Sonuçta evi gelin çekip çevirecek. En çok onun söz sahibi olması doğru olur mu?

#profilo
Sonuçta evi gelin çekip çevirecek. En çok onun söz sahibi olması doğru olur mu?

#profilo
Çeyiz alışverişi genellikle yeni evlenecek bir çiftin ihtiyaç duyacağı eşyaları içerir ve bu süreçte gelinin zevkleri genellikle ön plandadır. Ancak, çeyiz alışverişi sadece gelinin zevklerine göre yapılması gereken bir zorunluluk değildir. Bir çift, çeyiz alışverişi sırasında birlikte karar vererek ve birbirlerinin zevklerini göz önünde bulundurarak eşyaları seçebilir.
Ayrıca, çeyiz alışverişi sırasında gelin veya damadın zevklerine odaklanmanın yanı sıra, işlevselliği, kaliteyi ve dayanıklılığı da göz önünde bulundurmak önemlidir. Evlilik sonrası kullanılacak eşyaların uzun ömürlü olması ve günlük hayatta işlerini kolaylaştırması önemlidir. Bu nedenle, sadece estetik kaygılarla hareket etmek yerine, pratiklik ve kalite de göz önünde bulundurulmalıdır.
Özetle, çeyiz alışverişi sadece gelinin zevklerine göre yapılmak zorunda olmayıp çiftin ortak kararı ve tercihleri doğrultusunda gerçekleşebilir. Her iki tarafın da mutlu olabileceği ve evlilik sonrası kullanışlı, kaliteli eşyaları seçmek önemlidir.
Katılıyorum güzel tüyolar
Teşekkür ederim
Erkekler genelde eşyanın tarzına, rengine vs. pek dikkat etmez, daha çok işlevselliğine odaklanır. O yüzden kadınlar bu konuda söz sahibi olmalı ve erkekler sadece süreçte kararsız kalınan anlarda görüş bildirme ve yardımcı olmalıdır (Televizyon hariç) :D
Doğrudur
Cogu yorumlar ve erkekler tarafindanda evet denildi. :) Alin alin gelinin her istedigini zevkine gore alin bi dunya borca girin sonrada aglayin mutsuzum yetistiremiyorum, gecinemiyorum diye.
Nasıl empatik bir yorum
Cevap
17Cevap
Tabi ki de.. gelinin yani eşimin zevkine göre alırım her şeyi.. onun kararları benim için daha önemlidir..
Herkese barış gibi eş lazım
🙏🌸
Eşyalar ruhun bir yansımasıdır. Ruh sağlığı için önemlidir. O evde yaşayacak herkesin söz hakkı var bu yüzden.
Buna katılıyorum
Eşler birlikte karar vermeli çünkü beraber kullanicaklar neticede üçüncü şahısların müdahale etmeleri işleri karmaşık hale getirir
Kesinlikle ortak karar verilmeli
Aynen öyle zaten aileler karışırsa mutlaka bir tartışma ortamı doğuyor istemsizce kalp kırıklarına sebeb oluyor herkes benim dediğim olsun istiyor
Bizim toplumda hep bir eho yarışı var illa dediğim olsun yarışı
Aynen öyle canım maalesef oyuzden çiftler gitsin kafasına göre sakin sessiz alışverişimi yapsınlar en güzeli bu
Erkek çok sallamadığı için gelinin zevkine göre oluyor genelde.
Bazıları takıyor :)
Kim kullanacaksa onun zevki olması mantıklı
Elbette
Ceyizi alışverişi gelinin olmalı , sonrasında eşle beraber alınanlar da 2sinin zevki olur.
Kesinlikle
Neden her şey gelinin zevkine göre olsun ki. Gelin evde tek mi yaşayacak?
Tabii ki hayır :)
Olabilir yani. 🤔 Aileyi dişi kuş yapar derler.
Elbette
Her daim.
Gelin ve ihtiyaçlarını önceliği göre olmalidur
Öyle
Çiftlerin zevkine göre olmalı sadece gelin hanımın olması olmaz
Elbette
Niye ki kadın çalışmıyor mu zaten çeyizi kadın yapıyor
Genelde kadın alıyor doğru
Çeyizimi kendim aldığım için kendi zevkime göre alıyorum
Kendi paranlaysa kimsenin laf etmeye hakkı yok
Elbetttee🌼
Erkek o kadar dekorasyon takmaz ama ortak karar olsa fena olmaz.
Bence birlikte karar verilmeli diye düşünüyorum bu yüzden asırlar öncesinden çeyiz yapmak saçma geliyor
Elbette birlikte karar gibisi var mı
Çoğunlukla gelin ama erkeğin de fikri önemli
Evi dişi kuş yapardan yola çıkılarak olabilecek bir durum
Çeyizi kız tarafı yaptığı için kızın zevki olmalıdır
Evi beraber kullanıcaklar sonucta
Beraber kullanılacak haklısın
Ne alaka ne alınacak ise ortak karar ile alınmalı
Zaten o da çeyiz oluyor
Evet iç işleri bakanı ne derse o olmalı
İç işleri bakanı kadınlar mı :)
Bence birlikte seçmeliyiz.
En güzeli
Yoo iki tarafında zevkine göre olmalı
Eşitlikçi yaklaşım
Tabi erkek adam değil zaten
😬😬😬😬
🤨
Her şeyin pembe veya altın renkli olması komik olurdu ikinizin evi ortak karar olmalı bence
Parasını kendi veriyorsa ne istiyorsa alabilir
Hayır çünkü erkek de kullanmalı.
Yoo ortak kararlar olabilir
Evin beyi o.
O beğensin.
erko ve gelo
Yeni yeni kelimeler
aynen öyle
Bence boyle durumda tamamen gelinin zevkine gore alinabilir. Bir erkek olarak cok takilmam ben bu duruma.
bu devirde ikinci el en ucuzu :D
bence evet
Ortak karar
tabiki öyle
Evet.
evet
Damat pic zaten
Genel olarak diyelim
doğal olarak evet
Evt tabiki
Erkekler alındı ama
Kesinlikle evet