Çeyiz için önemli olan mutlaka alınması olan eşyalar nedir veya çeyiz listesi olan var mı? Çeyize ne alınır? 😀

Çeyiz için önemli olan mutlaka alınması olan eşyalar nedir veya çeyiz listesi olan var mı? Çeyize ne alınır? 😀

Selamm 🙂
Evlilik hazırlığı yapanların bitmek bilmeyen telaşlarından biri tabii ki çeyiz. 😀Sürekli alıyoruz ama o çeyiz ihtiyaçları bir türlü bitmiyor. Ablamın çeyiz hazırlığı için bir liste oluşturduk ve bu listeyi kategorilere ayırarak alışverişimizi gruplandırarak yaptık. Böylece çok daha kolay ve eksiksiz bir şekilde yeni gelin evinin ihtiyaçlarını kolayca tamamladık. 🌟 Şimdi çeyiz dizme işini pratik hale getirecek listeme beraber bakalım. Listemde çeyiz için en önemli şeyler ve ihtiyaca uygun öneriler bulunuyor. 🙂

A'dan Z'ye çeyiz listesinin başında tabii ki mutfak ürünleri yer alıyor. Mutfak, yeni yuvanızın kalbi olacak, mutlu sofraları burada hazırlayacaksınız! Bu yüzden burayı eksiksiz tamamlamak kadar işlevsel ürünleri de almak önemli. Birbirinden lezzetli yemeklerin hazırlandığı yeni gelin mutfağında olması gerekenleri beraber inceleyelim.
Mutfak çeyiz listesi içinde önemli ve her zaman ihtiyaç duyabileceğin ürünler yer alıyor. Korkmaz, Karaca, Jumbo, Hisar, Nehir gibi markaların kampanyalarını takip ederek uygun fiyatlarla eksiklerini tamamlayabilirsin. Çeyiz alışveriş listesi oluşturup bütçene göre farklı markalardan alışveriş yaparak eksiklerini tamamlayabilirsin.

Beyaz eşyalar olmazsa olmaz. Beyaz eşya alışverişini nişanlınla beraber ortak yapabilirsiniz ya da parça parça ayrı alabilirsiniz. Bazı markalar çeyiz paketiyle tüm beyaz eşyaları kampanyalı alma imkanı sağlıyor. Beyaz eşya çeyiz paketi toplu alışverişler için çok ideal hem de tüm ürünler takım gibi oluyor. Bu kampanyalardan yararlanarak tek seferde tüm beyaz eşyalarını alabilirsin.

Hem ev temizliğini hem de mutfaktaki zamanı daha verimli ve pratik kullanmayı sağlayan küçük ev aletleri her çeyizin olmazsa olmazı diyebilirim.

Evi ev yapan önemli detaylardan biri tabii ki ev tekstili ürünleri oluyor. Ev tekstili çeyiz listemde oldukça kapsamlı. Her evde olması gereken ve ihtiyaç olan ürünlerden oluşan çeyiz listemdekiler bir evin tüm tekstil ihtiyaçlarını toparlıyor.
Çeyiz listemde temel ihtiyaçlara öncelik vererek biraz daha minimal önerile verdim. Bütçenize ve zevkinize göre listeleri genişletebilirsiniz. Bana göre bu ürünler oldukça yeterli. Mutlu ve huzurlu bir yuva kurmanız dileğiyle! 🏡💕
Küçük ev aletleri.
Ketil, tost makinesi alamazsan demir tost aleti var ocakta pişirmek için cebine göre. cezve ya da kahve makineside olabilir parana gore.
Bilendir seti mutlaka olmalı. bebek olduğunda falan çok lazım oluyor kıyma püre iç hazırlarken tatlı yaparken çok lazım oluyor.
Alamazsanız cirpicida bicakta bir noktada iş görür. sonra paran oldukça alırsın evlenince.
Günlük kullanımlık tabak bence plastik al.
Misafirleri 2 takım al aynısını. bardaklarini kazıkların catallarini falan. İstersen. durum yoksa kendi kullandıklarını da koyabilirsin sonuçta çokta zengin insanlar değiliz.
Çay bardağı su bardağı kahve fincani günlük kullanımlık ve misafirlik al misafirlikleri hep 2 şer takım al. pahali oluyor hersey yedek olursa iyi olur. Masraf etmiyim kırılır dersen ucuzlarinda güzelinin bir altı var.
Rende limon sıkacağı tepsi sini oklava tava tencere
2 tane tavan olsun biri misafire biri normal günlük kullan misafir yemeğe çağırırsan temiz temiz çıkartırsın. yedek yine nasıl olsa gunluklere birsey olursa onlara yaparsın.1 tane kocaman bir tenceren olsun, sakla gunu gelir lazım olur. surahi masa yer sofrası sofra bezi leğen birkactane al 1 tanede kocaman al lazım olur günü gelince. cali süpürgesi al normal süpürge al gırgır al vileda sopası vileda kovası
Aski al dolabına lazım oluyor çok kahvaltılık malzeme koymaya kaplar al eski tip muslukları hortumlar var öyleyse onlardan al günü gelir lazım olur fakirsen. fakirler çok taşınıyor cunku.🤣neyle karsilasacagini bilemezsin paran varken herseyini al yanı. gunu gelir lazım olur ihtiyacın olmayan şeyleri güzelce kolile bantla kenarda dursun. gunu gelir hersey lazım olur. bornoz takımı havlu musafirlik havlu günlük kullanımlık renkli al. saksi al çiçek ekersin. caydanlik bir küçük bir büyük al. sosluk al. mutfak bezi al. coklular pahalı ama renkliler cokguzel bimde falan var onlari kullanabilirsin.
Kirli sepetin 2 tane olsun bir çocuğa bir kendinize. sele gibi kullanirsin yeri gelince. battaneiyen 4 tane falan olsun neme lazım akraba ziyaretleri. carsaf yastık ta öyle hurclar al birkaç tane. nevresim takımı al yazık kışlık 2 şer tane ütü ustu ortu al. koltuk ustu örtü al. dantel al seviyorsan. evine dizersin. antika seviyorsan bir vitrin bak evine cin isi tabaklar falan çok güzel oluyor dekor ya da raf ta tercih edebilirsin. eger imkanın varsa bebek ürünlerini şimdiden almaya bak çok pahalı hersey. surekli zam geliyor. kuvet kova masrapa gerekirse hastane çıkışı bile. cok gerekli değil ama. ben milletin verdiği güzel şeyleri giydirmistim. para yoktu alamadık yıkadım utuledim herseyini.
Bir çok şey var aslında :D ama kişiye göre değişir ben yapmak istemezdim mesela çeyiz ama yaparsam da şunları terci hederdim ya da siz de öyle yapabilirsiniz.
Çeyiz için alınabilecek eşyalar kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak genel olarak aşağıdaki eşyalar çeyiz listesinde bulunabilir:
Yatak Odası:
Yatak takımı (nevresim, çarşaf, yastık kılıfı)
Yastık, yorgan, battaniye
Gardırop, komodin, şifonyer
Perde veya stor
Aydınlatma (lamba veya avize)
Banyo:
Havlu takımı (banyo, el, yüz havluları)
Bornoz, terlik
Duş perdesi veya cam duşakabin
Sabunluk, diş fırçası kabı
Tuvalet kağıdı tutucusu, havlu askısı
Mutfak:
Tencere, tava, çaydanlık, su ısıtıcısı
Tabak, çatal, bıçak, kaşık, bardak, kupa
Kesme tahtası, bıçak seti
Tava, tencere seti
Çaydanlık, kahve makinesi, blender
Tost makinesi, mikrodalga fırın
Mutfak önlüğü, eldiven, peçete
Oturma Odası:
Kanepe, koltuk takımı
Televizyon, televizyon ünitesi
Sehpa, kitaplık, TV sehpası
Halı, perde veya stor
Tablo, ayna, dekoratif objeler
Yemek Odası:
Yemek masası, sandalyeler
Vitrin, büfe
Masa örtüsü, peçete
Şamdan, mum, çiçek vazosu
Ev Aletleri:
Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi
Elektrikli süpürge, ütü, saç kurutma makinesi
Fırın, ocak, mikrodalga fırın
Elektrikli su ısıtıcısı, kahve makinesi, ekmek kızartma makinesi
Diğer:
Ütü masası, ütü, el süpürgesi
Temizlik malzemeleri (süpürge, paspas, deterjan)
Battaniye, yastık, nevresim takımı yedekleri
Elektrikli süpürge, ütü, saç kurutma makinesi
El aletleri (matkap, tornavida seti)
Bu liste genel bir çeyiz listesidir ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca evlilik öncesi çiftlerin ihtiyaçlarına ve yaşadıkları koşullara bağlı olarak çeyiz listesi kişis
Tencere takımı, düdüklü, kaşık çatal bıçak tabak bardak çay kaşığı. Detaylı almak istiyorum dersen salata tahtası ve rende de alabilirsin 🙃yatak odası için nevresim takımı yastık yorgan yedek te alın ama :)
Cevap
10Cevap
Merhaba. Gelin çeyizi icin mutlaka alinmasi gereken seyler şunlardır bence:
Porselen tabak takimi
Celik tencere takımı
Granit tencere takımı
Granut tencere takımı
Çaydanlık
Kahve fincanı seti
Bardak takımı
Bagarat takımı
Erzak kabı
Çatal kaşık takımı
Bıçak takımı
Sofra bezi
Ekmeklik
Salata tahtası
Mutfak gereçleri (rende, soyacak vs.)
Bulaşık makinesi
Nevresim takımı
Elektrikli süpürge
Ütü
Çok afedersiniz ama sizce böyle pembeli morlu hepsinin aynı tür ve aynı renk olması biraz aptalca değil mi? Hepi topu iki insan hayatını birleştirecek iki üç Sene sonra her şey monotona bağlanacak erkek oturma odasında burnunu karıştırıp atletinin göbeğine sürerken eş mutfakta yerleri elektrikli süpürgeyle temizledi diye kavga çıkacak bir şey için bu kadar şatafata ne gerek var 😀
Ne gerekli bilmem ama bence 12 kişilik fincan takımı haricindeki fincan takımı gereksiz. Yani mesela 6 kişilik farklı farklı 5 takım olacağına 12 kişilik tek bir model fincan takımı yeterli (misafir için). Kendin için 2li takımlardan minimal düzeyde alabilirsin
Küçük ev aletleri, iç çamaşır, yastık, yorgan, çatal bıçak takımı, kahvaltı seti, yemek takımı ve bol bol aşkk, huzurrr
Karadenizliyse aile ben kafadan vaz geçerim söyliyeyim ✋😂
Mor olan minnoş sandıklarm benim haberin oyşun💜💜💜💜💜💜💜💜
Çayla ilgili olan şeyler. Çay varsa gerisi halledilir
çeyiz mi kaldı diyenler boş evde eşyasız yaşıyorlar herhalde. eşyasız nasıl yaşanabilir şaka mısınız?
Evlilik için bunca şeye degmez geliyor bu benim fikrim
Çok kıymetli kadın arkadaşlar, böyle çeyiz muhabbeti yaparak, biz erkeklerin içindeki evlilik düşüncesini kâbusa çeviriyorsunuz, yapmayın 🤦🏻♂️
Bu kadına bu elestriyi yapan gizli üye sen kimsin peki neye sahipsin ve ya çok mu güzelsin
Uygulama var çeyiz listesi diye onu indire bilirsin
Bende evlilik hazırlığına başladım. Bir web sitesi var hem indirimleri takip edebiliyor hem de çeyiz listesini takip edebiliyorsun ne gerekiyorsa listeli halde duruyor. bakarsınız
Bence her şeyden önce çeyiz defterleri oluyor hangi odaya ne lazım olduğu falan yazıyor defterde ürünleri aldıkça işaretlersin böylece ne eksik kalmış görmüş olursun
amin çeyiz mi kaldı?
Yine eski soru ve yine reklam...
Mutfak araç gereçleri
Mutfak araç gereçleri
Küçük ev aletleri beyaz eşyalar
Pek anladığım şeyler değil bunlar
Kahvaltı seti , yemek takımı seti ve tencere seti
Çeyiz ne mk yıl olmuş 2024
Allı güllü Donlar
Tencere seti
Erkek için kadın, kadın için koca
saksı