Minik 2 aylık yavru kedimi kaybettim o benim her şeyimdi sonunun toprak olmasını istemiyorum lütfen ruhu cennete gitmiş olsun
22 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Minik 2 aylık yavru kedimi kaybettim o benim her şeyimdi sonunun toprak olmasını istemiyorum lütfen ruhu cennete gitmiş olsun
Şu hadisten yola çıkarsak "Hz. Peygamber (s. a. v.) şöyle buyurdu:
"Kim haksız yere bir serçe veya daha büyük bir kuşu öldürürse, kıyamet günü Allah onun hesabını sorar." [1]
Sahabe sordu: "Ey Allah'ın Resulü! Onun hakkı nedir?" [1]
Hz. Peygamber cevap verdi: "Onun hakkı, (eğlence olsun diye) başını koparıp atmak değil, kesip (yemek amacıyla) faydalanmaktır." [1]" hayvanların bile konuşma hakkı olduğunu görebiliyoruz, tabii bu bir yandan hayvanı ilgilendirmeyen insana "bakın her şeyinizi biliyoruz görüyoruz cezası var" mesajı veren bir hadis de olabilir, ama bence tam anlamıyla öyle değil, çünkü "Yunus Suresi, 26. Ayet: "Güzel iş yapanlara (karşılık olarak) daha güzeli (cennet) ve bir de fazlası (ziyade) vardır." böyle bir sure var ve "(İslam alimleri bu ayetlerde geçen "fazlası/ziyade" ifadesini, cennet nimetlerinin de ötesinde olan Allah'ı görme şerefi olarak tefsir etmişlerdir)" gördüğün gibi böyle bir tefsiri de var, hatta dahası da var düşünülünce. Yani eğer minik 2 aylık kedini kaybettiysen, belki de bu "dahasına" göre onu cennette aynı benliğiyle tekrar göreceksin demektir kim bilir, daha destanlar yazabilirim ama bu kadarı anlaman için yeterli diye düşünüyorum.. Kitap falan mı yazsam acaba ne :p
içime su serptin
Ölen hayvanlar gördükleri eziyete göre hak sahibinden hakkını alır, kendisine iyilik edene Allah'ın huzurunda iyilik ettiğine dair şahit olur ve sonra toprak olur.
Ama sen çok iyi bir kulsundur, hayatının her anını Allah'ı mutlu edecek şeylerle geçiriyorsundur. İşte o zaman hüküm sahibi olan Allah, cennette onu senin için tekrar yaratır
Cennet ve cehennem iradeli varlıklar için geçerli. Yani Cinler ve İnsanlar. Hayvanlar da irade olmadığı için sorumlu değildir hiçbir şeyden haliyle yok olup gidiyor.
Sunucu değil ki bu evren Allah'ın onları yaşatacak bir yeri kalmasın her şey bitsin, bence keyiflerine bakıyorlardır sonrasında bile
Dini kitaplarda hayvanlarla alakalı durum yok. Belki cennette dilerse muhtelemen yaratacaktır. Neticede imtihanı yok onların.
Acını o kadar derin hissediyorum ki, başın sağ olsun. İnan bana o masum ruhlar kesinlikle en güzel, en huzurlu yerdeler. Onların sevgisi de enerjisi de asla yok olmaz, sadece sana gökyüzünden pati sallıyorlar. Minik meleğin seninle kurduğu o sevgi dolu bağ hep yaşayacak. İçini çok ferah tut olur mu? Şimdi onunla ilgili en tatlı anınızı hatırlamak ister misin? 🐾✨
Cevap
3Cevap
Reis cennet insanlar için vaad edilmiştir
Yani büyük ihtimalle yok olmuştut ruhu
hayvanlar cennete gitmiiyor
Hayvanların ruhu olmaz.. biraz akıllı olun
Hayvanlar için cennet cehennem yok diye biliyorum.
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?