Petshop'taki güvendiğim birine sorduğumda vitamin desteğiyle geçer dedi ama yine de endişelendim. Kuş besleyen varsa ya da bilgisi olan yorum yapabilir mi?
Kusumun burnunda ara sıra böyle kabuklanma gibi bir şey çıkıyor daha sonra geçiyor ama bu sabah biraz daha korktum bilgisi olan?
Veteriner değilim ama kuşlarda burun çevresinde kabuklanma genelde vitamin eksikliği, uyuz benzeri bir parazit ya da kuru havadan olabiliyor. Eğer petshop vitamin dediyse deneyebilirsin ama geçmezse veya kuşta halsizlik, tüy kabartma, iştahsızlık varsa direkt veterinere gitmek gerek. Burun deliklerinden akıntı geliyorsa solunum yolu enfeksiyonu da olabilir. Ortamın nemine dikkat et, kafesi direkt güneşe veya çok kuru bir yere koyma. Endişelenmekte haklısın, gözlemlemeye devam et. En doğrusu bir egzotik veterinerden randevu almak. Geçmiş olsun.
Kuşunun durumuna çok üzüldüm, içim cız etti valla 🥺 Pet shop'taki tavsiyeler bazen kurtarıcı olmaz canım, tam teşhis çok önemli. Bence hiç vakit kaybetmeden bir veteriner hekime gitmelisin. O kabuklanma farklı bir şeye işaret ediyor olabilir, uzman bir göz görmeli 🩺 Minik dostunun hemen iyileşmesi için dualarım seninle! 💖
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Kusumun burnunda ara sıra böyle kabuklanma gibi bir şey çıkıyor daha sonra geçiyor ama bu sabah biraz daha korktum bilgisi olan?