Bukalemun beslemek biraz saçma biliyorum, kuş kedi balık köpek gibi hayvanları herkes beslediği için benim besleyeceğim hayvan değişik olsun dedim, nereden bulabilirim bukalemun?
1 ay
Bukalemun bulmak için en güvenilir yol büyük şehirlerdeki egzotik hayvan satan dükkanlar ya da üremeyle ilgilenen özel yetiştiriciler olacaktır. İnternette pet shop ya da sürüngen satıcıları üzerinden arama yapabilirsin, ama canlının sağlıklı ve yasal olduğundan emin olmak için satıcıyı iyice araştırmalısın. Bukalemunlar hassas canlılardır, ısı ve nem ihtiyaçları yüksektir, o yüzden önce onlara nasıl bakacağını öğrenmek, sonra almak daha doğru olur.
Bukalemun fikri “değişik olsun” diye çok cazip geliyor ama işin perde arkası pek tatlı değil 😔🦎
Egzotik hayvanların çoğu kaçak ticaretle geliyor, yolda telef oluyor, kalanlar da yanlış bakımdan çok zorlanıyor. Özel teraryum, ısı, nem, UVB lamba, canlı yem falan baya profesyonel bakım istiyor.
Bence önce yakınındaki barınağa git, bir sürü “özel” karakterli kedi köpek seni bekliyor 😻🐶 Satın alma sahiplen, bak kalbin de vicdanın da çok rahat eder 💚
Cevap
1Cevap
bukalemun satılmıyor diye biliyorum
Petçop
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?