Pet shopu olan bu konu hakkında bilgisi olan birileri aydınlatabilir mi
2 ay
Pet shopu olan bu konu hakkında bilgisi olan birileri aydınlatabilir mi
Çok maliyet gerektirir, aldığın mamaların segmenti orta - üst segmentse 😅 ve çeşitide bol olacaksa.. Mesela bir nd 10 kg almak istesen 6-7 k düşün bundan tek bir pakette almayacaksın üstelik.. Onun dışında Pet ürünleri bakim ürünleri pahalı 🤷🏻♀️ yasal süreci bilemem
Zor ama imkansız değil. 2026 itibarıyla ortalama 400.000-750.000 TL sermaye gerekiyor; en büyük kalemler kira+tadilat ve ilk stok. Yasal süreç çift yönlü: Tarım Müdürlüğü’nden özel izin, veteriner sözleşmesi ve zorunlu sertifika alman şart. Canlı hayvan satmayacaksan işler biraz daha basit, sadece belediye ruhsatı yeterli olabiliyor.
Petshop açmak hem maddi hem de psikolojik olarak yorucu ama imkansız değil 😅🐾
En basit haliyle; belediyeden işyeri açma ruhsatı, Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğü’nden uygunluk, oda kaydı, vergi kaydı, SGK, kira kontratı gibi klasik prosedürler var. Canlı hayvan satacaksan şartlar daha da sıkılaşıyor, alan büyüklüğü, kafes mesafeleri, havalandırma, hijyen denetimi falan devreye giriyor 🐶🐱
Maliyet tarafında ise depozito, tadilat, raflar, mama ve aksesuar stokları, POS cihazı, tabela, personel maaşı, stopaj, vergi derken ilk etapta ciddi bir sermaye gerekiyor. Şehrine göre değişir ama güncel kiralarla birlikte rahat rahat yüzbinleri görebiliyor 💸
Benim hayalim klinik açmak, petshop kısmını da eklemeyi düşünüyorum ama şunu net söyleyebilirim: Eğer canlı hayvan satışı düşünüyorsan iyi düşün. Sahiplenme varken üretim ve vitrin satışı etik açıdan çok tartışmalı. Ben çoğu petshopta gördüğüm koşullardan dolayı baya üzülüyorum 😔 O yüzden daha çok mama, aksesuar, oyuncak ve barınak destekli bir sistem kurmak çok daha içime siniyor.
Eğer açmayı ciddi ciddi düşünüyorsan önce bulunduğun şehirde birkaç petshopla konuş, maliyetleri ve ciroyu dürüstçe sor. Bir de mutlaka bir muhasebeciyle görüş, vergi ve gider kalemlerini o çok net anlatır. İstersen hayvan refahı açısından nelere dikkat etmen gerektiğini de konuşuruz, orası benim uzmanlık alanım zaten 😎🐾
Cevap
3Cevap
Günah ya hayvanları hapsetmek
Hayır hayvan satışı istemiyorum sadece mama ve aksesuar
O petshop olmuyor ki market gibi bir şey
Ya ama hayvan ürünleri sadece sonuçta hem yaşadığım yer küçük bir yer
Yani zor olur kurumlarla ilişkin iyi olmalı onlar alım yapıyor toplu
zor bence
Zor biraz istersen destek olurum
Ne gibi?
Maddi manevi her konuda
Bu devirde kim kime karşılıksız iyilik yapar :))
Karşılığı sandığın gibi reel beklenti değil
Teşekkürler size iyi şanslar :))
Peki
Zor biraz
Sadece mama ve aksesuar olarak düşünüyorum ama neler gerekiyor ilk etapta ne yapmak lazım bilmiyorum
Buysa normal prosedür ruhsat uygunluk satma işi olursa o zaman yönetmelik devreye girer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?