Biliyoruz ki çeyiz olmazsa olmazlardandır. Yükselen fiyatlara istinaden bir soru sormak istiyorum, evlenecek gençler çeyizde tasarruf etmeli mi?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biliyoruz ki çeyiz olmazsa olmazlardandır. Yükselen fiyatlara istinaden bir soru sormak istiyorum, evlenecek gençler çeyizde tasarruf etmeli mi?

Evlenecek gençlerin çeyizde tasarruf etmeyi tercih etmesi, kişisel ve kültürel tercihlere bağlı olarak değişebilir. Çeyiz, evlilik hazırlıkları kapsamında çiftlerin bir araya getirdiği eşyalar, mobilyalar ve ev gereçleridir. Bazı toplumlarda çeyiz, evlenme hazırlığı olarak önemli bir adım olarak kabul edilirken, bazı toplumlarda çeyiz geleneği daha az önemli hale gelmiş olabilir. Çeyizde tasarruf etmek, evlilik için harcanacak bütçenin kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir ve genç çiftlerin finansal planlamalarını düzenlemelerine yardımcı olabilir. Gereksiz veya fazla eşyaların alınmasını önleyerek, çeyizde tasarruf etmek, çiftlerin evlerini daha pratik ve ihtiyaca uygun bir şekilde düzenlemelerine yardımcı olabilir. Çeyizde tasarruf etmek veya çeyiz geleneğini sürdürmek tamamen kişisel tercihlerdir ve her çiftin maddi durumu ve değerleri göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Önemli olan, çiftlerin evlilik hazırlıklarını maddi açıdan sağlıklı bir şekilde yönetmeleri ve karşılıklı olarak mutlu ve uyumlu bir evlilik için planlamalarıdır.
Sadece çeyiz değil ev eşyası kıyafet vs her şeyde tasarrufa gitmelisiniz. Haberlerden gördüğüm kadarı ile Türkiye'nin ekonomik durumu biraz sıkıntılı. Herhangi bir morotoryum'da yıkılmadan yaşamak istiyorsanız maksimum tasarrufla yolunuza devam etmelisiniz. birikimlerinizin bir kısmını altın bir kısmını arsa olarak değerlendirin.
çeyizden ziyade adetlerin getirdiği masraflar düğündü ıvır dı yok şu kadar bilezikti bir sürü teferruatı var tabi bütün bunlar yetmezmiş gibi sürekli bitmeyen istekler çeyizden önce bunlar halledilmeli
Cevap
9Cevap
Kahve sevmeyen hatta içmeyen kızın 10 takım fincan aldığını gördüm. Kız bulunmaz hint kumaşı muamelesi görüyor. Kıymet görmek isteyen alın aldırın ağzına edin evleneceğiniz adamın sizden kıymetli. Ederseniz tasarruf size olan ilgi ve kıymetten de onlar tasarruf ediyor bnden demesi. Herkes buraya yazarken tasarruf etmeli gibi olgun konuşuyor evlenmeye gelince herkes fesatlığından birbiri ile yarışıyor kimse yalanlar düzmesin burada
evet çeyiz adı altında saçmalıklara para vermemeli
elalemin aaaaaa çeyizi yok nidalarına aldırmamalı
bayağı tasarruf eder havluya çaputa para vermezse
Etmeli kahve fincanına da etek giydirmeyiversinler.
Evet etmeli yoksa kimse evlenmez bu gidisle kızlarda evde kalır
Neden olmazsa olmaz bunu anlamıyorum geçmişte kalmış şeyler bunlar
Etmeli temp ihtiyaçların dışındakileri ilerde paranız oldukçada alırsınız
tabiki tasarruf önemli
gereksiz o kadar çok şey alınıyor ki
Yok valla çeyizimi hiç bozamam yani herşeyim hazır olmalı
Çeyizin gereği yok. Evde kalabalık.
koca düzer, her anlamda 😁
Etmeli bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?