Pahalı markaları almak yerine daha makul fiyatlı markaları almak daha iyi olur.
Çeyiz için beyaz eşya olacak olsanız, hangi markayı tercih edersiniz?

#gadasından sevgilerle 🤗
Pahalı markaları almak yerine daha makul fiyatlı markaları almak daha iyi olur.
Çeyiz için beyaz eşya olacak olsanız, hangi markayı tercih edersiniz?

#gadasından sevgilerle 🤗
BUu sektörde 4 sene aktif olarak yöneticilik yapmış birisi olarak markaları değerlendireyim elimden geldiğince.. Üst düzey yabancı markalardan bahsetmeyeceğim burada , her şehir ve ilçede mağazaları olan ve hepimizin aşina olduğu markaların üzerinden gideceğim..
Sıralamam, en iyiden en basit olana doğrudur..
1- Siemens / Bosch... Alman markası.. Dünya devi.. Tasarımlarını görsel olarak pek beğenmesem de , piyasadaki en iyi iki markadan biridir bu ikili.. Bosch , Siemens in üretim bandından çıkan ve birebire yakın kalitedeki küçük kardeşidir.. Ama Siemens bir tık daha iyidir.. Fiyatları biraz yüksektir ama birinci sınıf malzeme ve teknoloji kullanır..
2- Hotpoint ( Eski ismiyle Ariston ) İtalyan markasıdır.. Özellikle çamaşır makinesi ve buzdolabı konusunda çok başarılıdır.. Kesinlikle tavsiye ederim..
3- Vestel veya Profilo... Bu iki marka alakasız iki markadır.. Profilo da şu an başka büyük bir firma tarafından satın alınmış bir yan markadır aslında.. ama iyidir.. Benzer kalite olduğu için aynı madde altına yazdım.. Zorlu holding in markasıdır Vestel.. Malzeme kalitesi olarak ilk iki maddenin yanından geçemez ama ülkemizdeki en iyi yerel markadır diyebiliriz..
4- Arçelik / Beko... Aynı üretim bandıdır.. 20 yıl önce Alman malı iken sonradan Türk girişimciler tarafından satın alınmıştır.. Sonrasına kalitesi oldukça düşmüştür..
5 - Regal ( Vestelin küçük kardeşidir ) ..
6- Luxell ve küçük kardeşi Kumtel.. (Kumteli kapınıza sokmayın.. O kadar söyleyeyim..)
6- Altus ( Arçelik ve Beko nun küçük kardeşidir )
7- İndesit
...
Bonus... Samsung... Güzel ürünleri var evet , ama pek ergonomik ürünler üretmiyor benim gözümde.. ve Samsungu bir türlü beyaz eşya markası olarak göremiyorum.. Yoksa güzel ürünleri var..
...
Peki nedir bu ürünler arasındaki yukarıdan aşağıya doğru olan kalite farkı? .
.. Atıyorum , aynı çamaşır makinesinin içinde aynı yere , Bosch ve Hotpoint Titanyum malzeme koyuyorsa, Vestel çelik koyar , Arçelik alüminyum alaşımlı falan bir başka metal koyar misal...
Veya birinin kauçuk koyduğu yere , ötekisi plastik malzeme koyar..
Mercedes , Ford ve Dacia 3 lüsünün karşılaştırılması gibi düşünün bir nevi bu meseleyi..
BU ürünlerde tercih yaparken en önemli ürün çamaşır makinesidir.. karmaşık bir teknolojidir ve çok ciddi bir cihazdır.. en iyisini almalısınız.. Hotpoint..
sonrasında buzdolabı gelir.. Bunları Siemens ve Bosch diyebilirim..
bulaşık makinesi.. çok basit bir teknolojidir.. Arçelik falan olabilir..
Vesteli yazmadın falan derseniz.. Orta gelir Bu ürünlerin hemen hepsinde Vestele yönelebilir.. ama çamaşır makinesini Hotpoint alın arkadaş..
.. Derin donduruculu buzdolabı vs gibi ürünleri regal altus indesit vs alabilirsiniz.. Ama no frostta siemens bosch tan şaşmayın.. pahalı evet.. ama gıda... şakası olmaz.
Ankastre fırında en iyisi yine Sİemens Bosch dur ama.. geyik eti pişirme fonksiyonu bize lazım mı.. hayır.. Vestel Arçelik vs de alınabilir.
Son olarak.. Bulaşık makinesi alacaksanız, kesinlikle dijital ekranlı almayın, analog bir makine alın.. çok programa aldanmayın.. sadece , yarı yük opsiyonu var mı , en kısa sürede yıkama ve az su kullanma olaylarına odaklanın.. gerisi tamamen fasaryadır, o binlerce liralık pahalı bulaşık makineleri sadece ticari aldatmacalardır.. kanmayın..
Çok paranız varsa da , gidin Amerikan süper lüks ankastre markalarını araştırın.. ama onlara da hangar gibi mutfak ve çok çılgın para lazımdır bilin...
Bosch iyidir
Teşekkürler 🍀
Ne demej
Cevap
6Cevap
Çeyiz için tercih edeceğim ürünler:
Profilodan çok memnunum gadası evimde tüm ürünlerim Profilo.
Doğru seçim
Hepsinde fark ediyor mesela kiminde tv güzel marka kiminde buzdolabı birde bunun yanında beyaz eşya ve elektronikte şans olacak şans🙄
Vestel asla olmaz da onun dışında olabilir. Vestel hariç.
Uzun ömür için profilo. Dijital ve zengin özellik bakımından bosch
Arçelik beko vestel grundig tarzı markalardan uzak durç
Beyaz eşyalarım Altus ve arçelik markasından.
Bosch Arçelik
Arçelik kullanıyorum memnunum
Kalitesiz olmasın da...
Cebe uygun ürünler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?