Bu kediyle baş edemiyorum… acil yardım?

Merhaba,

Yaklaşık 23 gün önce bir kedi sahiplendim. Normalde kedileri çok severim ama hayatımda böyle bir kedi görmedim. Aslında psikolojik destek için sahiplenmiştim, panik ataklarım var ve yalnız hissetmemek istedim. Ama kedi geldikten sonra durumum daha da kötüleşti, her gün ağlıyorum, birkaç kere kedi yüzünden atak bile geçirdim.

Sorun şu ki kedi inanılmaz agresif. Tamam, korkuyor olabilir henüz alışamadığı için (3 hafta geçti, hatırlatayım onu da), yaklaşınca kendini savunmaya almasını anlıyorum ama korkan kedi insanın üstüne yürür mü? Evde resmen hareket edemiyorum. Sürekli kedinin üstüne kapıyı kapıyorum, yoksa bırakmıyor da saldırmaya çalışıyor 7/24. Bir odaya gelince (artık peşimden de ayrılmıyor ki bu işleri daha da zorlaştırıyor) kıpırdayamıyorum bile, her şeye saldırıyor. Yanıma yanaşınca ne kadar uzak olursa olsun kedilerin atikliğini bildiğim için gram hareket edemiyorum korkudan (tırnakları kesilmemiş, hatta o kadar uzun ki sürekli bir yerlere takılıyor, bu da korkmam için ayrı bir sebep).

Elimde sürekli ödül mamasıyla geziyorum, atınca gelip yiyor ama bu sefer de mama alerji yaptı; anca kaşınıyor ve acı çekercesine miyavlıyor. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Onu şu an veterinere bile götüremem bana böyle davrandığı sürece. Tanıdıklarım “tekir kedi, aç camı gitsin bir şey olmaz” diyor ama bu bana çok vicdansızca geliyor, asla içim el vermiyor.

Sahibinden'e ilan koydum ama henüz dönüş yok. Gerçekten çok çaresizim ve sürekli ağlıyorum. Bu durumu yaşayan ya da önerisi olan var mı? Ne yapabilirim? Bu kediden acilen kurtulmam lazım...

Güncellemeler
3 ay
Kedi benden eskisi kadar korkmuyor hani baya alisti surekli yanima geliyor, kapim kapali olunca kapinin onunde oturup bana sesleniyor hep susmuyor. bunu da eklemek istedim
Güncellemeler
3 ay
kediyi 1 yasinda sahiplendim
Bu kediyle baş edemiyorum… acil yardım?