Çok süper soru ve beğeni için teşekkür ederim @Asuca
Çeyiz almak zorunlu mu?
Çok süper soru ve beğeni için teşekkür ederim @Asuca
Gerçekten ya bu çeyiz merakı nedir o kadar gereksiz şeyler alıyorlar ki yani insanlar o kadar kullanmayacağı malzemeleri israf ederek alıyorlar ki yüzüne bile bakmayacağı tabağa milyarlarca para veriyorlar sırf milleti gösteriş yapacağız diye, ihtiyacımız oldukça alsak ne var sanki?

#GeceMuhafızı
13 Kasım, 2023 Pazartesi 19.09
Bana göre çok gereksiz bir gelenek ve çok fazla israf ediliyor. Yani gerekli gereksiz çok fazla şey alınıyor. Gençler gereksiz büyük bir borç altında hayata merhaba diyor. Dinimiz islam kolaylaştırın zorlaştırmayın diyor. Biz ise adeta islama muhalefet ediyoruz. Ve buna da gelenek diyoruz adet diyoruz. Allah akıl fikir versin böylelerine
Kesinlikle katılıyorum
Çeyiz almak zorunlu değildir. Çeyiz geleneksel olarak bazı kültürlerde evlenen çiftlere ailelerinden veya topluluklarından armağan olarak verilen eşya, para veya diğer malzemeleri ifade eder. Ancak günümüzde birçok toplumda çeyiz almak veya vermek zorunlu değildir. Evlenen çiftler, çeyizle ilgili olarak kendi tercihlerine ve aile geleneklerine göre hareket edebilirler. Bazı çiftler çeyiz almayı veya vermayı tercih ederken, bazıları ise bu geleneği takip etmeyebilir.
Eğer bir çift çeyiz alıp verme konusunda kararsızlarsa, bu konuda açık ve dürüst bir iletişim kurmaları önemlidir. Her iki tarafın da beklentilerini ve tercihlerini paylaşması, çeyiz konusunda ortak bir anlayışa varmalarına yardımcı olabilir. Çeyiz konusunda toplumsal beklentiler, ekonomik durum ve bireysel tercihler göz önünde bulundurulmalıdır.
Sonuç olarak, çeyiz almak veya vermek zorunlu değildir. Evlenen çiftlerin kendi tercihlerine ve değerlerine uygun bir şekilde hareket etmeleri önemlidir.
Çeyiz almak nedir ya? Ne saçmalık.
Birisiyle birlikte yaşayacaksan ortak zevkine göre eve alışveriş yaparsın, önden çeyiz alışverişi kadar saçma bir şey olamaz.
Katılıyorum
Çeyiz almak zorunlu değil. Ve katılıyorum yani çok gereksiz şeyler alan var. Ama bir eve çıkınca kullanabileceği şeyleri önceden alıyor olması saçma değil.
O tamam da çeyiz diye gereksiz olması şeyler saçma
Cevap
20Cevap
Bizim millet genel olarak gereksiz yere tüketim sağlıyor sonra okadar masrafa girip ömür boyu ödüyor bence gereksiz tüketimlerden kaçınmalı özentilige gösterişe gerek yok
Katılıyorum
Hayır, çeyiz, genellikle evlenen çiftlerin yeni hayatlarına başlarken ihtiyaç duyacakları eşyaları içerir. Ancak bu, bir zorunluluk değil, daha çok bir gelenektir.
Teşekkür ederim
Rica ederim
Neden zorunlu olsun
Ne bileyim merak ettim hep alıyorlar ya
Manyak sen neredesin sen Türkiye'nin Başkenti Ankara Hakkında Bilgiler ↗ süper bence beklerim
Sürekli yeni şeyler çıkıyor aldığın şeyler ise ya eskimiş ya ihtiyacını karşılamıyor ya da evin diğer eşyaları ne a uyum sağlamıyor bu yüzden çokta gerekli görmüyorum ben.
Çeyiz hazırlana saygı duyarım zevkler ve renkler durumu.
Bizim burada zorunlu yoksa kaçarak gelmiş gibi algılanıyor. Gerekli eşyalar illaki alınmalı.
Anladım
Çeyiz bir gelenek olarak korunması gereken önemli bir konudur. Ama cılkını çıkarmamak lazım
Katılıyorum
Hayır değildir benim annem bana yaptı bir kaç çeyiz 😂
😂😂
Hiç bi, r şey zorunlu değil ancak bizim ülkenin insanının saçma adetleri işi bu duruma getirdi... Hiç bir Amerikan veya Avrupa filminde düğün salonunda düşün gördünüz mü hayır.
İlk gün bile her şeye ihtiyacın oluyor emin ol. Sürahi ya da çaydanlık olmadan kaç gün gecirebilirsin? Ya da bıçaksız ne yapacaksın. Temel malzemeler öncesinde alınmalı ve temel olanlar da asıl para eden şeyler oluyor
Anladım haklısın
Gösteriş için mal mal eşyalar alırsan tabiki gereksiz. Ama evlenen çift yeni evinde kullanacakları eşyaları almalarında sorun yok o yüzden olabilir tabiki
Geleneksel evlilikler senin için önemliyle, bunu yerine getirmek gerekiyor. Fakat bu zamanlarda çeyiz almak tamamen sembolik bir durumdur.
Evini daha evlenmeden düzmeye başlamak tabii ki büyük kolaylık. Ama bu demek değil ki gereksiz şeylere para bayılmak gerek
Çeyiz mi hangi devir de yaşıyoruz ya ihtiyaç olanları al gitsin ne gerek var ki boş iş
Zorunlu değil ama adet ve gelenek görenek meseleleri.
Abi çeyiz almadan nasıl evde yaşamayı düşünüyorsun ki
Evin temel malzemeleri dışında alınan şeyleri gereksiz buluyorum mesela kabaca çeyiz alınmalı ama çok ince Detaylara evlenince gerilmeli çünkü bazı ürünler kullanılmıyor bile
Yani gelenke gereği, kadın tarafı bir nevi seni test ediyor
İhtiyaç olan şeyler alınmalı ama gereksiz masrafa gerek yok
Örf ve adetler... zaten baştan alsan eskiyecek, bankaya para atmak daha mantıklı.
değil ama bazı masrafları önceden halletmiş gibi olursun
Abartmamak şartıyla alınabilir diye düşünüyorum
Doğru
Gereksiz masraf
Bence de
bence evlenilicekse evet... ben bu yaşıma kadar evlenmedim evlenmem de
Kültüre ve kişiye bağlı
Bence mantıksız
Çeyiz çok masraflı olur insanlara
Evet zor her şey çok pahalı
Hep zorunlu gibi davranıyorlar.
Değil hayır