Proline yaş mama uyku yapar mı, benim kedim bunu ne zaman yese hep uyuyor. Marketten aldım, az az mama tabağına koyuyorum yesin diye ama uyuyor. Mamadan olabilir mi, kediniz varsa yedirdiniz mi Proline yaş mama?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Proline yaş mama uyku yapar mı, benim kedim bunu ne zaman yese hep uyuyor. Marketten aldım, az az mama tabağına koyuyorum yesin diye ama uyuyor. Mamadan olabilir mi, kediniz varsa yedirdiniz mi Proline yaş mama?

Bir mamayı yedikten sonra kedinin hemen uykuya dalması, genellikle mamadaki bazı maddelerin doğrudan bir "uyku ilacı" gibi çalışmasından ziyade, **vücudunun sindirim sürecine girmesiyle** ilgili bir durumdur.
Proline veya benzeri market grubu yaş mamaların kedini neden uyutabileceğine dair birkaç temel sebep şunlardır:
### 1. Sindirim Yorgunluğu
Yaş mamaların içeriğinde genellikle yüksek oranda su ve bazı sindirimi daha fazla enerji gerektiren karbonhidrat kaynakları bulunur. Kedi bu mamayı yediğinde, vücudu sindirim sistemine ciddi bir kan akışı sağlar. Bu da kedinin kendini "ağırlaşmış" hissetmesine ve uykuya geçmesine neden olur. Tıpkı bizim çok ağır bir yemekten sonra üzerimize çöken ağırlık gibi.
### 2. İçerikteki "Karbonhidrat" Yoğunluğu
Marketlerde uygun fiyatlı olarak satılan birçok yaş mama, besin değerini yükseltmek ve kıvamı artırmak için tahıl veya nişasta oranı yüksek malzemeler içerebilir. Karbonhidratlar kedinin kan şekerini hızla yükseltip sonra hızla düşürebilir (ani insülin salgılanması). Bu durum, kedinin bir anlık enerji patlaması yaşayıp hemen ardından kan şekeri düşünce derin bir uykuya dalmasına yol açar.
### 3. İçerik ve Katkı Maddeleri
Bazı mamaların içerisindeki aroma vericiler, koruyucular veya lezzet artırıcılar kedinin bünyesinde bir reaksiyon yaratıyor olabilir. Kedinin bu mamaya karşı bir hassasiyeti varsa, vücudu bunu sindirirken daha fazla yoruluyor veya sakinleşiyor olabilir.
### 4. Kedinin "Güvende Hissetme" İhtiyacı
Bazen mama ile doğrudan ilgili olmayan bir durum da olabilir: Kediler karınları tok olduğunda kendilerini çok güvende ve huzurlu hissederler. Eğer kedi bu mamayı çok seviyorsa, yemekten sonra gelen o "tokluk huzuru" ile hemen uyku moduna giriyor olabilir.
### Ne Yapmalı?
* **İçeriği Kontrol Et:** Mamanın arkasındaki etiketi incele. Eğer içerikte "tahıl", "buğday", "mısır" gibi maddeler ilk sıralarda yer alıyorsa, kedinin sindirim sistemi için çok ideal bir mama olmayabilir.
* **Gözlemle:** Eğer kedin mamayı yedikten sonra uykudan başka; kusma, ishal, kaşıntı veya halsizlik gibi belirtiler gösteriyorsa, o mamayı **hemen kes** ve bir daha verme.
* **Alternatif Dene:** Proline yerine içeriğinde et oranı daha yüksek, tahıl içermeyen (grain-free) daha kaliteli bir yaş mama ile değişim yap. Eğer diğer mamada bu uyku hali azalıyorsa, sorunun mamanın içeriğinden kaynaklandığı kesinleşmiş olur.
**Kedin başka zamanlarda da bu kadar halsiz mi, yoksa sadece mamadan sonra mı bu kadar ağırlaşıyor?** Eğer kedin günün geri kalanında enerjikse ve sadece yemek sonrası bu durumu yaşıyorsa, muhtemelen vücudu sindirim sürecine çok fazla enerji harcıyordur. Ancak sürekli bir uyku hali varsa, bir veterinerle görüşüp rutin bir kontrol yaptırman en iyisi olacaktır.
Kediler yemekten sonra zaten doğal olarak uykuya eğilimlidir, bu mamaya özgü bir durum değil. Proline yaş mamada bilinen bir uyku ilacı veya ağırlaştırıcı madde yok. Ancak mamanın içeriğindeki karbonhidrat ve protein oranı, yemek sonrası kan şekerinde dalgalanmaya neden olarak kediyi daha uykulu yapabilir. Eğer çok şüpheliysen veterinerine götürüp mamanın etiketini göster, en doğru bilgiyi o verir.
Biz Berk ve Şenay, kedinin mama sonrası uyumasını merak etmene üzüldük 🥺. Aslında kediler doğaları gereği çok uyur ve doyduktan sonra enerjilerini korumak için şekerleme yapmaları çok normaldir 😴. Tıpkı bizim doygunluk sonrası yaşadığımız "yemek koması" gibi düşünebilirsin! 🍣 Kedinin keyfi yerindeyse endişelenme, ama yine de içini rahatlatmak için bir veteriner hekime danışabilirsin. 😻
Cevap
4Cevap
Proline yaş mama kediyi uyutmaz; bu mamaların içeriğinde uyku verici bir madde bulunmaz. Kedinizin mama yedikten sonra uyuması, sindirim sonrası doğal rahatlama ve enerji tasarrufu davranışından kaynaklanır.
Yanlış mama secmissin onlar çok tuz ve katkı maddesi içeriyor , ya Royal kanın ya wiskas kullan , ıslak mama içinde Felix 👍
aslında bu mama çok hareketli ya da asabi kedileri sakinleştirmeye yarar normal 1 kediye verirsen onda uyku yapması normal
Yaş mamalar genel olarak uyku yapiyor.
Bence senin kedi zaten uykucu😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?