Sanayi sokağında tek başına kalmış yavruyu sahiplendim 1 ay oldu. Artık aşılarını yaptırayım diyorum hangi aşı yapılır? Fiyatları ne kadar?
28 gü
Sanayi sokağında tek başına kalmış yavruyu sahiplendim 1 ay oldu. Artık aşılarını yaptırayım diyorum hangi aşı yapılır? Fiyatları ne kadar?
İç-dış ve karma dışında sana lösemi, kuduz, corona tarzı aşılar yaptır diyen vet çok olacak.
Karma bile gereksiz görüyorum ondan sonra bağışıklık düşüp FİP falan olan kedi fazla.
Sadece iç-dış yaptır yok her ihtimale karşı diyorsan karma olur.
İç-dışı kendin hap alıp yapabilirsin 100 liraya denk gelir. Karma 1500 sanırsam.
6-7 aylık gibi kısırlaştırma yaptırmayı unutma.
Dişi kediyse ilk kırgınlıktan önce yaparsan %90 oranında kanser, kist riski azalıyor.
Erkek kedide ise koku bırakma ve miyavlama başlamadan önce yaptırmak en iyisi.
hmmm yani ic dis parazit yaptirsam yeterli dimi? diisi kedimi ikinci kizginliktan sonra kisirlastirdim. ilkinde baya siddetli kizginlik gecirdi. 2. de ise evden kacti tekrar buldugumda kizginliktaydi ama hafifti. neyse ki hamile kalmadan kisirlastirdim. bu kucuge de ic dis parazit yeter mi diyosunuz? 6 7 aylikken cok kucuk degil mi
Yeterli, ben 22 kedimin hepsini bu yaşlarda yaptım iyiler çok şükür.
Dişi kediler için en iyisi, erkek kediler için 1 yaşını doldurması gerek diyorlar ama bazıları etrafa koku bırakmaya başlıyor ve alışkanlık haline gelirse kısır olduğu halde devam eder.
Kaliteli balıklı mama, balık yağı, ev yapımı yaş mama, vitamin ve mineral takviyesi ile oldukça sağlıklı olurlar.
ben hic balikli almiyorum tavuklu falan aliyorum mamayi. yas mama arada aliyorum ama ev yapimi daha az maliyetli, saglikli ve bol olur arastirip yapiyim en iyisi. paket olanlar hem kucuk hem biraz pahalı geliyo
Tavuklu alerji ve tüy dökülmesi yapar. Balıklı ise tüyleri daha güçlü yaptığı dökülme sıfıra iner
tesekkurlerrr dikkate alicam 💖
bisey sorucam yas mama tariflerine baktim da tavuk gogsu, havuc, kabak ile yapicam sen nasil yapiyosun? sonra buzluga koysam verecegim zaman buzu cozundukten sonra veriyim dimi? ve bu yas mamayi her gun versem olur mu yoksa 2 gunde bir falan mi veriyim? yavru kedimin kilo alip gelişmesinde katki saglar dimi
Balık, tavuk veya hindi göğüs, çiğer ve kalp falan alıyorum, içine bir havuç, bir kabak, bir yumurta, bir avuç kara buğday koyup, üstüne su ekleyip düdükte haşlıyorum.
Haşlama sonrası püre yapıyorum.
Buzluğa atıp saklayabilirsin sıkıntı olmaz.
Her gün ya da 2 günde bir kediye bağlı vermek lazım ama günde 2 yemek kaşığından sorun olmaz.
Bu yaş mamanın içine balık yağı katarsan müq vitamin deposu olur.
Kedilerim oldukça sağlıklı.
Hepsinin tüyü parlak, dişleri iyi.
Harika bir şey yapmışsın o miniği kurtarmakla! Çok sevindim senin adına. 🥳 Bu yaşta minnoşlar için karma ve kuduz aşıları ilk öncelik. Hekimin yönlendirmesiyle lösemi aşısı da değerlendirilmeli. Fiyatlar her klinikte değişir canım, o yüzden en doğrusu ilk muayenede hekiminle konuşmak. 🥰 Sevgi dolu günler dilerim minik dostuna! 🐾
Cevap
1Cevap
veteriner ile görüşmek daha doğru olur
Veterinerleri arayabilirsin :D
karma aşısı yaptır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?