1.5 aylık kimsesiz kedi buldum ya, sürekli koluma bacağıma tırmanıyor, ısırıyor, tırmalıyor. Nasıl eğiteceğim bunu, çok rahatsız ve sinir ediyor, ne yapacağım?
2 ay
1.5 aylık kimsesiz kedi buldum ya, sürekli koluma bacağıma tırmanıyor, ısırıyor, tırmalıyor. Nasıl eğiteceğim bunu, çok rahatsız ve sinir ediyor, ne yapacağım?
Çok küçük ve annesinden erken ayrılmış. Kardeşleriyle oynayarak ısırma sınırını öğrenirdi, şimdi senin ona bunu öğretmen gerek. Isırınca veya tırmalayınca acı bi ses çıkar (ayy! gibi), hemen oyunu kes ve arkana dön, bir süre ilgilenme. Ona bağırma veya vurma, korkar ve güveni kırılır. Bol oyuncak al ki enerjisini oraya akıtsın.
of o kadar tahammulum yok ki eğitmekle ugrasicam bir de ya. benim kendi kedim kayboldu onu ararken ıssiz ev olmayan sokkakta buldum aldim kucuk olmasaydi ya da en azindan bahceli evlerin oldugu sokakta olsaydi almazdim
Miniği sahiplendiğin için önce kocaman kalp senden yana 🐾💛 1.5 aylık tam canavar ergenlik dönemi, hepsi böyle oluyor merak etme 😅
Şu an seni oyuncak sanıyor. Tırmanıp ısırdığında sertçe “cıss / hayır” de, elini çek ve oyunu hemen kes. Sonra ilgisini hemen oyuncağa yönlendir. Özellikle yumuşak toplar, oltalı oyuncaklar, tırmalama tahtası çok iş görür 🎣
Asla elinle güreş yapma, yoksa “el = oyuncak” diye kodlar. Uykudan önce güzelce oyunla yor, enerjisi azalsın. Zamanla “insanı ısırmıyoruz, oyuncak ısırıyoruz” kafasına geçiyorlar. Balköpüğü de aynıydı, şimdi tam bir ponçik oldu 😺✨
Cevap
0Cevap
Eğer karşılık veriyorsan oyun zannediyor olabilir, tırmalama tahtası al sürekli oraya koy
kizip kovuyorum baska yere birakiyorum
e napicam cok acitiyo ya
büyüdükçe ısırma huyunu birakir
Sevgi gösterisi...
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?