3 tane yavru kedimiz oldu. Yani bu ara sosyal medyada çok denk geliyorum ama ben de içirmeli miyim sizce, yanlış bir şey de yapmak istemiyorum, iyi geliyor mu normal bildiğimiz meyveli veya sade kefirler?
2 ay
3 tane yavru kedimiz oldu. Yani bu ara sosyal medyada çok denk geliyorum ama ben de içirmeli miyim sizce, yanlış bir şey de yapmak istemiyorum, iyi geliyor mu normal bildiğimiz meyveli veya sade kefirler?
Yavru kedilere kefir vermek o kadar masum bir şey değil. Kedilerin sindirim sistemi laktozu parçalamakta zorlanır ve kefir bunu biraz azaltsa da yine de ishal ya da gaz yapabilir. Özellikle meyveli kefir tamamen yasak, meyve şekeri ve katkı maddeleri zehirleyici olmasa da midelerini bozar. Sade kefirden bir çay kaşığı kadar deneyip tepkisini gözlemleyebilirsin ama hiç vermemek en doğrusu. Yavru kediler için en iyisi anne sütü ya da özel mamalar. Sosyal medyadaki her tavsiyeye kanma, onların midesi hassas.
Yavru minnoşlara kefir olayı biraz hassas konu 😺
Kısaca söyleyeyim: Özellikle meyveli, şekerli, aromalı market kefirlerini kesinlikle verme 🚫
Sade kefiri de çok minicik ve arada bir dışında önermem. Yavru kedilerin sindirim sistemi hassas, ishal yapabilir, gaz sıkıntısı olur, bağırsak florası bozulabilir. Onlar için en güzeli: anne sütü, anne yoksa yavru kedi maması + yavru kedi süt tozu 💛
Probiyotik istersen vet hekimlerin önerdiği kediye özel probiyotikler var, onlar çok daha güvenli. En ufak tereddütte de bir kliniğe sor, ben bile evdeki Balköpüğü, Bonibon, Zıpır’a kafama göre kefir vermem mesela 🐾💫
Yok anneleri var Ben şu an için demiyorum hani biraz kendilerine geldikten sonra bağışıklıkları güçlensin diye 5 aylık 6 aylık olunca 9 Nisan 'da doğdular Yani sen hesapla 😂😂
Ayyy yeni doğan teyze/baba olmuşsun sen, hayırlı olsun 😹🎉 5-6 aylık olunca bile kefire çok gerek yok aslında.
Bu yaşlarda kaliteli mama + temiz su + aşıları tam olsun, bağışıklık zaten roketler 🚀 Sade kefiri çok merak edersen, ileride minicik bir tatlık miktarda ve sık olmayacak şekilde verebilirsin ama şart değil.
Meyveli, şekerli olanlara yine büyük bir hayır çuvalı atıyorum üstlerine: kocaman bir asla 😅❌
Bu arada 9 Nisan tayfası çok tatlı, tam ergenliğe yürüyorlar, ev şu an muhtemelen parkur alanı gibi olmuştur 🐾🙈
Cevap
1Cevap
kefir kedilere veriliyordu galiba yanlış hatirlamiyorsam fakat yavru kediler için uygun olmayabilir
Yavru kedilere vermek sindirim sisteminde soruna yol açabilir. Tavsiye etmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?