Genellikle düğünler yaz aylarında oluyor, sonbahar aylarında devam ediyor. Kışa doğru talep az olduğu için daha ekonomik olduğunu düşünüyorum. Peki sizce, çeyiz yapmanın mevsimi olur mu?

Genellikle düğünler yaz aylarında oluyor, sonbahar aylarında devam ediyor. Kışa doğru talep az olduğu için daha ekonomik olduğunu düşünüyorum. Peki sizce, çeyiz yapmanın mevsimi olur mu?
Ben evlilik düşünmüyorum daha ama evlenseydim de yapmazdım. yine de kişiye göre değişir tabi ki de mesela Geleneksel olarak çeyiz hazırlamanın mevsimi yaz ayları olarak kabul edilir Bunun nedeni havaların sıcak olması ve insanların daha fazla alışveriş yapmayı tercih etmesidir. Ayrıca, yaz aylarında evlenmeler de daha fazla olduğu için, çeyiz alışverişi için daha fazla fırsat vardır. Ancak, günümüzde çeyiz hazırlamanın mevsimi diye bir şey yoktur. İnsanlar, istedikleri zaman çeyiz alışverişi yapabilirler. Bu, kişinin maddi imkanlarına ve tercihlerine göre değişebilir.
El işi yapilacaksa mevsimi var.. yünlü olanlar kışın, dikia ve dantal tarzı olanlar yazın yapılır.. gerisi zaten koliler ile alip saklama yöntemi.. ayrica maddi olarak ödeme konusu olacaksa yaz sonu vr sonbaharda beyaz esya alinir zamlar öncesinde😃umarim sordugun imayi karşılamıştır
Cevap
3Cevap
Olmaz. Ne zaman ne görürsen alırsın. Gecesi gündüzü bile yok artık.
Genelde kışın yağmurlu havalarda yapılır çeyizler evet
Sanmıyorum.. ne zaman sürece girersem o zaman yaparım…
Hayir bence kendini nezmaan evlige hazir hissedersen ozmn baslamalisin
😂olur ama ne gerek var aman
Çeyiz kapatılsın öğğ
Bence olmaz.
Olmaz
Olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?