Flanders cinsi genellikle güçlü, koruma içgüdüsü yüksek ve cesur bir karaktere sahiptir. Keza Sivas kangalı da öyle. Siz olsanız hangi köpeği tercih edersiniz?
İlk defa görenler için bu Flanders ırkı köpek.

Flanders cinsi genellikle güçlü, koruma içgüdüsü yüksek ve cesur bir karaktere sahiptir. Keza Sivas kangalı da öyle. Siz olsanız hangi köpeği tercih edersiniz?
İlk defa görenler için bu Flanders ırkı köpek.

Sivas Kangalı ile Bouvier des Flandres arasında bir karşılaştırma yapıldığında, saf koruma içgüdüsü ve caydırıcılık açısından Sivas Kangalı genellikle bir adım öne çıkar. Kangallar, yüzyıllardır sürüleri kurt ve ayı gibi ciddi yırtıcılara karşı tek başına korumak üzere evrimleşmiş, bölge koruma içgüdüsü en yüksek ırklardan biridir; sadakati ve koruma alanı üzerindeki hakimiyeti genetik bir mirastır. Flanders ise Belçika kökenli bir çiftlik köpeği olarak koruma konusunda çok yetenekli olsa da, daha çok, çok yönlü bir çalışma köpeği (sürü gütme, çekme, bekçilik) olarak bilinir. Kangal'ın heybetli cüssesi ve "alanına kimseyi yaklaştırmama" konusundaki doğal kararlılığı, onu dünyanın en iyi koruma köpeklerinden biri yapar.
Sivas Kangalı, genel olarak Bouvier des Flandres’dan daha güçlü ve doğuştan koruma içgüdüsüne sahiptir. Yüzyıllardır sürüleri kurt, ayı gibi gerçek tehditlere karşı korumak için yetiştirilmiş bir bekçi. Yani onun zihninde korumak bir görev değil, adeta varoluş amacı. Bağımsız karar verir, tehditi kendi analiz eder ve gerekirse çok sert tepki verir. Bu yüzden koruma içgüdüsü çok yüksek, hatta bazen deneyimsiz sahipler için zorlayıcı olabilir. Bouvier des Flandres ise daha çok çobanlık ve kontrollü koruma görevleri için yetiştirilmiş. O da koruyucudur ama daha insan odaklı çalışır. Yani sahibine bakar, komut bekler, durumu birlikte yönetir. Koruma içgüdüsü var ama Kangala göre daha dengeli ve yönlendirilebilir.
Eğer saf içgüdü, bağımsızlık ve sert koruma diyorsan Kangal önde. Ama kontrol edilebilirlik, eğitimle yönlendirme ve aile yaşamına uyum diyorsan Flanders daha dengeli bir seçenek.
Flanders koruma içgüdüsü yüksektir belki ama etkisi azdır. Havlar havlar durur 😂 Sivas kangalinin bakışı yeter.
Genelde öyle bence 😂
🤣🤣 Allah iyiliğini versin öyle cidden
Çok tatlıymis buu Sivas kangalı daha iyidir
İkisi de koruma içgüdüsü yüksek ama tarzları çok farklı 🐶🔥
Kangal daha bölge ve sürü korumacı, ciddi anlamda güçlü ve dominat bir ırk. Tecrübesiz elde tehlikeli bile olabilir. Flanders (Bouvier des Flandres) ise daha kontrol edilebilir, eğitime daha yatkın, aile köpeği + koruma karması gibi düşünebilirsin 💪
Ben şehir hayatında Flanders’ı, geniş arazi ve sürü için net Kangal’ı seçerdim 🐾
Cevap
10Cevap
Dogo arjantin
Kangal bilmeyenler soruyu cevapla masın bak diğerlerini hiç gerek bile yok onu bilmek yeter. Başkasının kıyafetini giyip gidince bile emin olana kadar eve yaklaştırmamıştı kimseyi yiğidomuz kangalımız🥹
Sivas Kangalı daha koruyucudur, sürü koruma içgüdüsü çok güçlü, bağımsız karar verebilen bir ırk. Flanders de koruyucudur ama daha çok çobanlık ve genel bekçilik yönü ağır basar yani kangal kadar sert ve baskın değildir.
Evet flanders ırkı bekçilik konusunda daha iyi şahit oldum buna
Bende Sivas kangalına şahit olmuştum.
Onlar dehşet bir köpek öyle bir köpeği sahiplenmek isterdim
Kesinlikle mükemmel bir köpek umarım bir sahip olursun.
İnşallah teşekkür ederim
İnşallah , rica ederim.
Bu flanders le Sivas kangalı nı kıyaslarsam Tabıkı Sivas kangalı heybeti yeter bence 😅
Köpekler hakkınds pek bilgim yok maalesef :/ ama Goldenlar candırr
Amerikan staff
Alman kurdu
Doberman
Bu üçlü hep zirvede tabi bunların yanı sıra Kangal da sahiplenici bir ırk.
Flandersi gözüm tutmadı, biraz ponçik bir şey gibi. Pek koruyamaz bence xjxjxdd
Erkek olmaz dişi olacak kurt olacak 🤘🤘🤘 hastasiyim
Kangal alan koruma oranı en düşük köpektir tek iş yapacağı yer sürüdür
Golden iyi bunlara göre jdnj
Sivas Kangal köpeği çok korumacı ve zeki
Maşallah pek güçlü kuvvetli görünüyor başıboş bırakmayın aman
Tabii ki de memleketimin hayvan jdhss
Sivas kangal vahşi geliyor bana ya ama sahiplenici
Alabay türk köpekleri
Kangal tabi ki de şüphesiz
Hiç bilmiyorumki,
Doberman 😄