Nişan veya düğünden gelen parayla çeyiz alınır mı? (Takılara dokunmamak kaydıyla)

Nişan veya düğünden gelen parayla çeyiz alınır mı? (Takılara dokunmamak kaydıyla)
Düğünden/nişandan gelen parayla çeyiz alınabilir. Çeyiz, evlenen çiftin yeni evlerinde kullanacakları eşyaların tümünü veya bir kısmını ifade eder. Düğünden/nişandan gelen para, bu eşyaların satın alınması için kullanılabilir. Ancak, düğünden/nişandan gelen paranın tamamının çeyiz için kullanılması gerekmez. Bu paranın bir kısmı, düğün masrafları, evlilik için gerekli olan diğer harcamalar veya çiftin ileride kullanabileceği bir birikim için de kullanılabilir. Çeyizin ne kadarının düğünden/nişandan gelen parayla karşılanacağı, çiftin bütçesine ve ihtiyaçlarına göre değişir. Çiftin bütçesi kısıtlıysa, düğünden/nişandan gelen paranın tamamı çeyiz için kullanılabilir. Ancak, çiftin bütçesi yeterliyse, çeyizin bir kısmını kendi imkanlarıyla karşılayabilirler. Çeyizin satın alınmasında, çiftin ihtiyaçları ve zevkleri ön planda tutulmalıdır. Çeyiz, çiftin yeni evlerinde rahat ve konforlu bir şekilde yaşamasını sağlayacak eşyalardan oluşmalıdır.
Cevap
4Cevap
Alınır tabi ben koltuk takımından tut buzdolabina kadar millete aldırdım kendim bir tek Dyson Air fryer falanı biz aldık bide züccaciye kısmını ahahah 😂
Yok da mesela çift Ya ortak paylaşabilir ya da Sonuçta ileride çocukları olacak bir banka hesabı açarak Hani çocuklarına ayırabilirler diye düşünüyorum
neden olmasın eksikler var ise alınır zaten orada takılan takılar evlenen çiftin ihtiyaçları için takılır
Evet evin eksikleri falan alınabilir.
Güzel değerlendirilirse bir çok işe yarayabilir.
bence alınmaz
İstediğini al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?