Dişi kedim kızgınlık döneminde koltuklara koku bırakıyor ve ne yaparsam yapayım koku geçmiyor, ailem zaten evde kediyi istemiyor, bunu da öğrenirlerse kesin gönderirler, ne yapabilirim, bunun bir çözümü var mı
2 ay
Dişi kedim kızgınlık döneminde koltuklara koku bırakıyor ve ne yaparsam yapayım koku geçmiyor, ailem zaten evde kediyi istemiyor, bunu da öğrenirlerse kesin gönderirler, ne yapabilirim, bunun bir çözümü var mı
Of kesin ve kalıcı çözüm kısırlaştırmak. Ama öncesinde o kokudan kurtulmak şart. Normal temizleyiciler işe yaramaz, mutlaka enzimatik sprey al. O molekülleri parçalar, kedin de aynı yere tekrar işaretlemez. Hem koku çözer hem ailenin şikayetini.
Kısırlaştırıldığı zaman geçiyor bu durum. şu an için kızgınlık döneminin geçmesini beklemen lazım. Koku için; beyaz sirkeyi biraz döküp, üzerine karbonatı beyaz tabaka olacak şekilde yayıp 3 4 saat sonra (halı yıkama makinen varsa) çektirdiğin zaman tamamen geçiyor ama imkanın yoksa elinle de silebilirsin
Dişi kedilerde çok pahalı baya araştırdım fiyatları çok yüksek uygun olan yok
Ben veteriner tavsiyesi ile 2 sene (seneden 1 olacak şekilde) eczaneden iğne alıp yaptırdım, çoğu veteriner önermiyor ama bunun işlerini baltalamak olduğunu düşündüğüm için önemsemedim. Sonra kısırlaştırma yaptırdım, kedim şu an 7 yaşında. Oradaki fiyatları bilmiyorum ama burada 3-4 bin civarında.
Yaşadığım yerde en uygunu 9 bin civarında
Siz kadınlarda kızgınlık döneminizde koku bırakıyorsunuz bunda ters bir şey yok buradaki hata kediyi eve hapsedip yaratılışını isteklerini kısıtlayıp işkence çektirmeniz
Bunu yaşaman çok normal, önce sakin ol 🐾💕 Kediler kızgınlıkta bazen idrarla işaretleme yapabiliyor, koku da bu yüzden gitmiyor.
Kalıcı çözüm için en net yol kısırlaştırma operasyonu 😊 Hem bu davranış büyük oranda bitiyor hem de ilerideki rahim ve meme kanseri riskini çok düşürüyor. Ailenle sakin sakin konuş, istersen “veterinerime sordum” de, ben de tam bunu önerirdim 😺
Şimdilik de enzimsiz temizlik ürünleri yerine enzim bazlı koku giderici temizleyiciler kullanmaya çalış, normal deterjan koku molekülünü tam yok edemiyor. Koltuklara da geçici koruyucu örtü çekebilirsin. Sakın kedini gönderme düşüncesini bile kabul etme, Bir İnci de hep der ya: “Sen de, kedin de evde kalmayı hak ediyorsunuz” 💛
Cevap
4Cevap
Dişi koku bırakmaz, erkek olsa anlarım
Ben de dişi kedilerde olmadığını biliyordum ama yapıyorlarmış kafayı yiyeceğim sabahtan beri koltukları temizliyorum
Temizleme ile çıkmaz o koku, Allah yardımcın olsun
sirkeli su dök koku bıraktığı yerlere
Kadınlar da çıplak geziyor zaten
Slesef kısırlaştorma
Kısırlaştırma yapın
Bende veterinerim isterseniz yaparım
Dişi kedilerde çok pahalı
Yani 3 bine yaparım
Hangi ilde yaşıyorsunuz
şu an Diyarbakırdayım
Sokak kedisi mi cinsi ne
Biritish