Kızlar bugünkü şartlarda minimal çeyiz ne kadar tutar?
Ve aynı anda araba alınabilir mi kadın da erkek de çalışacak.
Kızlar bugünkü şartlarda minimal çeyiz ne kadar tutar?
Ve aynı anda araba alınabilir mi kadın da erkek de çalışacak.
Çeyizde neleri almayı düşünüyorsun ona göre değişir. Şimdi gereksiz vesaire deniliyor ama evde kullanman gereken eşyalar var. E kız tarafının alacakları da belli erkeğin de belli. Abartmayarak alsan bile yine pahalıya mal olur.
Ablam mesela şu an nişanlı kesinlikle gereksiz şeyler almıyor. Süpürgesi ütüsü şimdiden 20 bini buldu. E bunlar gereksiz mi şimdi illa ki alınması gerekir.
Çeyiz ile ne kastettiğin önemli bir detay. Eğer sen evlenince kullanılacak küçük ev aletleri, kaşık çatal takımı, tencere seti, beyaz eşya, yatak odası takımı alacaksan mantıklı ama bugün almak yerine parayı biriktirip o gün almak çok daha mantıklı sonuçta para köşede değerleniyor.
İstediğin standartta ürünler şu an kaç TL bak ve bunun kaç gram altına denk geldiğini hesap et ve biriktirmeye başla daha mantıklı. Miktar herkesin istediği göre çok değişken.
YTD
Cevap
4Cevap
Aaaa kız tarafı masraf mı? Yapıyormuş.
Hep bize kitliyorlar masarafları öyle zannediyordum. Sırf bu yüzden evlenmedim ben.
Cahile denk gelirsen maalesef çok severler kitlemeyi , anlayışlı birine denk gelmen lazım 😑
@poacayanakk valla hep görüyorum sözden itibaren tüm masrafları erkek tarafına kitliyorlar. Düğün masrafları ile birlikte adam 1 milyonluk oluyor. Sonra mutsuz evlilik ve boşanma ama erkek tarafı ömür boyu nafaka ve borç batağına saplanıyor. Sırf bu yüzden evlenmedim
boş ver kafan ağrımamış hayatı yaşa sen 😂
@poacayanakk orası öyle ama gel gör ki. Olmuyor bazı şeyler olmadan. Sevilmek gibi beklenmek gibi. Birisi için önemli olmak gibi. Vs
pek tabii! çamaşırı leğende, bulaşığı elde yıka, alırsın.
Bir erkek icin minimum fiyat 300 350 bin tl ev ev esyalari düğün vs
Çeyiz denen şey o kadar gereksiz ki boşuna yapmayın derim.
Trendy cafe takip ederek 7.000 tl ye almıştım geçen sene Eylül ayına kadar. 2 3 ay sürdü bir de A-101 e baktım çok az. Şimdi 20.000 falan ama çok elektronik almadım ve beyaz eşya ve mobilya almadım.
Ben ceyize karşıyım arkadaş hayat musterekse her şey beraberce begenilip alinmali
40 50 bin civarı
İkinci el fiyatinimi
@Gncdelikanlı ooo sıfır.. Muyfak çeyizinden bahsettiö
Sadece mutfakla bitmiyor ki ablam bunun yatak odası var oturma odasi var 😅
100 bin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?