Cins hayvanların (özellikle kedi ve köpek ırklarının) estetik kaygılarla veya belirli özelliklerin abartılmasıyla üretilmesi, bu hayvanların yaşamları boyunca ciddi sağlık sorunları ve kronik acılar çekmesine neden olmaktadır. İnsanlar tarafından daha "tatlı" veya "farklı" bulunmaları için genetikleriyle oynanan ya da bilinçsizce çiftleştirilen bu hayvanlar, doğal hayatta kalma şansları düşük, genetik hastalıklara yatkın bireyler haline gelmektedir. Cins hayvanlarda acı çekme nedenleri ve örnekleriScottish Fold: Bu kedi ırkını tanımlayan katlanmış kulak özelliği, aslında genetik bir kıkırdak hastalığı olan osteochondrodysplasia'nın bir sonucudur. Bu hastalık kıkırdak yapısını bozarak, yaşam boyu süren şiddetli artrit, topallık ve kronik ağrıya sebep olur. Pug ve Bulldog: Basık burunlu (brakisefal) köpek ırkları, estetik görünüm için nefes alma yeteneklerinin kısıtlanmasına neden olan bir yapıya sahiptir. Bu durum, sürekli solunum güçlüğü, egzersiz intoleransı ve sıcak çarpması riski yaratır. İran kedisi: Koca kafa ve küçük kalça yapısı, doğum zorluklarına ve burun yapısının sıkışması sonucu kronik cilt/göz enfeksiyonlarına yol açar. Genetik hastalıklar: Popüler ırklarda (örneğin Golden Retriever, Alman Çoban Köpeği) soy içi çiftleştirme (inbreeding) sonucu kalça displazisi, kalp rahatsızlıkları ve kanser oranları artmaktadır. Bilimsel ve etik bakış açısıVeterinerler ve hayvan severler, bu ırkların üretilmesinin devam etmesini hayvanlara yönelik bir eziyet ve işkence olarak nitelendirmektedir. Hayvanlar, insanlar gibi acıyı hisseder ve bu acı, kronik hastalıklardan dolayı hayatlarının her anına yayılabilir. Cins hayvan satın almak yerine, barınaklardan veya sokaktan sahiplenme (sahiplen), bu tür üretim odaklı acı döngüsünü kırmak için önemli bir adım olarak görülmektedir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer