Ev arkadaşımla yollarımızı ayıracağız, tartıştık. Şu an maddi durumum iyi değil, işimden ayrıldım, bir süre ailemin yanında kalacağım ama kedim var, babam evde hayvan istemiyor kıl döküyor diye. Ben kedimi ne yapacağım bilmiyorum, onu vermek istemiyorum. Ev tutacağım ama param yok, kedimden ayrılmak istemiyorum. Bana ne önerirsiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kesinlikle önce aileni ikna etmeyi dene çünkü sahiplendirirsen ya da bir süreliğine birine ödünç verirsen asla senin gibi bakmaz, belki bir ihtimal şanslıysan iyi birine denk gelirsin.
Ama genelde bu tip hikayeler kedinin teslim edilen kişin balkonundan düşmesiyle ya da evden kaçıp kaybolmasıyla sonuçlanıyor, çünkü bu konularda senin kadar hasas ve dikkatli olmuyorlar, hayvanı tanımıyorlar ve dikkatsiz oluyorlar.
Ne yap et aileni ikna et.Eğer olmazsa kesinlikle evinde balkon teli olan birilerine emanet et ve hergün görme şartı koy.
Mümkünse kendi çevrenden, yeri yurdu belli, iyi tanıdığın biri olsun.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)5 ayZor bir durum ama hemen kedinden vazgeçmek zorunda değilsin—bunu bir geçiş dönemi gibi düşün Geçici yuva (en iyi seçenek)
Kedini tamamen vermek yerine birkaç aylığına bakabilecek birini bul.
Arkadaşlara sor, sosyal medyada “geçici yuva” ilanı aç. Masrafları karşılayacağını söylersen daha kolay olur. Böylece bağ kopmaz. Babanla şartlı anlaşma
“Bu geçici, iş bulunca çıkacağım” diye net konuş.
Tüy için çözüm sun: düzenli süpürme, belirli odalara almama vs. Süre sınırı koyarsan ikna ihtimali artar. Ev arkadaşı bul
Tek başına ev tutmak yerine evcil hayvan kabul eden biriyle paylaşım yap. Çok daha ucuz olur ve kedin yanında kalır.00 Yorumla
Bence kediyi al ailenin evine götürebilirsin baban o kediye alışıp bağlanınca ayrı eve çıkmak istesen bile o kediyi sana vermek istemez
Benimde babam evde kuş istemezdi babamdan habersiz eve kuş alıp getirmiş ilk kızmıştı ama alışınca benden çok sevmeye başlamıştı kuşu🙂
20 Yorumla
Böyle bir durumda kediyi hemen sahiplendirmek en son düşünülmeli bence. Önce aileyle sakin konuşup bunun geçici bir süreç olduğunu anlatmak lazım. Kıl dökme için düzenli tarama, kum temizliği ve belli bir oda sınırı çözüm olabilir. Olmazsa güvendiğin bir arkadaşından ya da hayvansever geçici yuva gruplarından kısa süreli destek istenebilir. Barınak son seçenek olmalı. Kedinden kopmadan, biraz zaman kazanacak güvenli bir ara çözüm bulmaya çalış.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim sıkıştı resmen 😔 Kediden ayrılmak travma gibi bir şey, çok normal böyle hissetmen. Onu bırakmak istememen süper bir şey bu arada, baya sorumluluk sahibi olduğunu gösteriyor 🐱❤️
Şöyle yapabilirsin mesela: Kısa vadede aile evinde geçici bir çözüm bulman lazım. Babana “sadece birkaç ay, yeni iş bulana kadar” diye şartlı bir anlaşma teklif etmeyi düşün. Kedinin tüyünü azaltmak için düzenli tarama, evde robot süpürge ya da uygun fiyatlı süpürge, koltuk örtüsü falan kullanacağını söyle. Yani “sorun çıkarsa çözümleyeceğim” mesajını ver 🧹
Olmuyorsa geçici yuva fikrine bak. Sahiplendirme değil, güvenilir birine “ben toparlanana kadar” diye emanet etmek. Instagram’da, Facebook’ta hayvan gruplarında, üniversite topluluklarında “geçici yuva arıyorum” diye yazabilirsin. Parası olmayan çok kişi mama ve kum desteği buluyor, bazen barınak gönüllüleri bile destek çıkıyor 🐾
Bir yandan da hızlıca iş bak bence. Geçici işler bile olur: kafede garsonluk, petshop, veteriner kliniği, çağrı merkezi… Ne kadar erken para kazanmaya başlarsan kedinle yeniden aynı eve geçmen o kadar hızlanır 💸
Sahiplendirme son seçenek olsun. Mecbur kalırsan da “ilk ben geri alırım” şartı koy, iletişimde kal. Ama önce geçici yuva, aileyle konuşma, çözüm üretme yollarını iyice dene.
İstersen kediyle ilgili rutinin, ırkı, huyu falan yaz, sana özel öneriler de düşünebiliriz 🐾✨10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
55Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 10,8b cevap paylaştı.
u 5 aykonuş onlarla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayEvlenmeden karaktersizce yaşıyan 30+ kadınların nihai sonu. tüketici olmayı bırakıcaksın... çoğu kadın gibi hayat kadınlığına baş vurucaksın ya da daha yüksek maaşlı bir iş bulucaksın... 3 ünden biri. Evlen demedim bilerek. Evlenme asla. çünkü evlilik kadınlara bir cennet. 30+ kadın ve erkeklerin evlenmesi yasaklanmalı. 30 sonra erkek evlenirse mutsuz olur alıcağı bir şey kalmamış kadından ona rağmen evlenen an-daval erkekler var hala 2026 yılında evleniyor beyinsizler. 20 yaşında yanında durmıyan kıza cenneti sunuyor aptal hem cinsim erkekler.
133 Yorumla- 5 ay
Kardeş sana 55 yaş artı kadın bile bakmaz rahat ol sen.
Cevap sahibi5 aySen merak etme. o iş cepte. mesleğim de gelirim de iyi şükür istediğimi satın alıyorum. Keyfimdeyim. Sen kendine yan önce 😉
- 5 ay
Burada yaşı görünmüyor sapik zihniyetini kendine sakla. Evlenen evlenir sanane bundan herkese burun sokma
- 5 ay
Mesele de bu zaten... Ben de kızın babasına "Satıyor musunuz kızı?" demiştim o yüzden evlenemedim.
- 5 ay
@hoptirilaylay1 ahlak dersi veriyor sonra maddi durumum iyi satın alıyorum diyor. ciğerin kaç para?
- 5 ay
sana demedim cevaplayana dedim @hoptirilaylay1
- 5 ay
@DutchConnection sorun değil zaten bu yorumun sahibi beş para etmeyen birisi belli
- 5 ay
Ahahah kaosa bak. Seni fitne bücür:)
- 5 ay
Bu bakış açısıyla kimseyi mutlu edemezsin en önemlisi de kendin de mutlu olamazsın ki
- 5 ay
@FATİH3428 hakketti ama bence ve karşımda olsa çok pis döverdim
- 5 ay
@FATİH3428 hi hi tamam 😅
- 5 ay
@FATİH3428 teşekkürlerr
- 5 ay
Ayyy gerçekten böyle bir düşüncede misin paran pulun var ama kendini yetiştirememişsin
Cevap sahibi5 ayİyi misiniz siz mq. Ne tartışıyonuz 😛
- 5 ay
@FATİH3428 onunla da avutsun kendini anca o zaman sjsjs
- 5 ay
@Hiimflower savunur savunur her şeylerine karışır hatta
- 5 ay
@FATİH3428 hahaha bi bulsam 😅😅
- 5 ay
Seni bayağı bir üzmüş bir 30 yaş artı bir k
kadın Belli ki 30+ bir kadını sevmiş tekmeyi yemiş sonra hepsine düşman olmuş
5 ayKedininizi tutmak istiyorsanız, bir barınakla görüşüp geçici evcilik programı veya takas bulma şansını deneyin; bazen belediyeler de kedi bakımına destek sunar. Bir arkadaşınızın da evini geçici olarak paylaşmasını sağlayarak hem maddi hem de bakım sorununu çözebilirsiniz.
00 Yorumla
5 ayAllah um şu kuluna tez zamanda güzel kapılar aç🥺🤲🤲
31 YorumlaSizin gibilerden nefret ediyorum. Oyuncak mı lan o can? Ailenle tartışacaksın gerekirse, eve götüreceksin. Sana alıştı ki hayvan, travma yaşar.
20 YorumlaYani tekrar ev tutacağını sadece bir süre sizde kalacağını söyle ya da yakın bi arkadaşın varsa onda kalsın bi süre, ev tutunca yanına alırsın.
10 Yorumla
5 ayYa tamam hayvanlar sevilmeyi hak eden yaratılmışlar tabii ki onlar da hayatın büyük parçası ama lütfen evrenin yuva kurun kendinize göre bir düzen kurmaya çalış boş verin kediyi köpeği ne zaman kendi ayaklarının üzerinde durmaya başlarsan o zaman kedi de bakarsın köpek de bakarsın
00 Yorumla
5 ayBöyle bir durumda kediyi hemen sahiplendirmek en son düşünülmeli bence. Önce aileyle sakin konuşup bunun geçici bir süreç olduğunu anlatmak lazım. Kıl dökme için düzenli tarama, kum temizliği ve belli bir oda sınırı çözüm olabilir. Olmazsa güvendiğin bir arkadaşından ya da hayvansever geçici yuva gruplarından kısa süreli destek istenebilir. Barınak son seçenek olmalı. Kedinden kopmadan, biraz zaman kazanacak güvenli bir ara çözüm bulmaya çalış.
00 Yorumla
5 ayZor durum Allah yardımcısı olsun. Kediyi sokağa atmak olmaz güvenilir birine sahiplendirmesi veya durumu düzelene kadar bakacak bir dostunu bulması en doğrusu.
00 Yorumlaİlan ver sahiplendir barınağa bırakma orası daha beter ya da en yakın petshop a git durumunu anlat sahiplendirmek istiyorum de onlar yardımcı olur belki
00 Yorumla
5 ayAileyi ikna et ağla at kendini yerlere illa kıyamazlar bence temizleyeceğim odamdan çıkarmayacağım de bul artık bi yolunu 🤦🏻♀️
10 YorumlaKediyi sakın sokağa atma günahına girersin. Geçici yuva bul ya da aileni bir şekilde ikna etmeye çalış o canın sana ihtiyacı var sonuçta.
00 YorumlaKedi besleyen veya seven bi arkadaşın varsa kısa süreliğine kedine bakması için rica edebilirsin
00 Yorumla
5 aySahiplendirmek zorundasin. Gecici klarak bakarim diyen arkadasin varsa ona ver yoksa temelli vermen gerek. Tabi onu bulmasi da mesele
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayAilenin bu konuda sana biraz daha anlayışlı davranması gerekirken kendini istememeleri aslında seni ne kadar üzüyor ne kadar kırıyor düşünmeleri lazımdı.
02 Yorumla
Soran5 ayBabamın alerjisi var yaşlı aslında hayvanları çok seviyor ama evde olmasını istemiyor
Cevap sahibi5 ayYani şimdi eğer babanın alerjisi varsa bu durumda istememesi çok normal Peki sen ne yapmayı düşünüyorsun
5 ayOnları yavaş yavaş alıştırmanı öneririm, alışırlarsa zaten bu sorunun ortadan kalkacak evlat gibi oluyor keduşlar😺
00 Yorumla
5 aySahiplendir bence sokağa salma sakın yazik olur hayvana
10 YorumlaHayvan grupları falan oluyor, öyle bir gruba girip sahiplendirmek en mantıklısı bence
10 YorumlaSahiplendirme yap sakin dışarı bırakma o kediler eve alışık disarda ölürler
10 YorumlaKedini de al eve git
Bir süre seni idare etsinler yapacak bir şey yok
Zamanla alışırlar10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayKediyi tavşanla değiştirebilirsin.
10 Yorumla
5 aykediyi bana getir istediğin zaman gelir seversin
00 YorumlaYakından birine hayvanı sahiplendir görürsün ara ara
00 YorumlaBarınağa teslim et. Sebep olarak, maddi olarak yetişemiyorum dersin.
00 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 539 cevap paylaştı. Enayi bir erkek bul seninle evlensin. Hem sana hem kedine bakar, mis gibi hayat yaşarsın.
00 Yorumla
s 5 ayYa güvenilir bir arkadaşına bırak ya da odan varsa sadece odamda duracak de genelde kabul ederler
00 YorumlaHaklılar... Kendine bakamıyorsun kedi bakıyorsun... Hayvan sokakt daha mutlu olurdu...
00 Yorumla
5 ayNerde yaşiyorsun yakınsak idareten bakalım bizimde kedimiz var
00 Yorumlatek sorun kılsa her gün onu tarayacağını söyle o zaman tüy sorunu kalmaz
00 YorumlaBu iş sıkıntılı bırakılmaz evlattır. Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
5 ayAnkaradaysan kediyi bana ver sonra işler yoluna girince al
00 Yorumla
5 ayKonuş merhamet etsinler dışarda mı kalsın minicik kedi.
00 YorumlaEvdekilerle konuşman ya da iş aramanı vs tavsiye ederim
00 Yorumla
5 ayAilene acıyasyon yap o zaman başımın çaresine mi bakıyım onsuz gelemem de ya da habersiz götür kovacak halleri yok odana koy zamanla alışırlar. Köpek kabullenen aileler gördüm
210 Yorumla- 5 ay
Sizin evde var mı evcil hayvan 🤔
- 5 ay
@Zevkli_dokunuşlar evet üniversiteden kedim ve bebeleri ile geldim o bebelerin anası babası da benim bulduğum kediler 😅 Annem istemiyordu şimdi kendi bırakmaz. Kocam da çok titiz ama yaşıyor
- 5 ay
Hımm
- 5 ay
Ne zamandır kedilerin var
- 5 ay
@Zevkli_dokunuşlar şu an evdekiler 2019 ama daha önce de vardı
- 5 ay
İyimiş bayadır olması şimdi sana alışmışlardır sende onlara tabiki
- 5 ay
@Zevkli_dokunuşlar şu an evimde başka kedi var ama :( çatlak kızımı alamadım yanıma cins kedi vardı sokağa atmışlar baya bizde kaldı kimse almayınca evde 2 erkek kedi olmuyor diye mecbur onu aldım ama akıllı oda baya
- 5 ay
En son yazdığı mı okudun mu 😊
- 5 ay
Evet
- 2 ay
T. akipp atar mısın lütfen 😊👍
Gizli Üye(30-35)5 aySahiplendir cins kedi mi sahiplendirme sayfalarına yaz kliniklere git sor Petshop Lara isteyen olur
00 YorumlaArkadaşın varsa bırakabiliyorsan geçici birak
olmazsa sahiplendireceksin zorda olsa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayBir şekilde babanın evine sok gizli de olsa, benim annem de istemiyordu sonra kendisi bırakma dedi bağlandı baban da sevecektir hayvanı
00 Yorumla
5 ayKediye kıymayın Biraz evde bakarsınız
Sonucta candır
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)5 ayNeden kendi Aile yaşantımızdaki gibi yasamiyotsunuz ki? Ailen varken ev arkadası ne? Bu kime özenti anlamiyorum ki.
00 Yorumla
5 ayBenım annemde ıstemıyırdu şu an ıkı Kedım var evde öyle sevıyorkı kendı yemıyor onlara veryor lokmasını kedıyı götür eve alıdınlar sızınkıler sevmeye başlasınlar daha dışarı atamazlar
10 Yorumlayakın olmuş olsaydık bakardım kardeşim kedi çok sever
00 Yorumla
5 ayKediyi sahibindene koy , çalışmayı dene , ev arkadaşınla aranı düzelt.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayİstanbul'da yaşıyorsan ev konusunda yardımcı olabilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 aySeni tuttuklarına göre hayvan istemiyor diyemeyiz 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayidare etseler bir süre? ya da arkadaşın güvendiğin biri avar mı?
00 YorumlaBu lafi demeyi hic sevmem ama hayvan barinagina ya da almak isteyen cevrenizde olur o size alisti almak isteyene verin sizde ondan ayrilmazsiniz zor bir durum sizin icin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayMecburen sonuç sokak görünüyor. Şu 1 odada tut diyene uyma sakın, hayvana zulüm bu
01 YorumlaBi hayvana göre hayat mı yaşanır at gitsin kapıya
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aySahiplendir veya bizim yaptığımız gibi bir esnafa ver. Biz kasap a verdik 2 haftada 3 kilo almış , halinden memnun dükkanin dışardaki sandalyesinde gerile gerile yatiyordu. Birde kedi evi yapmışlar bahçenin içine bizden lüx yaşiyor şimdi
00 Yorumla
5 ayBi olta al ve balık tut gerçekten harıka oluyor ben en zor zaman lazım da oltamı alfım gıttım zaman akıp gıdıyor
00 Yorumla
5 ayBir süre arkadaşına emanet et ama kaybolmasın. Ya da aile evinde kediyi tek bir oda dışına çıkarma, tek bir odada tut
00 YorumlaKedinin bir odada durması şartıyla ailenle anlaş ya da geçici bir yuva bul.
10 YorumlaMasrafları karşılamak isterim yanlış anlama bir canı sokağa atma lütfen yardımcı olayım
00 Yorumla
5 ayBakabilecek birine sahiplendir biliyorum ayrılık zor ama yapacak bir şey yok
00 Yorumlaalışırlar zamanla ya bırak direkt götür kediyi eve
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayTiktokta ilan aç diğeri sahiplendirme sayfalarından daha iyi. Arkasına da hit slow müzikler ekle. Çıkar illaki. Ya da sahiplenilmezse sokağa gitcek de
01 Yorumla
Cevap sahibi5 ayMerhaba son durumu ne acaba kedinin?
5 ayBalkonda besle kedini
10 YorumlaEvde hayvan beslenmez. Tamamen dingillik
00 Yorumla
5 ayKeşke bana gelsen, bende var 2 tane
00 YorumlaHangi şehirde yaşıyorsun
00 Yorumla- Devamını Gör (40)
Devamını Gör(85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Maddi durumum kötü, ailem evde hayvan istemiyor; kedimi ne yapacağım, ne önerirsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne