Herkese merhaba! Havalar ısındıkça çevremde evlilik hazırlıklarını hızlandıranları görüyorum ve yaz sonunda en yakın arkadaşımı evlendireceğim için evliliğe dair yapılacak çoğu alışverişten haberdarım, haliyle akıllarda çoğunlukla "alışverişe nereden başlayalım?", "çeyiz alışverişinde hangi markaları tercih edelim?" gibi sorulara aşinayım.Evlenecek arkadaşlarımdan, KS içerisinde sizlerden ve ailemden edindiğim deneyim dolu bilgilerden sonra anladım ki, çeyiz alışverişine önce küçük ev aletlerinden başlamak daha akıllıca oluyor. Çünkü büyük eşyaların seçimleri için çiftler daha çok düşünüyor, daha çok zaman harcıyor ve küçük ev aletleri için o kadar zaman gerekmediğinden, evdeki ihtiyacı karşılayacak önemli malzemelerin çoğu alınmış, geriye büyük eşyalar için bolca zaman kalmış oluyor ;)
Eğer küçük ev aletleri konusunda kafa karışıklığı yaşıyorsanız, size ailemin de kullandığı markadan ve üründen bahsedeyim: Philips Perfectcare 9000 serisi ütü!Philips Perfectcare ütüAnnemin "ne büyük nimetmiş ya" diyerek kullandığı Philips Perfectcare ütünün kumaşı tanıması, otomatik buhar vermesi, perde gibi kumaşları dikey ütülemeye imkan vermesi, kolay taşınabilmesi ve otomatik kapanması, ütü sevmeyene bile rahatça sevdirebilir :)
Peki sizce yeni evlenecek çiftler ev alışverişine nereden başlamalı?
Yeni evlenecek çiftler ev alışverişine nereden başlamalı?
Yeni evlenecek çiftler ev alışverişine internetten başlamalı!
Yeni evlenecek çiftlerin ev alışverişi oldukça karmaşık çatal kaşıktan beyaz eşyaya halıdan koltuk takımına perdelere varan onlarca detay yeni evlenecek çiftleri karar verme noktasında zorladığı bir gerçek.
Karar verirken yaşam tarzı bütçe ödeme kolaylığı gibi bir denklemi göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Bu karmaşayı çözebilmek için ilk önce yapılması gereken bir alışveriş ihtiyaç listesi oluşturmak bu listede bütçeyi doğru belirlemek için ihtiyaç listesini mutfak salon oturma odası şeklinde bölmeniz bütçeyi aşmamanız konusunda size ciddi kolaylık sağlıyacaktır.
Alışveriş listenizi ve bütçenizi belirledikten sonra ihtiyacınızı maksimum düzeyde görebilecek ürünleri araştırmak ve bu ürünleri kıyaslamaya başlayabilirsiniz.
Fiyat her şey değildir! Örneğin ihtiyacınız olan bir ürünün internetteki yorum ve yıldızları kötü ise kullanıcılar sürekli aynı nedenlerden ötürü şikayet ediyorsa ürünün garanti ve servis desteği zayıfsa sırf fiyatına göre karar vermeniz işinizi kolaylaştırmayacağı gibi üründe oluşabilecek bir problemde sizin canınızı sıkacaktır.
Doğru ürünlere karar verdikten sonra doğru satıcıdan almanız çok önemli özellikle bazı ürünlerdeki garanti karmaşası insanları mağdur edebiliyor. Mutlaka ürünün satış yetkisi bulunan yerlerden almanızı öneririm.
Ürünü mevcut satıcılar arasından en uygun fiyat en fazla taksit ya da kupon veren satıcılardan almak için fiyat karşılaştırma sitelerini mutlaka ziyaret ediniz.
Listeniz hazır ama düğününüze birkaç ay var ama o sırada ciddi bir indirim kampanya dönemi varsa beklemenizi tavsiye ederim. Artık "Black Friday" çılgınlığı neredeyse dünya geneline yayıldı. Aceleniz yoksa yaklaşan indirim kampanyaları size daha ekonomik fırsatlar sunabilir.
Teslimat tarihlerine ve koşullarına dikkat etmek gerekir. İnsanlar bazen fiyatı çok uygun görüp teslimat tarihine bakmadan sipariş verebiliyor. Teslimat süreleri sizin planladığınız tarih aralığından uzun olmamalı.
Philips marathon ütü harika kesinlikle tavsiye ederim. Tefal ütü de iyidir. Korkmaz küçük ev aletleri set olarak almayın. Blender, tost makinesi iyi fakat kahve makinesi rezalet buz gibi yapıyor. Mobilya seçerken MDF biraz daha pahalı oluyor ama ömürlük oluyor o yüzden onu seçmelerini tavsiye ediyorum. Aklima gelenler bunlar
Ben de geçen aylarda arkadaşımın evlilik alışverişinde bulundum kısa da olsa, orada gördüm ki cidden küçük ev aletlerinde kafalar çok karışıyor, burada verdiğin Philips ütüyü daha önce de duymuştum, arkadaşım ütü almadıysa ona hemen önereyim :)
Philips marathon ütü çok güzel. Philips genel olarak her ürünlerinde harikalar yaratıyor. Bu nedenle Philips ürünlerinden başlayabilirler. Bunun dışında yemek tabaklarının pek modası geçmiyor. Genelde ufak tefek desen değişikliği oluyor. Sadecilikten yanaysanız düz desenler tercih edebilirsiniz. Birde kahve fincanı, pike, nevresim, battaniye, su bardağı şeyleri de alabilirsiniz.
Öncelikli olarak yani ilk öncelikle ve başlangıçta ilk öncelik gidin beraber gezin yeni yerler görün beraber kamp yapın. Evlenicez dedik evden kork Beyaz eşyacıya git buzdolabından kork. Perdeciye git perdelerden kork. Nedir ulan bu korku 😂😂😂😂
Yeni evlenecek çiftler ev alışverişine internetten başlamalı!
Yeni evlenecek çiftlerin ev alışverişi oldukça karmaşık çatal kaşıktan beyaz eşyaya halıdan koltuk takımına perdelere varan onlarca detay yeni evlenecek çiftleri karar verme noktasında zorladığı bir gerçek.
Karar verirken yaşam tarzı bütçe ödeme kolaylığı gibi bir denklemi göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Bu karmaşayı çözebilmek için ilk önce yapılması gereken bir alışveriş ihtiyaç listesi oluşturmak bu listede bütçeyi doğru belirlemek için ihtiyaç listesini mutfak salon oturma odası şeklinde bölmeniz bütçeyi aşmamanız konusunda size ciddi kolaylık sağlıyacaktır.
Alışveriş listenizi ve bütçenizi belirledikten sonra ihtiyacınızı maksimum düzeyde görebilecek ürünleri araştırmak ve bu ürünleri kıyaslamaya başlayabilirsiniz.
Fiyat her şey değildir! Örneğin ihtiyacınız olan bir ürünün internetteki yorum ve yıldızları kötü ise kullanıcılar sürekli aynı nedenlerden ötürü şikayet ediyorsa ürünün garanti ve servis desteği zayıfsa sırf fiyatına göre karar vermeniz işinizi kolaylaştırmayacağı gibi üründe oluşabilecek bir problemde sizin canınızı sıkacaktır.
Mutluluklar diliyorum.