Kısırlaştırmadan sonra kedimde sesli ve ağız açık nefes alma normal mi, kalıcı olur mu?

Merhaba, 1 yaşında belki daha büyük bir erkek kedim var. Cinsi Tekir. Bir 3 hafta önce falan gaz anesteziyle özel bir klinikte kısırlaştırıldı. Bu zamana kadar tamamen sağlıklı, hiçbir hastalığı, sıkıntısı olmayan bir kediydi ancak kısırlaştırmadan sonra sesli nefes alıp vermesi başladı ve oyun oynattığımda kısırlaştırmadan önce uzun süre hareketli oyunlar oynatmama rağmen asla yorulmayan sapasağlam bir kedi olmasına rağmen, kısırlaştırmadan sonra az bir süre hızlı koşturmacalı oyun oynayınca ağzı açık, sesli nefes alıp vermeye başlıyor. Ve bir süre dinlenirken karnı hızla inip kalkıyor. Açıkçası bu ağzı açık nefes alıp verme durumunu bu zamana kadar hiç yaşamamıştım, ameliyattan sonra yaşanıyor olması beni korkutmaya başladı. Bu normal bir durum mu? Kısırlaştırmayla bir ilgisi var mı ve neye işaret? Benim gibi bu durumu yaşamış kedi sahipleri varsa yazabilir mi, gerçekten çok endişelendim.

Kısırlaştırmadan sonra kedimde sesli ve ağız açık nefes alma normal mi, kalıcı olur mu?