ahsap sonra cam olanlar.
Cam evet o mantıklı
Ama ahsap daha sağlıklı uzmanlar diyo
Evet bakteri tutuyor
Kesinlikle ahşap. Plastiği hayatınızdan atın lütfen.
Ahşap şişiyor, plastik parçalanıyor. Bir düzgün bir şeyle yapamadılar şunu.
Hem dayanıklılık hem sağlık açısından ahşap olmalı
Cam kesme tahtaları var artık daha sağlıklı olsu diye
Ahşap iyidir pilastik sevmiyorum ben.
Evet ahşap iyidir
Ben plastik kullanıyorum bence pek bir farkı yok..
Evet de tahta kabarıyor
@Hadiiyani bu bilgi harika
En sağlıklı olan ahşaptır
Doğru
Dikey kesilmiş ahşap.
Plastik , tahta da bakteri üretimi varmış
Evet canım
Ahşap severim
Ahşap en güzeli de kabarıyor
Plastik daha iyi.
Daha dayanıklı
ahsap