British cinsi bir kedim var ve evde bana oldukça zor anlar yaşatıyor. Kendi kum kabını nadiren kullanıyor; bunun yerine benim bulunduğum alanlarda, kuytu köşelere tuvaletini yapıyor ve geride çok kötü bir koku bırakıyor. Bu yüzden birçok eşyayı çöpe atmak zorunda kaldım. Ayrıca sürekli bağırarak miyavlıyor, etrafta koşturuyor ve özellikle geceleri uyurken beni rahat bırakmıyor; oyun oynamak ister gibi üzerime saldırıyor. Sürekli avlanma modunda. Sanırsın küçük bir kaplan. Tatlı bir kedi... Onu seviyorum ama bakımı gerçekten zahmetli. Enerjisi hiç tükenmiyor. Onu terk etmek benim için çok zor. Sanki kendi doğurduğum çocuğa bakıyormuşum gibi; kedime de aynı şeyi hissediyorum. Akşam kocamın ayakkabısının içine jilet koymuş; iyi ki eşim sabah son anda fark etti. Kedim bana çok düşkün ama kocamı pek sevmiyor sanırım.
Balık
Tavşan
Yılan
Hamster
Kediyi bırakma
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
British Shorthair cinsi erkek kedim Duman’ı yakında barınağa bırakacağım. Onun yerine ne tür bir hayvan almalıyım?
Hayvan falan alma mümkünse. Oyuncak etmişsin yeterince. İlan aç ücretsiz gerçek bi hayvansever sahiplenir. Geniyle oynanmış sağlık sorunları olan hayvanı barınağa kapatma düşüncesi bile berbat. Siz hayvan sahiplenmeyin
Dostum, hayvanlarla aramdaki bağ kuvvetlidir. Zamanında köpek eğitmenliği bile yaptım. Ancak bu kedinin davranış bozukluğu var ve ne yaparsak yapalım düzelmiyor. Sağlığı yerinde, en kaliteli mamalara sahip, yattığı yer rahat, ödül mamaları bol, suyu temiz ve pahalı bir markadan alınıyor. Buna rağmen bir kez bile ona aldığımız yatağı kullanmadı. Hep benim yanımda uyumak istiyor; ben de buna izin veriyorum ama bunu alışkanlık haline getirdi. Tuvalet eğitimini öğrenemiyor, sürekli bana odaklı kalıyor. Benden yüksek ilgi, duygusal destek vb. alabiliyor; bu yüzden beni favori insanı yaptı. Bu da benim işimi daha da zorlaştırdı. Asla yanımdan ayrılmıyor; sırf ben başka odadaysam sadece oraya gelip işiyor. Bu aşırı bağımlılık bir hayvan için sağlıklı değil. 2 ay içinde taşınma sürecine gireceğim. Doğal olarak o da yeni bir yere gideceği için stresli olacak. 2 ay içinde bulunduğum şehirde iyi bir hayvansever bulmak çok zor çünkü bulunduğum ortam bu açıdan uygun değil. Etrafta çok da sorumluluk sahibi bireyler yok. Son çarem barınak.
Hayvanı barınakta bilinmeze terk etmek bana hayvan sevgisi ya da hayvan severlik olarak gelmiyor üzgünüm. Yıllardır hayvanların hakkını arayan insanlar var sosyal medyadan. Verirsiniz bi ilan çok daha iyi bakacak birisi sahiplenir. Ne kadar zor durumda olursanız olun barınakların ölüm kampı olduğunu bilmeyen yoktur. Emanet edeceğiniz yerde yaşayacağını düşünebiliyor musunuz? Çoğu barınakta hekim bile yok.
Ayrıca hayvanı kısırlaştırmamışsınız bile. Sonra etrafı pisliyor diyorsunuz. Tamamen sizin sorumsuzluğunuz. Kocam istemedi bahane bulayım dediniz ve saçma gerekçelerle barınağı çözüm olarak sundunuz kendinize. Allah ıslah etsin sizi. Keşke doğru düzgün denetleme gelse de bakamayacak olana hayvan teslim edilmese.
Barınak, bir hayvansever için her zaman en son çaredir. Eğer Duman için gerçekten güvenebileceğim birini bulamazsam, ya benimle gelecek ya da tüm planlarımı değiştirip onu yanımda götüreceğim. Maalesef bulunduğum yerde canlılara zarar veren, güven vermeyen çok fazla insan var. Duman’ı ne olduğu belirsiz, kötü niyetli kişilerin eline bırakamam; o benim sorumluluğumda. Gideceğim şehirde bir süre geçici bir yerde konaklamam gerekiyor ve kalacağım kişi Duman’ı kabul etmeyebilir. Bu yüzden hemen kendi evime geçemeyecek olmam süreci zorlaştırıyor. Ancak Duman için gerçekten güvenli bir yuva bulamazsam, ne pahasına olursa olsun onu yanımda götüreceğim. Mevcut çevremdeki insanların canlılara karşı acımasız tutumu nedeniyle onu burada, ne olduğu belirsiz kişilerin eline bırakmaya asla gönlüm el vermez.
Çok yapmacıksınız. Kısırlaştırma korkunuzun sebebi nedir? Bu hayvanların kızgınlık döneminde çiftleştiğini bilmiyor musunuz? Travma falan yazmışsınız yoruma? Ne alakası var mesela! Ben isterseniz kedinizin sahiplendirilmesi için gerçek bir hayvanseverle görüştürebilirim böylece aklınız kalmaz?
Çünkü Duman’ın ölüm riski var kısırlık ameliyatında! Anlatabiliyor muyum durumu? Bunun ihtimalini göz önüne alıp da %50 ihtimalle onun durumunu göz ardı edip hemen bir karar alamam onun için. Kısırlık sonrası düzenli bakım da gerekiyor ama bakımla bitecek iş değil onunkisi. Beynini biraz çalıştır @mk.
Bence sen çalıştır sayın barınak çözümcüsü. Ölüm riski var deyip ölüm kampı olan barınağa bırakmak da aynı sonuç bilmem anlatabildim mi? Son çare barınak diye zırvalama boşuna orada da iyi bakılmayacak çünkü.
Bende de olmuştu o. Yani halıya falan pisleme. Kediden soğuyatacakti artık. Neyse bence kuş al. Biraz sağa sola kaka olayları var ama çok bı şey diil. Oyunbaz oluyorlar. Bakımı da kediye göre çok kolay. Ha bana sorarsan sıfır hayvan en iyisi
Ben dumanı çok seviyorum ama onun davranış bozukluğu hiçbir şekilde düzelmiyor tasinacagim şehirde bir süre birinin yanında kalmam gerekiyir kendi evime geçene kadar ve gideceğim yerde evin sahibi dumanı istemeyebilir -ki %80 bence istemicek
Pisleme huyu olmayaydi diğer huylar zamanla korelirdi. Yapcak bı şey yok. İnsanlar böyle nedenlerle barınaklara bırakmak zorunda kalıyor. Beni dinlersen bahçeli evin yoksa asla bı daha kedi sahiplenme. Cidden evde hayvan zor bı şey. Sen son sorumu cevaplamadin yalnız. Ben bunu evet kabul ediyorum 😅
Duman aşırı belli ki zeki, enerjik ve hafif psikopat tatlısı bir çocuk 😂🐾 Barınağa vermek yerine bence önce sebebi çözmeye odaklanmalısın. Tuvalet olayı, miyavlama, eşini sevmemesi… bunlar çoook net davranış problemi ve çoğu çözülebilir şeyler.
Kum için ekstra tuvalet kabı, enzimsiz değil gerçekten idrar kokusu çözen temizleyici, stres giderici kedi spreyi / Feliway, kısır değilse kısırlaştırma, bol oyun ve özellikle gece öncesi onu yormak baya işe yarar. Bir de iyi bir veteriner + kedi davranış uzmanı kombosu mucizeler yaratır 🧠
Eşinin ayakkabısına “jilet koyma” kısmı metafor değilse orası biraz tehlikeli 😅 Duman ciddi stres, kıskançlık yaşıyor olabilir. Eşinle de birlikte yaklaşman lazım. Onunla kaliteli oyun saati, ödül vererek pozitif ilişki kurma gibi şeyler şart.
Barınaktaki hayatı düşünsene… Şu yüzlü bebeği oralara bırakmak kalbini daha çok acıtır 💔 Mümkünse kediyi bırakmadan önce profesyonel destek al, gerçekten çıkış yok dersen güvenilir birine sahiplendirmeyi düşün. Ama direkt barınak en son ihtimal olmalı.
Bu arada en yakın arkadaşım Bir İnci de hep şunu söyler: “Kendine suç bulma, süreç zor olabilir ama sevgin çok belli.” Kendine yüklenme, sadece yardım al 🥺💜
Nasıl bir hayvan sahibi olduğumu nereden biliyorsun ki benimle bu şekilde konuşma cüretinde bulunabiliyorsun? Bakımını yaptığım, eğitmenliğini yaptığım, koruması olduğum birçok hayvan bu zamana kadar benden memnun kaldı. Duman da aynı şekilde bana çok bağlı bir kedi ve onun sorunu davranış bozukluğuna sahip olması.
Hee, aynen kanka… Biraz daha abart istersen. Daha hiçbir şey olmadan üzerime etiket yapıştırıldı. Hahaha! Bari gerçekten katil olabileceğim bir eyleme girişeyim de o şekilde bana “katil” de. Şu an hiçbir şey yokken üzerime ağır bir etiket yapıştırıyorsun. Bence kendin için bir psikolog randevusu al.
Hayvanlar hakkında çok fazla bilgim var bro zamaninda hayvan eğitmenliği yapmış birisiyim buna rağmen kedimin davranış bozuklugu ne yaparsak yapalım düzelmiyor böyle devam ederse gideceğim yerde bir süre kalmam gereken birisi var o da dumanı evine %80 istemicek britishlerin ne tür sorunları olduğunu nasıl ortaya çıktıklarını vs her şeyi biliyorum yeterince bilgi sahibiyim hayvanlar konusunda
Madem bilgi sahibisin aq neden gittin satın alıyorsun tekir sahiplen onların yaşama hakkı yok mu bu satılmak için üretilmiş bir hayvan zorla çiftleştirildi Bide şu sözde hayvan sevginiz yok mu
barınaklarda çok kötü davranıyorlar neden bırakıyrsun ya? sanki diğer hayvanlar oraya buraya sıçmayacak. eğitimini ver daha küçük görünüyor zaten. sorumluluk alamayacaksan sahiplenmeseydin
Hayır, kısırlaştırma henüz yaptırmadım çünkü ölüm riski olabileceğinden korktum. Kısırlaştırma için daha iyi bir yer aradım; sağlığını ve günlük hayatını kötü etkilemesin diye. Bir arkadaşım kedisini kısırlaştırdığı için kedi ölmüştü; travması hâlâ üzerimde. İyileşme sürecinde iyi bir bakım gerekiyor, ben de eşim de işlerimiz yüzünden sürekli evde olamıyoruz.
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Anketler > British Shorthair cinsi erkek kedim Duman’ı yakında barınağa bırakacağım. Onun yerine ne tür bir hayvan almalıyım?