Baykuşlar, gece avlanan yırtıcı kuşlar grubudur. Dünyada bilinen yaklaşık 250–270 tür baykuş bulunur. Türkiye'de ise düzenli görülen 10–12 kadar tür vardır.

Kesinlikle uğursuz değillerdir:

İslam'da baykuşun uğursuz olduğuna dair hiçbir inanç yoktur; tam aksine, bu düşünce kesin bir dille reddedilir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s. a. v.), cahiliye döneminden kalma bu batıl inancı açıkça yasaklamış ve "İslam'da uğursuzluk yoktur; baykuş ötmesinde ve uçmasında da uğursuzluk ve zarar verme yoktur" buyurmuştur (Buhârî, Tıb 19, 54; Müslim, Selâm 102).

Sen hiç baykuş gördün mü?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Baykuşlar candır. İlk harry potter filminde görmüştüm, beslenebilir olduğunu öğrenince daha da sevmiştim. Temiz hayvan.
Çok fazla görmedim aslında 3, 4 defa anca denk gelmişimdir. Farklı ama güzel bir hayvan, kırsal alanlarda baykuşlardan uğursuz diye bahsederler.
Saçmalık.
bir kere gordum oda cok uzaktan gece korkutucu gozukuyo sabahlari tatli gibiler 🫢
Güzeller güzeller. Gecenin sessiz avcıları. Hiç ses çıkarmadan avına saldırabilir, gece insandan 200 kat iyi görür. Avını sadece dinleyerek avlayabilecek kadar iyi kulaklara sahiptir
Gördüm bizim balkona kaçmıştı ben çocukken balkon köşesinde duruyordu çok korkunçtu çirkin bir hayvan
Gördüm, çok sevimli hayvanlar
Bayılıyorum onlara.
Evet görmüştüm gece. Çok da tatlı sevimli hayvanlar bence 😅
Gördüm
Gördüm evet
Bir kere gördüm
Yok görmedim görmek istemiyorum
Bir kere gördüm 🌸
Yokk
Yok görmefim
Severim evimde olsa güzel olurdu
Gördüm, severim