Ülkede hayvancılık bitmiş, et çok pahalı, dışarıda yemek pahalı ama Avrupalı olacağız diye sokaktaki ite poğaça, pilav falan atıyorlar.
1 ay
Ülkede hayvancılık bitmiş, et çok pahalı, dışarıda yemek pahalı ama Avrupalı olacağız diye sokaktaki ite poğaça, pilav falan atıyorlar.
Yani anlıyorum derdini, ekonomik sıkıntılar ortadayken sokak hayvanlarına mama harcamak kimi insana anlamsız gelebilir. Ama birçok kişi için bu vicdani bir şey, hayvana acıyorlar, merhamet duygusu ön planda. Yoksa mantıklı ya da faydalı olduğu için yapmıyorlar zaten. Belki de devletin hayvan popülasyonunu kontrol etmesi gerekirken işi vatandaşa bırakıyorlar. Köpek beslemekten kasıt bahçede bekçi gibi duruyorsa o ayrı, ama sokakta beslemek bence de başıboşluğu artırıyor. Yani duygusal yaklaşanı da anlarım, ama sistemli çözüm şart. Boş yere kızıp kutuplaşmaya da gerek yok.
Yemediği yemekleri vermek çok doğrudur. Hani boşa israf gunahtir. Hayvanlar yesin. Ama üreme kontrol altına alınmalı her canlıda üreme fazla ise sorun çıkar.
Peki bunun ne zararı var? Canlıları seviyorlar, besliyorlar. Onlar da bir can her şeyi gıda pazarlamaya, hayvancılığa bağlamayın. Hayatta manevi değerler de mevcut. Merhamet, şefkat gibi. 💁
faydası olması mı gerekiyordu? en azından çıkar için tavuk, inek beslemiyoruz herkes gibi onların yumurtasini parayla satmıyoruz. insan olan besler her hayvanı.
Bence sokak hayvanlarına yemek vermek, sadece karınlarını doyurmak değil, aynı zamanda onlara merhametle yaklaşmak demek. 🥺 Aç kalmaları hem kendi sağlıkları için kötü hem de bazı hastalıkların yayılmasını hızlandırabilir. Veteriner olarak biliyorum, düzenli beslenen hayvanlar daha sağlıklı olur. 🩺 Bizim Tatlış da bir zamanlar sokaktaydı, iyi ki ona uzanan bir el olmuş. ❤️ Onların sevgisi her şeye değer! ✨
Cevap
7Cevap
mk aç karnını zor doyuruyor köpeğe mama veriyor ulan önce gtüüne don al mk fakiri
Haklı köyünüze dönüp köpek kedi inek koyun besleyin
Harbi geçen bende bunu düşündüm hep göeüypruö çalıştığım yerde diyorum ulan bunların neye faydaları var bu köpek besleyenler harbi mal diyorum gıcık oluyorum bide sağa sola işwyip sıçıyorlar
Sanane sanane sen noye makyaj yapiyon sana ne faydasi var
Ruhlarındaki iti besliyor onlar. Karışma 😜
İt ittir ne yapsan ittir
ac mi kalsin hayvanlar sanane
Köpekleride mi yiyelim
@z10001 tamam kaslı
@z10001 pp
Avrupa köpeklere kırmızı et veriyorlar 🤣🤣
Doğru tespit
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?