En güzeli en sevdiğin rengi de alsan huzur yoksa sevgi yoksa saygı yoksa o evin içinde kimin eşyaları seçtiği çok da önemli değil tecrübeyle sabit eşya değişir ev değişir mal mülk gelir gider karşındaki insan kaliteliyse ona sırtını dönme gerisi çok önemli değil şahsi fikrim veyahut kaynanam eşyamı seçiyoor bu evlilik olmasın yüzüğü at gitsin sonra git başkasını bul herşeyi sen seç beğen kendi elinle kur evini karşındaki paranoyak deli maanyak çıksın eşya önemli eşyayı sen seçtin eşyayı seçmek yerine hayatına alaçağın insanı seç...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kayınvaliden ile konuş nişanlını da çek aradan arada bırakma çocuğu sonra stres altında kalınca yanlış söylem eylem vs oluyor gerek yok, Kayınvalideni al gerekirse bir kahve yap de ki eşyaları seçme konusunda bana eşlik etmeni bana destek olmanı çok isterim evet belki bir ömür ben oturacağım ben göreceğim ama sizin de tecrübenizden faydalanmak istiyorum, eşyaların modellerini markalarını ben seçeyim sağlam mı uzun ömürlü mü sizden yön alayım, bu desteğe ihtiyacım var gibi bişeyler de aradaki inat kalksın, ya da nişanlına da direkt şikayet ile gitme konuş onun anlamasını sağla, ilk defa düzenimiz oluyor ve bizim zevkimize göre olsun istiyorum ailen zevksiz demiyorum sadece herkesin sevdiği renk model farklı, biz seçelim çünkü uzunca yıllar biz oturacağız biz her gün göreceğiz sen de benimle aynı düşünüyorsun değil mi diye onaylatın ona güzel iletişim kurarsanız o da gereksiz inat yapmayacak ailesini ikna edecektir
00 Yorumla
+1 yılAyakları yere basmayan erkekler bu sorunlara neden oluyor ne demek ya ben yaşayacağım o evde ben seçmeliyim alınan eşya en az 10 yıl kullanılacak yazık bırakın gençleri seçsin nasıl bir örümcek beyinli insanlar var böyle ucuz alacaksan söyle Kızım limit 20000 ona göre git seç birde bu kaynana ile yıllarca yaşayacak
06 Yorumla- +1 yıl
Eşi bu işi çözecek eğer varsa o dirayet keşke başka bir reçete olsa hemen veririm insanın en mutlu gününde böylesine bir duruma düşürülmesi ve zorlanması olacak iş değil
- +1 yıl
Kesinlikle haklısın iki insanın birbirini bulması güvenmesi ortak bir hayat yaşayacak olmaya emin olmaları karar vermeleri uyumlu olmaları o kadar güç ve önemli ki yani zor olanı başarmışlar saçma bir konudan durum nereye gelmiş, okyanusu geçmişler derede boğulmak üzereler, böyle bir sorunda kimse karşıdan ya da yanındakinden beklemeyecek kimsenin becerisine merhametine bırakmayacaksın kendin elinden geleni yapacaksın buna rağmen bu çabaya rağmen değişmiyorsa durum o zaman farklı aksiyon alacaksın, herkes bir defa dünyaya geliyor
Soran+1 yılSorun şu ki eşyaları düğünü her şeyi kendimiz yapıp ödeyeceğiz onların cebinden beş kuruş para çikmadı kredi batağında boğulmak üzereyiz. Ben kendi alın terimle alacağım şeyi bile seçme hakkına sahip değilim ne saçmalık bu zaten en uygun sağlam fiyatlı şeyleri seçiyoruz
- +1 yıl
Çok üzüldüm gerçekten umarım istediğiniz gibi olur
- +1 yıl
Kardeşim Allahım nişanlına ve ailesine hidayet versin, kayınvalideye sormak lazım "benim ödeyeceğim ve benim kullanacağım eşyayı neden ben seçmiyorum" diye, umarım gönlünce olur, boşuna demiyorum kadına şiddeti en çok kadınlar yapıyor diye, ya da nişanlına sormalısın bu yaptığımız ne kadar doğru diye, ikisinde de iş yoksa kaybederin sağ ise onunla konuş görmüş geçirmiş adamdır seni anlar ve belki desteği olur
+1 yılMerhaba. Ev eşyalarını bence kullanan kişilerin seçmesi gerekiyor. Çünkü kendisi kullanacak ve en çok hangisini beğendiyse onu almalı. Aileler elbette ki bu tarz konularda fikrini söyleyebilmeli.
Aile büyükleri olarak önerilerde tavsiyelerde bulunabilmeliler. Fakat dedigim gibi son söz gelin ve damada aittir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen daha evlenme arefesine girmeden annem kalıcağım evin düzenini şu oda oturma odası burası yatak odası şurası çocuk odası, yatak odasına gömme dolap hayalim var diyip durdu güzel bir dille anneme bu evde sen yaşayacaksan buyur istediğin gibi yap ama ben yaşayacaksam gelecekteki gelinin ne isterse onu yapıcaz sen fikrini söylersin yaparsa yapar alırsa alır bu bukadardır, müstakbel eşinizde aynı bu şekilde güzel bir dille annenize söylesin evlendiğinizde o dış kapı kapandımı sadece siz olucaksınız senin istediğin hiç bir şey olmuyorsa kusura bakmayın ama köle olarak mı gidiyorsunuz oraya söz hakkınız hiç bir önemi yoksa müstakbel eşiniz tarafından bu evliliğin en fazla 3 yıl veriyorum birde çocuk gelirse işin içine eyvah eyvah, benim görüşüm nişanlınızla konuşun anlaşın bütçeyi ailesi veriyorsa o bütçe kadarıyla siz seçin hele siz veriyorsanız bütçeyi kusura bakmasında öte yandan fikrini söylesin ama karışmasın, eğer bütün yönetimi kaynananıza verirseniz vay halinize yarın bir gün kavga ettiğinizde ben seçtim aldım olur ilişkiyi bitirin demiyorum ama nişanlınızla bu konuyu konuşungüzel bir dillehala daha snnem ne derse o olur diyorsakusura bakmayın ama anasının dizinden ayrılmasın
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılValla o zaman kardeşim seni vazgeçirmeye çalışıyorlar öyle yağma yok o eşin olarak arkadaşa bunu dile getir anne babaya saygı duymak başkadır ama sizin aile kurucağınız sizin hayat yaşayacağınız yuvaya aile karışamaz önceki yorumumda dabrlirttiğim üzere fikrini beyan eder siz alırsınız ya da almazsınız kendi çabanızda ödemesini siz yapıcağınız eşyaları almak da size düşer, Allah kolaylık versin ama yeniden söylüyorum anne babaya saygı sonsuzdur ama eşiniz şu an ailesine söz geçiremezse evliliğinizi yöneden de kayınvalifeniz olur benden demesi hala daha düzelme yok ama evlendiniz ise size en büyük ama en büyük tavsiyen hemen çocuk yapmayın en azından kredi bitene kadar çocuk girerse işin içine vay haline
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum sorusuna ekleme yapmış bende yorumuma eklrme yaptım, bu arada teşekkür ederim
+1 yılMerhaba,
https://m.youtube.com/watch?v=asThbI-FuAI
Ev eşyalarını kaynananın seçmesi doğru değildir tam aksine çok saçma berbat bir durumdur! 😅
Annemde seçecek tabi ki diyen damat ya da gelin ana kuzusu anne kuzusu kişilik ve karakterde bir insandır ki böyle bir insan ile evlenmek kesinlikle zarar ziyan hüsran olur!
Ömür geçmez tükenir!
Ana kuzusu anne kuzusu kişilerden uzak durun. Anne kuzusu kişiler her şeyi ailesine anlatır, gizli saklısı pek olmaz, her şeyi ailesi ile birlikte ister, hep onlardan hicazet alır! 😅
Şahsen ben sevgilim ile birlikte alacağım her şeyi, ailem zerre kadar karışamaz, karışmaz ki bunu aileme çoktan söyledim, dile getirdim!
Aşkım ile ben oturacağım, benim için de hiç önemi yok, aşkım ne isterse o olsun istiyorum!
İyi düşünün, aman aman aman!40 Yorumla
+1 yılBence abartılmadığı ve dikte edilmediği sürece sorun olmaz. 2021 de bizde eşya baktık ve ben özellikle kayınvalidemden ve mobilyacı olan arkadaşlarımdan fikir aldım. Hiç de pişman değilim.
Kimse bıdı bıdı etmeden sonuna kadar okusun lütfen.
Kimse 4*4lük değil. Ve bana kalırsa eşya alınırken muhakkak araştırılıp danışılmalı.
Kusura bakma yanlış anlama da 25-29 yaş aralığında seçmişsin kendini. Mobilyanın rengi dekoru değil kullanılabilirliği ve uzun ömürlü olması gerekir. Milyarlarca para verdin eşyalara bir sıkıntı olursa ne yapacaksın?
Ömrümüzde kaç kez koltuk yatak gardırop aldık ki?
Görüntüsü güzel olan her şey kullanışlı olmuyor ki...
Sakince okursanız anlayacaksınız. Lütfen fevri olmayın04 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten milyarlarca para vermiyorum ki bütçemize uygun olan orta düzeyde sağlam eşyalara bakıyoruz zaten tayinciyiz. Ben fikir almaya karşı değilim bildiğiniz kaynanam seçiyor bu olacak diyor ben spor oturma takımı istiyorum gidip klasiklere bakıyor ben sade bir ev istiyorum kaynanam hep gösterişli bana uymayan tarz ve renkler seçiyor ben oturduğum evi sevmek istiyorum bu şekilde sevemem üzgünüm
- +1 yıl
Kuzum milyarlarca derken bi koltuk için demedim totali için dedim. Biz zamanında 350binle düğün yaptık. Şimdi her şeyi incik cıncık ortalama hesaplarsan en az 700bin yapar total masraf.
- +1 yıl
Güncel soruna cevabım. Ne kadar varlıklı olurlarsa olsunlar her masrafı karşılamak zorunda değiller. Ayrıca imkanım geniş olursa bende böyle yapardım. Ne gelinimin ne de damadımın biz varlıklıyız karşılayabiliyoruz diye bol kepçeden gitmesini asla istemem. Sorumluluk alabilen elini taşın altına koyabildi birey olmaları lazım. Ha durumlar ciddi zorlaşır o zaman destek olunur elbette. Yani ben bu durumda absürt bir şey görmüyorum kardeşi. Haklı çıkmak için çabalama lütfen. Otur sakince yanıtlarımı oku.
- +1 yıl
Ayrıl at yüzüğü diyenlerin hepsi bekar ve ciddi ilişki görmemiş kişilerdir. Sen kimseye kulak asma yorumlarımı oku tart ve kalbinin sesini dinle bacım benim. Bekara eş boşamak kolay der büyüklerimiz. Zamanında o yollardan geçmiş biri olarak genel yorum yaptım. Hakkında hayırlısı olsun kardeşim.
Böyle konularda otorite kurmaya çalışmayı da hiç anlayamıyorum.. bi adım geride durulsa ne oluyor ki.. insanlar oturacakları yeri sevdikleri gibi zevklerine göre döşesinler.. umarım yanımda arkamda durmasını bilen bi hayat arkadaşım olur yoksa zor geçmez bi ömür…
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen yaptım sen yapma. Nolur yapma bu canım. İzin verme karışmasına. Hayalini kurduğum her şeye karıştı evliliğim boyunca. Anlatiyim sana ben 3 ay mobilya baktım 4 kişinin zevkine uygun . biz 2miz onun anne ve babası. Onun burası böyle , bu böyle sanki bana değilde kendisine seçiyordu. İstediğim beyazdı pinterestdeki beyazlardan , izin vermedi. Kendi yatak odasına göre seçtirdi.
Perdelerime kadar karıştı. Düşüne biliyormusun. Mutfak mobilyamı bile kendisi beyendiği renk oldu. Eltim gelince gördük biz onun mobilyalarını, o benim mobilyalardan getirmişdi evine. Pinterestdeki minimalizm olanlardan. O kaynanama hiç bir şey sormadı. kız 30 yaşında, ben 25 gelirken 22 yaşındaydım ondan bakıp öğreniyorum bende🤣
Kız unutmuşdum daha bebeyimun beşiğine bile karıştı allahim ya , sakin izin verme sakın. Müsade etme ezdirme kendini. Allahtan ismini o koymadı bebeğimin. Şimdi hiç birşeyime karışmasına izin vermiyorum , eski mal değilim 😏00 Yorumla
+1 yılSize ne yazayım bilmiyorum ki? siz diyeceğim nişanlınızla konuşun siz konuştunuzu ve oda annesinin seçme hakkı var demiş, bakin bu iyi zamanlarınız yarın bürgün herşeyinize karışır yapacağınız nedir biliyormusunuz? nişanlınızı karşınıza alıp bu konuda siz seçim yapacağınızı yoksa nişanı atacağınızı söyleyin yinede derse annem karışabilir bende diyorum yol yakınken çantası koluna herkes yoluna tekrar ediyorum siz evlenirseniz bu işin sonu iyi görünmüyor yinede siz bilirsiniz.
40 Yorumla
+1 yılParayı veren düdüğü çalıyor maalesef. Keşke nişanliniz kendi imkanları ile evlilik kursaniz ama ailelerin maddi desteği olduğu için söz hakkı buluyorlar kendilerinde nişanlıniz sizi sakinleştirmeli senin istediklerin de olmalı biraz alttan al bakalım ses çıkarma çok aranız bozulmasın
02 Yorumla
Soran+1 yılYorumlarda yazdım düğün ev hepsini biz yapıyoruz bir sürü kredi çektik beş kuruş faydaları yok maalesef
- +1 yıl
Bacım bende eşimle kendi katkılarımla evlendik annesi babası 1 gram katkıda bulunmadılar hiç onlar sormadan gidip beğendik aldım yani kendi zevkim kararım onlar eğer para verselerdi yine kendi istediğimi aldırırdım var mı öyle bir şey eşinde anneciyse umarım ayrılık olmaz da olsada annesi yüzünden olur haberin olsun sadece eşinle değil aileylede evlenmiş gibi olursun
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv eşyasına bile katılıyorlar fikir verebilir ama özellikle benim istediğim olması demesi çok yanlış sonuçta siz yaşayacaksınız böyle bu tür şeylere karışan kişiler yarın bir gün evliliğinize karışır bence bunu nişanlınla tekrar konuş hatta kayınvalidenede açık açık söyle ben bu tarzlarda hoşlanmıyorum diye
30 YorumlaSaçmalama lütfen! Bu devirde kim kaynananın dediğini yapıyor? Ev sana ve eşine ait olacak. Eşyaları seçip almak senin ve eşinin kararı olacaktır. Kaynanan kararlarınıza saygı duymak zorunda. Eşin lafını geçiremiyor mu annesine? Yoksa eşin ana kuzusu mu?🤔🤔🤔☹️☹️☹️😫😫😫😩😩😩
10 Yorumla
+1 yılHerkes kendi eşyasını kendisi seçmeli. Tabi ki büyükler de en son görürler istiyorlarsa ama evlilik yolunda adım atan insanların kararlarına daha en başından bu kadar müdahale edilmesini asla doğru bulmuyorum. Ayrıca bir duruşu olmayıp daha başlangıçta bile ailesine bu kadar biat eden bir adamdan koca olur mu, bunu da düşünmek gerekir elbette..
10 Yorumla
+1 yılCanım benim düşüncem şu yönde eşyalar sizin eşyalarınız ev de sizin eviniz olacak kayınvalidene anne sizin fikriniz tabiki önemli beğeninize saygı duyuyorum ama eşimle ben eşyalarımıza bakarken keyif almak iyi ki demek istiyoruz diye belirt bence . Nişanlının da önceliği sana vermesi gerekir. Sonuçta siz aile kuracaksınız sana saygı duyması lazım bence sınırlarını çiz her konuda annesini dinlerse işin var
10 Yorumla
+1 yılmobilya bakmaya gittiginizde o kendi zevkine gore birseyler secerken sen kendi ailenle kendi zevkine uygun seylere bak daha sonra nisanlini cagirip bunlar daha iyi sanki gibi soylemlerde bulunabilirsin eger seviyosan kaynanan icin Nisan atman sacma olur cok da kavga cikarmaya gerek yok ama bu daha iyi kullanisli halima perdeme uyar gibi nazikce soyleyip kendi istedigini yaptirabilirsin hala kaynanan olacak yilan zora kosturursa biraz daha suyuna git hic degilse evlenene kadar ondan sonra haftada 1 gidersin zaten
10 Yorumla
+1 yılBalık baştan kokar belliki kaynanan yönlendircek oglan arada kalacak anayı seçecek sonra sen üzüleceksin huzursuzluklar başlıcak
gelecekte olacaklar net bu
ya şimdiden tavrını koy ya da vazgeç
çünkü bir sonraki sorun hep evlendiğinde eşinin senden olamamasıyla olacak
10 Yorumlaeşyaları annesi seçiyorsa ve kocan bunu normal karşılıyorsa bence bu evlilik çok yürümez. evlenince senin değil annesinin dediklerini yapar.
Gerçi kızların evi baştan aşağı pembe yapmalarına da karşıyım ama sen bu durumda neredesin şimdilik onu anlamadım.
Bu kafayla siz ota b. ka sinirlenince bu konular açılır ve sizin evliliğizniden kimseye fayda gelmez.
Bence belirli seviyede anlaşana kadar evliliği erteleyin
00 YorumlaEvet sacma bende bunun için nişan atım benim düşüncelerime saygılı olmaya bir insanla zaten yürümez bu işler her şey annemin dediği olacak dedi dedim tamam dediği olacak da benim hiç mi fikrim alınmayacak hayır dedi Ben de bunun için yüzüğü attım zaten onlar da bahane arıyordu bence şimdiden tartışmalarımız başladıysa hiç yürümez bu iş yarın öbür gün daha büyük şeyler üzerine kavga edeceksiniz tartışacaksınız
00 Yorumla
+1 yılHangi devirde yaşıyoruz bunu şimdiden halletmeniz gerekiyor ama nisanliniz bunu yapamıyorsa ilerde ciddi sorun cunki sizde bunu dert etmiş olmasanız buraya yazmazdiniz ilerde bunun kat kat fazlası olacağı için yol yakınken dönmek en doğrusu bence bu sadece eşya ile kalmaz ayrıca yeni kanun çıktı aileler çocukların evliliğine karışıyorsa cezası var artık bunun böyle saçma insanlar kaldimi ya sizidemi annesi seçti onuda merak ettim şu an 🫣🫣
00 Yorumla
+1 yılyerden göğe haklısın. bundan 21 yıl evvel ben de evlenirken eşimle bizi yalnız bıraktılar. biz gittik gezdik beğendik kayınpederimgil öyle geldi pazarlık yaptı aldı.
ben onun pazarlığına karışmadım o benim beğenime :)
ben lüks bi şey seçmedim, ortanın iyisi.. aşağı yukarı fiyat skalasını tahmin ediyordum.
zaman değişti, insanlar ileri gideceğine geri gidiyor hayret verici
00 Yorumla
+1 yılBugün mobilyaları annem seçecek diyen
Yarın annem çocuğuma isim koyacakta, çocuğumu o istediği gibi yetiştirecekde der...
Çok istiyorsa annesine annesinin beğendiğini alsın. Bu tarz alışverişlerde herkes gergin oluyor evet ama ben beğenmedim bir şeyi evime alıp her gördüğümde sinirlerimi bozamam.
00 YorumlaYani belki kullanışlı olarak seçtiği şeyler olabilir onunda seçimlerde bulunması doğal ancak bu durumda senin tercihlerini hiçe sayması pek doğru bir şey değil bu konuda aile büyüklerine konuyu açarsan onlar bu konuyu kayınvalidene söylerse daha doğru olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilesini dinleyen seni dinlemez benim de böyle bi ilişkim vardı oda ablası karışırdı her ise sonuç bitti o yüzden çok sıkıntı şu an başkasıyla evliyim o iş yürümez ev biyasina kadar karıştılar mobilya secicektik ablam da gelcek dedi tartıştık sen anlamı istemiyor musun dedi alakası yok herşeye o kadar veriyor boyayı bile o seçti dedim eşyalar seçilmeden bitti o işten hayır gelmez seni anlıyorum cok zor
10 YorumlaNişanlın "annem de seçecek tabi" cümlesi kuruyor ve sen hala bu adamla nişanlısın he? :D :D Dostum sen evlenmiyorsun, sen bildiğin köle gidiyorsun. Annem de seçecek nedir? Bu nişanlın olan şahıs hangi yüzyılda yaşadığını sanıyor :D
210 Yorumla
Soran+1 yılAnnesine çok düşkün babası ile annesi boşanmış çünkü buna saygı duyuyorum ama bu ayrı bir boyut artık yakında gelip berabrr yaşayacağız derse şaşırmam
Soran+1 yılHaklısınız inanın kafam çok karışık sevgiliyken sorun yoktu ama nişanlandıktan aileye girdikten sonra aramızda tonlarca sorun çıkmaya basladı
Soran+1 yılValla diğer gelin kapalı onun düğününde kızın bacağı biraz açılmış kaynanam kıza bağırmış kapat şu bacağını diye kız da ağlamış. Dedim ben böyle bir şey kaldıramam üslup düzgün olmalı hele düğün günü nişanlım dedi ki annem haklı iyiliğine söylemiş sana bağırsa hiç takmam ağlarsan ağla falan
- +1 yıl
ohaa bunları da okudum askım kosarak uzaklas bu heriften ve anasından cidden delirirsin.
- +1 yıl
@hellodarknezz Senin medeni durumun nedir :D
- +1 yıl
neden sordunuz?
- +1 yıl
@hellodarknezz Bekarsan evlilik teklif edeceğim :D :D Ulen tecrüben var mı bu konu hakkında diye soruyorum :D :D Arkadaş ne işkilli milletiz :D:D
+1 yılDoğru değil çok saçma. Zaten neden yanınızda geliyor ki alışverişe? Oğlunu evlendirecek kadar, gerdeğe sokacak kadar güveniyorsa bıraksın da iki beyaz eşyayı da kendileri alsınlar yani.
Vasiyetimdir böyle kaynana olursam vursunlar beni.😏11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel düşünüyorsun katılıyorum 😅 Vurma harici
Baştan belli tavırlar davranışlar, Anne eş arası denge kuramıyorsa ki yorumlardan anladığım annesinin davranışları rahatsız etmiyor, aşırı zor günler yaşarsın, yol yakınken bırak her şeyi heba etme kendini. 3 ünüz aile olacakmışsınız gibi görünüyor. Nişan atmak hiçbi şeyin sonu değil. Asıl mesele evlenince başlıyor ve ordan dönmek daha zor. Şimdi ortada bi şey yok bile denebilir, zor gelmesin vazgeç bu sevdadan, senden kıymetli değil hiçbir şey
20 Yorumlasenin evinin esyalarini niye kaynanan seciyor abla allah allah en nefret ettigim sey ya siz ikiniz artik yeni bi hayata basliyorsunuz baskalarini karistirmayin evliliginize once ev esyalarini secer sende buna izin verirsin daha sonra alisir her seye karisir durur yapmayin allah icin her aklimi size mi vercem
20 Yorumla
u +1 yılSakın susma.. ama kalpte kirma.. susarsan hep oyle gider.. sen oturcaksin.. sen kullanacaksın.. senin seçtiğin olsun. baştan sesin çıkarsa daha gelemezler üzerine
211 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel düşünüyorsun katılıyorum da çocuk ana kuzusuna benziyor konuşsa da değişiklik sanmıyorum 😅 olsa bile geçici olur
- +1 yıl
Kizin annesi devreye girsin
- +1 yıl
Ama annesi devreye girse bir şey olmaz ki 😅
Anne kuzusu ana kuzusu kişilerden uzak durulmalı bence onlar çocuk ergendir 😅
Aileler çocukların arasına girer çocuğunun işlerine karışır
Bana aşkımdan başkası karışamaz 😅 - +1 yıl
Anne kuzusu olmak kötü degilki...
Annesi ve eşiyle arasındaki dengeyi kurmayı bilmeli - +1 yıl
Ben kötü olduğunu düşünüyorum. Nice kötü örnekler gördüm
Anne kuzusu erkekler eşlerini ailelerine ezdiriyor koruyamıyor
Bence kötü genel olarak kötü iyi bir örnek var mı mesela? Neden kötü değil
Denge önemli o başka bir şey 😅 - +1 yıl
Annesini cok sevmesi sorun degil.. kuzu olmak baska ever.. neyse sağol sohbetin icin ask fenomenim
- +1 yıl
Annesini çok sevmesi tabi ki sorun değil ama ana anne kuzusu olmak sorun 😅
Katılıyorum
Bende annemi çok seviyorum severim annem çok önemli ne yaptıysam hep ailem için 😅
Ama evliliğime aşkıma müdahale ettirmem 😅
Fenomeniçem 😅 - +1 yıl
Üşenmiyorda jsjsjs
- +1 yıl
Üşenmem 😅 ricalar ve teşekkürler mutlu günler diliyorum filan 😅 Sevindim engelleri kaldırdığın için 😅
- +1 yıl
Çünkü kiyamadim önce kizdim sonra sevdim jsjss
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🌸Bende sevindim çokça 😅 sağol
+1 yılUygun bir dille nisanlinizla konuşun hiç hoş bir durum değil daha yolun başındayken herşeye karışan ilerde hükmü eline vermiş olursunuz eğer annesini haklı bulursa yol yakınken dönün yani ilerde cokdaha büyük sorunlar açar
10 Yorumla
+1 yılKayınvalidenin seçmek haddine dahi değil. Sen oturacaksın o evde, sen vakit geçireceksin. De bakalım kayınvalidene senin evi de ben sıfırdan düzeyin oturacak mısın beğenerek diye
10 Yorumla
+1 yılŞaka gibi ya... O evde sen oturacaksın , kaynana adayı çok seçmek istiyorsa kendi evine seçip alsın. Eşin de dengeyi kurabilmeli aranızda. Umarım iyi anlasirsiniz
10 Yorumla
+1 yılCabuk kendi ailenle konus ve nisani at bence ben bu sekil yasayamam de tabiki fikir verdigi konular olacak ama tamamen kendi istegine gore doseyemez at nisani ve al istedigin gibi dose artik de bunlara susarsan ileride daha da onemli konulara burnunu sokar ev dosmeden cok daha onemli konular
10 Yorumla
+1 yılNe münasebet ya? Orası sizin yuvanız tabi ki fikir belirtebilir ama siz yaşayacaksınız orada. Tepkini daha sert göstermelisin
12 Yorumla
Soran+1 yılBen de fikir belirtmesine bir şey demiyorum elbette belirtecekler ben sağlamdan kullanışlıdan anlamam ama bu direkt modeli seçiyor. Saygısızlık yapmadan nasıl halledicem bu işi bilmiyorum
- +1 yıl
Ama karşı taraf saygıyı hiç düşünmüyor. Kendin seçmek istediğini belirt saygısızlık yok bunda
+1 yılBence direkt nişanı at, çok büyük sıkıntılar yaşarsın. Oğlan da anneci çıkmış peeee süt kuzusu almışsın bilmeden. :D
12 Yorumla
Soran+1 yılBile bile aldım ama bu kadar beklemiyordum 🥺
- +1 yıl
Bence bu ilişki çok uzun sürmez biter zaten
Yol yakınken yolu ver, aklın yoksa sen bilirsin :D
Bence nişanlınız sizi anlamıyorsa yol yakınken dönmek lazım. Evlendikten sonra herşeye karışmaya devam edecek ve nişanlınız yetişkin bir birey olamamış henüz. Sınırlarınızı çizin saygı duyanlar hayatınızda kalsınlar
00 Yorumla
+1 yılEger kaynananan en pahalı markadan en iyi çamaşır bulaşık makinesi kurutucu buzdolabı seciyorsa bisey diyemem onun dışında yanlış. Ancak senin seçimine yardımcı olabilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılYardımcı olmasına lafım yok ama direkt seçiyor bizim bir bütçemiz var bunu aşan ürünlere bakıyor veya zevkime zıt
- +1 yıl
Yapmamak lazım
Fiyat konusunda müdahale etse hadi sizi düşünüyor diyebiliriz ama ne alacağınıza karar vermesi büyük sorun bu kadın sizin aranızı bozar nişanlında anacıysa bu iş boşanmaya kadar gider iyi düşün hatta istiare namazı kıl
00 Yorumla
+1 yılYani tabii ki doğru değil ama şöyle bir şey maddiyat boyutunu genelde erkek tarafı üstlendiği için yani ister istemez onları karar verebiliyor ama tabii ki sizin zevkinize karışmaları da doğru değil
13 Yorumla- +1 yıl
@kızılsultam da Cevabımı beğendiniz için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim beni anlayan biri çıktı sonunda
- +1 yıl
☺️☺️☺️
Saçmalık baştan uzatma benim kadınım seçer tabi ki kararsız kaldıysam sorarım fikir alırız ama yetki bizdedir eskiden di o kayınvalide dayatması
10 Yorumla
+1 yılAt gitsin nişanı eline mi doğdu o nişanlın daha memeden ayrılamamış. Ver annesine emzirmeye devam etsin gelişimi bitmemiş onun daha sığır. Kendimi kullanacakmış kayganan mobilyayı seçiyor ona ne? Ne münasebet yani. Varsa fikrini söylesin diretmenin dayatmanın alemi yok. İğrenç bir durum evlerden Irak. Allah başa vermesin amin
10 YorumlaDoğru değil eşin olacak beyefendinin sınır koyması gereken konular var umarım erkenden el atar da çözülür sorunlarınız 🤲
10 YorumlaDoğru değil. Eşiniz seçmek istese biraz olsun anlaşılır uzlaşın seçin denilir ama onun seçmesi hiç de haddine değil.
10 YorumlaBence nişanlına söyle benim evim benim kararlarım madem annenin dediği olacak ben senin annenle mi evleniyorum bu şekilde giderse nişanı atarım de ana kuzusu erkeklerden olmaz zaten ileride kaynanla bi sorun yaşarsan eşin de sana karşı bi tavır alır ve mutsuz bir evlilik yaşarsın
00 YorumlaEğer çizgini şimdi koymazsan evlendikten sonra da her şeyine karisacaktir. Kesin bir dille bunu reddet. Ben ne secersem o olacak diye diret. Aksi halde bırakırım de. Saka yapmiyorum.
00 YorumlaO evde kaynanan değil sen yaşayacaksın şimdiden sizin şeylerinize kaynanan karar veriyorsa ileride çok üzülürsün vah derim sende itiraz et eşine değil beğenmedim de bunu istiyorum de şimdiden boyun eğiyorsan o kadında tamam bu bana bir şey demiyor der daha çok üstüne biner
00 Yorumla
+1 yılKnk ANAKUZULARIYLA NEDEN EVLENIYROSUNUZ AYRILIN sizin yuzunuzden imla hatasi yicem bak sinir etmeyin beni aaaa bas tekmeyi bebeye anasinin mina geri girsin
00 YorumlaSenin evin olucak tabiki anlıyorum oda oğlu evlenicek die heyecanlı ama senin ev eşyalarına karşımasi ne bilim ya doğru değil sen yasicaksin o evde o değil Uygun bir dille anne kb ama ben eşyaları seçmek istiyorum yanlış anlama lütfen diyip uyarabilirsin
00 Yorumla
+1 yılKayınvalidenin değil de eşin olarak seçtiğin insanın tavrı daha önemli. Kendi annelerinizi kırmadan sınır koyabilmelisiniz. Sınırdan kastım restleşmek değil annelerden fikir alınır ancak o evde siz oturacaksınız siz seçmelisiniz. İsterse uyumsuz olsun birbirinden her şey orası sizin eviniz sizin mahremiyet alanınız. Size teklif sunabilirler ama alacaklarınızın kararı sizindir
00 Yorumla
+1 yılBanada öyle dedi kaynanam ben ne seçersen sende alıp evinde oturacsksın diye bi muamele yaptı bende direk nisanlıma al şu yüzüğü hadi yoluna dedim sonra kaynanmı aradı benim eşim ne isterse o alınacak eve dedi çıktı bende ne istersen onu aldım evime 😂
00 Yorumla
+1 yılburada nişanlının höst demesi gerekiyor ana kuzusuysa bırak, ilerde daha büyük problemler çıktığında annesini dinler, kaynanan mı oturcakmış, bunlarda da herşeyi kendine hak görmeleri bitmedi bi. Nişanlınla ikiniz seçin, biz oturacağız biz yaşayacağız anne desin nişanlında. Yuh ya. Kadına bak. Ne biçim insanlar var
01 Yorumla- +1 yıl
Sinirlendim bak yine at kızım nişanı dötüne güvenemeyen düğün yapmasın
Ortak nokta bulmaya çalış olmuyorsa asla ödün verme senin evin senin karar vermen gerekiyor sınırı aşmalarına izin verme devamı gelir tepene çıkarlar at gerekiyorsa nişanı
00 Yorumla
+1 yılSonuçta sen oturacaksın ama Sadece kendisi oturacaksa o başka...
Başlı başına saçma tamamen yanlış bir şey
Madem senin nişanlın da annesi taraftarı bu konuda Nişanı atma derecesine de gelmişsiniz o zaman daha ne duruyorsun kararını vermişsin sen aslında yolun açık olsun kardeşim hadi hayırlı olsun şimdiden
Hele ki bu ekonomide ☺️🌹👍💪01 Yorumla- +1 yıl
Kestirip atmak olmaz daha yapıcı olunmalı şimdi biz hikayeyi kırmızı başlıklı kızdan dinliyoruz bir de kurttan dinlemek lazım hikayenin görünen tarafı evet facia ama doğru yolu gösterelim bu kardeş hadi bu sebepten bu nişanı atsın başka biri olsun onunla da benzer bir sorun olsun onu da atsın, biz ne yapmalı bi gösterelim doğrusunu yapmasına rağmen olmuyorsa iki dakika durmasın aynı fikirdeyim ama arada bir inatlaşma mı var o inattan gelen bir yaklaşım mı kayınvalide bişeyden dolayı mı böyle gereksiz ve saçma bir tavır alıyor bilmek lazım, yanlış bir iletişim sebebi ile bunlar oluyorsa bu kız bu sorunu başkası ile de yaşar
+1 yılŞeçim sizin elinizde olması daha doğru olduğunu anlamayan ( Nişanlınız ) Ana kuzusu büyük hata olmasına izin vermeyin Seçim sizin elinizde olsun !!
10 Yorumla
+1 yılBana abi neden evlilik konusu açıldığında, konuyu değiştiriyor veya ortamdan ayrılıyorsun sorusunun net cevabı işte bu soru...
11 Yorumla- +1 yıl
Al benden de o kadar ilker bey. Erkekliğin 10 da 9 u kaçmak. Kalan 10 da 1 i de daha hızlı kaçmak..
Sende durumu ailene anlat oturup konuşsunlar. Eğer bir orta yol çıkmazsa bitirip bitirmemek size kalmış bir durum.
10 Yorumla
+1 yılYüzüğü de atarak ordan uzaklaşırım yerinde olsam
10 Yorumla
+1 yılSizin eviniz, siz oturacaksınız, siz yaşıyacaksınız. İkinizin zevki olmalı
10 Yorumla
+1 yılBence yüzük atacak güzel bir sebep durma bile.
13 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel düşünüyorsun 😅
- +1 yıl
@Kim-Bilir-Belkidee 😄😄teşekkürrr
- +1 yıl
Ricalarrr😅
Annem seçecek diyor birde nişanlın bey?
Durma at yüzüğü 😬10 Yorumla
+1 yılDoğru değil evde sen yaşcan hadi kırmamak için fikir sorasında bu fazla
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbacim Allah kitap askina ayril. Biliyorum cok zor ama gelecegini mahfetmek istemiyorsan ayril, tipki aynisini yasadim. asla olmamasi gereken bir evlilik yapip birde kucagina cocuk alirsan…
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAYRILMAK ICIN DAHA NEYI BEKLIYOSUN
''Annem de seçecek tabi'' diyen biriyle bir evlilik hiç düşünemiyorum gerçekten.
20 YorumlaUf sanki kendileri yaşayacakmış gibi gelip eşya seçmeleri ne kadar mantıksız ya fikirlerini sormayacaksan eşinle git.
00 Yorumla- Devamını Gör (127)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat