Zaten ev alıyorlar ya da kira ödüyorlar. Çeyiz yapmaları gerekir mi ekstradan?

Zaten ev alıyorlar ya da kira ödüyorlar. Çeyiz yapmaları gerekir mi ekstradan?

Tüm masraflar yarı yarıya olmalı ev eşyaları da ev alınırsa evin parası da yarı yarıya ödenmeli diğer türlü haksızlık olur. Kız 500 bine ev döşeyecek diye ben 2 milyona ev alamam kusura bakmasın
Böyle kız tarafı bul haber et
Ben çeyizi gereksiz buluyorum ama yapmak isteyen tabi ki de yapabilir kendi tercihlerine kalmıştır. ama düğün ya da bu tür şeyleri de saçma bulduğum için bence insan evleneceği zaman parayı daha çok eve harcamalı ya da eşyalara harcamalıdır Geleneksel olarak, çeyiz yapmak genellikle gelin tarafının sorumluluğunda olan bir adettir. Ancak, günümüzde bazı çiftler arasında çeyiz yapmak ya da yapmamak konusunda farklı görüşler olabilir. Erkek tarafının çeyiz yapması geleneği ise yaygın değildir, ancak bazı kültürlerde erkek tarafı da çeyiz hazırlayabilir. Bu tamamen kişisel tercih ve kültürel öğelerle ilgilidir. bir çiftin evlilik hazırlıkları yaparken çeyiz yapma konusunda birbirleriyle konuşarak karar vermeleri gerekmektedir. Her iki tarafın da mutlu ve memnun olduğu bir çözüm bulunabilir.
Evet erkek tarafı he zaman çeyiz yapmıyor kültüre göre değişiyor. Bazı yerlerde komple erkek de yapabiliyor. Bence eşit olmalı
Yani bu iş biraz imkan meselesi imkanı olan herkes bir miktar Bu tür çalışmalar yapabilir Tabii Çeyizin içeriği de önemli Yani çeyiz diye hazırlayıp 30 yıl sandıkta saklamaya da gerek yok
Elbette içeriği yararlı parçalar
Cevap
11Cevap
Tam bilmesem de Erkek tarafının alacağı kadının tarafının alacağı şeyler başka derler hep herkesi alacağını belirleyip ortak hareket etmek en iyisi
Katılıyorum
Benim eşimin benden çok daha fazla çeyizi vardı
Hangi yöre acaba
Yani kendinin ihtiyacı sonuçta yapmalı. Erkek çeyizi kendi ihtiyacından oluşur sonuçta.
O da doğru katılıyorum
Evlene kadar yaptıkları harcamalar bir çeyiz parası kadar artık.
Extra bir şey yapmaya vakit bulabileceklerini düşünmüyorum.
Yaratılış dolayısıyla hem uygun değil hem mantıklı değil.
🌹
İki tarafta gtsin ev tutulduktan sonra beraber begenip alsinlar alacaklarini ya
Bazi seyler icin kenarda para tutmalari bence daha mantikli. Alirsin modasi gecer ya da daha iyisi cikar
evlenmemek en doğrusu
Daha 19 yaşındasın
kararları daha önceden vermek iyi değil midir
Evet var. Kız tarafı yapıyorsa erkek tarafı da yapmalı
Çeyiz yapmanın hiçbir mantığı yok ki
Uygun krem varsa yapabilir.
Bu ne demek
Yapılan extra masrafın acısını giderecek krem varsa yapabilir demek.
Çok fena 🤣🤣
İşin uzmanı sensin 🤣
Bence iki tarafta yapmamalı ya.
Gereksiz buluyorum
Aileler ve eşler ortak karar vermeli bence
Ee tabi onlar da bir şeyler hazırlamalı
Hiçbir tarafın çeyiz yapmasına gerek yok artık bu çağda. Çok ilkel bir gelenek. Altına veya dövize endeksli hesapta para biriktirin yeterli.
Evlenmeyin gitsin
Dedi pişman olan biri :)
Hahhshsbsn yok be evlenmedim hiç bekarım bekarlık sultanlıktır teşekkürler.
Gerek yok
Ben yaptım
Altın alsin onlar 😂
Kızlar yapar
Iki tarafta yapmasın
Var tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?