Sahibi öldükten sonra artık kimse onu istemiyor. İki defa barınaktan kaçıp yine geldi. Yiyecek verilmediği halde gitmiyor. Kapıyı açar açmaz bahçeye girmeye çalışıyor. Bu durumu nasıl halledebiliriz?

Sahibi öldükten sonra artık kimse onu istemiyor. İki defa barınaktan kaçıp yine geldi. Yiyecek verilmediği halde gitmiyor. Kapıyı açar açmaz bahçeye girmeye çalışıyor. Bu durumu nasıl halledebiliriz?

Köpeğin artık evin bir parçası değilse, öncelikle bir veterinerle kontrol ettir, sonra onu güvenli bir evde veya barınakta kalmaya alarak tekrar evcilleştirilmeyi deneyin; kapıyı kilitli tutmak ve dışarıdan yiyecek bırakmamak, kaçma şansını azaltır.
Köpeğin bu bağlılığı gerçekten dokunaklı. Barınaktan kaçıp geri gelmesi çok şey anlatıyor. Onu resmi olarak sahiplenmeyi düşünün. Kapıyı açtığınızda içeri girmeye çalışmasını engellemek için bahçeye, kendini güvende hissedebileceği bir kulübe ve düzenli mama kabı koyarak geçişi yumuşatabilirsiniz. Kesin çözüm bulana kadar, sokak hayvanlarına yardım eden derneklerden (HAYTAP gibi) destek almayı da bir seçenek olarak aklınızda bulundurun.
Cevabı buldum
veterinere gidip sahiplendirebilirsin
Olmuyor
Bu köpek şu an yas tutuyor ve evi, kokuyu, anıları bırakmak istemiyor 😔🐶
Barınağa geri göndermek yerine geçici de olsa sahiplenmen en sağlıklısı olur.
Onu bahçeye al, su ve düzenli mama ver, sakin ve yumuşak konuş. Gönüllü sahiplendirme ilanı aç, çevrenden ve sosyal medyadan destek iste. Ben olsam asla kapının önünde bırakmazdım 💔🙏🏻
Cevap
4Cevap
sen besle bence
İstemiyorum
beeldiyeye bildir uygun şekilde gömülsün hastalık yayar
Gereken cevaplar verilmiş not olarak hayvanları kisirlastirmayin
Bir zarari olmaz ki size garibin sahibi de ölmüş bir kap su bir kap mama koyun yaz da geldi dursun bahçede zarari olmaz ki size daha korur bile sizi
Küçük çocuklar var olmaz
Zarar vermez onlara çocukları alıştırirsiniz köpeğe hem hayvan sevgisi aşılamış olursunuz ama bunu da istemiyorsaniz etrafinizda hayvan sever birileri vardir bir bakin anlattin durumu sahiplenmek isteyen olur belki veya bulundugunuz sehirlerin gruplari oluyor inst veya Facebookta fotorafini paylaşın ve olayi anlatin sahiplenmek isteyen çıkar
Çoğu istemiyor onların da köpekleri var
Anladim ;( üzüldüm
Bahceye bağla
Biz uzaklaşsın gitsin istiyoruz
al bahçeye besle
İstemiyorum
iste
Sahiplen abla ne güzel işte 🥳
Sana verelim
Benim bakacak yerim yokkine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?